Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon 552 Έλληνες χάκερς στις "υπηρεσίες" του Ασάνζ


Εκατοντάδες είναι οι Έλληνες χάκερς που δίνουν τη δική τους μάχη και τάσσονται στο πλευρό του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μετέχοντας με το δικό τους τρόπο στον "πρώτο παγκόσμιο κυβερνοπόλεμο" που έχει ξεσπάσει.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πολλοί είναι εκείνοι που έχουν κατεβάσει στους υπολογιστές τους το πρόγραμμα με το οποίο πραγματοποιήθηκαν οι επιθέσεις στις πολυεθνικές εταιρείες που διέκοψαν τη συνεργασία τους µε το WikiLeaks, αλλά και στη σουηδική κυβέρνηση και την εισαγγελία που εξέδωσε το ένταλµα κατά του ιδρυτή της οργάνωσης.

Η εµπλοκή των Ελλήνων προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία ηλεκτρονικής σελίδας που διαθέτει ελεύθερα σε χρήστες του internet το πρόγραµµα «Low Orbit Ion Canon» (LOIC) και διενεργεί µετρήσεις για το πόσες φορές έχει κατέβει σε υπολογιστές ανά χώρα.

Στη διαδικτυακή μάχη 552 Έλληνες

Βάσει στατιστικών στοιχείων, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", το πρόγραμμα LOIC είχε κατέβει έως χθες (13/12) σε 552 υπολογιστές στην Ελλάδα από τη διεύθυνση sourceforge.net. Στο ίδιο διάστηµα μάλιστα κλιµακώθηκαν οι επιθέσεις της οµάδας χακτιβιστών (από τις λέξεις χάκερ και ακτιβιστές).

Από τις αρχές Φεβρουαρίου µέχρι τα τέλη Νοεµβρίου, οπότε και ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις από τις διαρροές των αµερικανικών διπλωµατικών τηλεγραφηµάτων, το LOIC είχε διατεθεί σε 330 υπολογιστές στην Ελλάδα.

Από αυτά τα στοιχεία φαίνεται ότι η ζήτηση στη χώρα µας για το πρόγραµµα των "χακτιβιστών" έχει αυξηθεί από τις 6 ?εκεµβρίου και µετά κατά 6.900%. Να σημειωθεί ότι στη λίστα µε τις χώρες που κατέβασαν το LOIC περισσότερες φορές την τελευταία εβδοµάδα η Ελλάδα καταλαµβάνει την 22η θέση.

"Με το LOIC ο υπολογιστής σου γίνεται διαθέσιµος για να πραγµατοποιούνται επιθέσεις εναντίον ιστοτόπων. Στην ουσία, τα κοµπιούτερ πολλών χρηστών συντονίζονται και στέλνουν ταυτόχρονα αιτήσεις σε συγκεκριµένες σελίδες στο internet. Λόγω του µεγάλου όγκου των αιτήσεων, η σελίδα µπλοκάρει και αδυνατεί να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε υπολογιστή", εξηγεί ο Γιάννης Ασκοξυλάκης, ερευνητής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών και ?ικτύων του Ινστιτούτου Πληροφορικής στο Ίδρυµα Τεχνολογίας και Έρευνας στην Κρήτη.

Στις πρώτες επιθέσεις κατά του web site της ελβετικής χρηµατοοικονοµικής υπηρεσίας PostFinance χρειάστηκαν µόνο 200 υπολογιστές µε το LOIC, σύµφωνα µε πληροφορίες από την οµάδα των Ανωνύµων, ενώ στις επιθέσεις εναντίον των ηλεκτρονικών σελίδων της Visa και της Mastercard χρησιµοποιήθηκαν πάνω από 3.000 υπολογιστές.

Πηγή: www.cosmo.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin