Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό

 
Κλειστό θα παραμείνει τμήμα της Εγνατίας Οδού την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, από τις 08:00 το πρωί έως και τις 16:00 το απόγευμα, λόγω ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών τοποθέτησης γέφυρας.

Όπως ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.», θα διακοπεί η κυκλοφορία του αριστερού κλάδου, από τον ανισόπεδο κόμβο του Νεοχωρίου έως εκείνον του Βασιλικού (κατεύθυνση προς Ηγουμενίτσα).

PostHeaderIcon Ακέφαλη η ΕΡΤ


Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου

Ακέφαλη παραμένει τις τελευταίες εννέα ημέρες η ΕΡΤ. Η θητεία του ΔΣ της ΕΡΤ, όπως όριζε ο νόμος Παπακωνσταντίνου έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου χωρίς να ανανεωθεί, την ίδια ώρα που ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΡΤ, Ηλίας Μόσιαλος, ζητούσε από τη διοίκηση να προβεί χωρίς καθυστέρηση στο κλείσιμο της «Ραδιοτηλεόρασης» και των άλλων ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα «Το Παρόν», η ΕΡΤ μια εβδομάδα νωρίτερα είχε ενημερώσει αρμοδίως την κυβέρνηση στέλνοντας τα σχετικά έγγραφα, αλλά δεν υπήρξε απάντηση από την αρμόδια Γενική Γραμματεία ΔΕΚΟ ή τους αρμόδιους υπουργούς Ε.Βενιζέλο και Η.Μόσιαλο.



PostHeaderIcon Χωρίς συγκοινωνίες την Δευτέρα

 
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα σωματεία τους, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά των περικοπών και του προγράμματος εφεδρείας, δεν πρόκειται να κινηθούν για 24 ώρες:
  • τα αστικά λεωφορεία
  • τα τρόλεϊ
  • οι συρμοί του Μετρό
  • οι συρμοί στον Ηλεκτρικό
  • οι συρμοί του τραμ
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση και τα τρένα θα κινηθούν κανονικά.


PostHeaderIcon Σαν σήμερα



1862: Καταλύεται η μοναρχία του Όθωνα. Την εξουσία αναλαμβάνει η επαναστατική «Τριανδρία», αποτελούμενη από τους Δημήτριο Βούλγαρη, Κωνσταντίνο Κανάρη και Μπενιζέλο Ρούφο. (Μεσοβασιλεία) 


1931: Ξεσπά επανάσταση στην Κύπρο. Οι Άγγλοι θα την «πνίξουν» στο αίμα. 


1935: Καταλύονται με στρατιωτικό πραξικόπημα το δημοκρατικό πολίτευμα στην Ελλάδα και το Σύνταγμα του 


1927. Επικεφαλής οι στρατηγοί Παπάγος, Ρέππας και Οικονόμου, «εγκέφαλος» ο Γεώργιος Κονδύλης, θύμα ο πρωθυπουργός Παναγής Τσαλδάρης. 


1973: Ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος δίνει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Σπύρο Μαρκεζίνη, αρχίζοντας την περίοδο της «φιλελευθεροποίησης», η οποία 40 ημέρες αργότερα θα θαφτεί στο Πολυτεχνείο. 


1979: Κυκλοφορεί το «Pac-man», ένα από το πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά παιγνίδια. 


1993: Βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στην εξουσία με ποσοστό 46,8%. Η ΝΔ λαμβάνει 39,2%, η Πολιτική Άνοιξη 4,8% και το ΚΚΕ 4,5%. Ο Συνασπισμός με το 2,9% των ψήφων μένει εκτός Βουλής.


Πηγή

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 10/10/2011



Νεφώσεις με βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καταιγίδες και τοπικά έντονα φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, επικράτηση βορείων ανέμων και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011. Στα βορειοδυτικα τα φαινόμενα θα είναι λίγα και κατά κανόνα ασθενή, ενώ μέχρι αργά το βράδυ στα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 21 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 9 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 12 έως 18 στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από 17 έως 23 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το βράδυ, και στο Νότιο Αιγαίο νότιοι σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, με τάσεις μικρής εξασθένησης.

Τοπικές βροχές, πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα, με πιθανότητα για παροδικά έντονα φαινόμενα, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς. Σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βόρειους με τις ίδιες εντάσεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις.


PostHeaderIcon Καλημέρα


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin