Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Μέλι, το θαυματουργό

 
 
Οι οπαδοί της εναλλακτικής ιατρικής πιστεύουν ότι ένα απαλό μείγμα μελιού και κανέλας μπορεί να γιατρέψει ή να ανακουφίσει κάποιον από πολλές φυσικές δυσλειτουργίες.

Το μέλι είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Περιέχει αντιφλεγμονώδη στοιχεία και είναι ένα φυσικό αντισηπτικό. Στο μεταξύ, η κανέλα περιέχει εξαιρετικά υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών.

PostHeaderIcon Site που συγκρίνει κόστος ζωής μεταξύ πόλεων σε real time

Image

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι η Αθήνα είναι μία από τις πιο ακριβές πόλεις της Ευρώπης. Τώρα ήρθε η ώρα να το εξακριβώσουμε. Το Expatisan συγκρίνει το κόστος ζωής μεταξύ πόλεων χρησιμοποιώντας δεδομένα από χρήστες, τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Πολλές μεγάλες πόλεις βρίσκονται ήδη στη βάση δεδομένων η οποία αναλύει τις εξής κατηγορίες: φαγητό, κατοικία, ρουχισμός, μεταφορές, προσωπική υγιεινή, διασκέδαση.
Έτσι μαθαίνουμε πχ ότι το Λονδίνο είναι ακριβότερο από την Αθήνα κατά 49% και το Βερολίνο φτηνότερο κατά 3%. Τα δεδομένα συνεχίζουν να εισρέουν και οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να συμπληρώσει τιμές κάνοντας το αποτέλεσμα όλο και πιο αξιόπιστο.


PostHeaderIcon Πόλεμος στο διαδίκτυο μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ


Γράφει ο Omid Memarian για το Slate.

Μεγάλωσα στο Ιράν και δούλεψα ως δημοσιογράφος εκεί μέχρι το 2004. Είχα δικό μου μπλογκ για το οποίο με συνέλαβαν οι αρχές ασφαλείας – εμένα και άλλους 20 μπλογκερς, τεχνικούς του διαδικτύου και δημοσιογράφους – και με έριξαν στην απομόνωση για 2 μήνες. Με το που με άφησαν ελεύθερο, έφυγα για την Αμερική.

PostHeaderIcon ΕΖΕΛ: ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ


Τυχαίνει ένεκα της δουλειάς μου να παρακολουθώ την Τουρκία και τους Τούρκους συστηματικά εδώ και είκοσι περίπου χρόνια ενώ παρακολουθώ τουρκική τηλεόραση τουλάχιστον τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Αυτό μου δίνει ίσως το δικαίωμα να ισχυριστώ ότι γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό την τουρκική νοοτροπία και την τουρκική κοινωνία, την οποία φυσικά γνώρισα επανειλημμένα και από κοντά.




Για τον λόγο αυτό μου κίνησε την μεγάλη περιέργεια, μετά και από τον θόρυβο που έχει γίνει, να παρακολουθήσω αυτά τα περίφημα τουρκικά σήριαλ που σαν επιδημία έχουν ενσκήψει τα τελευταία χρόνια στην ελληνική τηλεόραση. Κάθισα λοιπόν κάποια απογεύματα και άνοιξα το «χαζοκούτι». Ειλικρινά δεν πίστευα από αυτά που έβλεπα. Λες και βρισκόμουν όχι στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη, αλλά κάπου στην Άγκυρα, στην ασιατική ακτή της Κωνσταντινούπολης, στα Άδανα, ή στην Σμύρνη. Για εμένα βεβαία αυτό δεν ήταν κάτι το καινούργιο, αλλά εντυπωσιάστηκα όταν ενημερώθηκα ότι αυτά τα περίφημα τουρκικά σήριαλ σημείωναν ρεκόρ τηλεθέασης από ένα ελληνικό κοινό, άναυδο όπως συνήθως.


PostHeaderIcon Κε διευθυντά, απορρίπτεσθε...


Στο μικροσκόπιο του ΑΣΕΠ μπαίνουν το επόμενο διάστημα οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι θα υπόκεινται σε αυστηρή αξιολόγηση για να καταλάβουν θέσεις ευθύνης, ενώ στην κρίση της ανεξάρτητης Αρχής θα είναι και η τύχη του πλεονάζοντος προσωπικού των ΔΕΚΟ που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν.

PostHeaderIcon Apple: To iPhone 5 αποκαλύπτεται σύμφωνα με νέα σχέδια

Apple: To iPhone 5 αποκαλύπτεται σύμφωνα με νέα σχέδια

Σύμφωνα με αναφορές από το MobileFun, νέα σχέδια βλέπουν το φως της δημοσιότητας από μελλοντικές θήκες που προορίζονται για τη συσκευή της επόμενης γενιάς iPhone και δείχνουν τη νέα φορητή συσκευή της Apple να αλλάζει τη σχεδιαστική μορφή του και να αποκτά μεγαλύτερη οθόνη που πιθανότητα να αγγίξει τις 3,7 ιντσες ή ακόμα και τις 4 ίντσες διατηρώντας πάντα τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις του προκατόχου του. Τα συγκεκριμένα σχέδια, διέρρευσαν από μια εταιρία που εδρεύει στη Κίνα και κατασκευάζει θήκες φορητών συσκευών και κατά κάποιο τρόπο επιβεβαιώνουν τις όσες φήμες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εδώ και μήνες σχετικά με το iPhone 5 που αναμένεται να κάνει την επίσημη του εμφάνιση τον Σεπτέμβριο. 

PostHeaderIcon Έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Facebook εκατομμύρια χρήστες για χάρη του Google+


Η αμερικανική έκδοση του PC Magazine διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα στην ιστοσελίδα pcmag.com, επιχειρώντας να διερευνήσει τις τάσεις του κοινού σε ότι έχει να κάνει με το Facebook και το νεότευκτο Google+. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.

PostHeaderIcon Πουλήθηκαν τελικά τα κινηματογραφικά δικαιώματα της περιπέτειας των χιλιανών μεταλλωρύχων

Πουλήθηκαν τελικά τα κινηματογραφικά δικαιώματα της περιπέτειας των χιλιανών μεταλλωρύχων. 
Ο βετεράνος χολιγουντιανός παραγωγός Μάικ Μένταβοϊ εξασφάλισε τα δικαιώματα της ιστορίας των χιλιανών μεταλλωρύχων που παγιδεύτηκαν πέρσι κάτω από τη γη προκειμένου να τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.


PostHeaderIcon Σχέδιο εναπόθεσης ραδιενεργών αποβλήτων

radienerga_apovlita

Σε ένα πανευρωπαϊκό σχέδιο για την εναπόθεση ραδιενεργών αποβλήτων προερχόμενων από τους 143 πυρηνικούς αντιδραστήρες στο έδαφος της Ε.Ε., συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας. Βάσει των νέων κανονισμών, οι εθνικές αρχές πυρηνικής ασφάλειας υποχρεούνται να καταρτήσουν σχέδιο για την εναπόθεση των αποβλήτων ως το 2015, το οποίο θα εξεταστεί από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ.

Μέχρι στιγμής, οι 14 χώρες μέλη της Ε.Ε. που χρησιμοποιούν πυρηνική ενέργεια, αποθηκεύουν τα ραδιενεργά τους απόβλητα σε δεξαμενές ή αποθήκες επί δεκαετίες έως ότου ψυχθούν.


PostHeaderIcon ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΔΙΣ. ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΡΑΔΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Αν μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις, μια φωτογραφική ρύθμιση νόμου για την αγορά ενέργειας, μια προσθήκη μόλις τρεισήμισι γραμμών, μπορεί να κοστίσει 4,3 δισ. ευρώ στους Ελληνες καταναλωτές ρεύματος; Δυστυχώς μπορεί.
Θα πληρώνουμε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως π.χ. πετρέλαιο!Θα πληρώνουμε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπως π.χ. πετρέλαιο!
Δεν πρόκειται περί ευφάνταστου σεναρίου ή ανεύθυνης κινδυνολογίας, αλλά περί επίσημων υπολογισμών που κάνουν τουλάχιστον τρεις φορείς (επιστημονικός και επαγγελματικοί) για λογαριασμό που έρχεται στο ρεύμα, αν τελικά η κρυμμένη ρύθμιση του άρθρου 197 στο νομοσχέδιο για τη «Λειτουργία Ενεργειακών Αγορών Ηλεκτρισμού και Φυσικού Αερίου, για Ερευνα, Παραγωγή και Δίκτυα Μεταφοράς Υδρογονανθράκων» γίνει νόμος.


PostHeaderIcon Τέλος ο συναγερμός για το E.Coli


Έληξε ο συναγερμός για το βακτήριο Escherichia Coli καθώς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα που έχει σχέση με την επιδημία.

PostHeaderIcon Παραχώρηση κυριαρχίας στην ΕΕ για τους υπερχρεωμένους...

Αυστηρές κυρώσεις για τα κράτη που χρειάζονται οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, ζητεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, τονίζοντας ότι προβληματικά κράτη που λαμβάνουν βοήθεια, πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ.

Παραχώρηση κυριαρχίας στην ΕΕ για τους υπερχρεωμένους...
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζητεί την επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά των κρατών που χρειάζονται οικονομική βοήθεια.

"Η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ", τονίζει.

PostHeaderIcon Η αφιέρωση των U2 στην Amy Winehouse



Ο θάνατος της Amy Winehouse ήταν ένα γεγονός που δεν άφησε κανένα αδιάφορο. Ούτε φυσικά τους U2 οι οποίοι της αφιέρωσαν ένα τραγούδι

Οι U2, λίγες ώρες μετά το θάνατο της (23/07) έδωσαν συναυλία στη Μινεάπολις των ΗΠΑ και τις αφιέρωσαν το Stuck In A Moment You Can't Get Out Of. Ένα single που κυκλοφόρησαν το 2001 στη μνήμη του τραγουδιστή των INXS, Michael Hutchence ο οποίος είχε πεθάνει το 1997.

Ο Bono λοιπόν λίγο πριν ερμηνεύσει το κομμάτι είπε προς το κόσμο: "Γράψαμε το επόμενο κομμάτι για τον Michael Hutchence αλλά θα μας καταλάβετε αν απόψε το παίξουμε για την Amy Winehouse".


Πηγή

PostHeaderIcon Ο μεγάλος σύμμαχος κατά του καρκίνου


Xitomatl έλεγαν οι Αζτέκοι το κόκκινο φρούτο (διότι περί φρούτου πρόκειται) που καλλιεργούσαν, tomatl (που σήμαινε αφράτο φρούτο) συγκράτησαν οι ισπανοί κατακτητές και αφού το εξέλιξαν σε tomate για την ευκολία της γλώσσας το έφεραν στη Σεβίλλη. Δεν ήταν όμως εύκολα τα πράγματα για την κυριαρχία της ντομάτας στην Ευρώπη.


PostHeaderIcon Κάμερες χάι φυλακίσεων

Η πιθανολογούμενη επανάληψη των κινητοποιήσεων από το προσεχές φθινόπωρο οδήγησε χθες τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε να ζητήσει εμμέσως την επίσπευση της υπογραφής των προεδρικών διαταγμάτων, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος για τις κάμερες, που ψηφίστηκε πριν από έξι μήνες.
Κατά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι υπάρχουσες κάμερες δεν ενδείκνυνται για την καταγραφή προσώπωνΚατά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, οι υπάρχουσες κάμερες δεν ενδείκνυνται για την καταγραφή προσώπων
Αφησε δε να εννοηθεί ότι οι υφιστάμενες είναι κατάλληλες μόνο για την καταγραφή της κίνησης στους δρόμους και όχι για τη λήψη πλάνων από συγκεντρώσεις ή καταγραφής προσώπων.


PostHeaderIcon Το «μαύρο άλογο» της Θεσσαλονίκης

Διθυραμβικά σχόλια από εκφωνητές και κριτές και πρωτιά στο αγώνισμα της επιτάχυνσης έλαβε το όχημα που κατασκεύασε η ομάδα του ΑΠΘ. Κατέκτησε επίσης την 8η θέση ανάμεσα σε 91 συμμετοχές, που ορισμένες είχαν υποστήριξη μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών

Η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μπροστά στο «μαύρο άλογο», όπως ονόμασαν οι Αγγλοι εκφωνητές το αγωνιστικό όχημα
Η ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μπροστά στο «μαύρο άλογο», όπως ονόμασαν οι Αγγλοι εκφωνητές το αγωνιστικό όχημα
Μαζεύει βραβεία το "μαύρο άλογο" της Θεσσαλονίκης. Το μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κέρδισε την 1η θέση στο αγώνισμα της επιτάχυνσης και την 8η ανάμεσα σε 91 συμμετοχές, στον διεθνή διαγωνισμό Formula Student, που έγινε πριν από λίγες μέρες στην πίστα του Silverstone στην Αγγλία.

PostHeaderIcon Μητέρα και τρία παιδιά θύμα της μαφίας της παραλίας στη Ρόδο!


Η «μαφία της παραλίας» δρα ανενόχλητη ακόμη και στις πιο τουριστικές θαλάσσιες περιοχές της χώρας, υπό την ανοχή των τοπικών αρχών που της νοικιάζουν τις αμμουδιές για εκμετάλλευση! Όποιος δεν συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις, γίνεται στόχος επίθεσης όπως συνέβη σε μια μητέρα και τα παιδιά της στη Ρόδο!

PostHeaderIcon Google+: Πάνω από 20 εκατ. χρήστες τον πρώτο μήνα


Το Google+ ήδη μετράει 20 εκατομμύρια χρήστες μέσα στον πρώτο μήνα λειτουργίας του.
Η αύξηση των χρηστών είναι τρομακτική αν σκεφτείτε ότι σήμερα υπάρχει το Facebook, το Twitter και ένα σωρό άλλες υπηρεσίες που απασχολούν τους χρήστες καθημερινά.

Στις 28 Ιουνίου,την πρώτη μέρα λειτουργίας του Google+, είχε σταματήσει λόγω της υπερβολικά μεγάλης ζήτησης.

Σίγουρα το Google + έχει αρκετό δρόμο να διανύσει πριν γίνει απειλητικό για το Facebook, το οποίο έχει πάνω από 750 εκατ. χρήστες παγκοσμίως.

Η υπηρεσία, γνωστή και ως G +, ξεκίνησε με τους χρήστες του Google Mail, να καλούνται να δοκιμάσουν το site κοινωνικής δικτύωσης.


PostHeaderIcon Εν μέσω καταδίωξης και πυρών βρέθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης

Μάρτυρας καταδίωξης τριών άγνωστων, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν ληστέψει το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην Αταλάντη, έγινε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Εν μέσω καταδίωξης και πυρών βρέθηκε ο Γ. Καρατζαφέρης
Μάρτυρας καταδίωξης τριών άγνωστων, οι οποίοι λίγη ώρα νωρίτερα είχαν ληστέψει το υποκατάστημα της τράπεζας Eurobank στην Αταλάντη, έγινε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

PostHeaderIcon Έτοιμη να βοηθήσει η Γαλλία

Ο Νικολά Σαρκοζί εξέφρασε τη θέληση να δώσει εντολές για αξιοποίηση ειδικών από την ΑΗΚ



Οι εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν τέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης Χριστόφια-Σαρκοζί, τις οποίες ο δεύτερος καταδίκασε. Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε τον ομόλογό του και για την τραγωδία στο Μαρί.


PostHeaderIcon Η S&P αναμένει δεύτερο 'κούρεμα' του ελληνικού χρέους και νέα υποβάθμιση

Μία νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είναι πιθανή τη προσεχή διετία, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, προσθέτοντας πως μία νέα υποβάθμιση του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι «σχεδόν βέβαιη».
Η S&P έχει υποβαθμίσει την Ελλάδα 8 βαθμίδες από τις 13 Ιουνίου φέρνοντας την στο χαμηλότερο σκαλί της παγκόσμιας διαβάθμισης.


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις: Ντομάτες γεμιστές με πλιγούρι και τρίχρωμες πιπεριές


8 μέτριες σφικτές κόκκινες ντομάτες
1 νεροπότηρο πλιγούρι
1 φλιτζ του καφέ λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 νεροπότηρο χυμό ντομάτας
1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι


Βγάζετε τα καπάκια από τις ντομάτες και με ένα κουταλάκι τις αδειάζετε από τη ψίχα. Τις αλατίζετε στο εσωτερικό μέρος και τις αφήνετε να περιμένουν.

Ψιλοκόβετε τις πιπεριές. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε ταυτοχρόνως το τριμμένο κρεμμύδι και τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ρίχνετε μέσα το πλιγούρι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Αδειάζετε μέσα το χυμό ντομάτας και 1 ποτήρι νερό. Αλατίζετε και πιπερώνετε. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε μέσα το μαϊντανό, ανακατεύετε .

Γεμίζετε τις ντομάτες μας με το μίγμα. Βάζετε το καπάκι από πάνω τις τοποθετείτε σε ένα ταψί να χωράνε ίσα-ίσα, ρίχνετε στο πάτο του ταψιού 1 ποτήρι νερό και τις μαγειρεύετε στους 170ο για 1 ώρα.
Τις βγάζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν και τις σερβίρετε συνοδεύοντάς τες από τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Για περισσότερες συνταγές: Πηγή

PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 27 Ιουλίου

Λέων 
 (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου). Βρείτε σήμερα, με τη βοήθεια σημαντικών προσώπων, τρόπους ώστε να κλείσουν οι εκκρεμότητες που σας βαραίνουν και δεν σας επιτρέπουν να κινηθείτε προς τα εμπρός. Στον προσωπικό τομέα, καλό είναι να ξεκαθαριστούν ζητήματα που επιφέρουν και δημιουργούν αποδιοργάνωση και σας κρατούν σε απόσταση τόσο από το σύντροφό σας όσο και από τις ανάγκες σας. 

Παρθένος
(23 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου). Εντονη ημέρα με ισχυρές αντιπαραθέσεις στον προσωπικό, τον επαγγελματικό και τον ερωτικό τομέα, κυρίως για εσάς του πρώτου δεκαημέρου. Θέματα που αφορούν το πλαίσιο των σχέσεών σας, καθώς και το μέχρι πού φτάνουν τα όρια του καθενός, θα σας απασχολήσουν πολύ έντονα και θα δημιουργηθούν εντάσεις. Αν εκφράσετε θυμό, μη χάσετε το μέτρο, γιατί θα χάσετε και το δίκιο σας. 

Ζυγός
(24 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου). Μετρήστε με προσοχή τα δεδομένα σε επανασυνδέσεις και καινούργιες σχέσεις στον ερωτικό και τον φιλικό τομέα, αποφεύγοντας παρορμητικές κινήσεις. Μην επαναλάβετε τα λάθη του παρελθόντος. Κάτι τελειώνει οριστικά για εσάς αυτήν την περίοδο και είναι σημαντικό να κλείσετε με ρεαλισμό, ευθύνη και συνέπεια τις όποιες εκκρεμότητες αυτό περιέχει. 

Σκορπιός 
(24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου). Αποφύγετε να σηκώσετε το βάρος των γεγονότων αυτής της περιόδου μόνοι σας και ζητήστε την υποστήριξη σημαντικών για εσάς προσώπων του περιβάλλοντός σας. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να εισπράξει και να δώσει αγάπη και ασφάλεια στρεφόμενοι προς νέες σχέσεις και παύοντας να επιμένετε να τα εισπράττετε από σχέσεις που δεν τα παρέχουν. Το έχετε απόλυτη ανάγκη. 

Τοξότης 
(23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου). Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα οδήγησης και αποφύγετε να συγκρουστείτε με πρόσωπα και καταστάσεις που σας υπερβαίνουν. Μερικές φορές η οπισθοχώρηση είναι σοφότερη από την επίθεση. Η τάση σας για παρορμητικές κινήσεις, συγκρούσεις και ανταγωνισμό μπορεί να σας οδηγήσει σε μοιραία λάθη. Στηριχτείτε στο μέτρο και την οργάνωση και δράστε με σεβασμό και σύνεση σε κάθε τομέα. 

Αιγόκερως 
(22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου). Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην απαντήσετε σε προκλητικές συμπεριφορές, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον οικογενειακό και προσωπικό τομέα. Νέα ξεκινήματα που σκέφτεστε να κάνετε αυτήν την περίοδο βρίσκουν εμπόδια σε εκκρεμότητες του παρελθόντος. Στον συναισθηματικό τομέα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε μισοτελειωμένες καταστάσεις και εκκρεμότητες, ώστε να δοθούν ουσιαστικές λύσεις. 

Υδροχόος 
(20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου). Συζητήσεις και επαφές σήμερα έρχονται να διαλευκάνουν μπερδεμένα ζητήματα και να τονίσουν την αναγκαιότητα για σημαντικές αλλαγές και για μια νέα πορεία. Η όψη του Αρη με τη Σελήνη φέρνει συζητήσεις με στόχο να ξεκαθαριστούν ασαφείς καταστάσεις, μετακινήσεις και ταξίδια, ζητήματα που αφορούν συγγενικά σας πρόσωπα και θέματα σπουδών. 

Ιχθύες
(19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου). Η πολεμική διάθεση που προκαλεί η όψη Αρη - Σελήνης θα είναι έντονη σήμερα, γι’ αυτό θα χρειαστεί να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί σε ξεκαθαρίσματα που αφορούν σχέσεις και γεγονότα του παρελθόντος. Αυτήν την περίοδο σας ζητείται να κλείσετε οριστικά κύκλους σπουδών και να οργανώσετε προσεκτικά θέματα που αφορούν ταξίδια και μετακινήσεις. 

Κριός 
(21 Μαρτίου – 19 Απριλίου). Η περίοδος αυτή δεν θα αποδώσει για εσάς αν στηριχτείτε στην ορμή, στην παρόρμηση του εφήβου, στην ανάγκη για κυριαρχία και επιδόσεις και στην τάση σας για πρωτιά. Ο Κρόνος απέναντί σας, σας λέει πως η αποτυχία θα είναι δεδομένη, γιατί η δύναμη χωρίς σοφία, μέτρο και στρατηγική είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Οι παρορμητικές κινήσεις είναι απαραίτητο να μεταλλαχθούν και να αναδομηθούν σε ουσιαστική δύναμη. 

Ταύρος 
(20 Απριλίου – 20 Μαΐου). Περίοδος σημαντικών εκκαθαρίσεων είναι αυτή που διανύετε. Οσο απομακρύνεστε από λάθος επιλογές σε κάθε τομέα και τρόπους συμπεριφοράς, προσωπικές πεποιθήσεις και αναλαμβάνετε τις ευθύνες απέναντι στον εαυτό σας τόσο οι εξελίξεις θα γίνονται καλύτερες για εσάς. Μεταλλάξτε με την εύνοια του Δία και του Πλούτωνα με τόλμη και στρέψτε καταστάσεις και γεγονότα υπέρ σας. 

Δίδυμοι
(21 Μαΐου – 21 Ιουνίου). Με την όψη Σελήνης - Ουρανού θα είναι φορτισμένη η ημέρα για εσάς με μπερδεμένες καταστάσεις, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα. Χρειάζεται καλύτερη οργάνωση και αποκατάσταση της πραγματικότητας και της αλήθειας. Αποφύγετε ρίσκα στον οικονομικό τομέα και επώδυνες συζητήσεις στον οικογενειακό τομέα. 

Καρκίνος 
(22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου). Σχέσεις που αρχίζουν αυτήν την περίοδο στον ερωτικό τομέα έρχονται να σας δώσουν μαθήματα, γι’ αυτό και θα χρειαστεί να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί. Πάρτε αποστάσεις από οτιδήποτε περιπλεγμένο και χαώδες, αξιοποιώντας τη δυναμική του Κρόνου, του Ουρανού και του Πλούτωνα και μην ξεχνάτε την πίεση που έχετε δεχτεί εμπλεκόμενοι με ανώριμους ανθρώπους αλλά και ασαφείς καταστάσεις.


PostHeaderIcon Καταστρεπτική καλησπέρα σας!


PostHeaderIcon Σαν σήμερα


1576: Ο σερ Γουόλτερ Ράλεϊ φέρνει για πρώτη φορά τον καπνό στη Βρετανία από τη Βιρτζίνια της Αμερικής.

1832: Η Εθνοσυνέλευση στο Ναύπλιο επικυρώνει την απόφαση των μεγάλων δυνάμεων, σύμφωνα με την οποία ο Όθων θα εστέφετο βασιλιάς της Ελλάδας.

1940: Ο Μπαγκς Μπάνι κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη με την ταινία κινουμένων σχεδίων «Ένας άγριος λαγός».

1942: Λήγει η πρώτη μάχη του Ελ Αλαμέιν, με τις βρετανικές δυνάμεις του στρατάρχη Κλοντ Ότσινλεκ να ανακόπτουν την πορεία των δυνάμεων του Άξονα προς την Αλεξάνδρεια και το Κάιρο.

1974: Κυκλοφορεί το «Sweet Home Alabama» των Lynyrd Skynard, ένα από τα δημοφιλέστερα τραγούδια της ροκ μουσικής.

1996: Βόμβα εκρήγνυται στο Ολυμπιακό Πάρκο της Ατλάντα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ένας νεκρός και 110 τραυματίες, ο απολογισμός.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 27/07/2011


Καλό και ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις που τοπικά στα βόρεια θα είναι πυκνότερες, περιμένουμε την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 32 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 19 έως 30 στη Δυτική Ελλάδα, από 19 έως 34 με 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα Νότια Δωδεκάνησα ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Ηλιοφάνεια και ζέστη περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς στην πόλη και στο εσωτερικό του νομού και στους 30 βαθμούς στις ακτές. Σχεδόν μέτριοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.

Λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς. Σχεδόν μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

PostHeaderIcon Καλημέρα δυνατά!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin