Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

PostHeaderIcon Πολύνεκρο ναυάγιο στην Ανταρτική

Είκοσι δύο ναυτικοί έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο χθες Δευτέρα ενός νοτιοκορεατικού αλιευτικού στην Ανταρκτική, δήλωσαν σήμερα οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας, μετά την ανακοίνωσή τους ότι σταματούν τις έρευνες για τον εντοπισμό 17 μελών του πληρώματος που αρχικά φέρονταν ως αγνοούμενοι.
«Δυστυχώς είναι εξαιρετικά απίθανο κάποιος που είχε διασωθεί χθες, να κατάφερε να επιζήσει», δήλωσε ο συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης στη Νέα Ζηλανδία Ντέιβιντ Ουίλσον προσθέτοντας ότι τα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής συνιστούν ένα «αδυσώπητο περιβάλλον».

Δεν υπήρχε ελπίδα ορθολογικά να βρεθούν ζωντανοί οι αγνοούμενοι ύστερα από τριάντα ώρες στα παγωμένα αυτά νερά χωρίς να φορούν την κατάλληλη στολή, τόνισε.
southkorea_shipΑρχικά πέντε ναυτικοί πνίγηκαν χθες το πρωί, όταν το αλιευτικό Number One Insung (φωτογραφία), με 42 μέλη πληρώματος, βυθίστηκε για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο. Είκοσι ναυτικοί διασώθηκαν από ένα άλλο νοτιοκορεατικό πλοίο και 17 φέρονταν ως αγνοούμενοι.
Ο χρόνος επιβίωσης στο νερό των μελών του πληρώματος πρέπει να ήταν πολύ σύντομος, δήλωσε ο Ουίλσον. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτοί που δεν παθαίνουν καρδιακή προσβολή πέφτοντας στο νερό, χάνουν πιθανώς τις αισθήσεις τους ύστερα από μια ώρα και δεν μπορούν πλέον να επανέλθουν στη ζωή ύστερα από δύο ώρες».

πηγή : http://www.theinsider.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin