Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Νέο είδος βακτηρίου στη σκουριά του Τιτανικού

Eνα νέο είδος βακτηρίου, το Halomonas titanicae βρέθηκε χθες στη σκουριά που καλύπτει το κουφάρι του Τιτανικού, μόλις λίγες ημέρες μετά την απίστευτη ανακάλυψη της NASA του βακτηρίου που ζει με βάση το αρσενικό!


Το Halomonas titanicae είναι η τελευταία ανακάλυψη μιας σειράς βακτηρίων και μυκήτων που έχουν εντοπιστεί στο σκουριασμένο κουφάρι του Τιτανικού, τα οποία τρέφονται με τη σκουριά και η ύπαρξή του έγινε γνωστή σε σχετική δημοσίευση στην επιθεώρηση International Journal of Systematic and Evolutionary Microbiology.
«Ανακύκλωση»
Αυτό το νέο βακτήριο ανήκει στην οικογένεια των Halo-monas, η οποία εν γένει «αγαπάει» το αλάτι, και η ανακάλυψή του θεωρείται σημαντική, καθώς η αποκωδικοποιήση του γενετικού του υλικού, η οποία έχει ήδη γίνει, αναμένεται να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του βιολογικού μηχανισμού «ανακύκλωσης» του σκουριασμένου μετάλλου από τα είδη αυτά.
Αυτό το νέο βακτήριο εντοπίστηκε από του ερευνητές του Πανεπιστημίου Νταλχάουζι, του Επιστημονικού Κέντρου του Οντάριο και του Πανεπιστημίου της Σεβίλλης της Ισπανίας, σε δείγματα που είχαν ληφθεί από τον Τιτανικό το 1991. Οι επιστήμονες αρχικά απομόνωσαν το βακτήριο και εν συνεχεία ανέλυσαν το DNA του βακτηρίου, αποκαλύπτοντας ότι πρόκειται για ένα νέο, άγνωστο μέχρι σήμερα είδος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin