Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

PostHeaderIcon Το χρυσό του Μπόλτ δεν φτάνει για να αποφύγει η Τζαμάϊκα το ΔΝΤ


Η χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη για τους Τζαμαϊκανούς, να γιορτάσουν την 50ή επέτειο της ανεξαρτησίας τους από τη Βρετανία, καθώς συνέπεσε με την εντυπωσιακή επίδειξη της αθλητικής ικανότητας των μελών της ομάδας της Τζαμάικα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.








Η Δευτέρα ήταν η εθνική εορτή της Τζαμάικα, αλλά ταυτόχρονα και μια μεγάλη μέρα για τον αθλητισμό της νησιωτικής χώρας, καθώς οι σπρίντερ της σάρωσαν τα μετάλλια στους δρόμους ταχύτητας, κερδίζοντας δυο χρυσά στα 100 μέτρα ανδρών και γυναικών καθώς επίσης ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Όμως, ενώ η επιτυχία των αθλητών της Τζαμάικας μέσα στο έδαφος των πρώην αποικιοκρατών της ήταν μεγάλη, για τα 3 εκατομμύρια των πολιτών της χώρας, συνεχίζονται τα προβλήματα από τις κακές οικονομικές συνθήκες.

Πολλές περιοχές της χώρας αντιμετώπιζαν την ημέρα που διεξήχθησαν τα 100 μέτρα, προβλήματα με διακοπές ρεύματος, ένα σύνηθες φαινόμενο στην Τζαμάικα, όπου πολλοί άνθρωποι παραπονούνται για το υψηλό κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας.

«Αυτή δεν είναι μια καλή ημέρα ανεξαρτησίας. Δεν υπάρχουν χρήματα για την αγορά τροφίμων, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και αισθάνομαι πραγματικά πως ζω σε καθεστώς σκλαβιάς », παραπονέθηκε ο Μπράντον Μάτις κάτοικος της πρωτεύουσας, Κίνγκστον.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου πάντως είναι μια χρυσή ευκαιρία για τη Τζαμάικα, να προωθήσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά της και να αφήσει για λίγο τα άσχημα στοιχεία, όπως τα υψηλά ποσοστά φτώχειας, ανεργίας και εγκληματικότητας, λόγω των συμμοριών που τροφοδοτούνται από τα χρήματα των ναρκωτικών.

Στη Τζαμάικα έφτασαν το περασμένο έτος 2 εκατομμύρια τουρίστες, αφήνοντας στη «βαριά βιομηχανία» της χώρας, τον τουρισμό, συνάλλαγμα 2,3 δισ. ευρώ.

Αιχμή του δόρατος στη διαφημιστική καμπάνια της Τζαμάικα, ο Γιουσέιν Μπολτ που εμφανίζεται σε διαφημίσεις για τις ηλιόλουστες παραλίες της αλλά και στην Air Τζαμάικα που προωθεί τις πτήσεις της προς την πατρίδα του «ταχύτερου ανθρώπου στον κόσμο».

Η Τζαμάικα είναι μια από τις πιο χρεωμένες χώρες του κόσμου και βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μια νέα συμφωνία δανεισμού.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin