Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Κινέζικη εταιρεία anti-virus κατασκευάζει τους ιούς που εξουδετερώνει

Υψηλόβαθμο στέλεχος ασφαλείας της Κίνας καταδικάστηκε σε θανατική ποινή με αναστολή, για την αποδοχή δωροδοκίας σε αντάλλαγμα της παροχής υπηρεσιών σε οργανωμένη απάτη σχετικά με λογισμικό anti-virus.

Πρόκειται για τον Yu Bing, πρώην διευθυντή του Τμήματος Παρακολούθησης του Διαδικτύου από το Γραφείο Δημόσιας Ασφαλείας του Πεκίνου. Ειδικότερα, απέστειλε μέσω της υπηρεσίας του δημόσια προειδοποίηση για ιό, λέγοντας στο κοινό να κατεβάσει λογισμικό προστασίας από την εταιρεία Rising Antivirus, ώστε να προστατευτεί από συγκεκριμένο είδος ιού. Ο ιός όμως είχε σχεδιαστεί εξ αρχής από την ίδια εταιρεία, η οποία δωροδόκησε το Yu Bing, προκειμένου να αποστείλει τα e-mail και να διαφημίσει την εταιρεία.

Η υπόθεση αποτελεί παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο διεφθαρμένοι αξιωματούχοι συνεργάζονται με ιδιωτικές εταιρείες, ώστε να τους δώσουν εμπορικό πλεονέκτημα και κατόπιν διώκονται για την αυθαιρεσία. Το γεγονός ότι οι εταιρείες λογισμικού προστασίας της Κίνας δημιουργούν τους ιούς που διατείνονται ότι καταπολεμούν με τα προϊόντα τους, αποτελεί κοινό μυστικό στη βιομηχανία που επικυρώνεται με το πρόσφατο παράδειγμα του Yu Bing. Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, η τακτική αυτή είναι προσοδοφόρα και φαντάζει ως λογικό επιχειρηματικό πλάνο. Η γρήγορη εξέλιξη της Rising Antivirus καταδεικνύει το τεράστιο όφελος που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της καταπολέμησης ιών που έχει δημιουργήσει η ίδια εταιρεία.

Στέλεχος εταιρείας κατασκευής υπολογιστών δήλωσε:
"Δε θα χρειάζονταν τα προγράμματα προστασίας υπολογιστών, αν δεν υπήρχαν ιοί. Μόνο αν έχουμε περισσότερους ή πιο καταστροφικούς ιούς θα παραμείνει υψηλά η ζήτηση για λογισμικό antivirus. Έτσι λοιπόν, οι εταιρείες κατασκευής antivirus έχουν ειδικά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης για την παρασκευή των ιών. Αυτό βοηθάει άλλωστε τις εταιρείες να βελτιώνουν την τεχνολογία ανίχνευσης και καταπολέμησης ιών."
Ένας άλλος μηχανικός λογισμικού είπε στη Fist Financial Daily ότι τη δεκαετία του '90 πολλές εταιρείες antivirus υιοθέτησαν τη στρατηγική δημιουργίας ιών και της μετέπειτα καταπολέμησής τους. Το φαινόμενο όμως περιορίστηκε μετά το 2000.

Ο πρώην πρόεδρος της Rising Antivirus, Liu Xu, νυν πρόεδρος της Eastern Micropoint, δήλωσε δημοσίως στο τέλος του 2008 ότιυπάρχουν πολλές γκρίζες περιοχές για τις εταιρείες antivirus ως προς την κατασκευή και διάδοση ιών. Πολλοί τύποι κακόβουλου λογισμικού έχουν αναπτυχθεί από νόμιμες εταιρείες, ενώ άλλα προϊόντα αιωρούνται μεταξύ κακόβουλου και νόμιμου λογισμικού.

Πηγή: ADSLGR.COM

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin