Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

PostHeaderIcon Ένας αιώνας κλιματικής αλλαγής σε 52''



Νέο βίντεο της NASA απεικονίζει την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη απο το 1880 ως σήμερα




Ο παγκόσμιος χάρτης σταδιακά κοκκινίζει σε νέο animation της NASA για την πορεία της κλιματικής αλλαγής από το 1880 μέχρι σήμερα.

Το βίντεο συγκεντρώνει τα αποτελέσματα νέας ανάλυσης που ολοκλήρωσε το Ινστιτούτο Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA στη Νέα Υόρκη.

Η απεικόνιση δείχνει πόσο απείχε η μέση θερμοκρασία για κάθε έτος από το μέσο όρο των θερμοκρασιών το διάστημα 1951-1980, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση για τον προσδιορισμό των αποκλίσεων.

Στο δεύτερο μισό του animation, σχεδόν όλα τα έτη εμφανίζουν μέσες θερμοκρασίες πάνω από αυτή τη βάση.

Το 2012, προκύπτει από την ανάλυση, η μέση θερμοκρασία του πλανήτη ήταν 14,6 βαθμοί Κελσίου, συγκριτικά με 14,0 βαθμούς την τριαντακονταετία 1951-1980. Από το 1880, χρονιά που ξεκινά το ιστορικό αρχείο των θερμοκρασιών, η άνοδος της θερμοκρασίας υπολογίζεται στους 0,8 βαθμούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι δέκα θερμότερες χρονιές στην τελευταία ανάλυση καταγράφηκαν από το 1998 και μετά, ενώ η τελευταία χρονιά που η θερμοκρασία βρισκόταν κάτω από το μέσο όρο του διαστήματος 1951-1980 ήταν το 1978. «Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτή η δεκαετία είναι θερμότερη από την προηγούμενη, η οποία με τη σειρά της ήταν πιο θερμή από την προπερασμένη» σχολιάζει ο Γκάβιν Σμιντ, κλιματολόγος της NASA.

Η ερευνητική ομάδα διευκρινίζει επίσης ότι η ανάλυση του Ινστιτούτου Goddard βρίσκεται σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις άλλων αναγνωρισμένων οργανισμών, όπως η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας NOAA και το Κέντρο Hadley της βρετανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.


Πηγή: tovima.gr

1 σχόλια :

sonora είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin