Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Ρεπόρτερ χωρίς σύνορα: 57 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2010


Συνολικά 57 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2010, ανακοίνωσε η οργάνωση Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα από το Βερολίνο, επισημαίνοντας παράλληλα πως αυξήθηκε ακόμη και ο αριθμός των δημοσιογράφων που απήχθησαν την χρονιά που τελειώνει.


Η οργάνωση αναφέρει πως σε σχέση με το 2009 που σκοτώθηκαν 76 δημοσιογράφοι, φέτος ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 25%.



«Ο αριθμός των δημοσιογράφων που χάνουν την ζωή τους ενώ ασκούν το επάγγελμά τους μειώνεται τα τελευταία χρόνια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης που έχει την έδρα της στην Γαλλία.



«Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να εντοπίσουμε ποιοί πραγματικά ευθύνονται όταν δημοσιογράφοι σκοτώνονται από εγκληματικές συμμορίες, ένοπλες ομάδες, θρησκευτικές οργανώσεις ή πράκτορες», προστίθεται στην ανακοίνωση.



Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι η αύξηση του αριθμού των απαγωγών δημοσιογράφων - ειδικά στο Αφγανιστάν και τη Νιγηρία. Συνολικά απήχθησαν 51 δημοσιογράφοι για να χρησιμοποιηθούν ως "διαπραγματευτικά όπλα".



«Οι απαγωγείς συλλαμβάνουν ομήρους για να χρηματοδοτήσουν τις εγκληματικές τους δραστηριότητες, να αναγκάσουν τις κυβερνήσεις να υποκύψουν στις απαιτήσεις τους και να στείλουν ένα μήνυμα στον κόσμο. Οι απαγωγές τους προσφέρουν ένα είδος δημοσιότητας», υπογραμμίζει η οργάνωση.



Σύμφωνα με την οργάνωση, θάνατοι δημοσιογράφων καταγράφηκαν σε 33 χώρες από τις 
οποίες οι πιο επικίνδυνες με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία είναι το Πακιστάν και το Μεξικό.

Πηγή: zougla.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin