Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Συλλήψεις των Anonymous σε Ιταλία και Ελβετία

 
Σε εφόδους που έκαναν οι ιταλικές και οι ελβετικές αρχές συνέλαβαν 15 άτομα τα οποία φέρονται να είναι μέλη της ομάδας χάκερ Anonymous.
Τα φερόμενα ως μέλη των Anonymous είναι ... από 15 έως 28 ετών, ενώ οι αρχές φωτογραφίζουν ως αρχηγό τους έναν 26χρονο Ελβετο-Ιταλό με το ψευδώνυμο Phre.
Για την ώρα πάντως οι ιταλικές αρχές ψάχνουν ακόμα 30 άτομα, για τα οποία έχουν πληροφορίες ότι ανήκουν στους Anonymous.

PostHeaderIcon Έρευνα για τον τουρισμό

 
 
Το πλήγμα που υπέστη ο τουρισμός από τα επεισόδια της 29ης Ιουνίου κατέγραψε η έρευνα που παρουσίασε η εκπομπή «Αθήνα σήμερα» με την Ν.Καραγιάννη και επιμελήθηκαν η Χρ.Κούσιου και η Μ.Παύλου. 

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν σε όλη την υφήλιο από τις οδομαχίες στο Σύνταγμα, από τις καταλήψεις και τις εκκενώσεις πολυτελών ξενοδοχείων στην καρδιά της Αθήνας, η μεγάλη χρήση χημικών, θύμιζαν έντονα Καμπούλ και Βαγδάτη.

PostHeaderIcon Βρέθηκε ταφή σκύλου ηλικίας 8.000 ετών

 

Ένα αναπάντεχο εύρημα εντόπισαν αρχαιολόγοι από το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας και το Ισπανικό Πανεπιστήμιο της Καντάμπρια κατά τη διάρκεια των ανασκαφών τους σε τοποθεσία κοντά στην πορτογαλική πόλη Alcacer do Sal.

PostHeaderIcon Αποχωρούν 1.000 Γάλλοι στρατιώτες από το Αφγανιστάν

 

Η Γαλλία θα αποσύρει από το Αφγανιστάν το ένα τέταρτο των στρατιωτικών δυνάμεων της -περί τους χίλιους στρατιώτες- από σήμερα μέχρι το τέλος του 2012, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί στην προκεχωρημένη βάση των γαλλικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Τόρα, στην επαρχία Καπίζα, κοντά στην Καμπούλ.

PostHeaderIcon Στο Σύνταγμα και η Πελοπόννησος

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Με τελικό προορισμός τους την πλατεία Συντάγματος, οι «Αγανακτισμένοι» της Πελοποννήσου σχεδιάζουν να μεταβούν στην Αθήνα, το επόμενο Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Ιουλίου, με ποδήλατα, μηχανές και αυτοκίνητα.

Αφετηρία τους η Τρίπολη, ενώ το χρονοδιάγραμμα έχει υπολογιστεί με μέση ωριαία ταχύτητα τα 11,5 χλμ.

PostHeaderIcon Στις 75 οι πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

 
Ξεκίνησαν οι υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα ενώ τους 40 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος  τις επόμενες μέρες. Για καύσωνα μιλούν οι μετεωρολόγοι της ΕΜΥ την ώρα που αρχίζουν να ξεσπούν και οι πρώτες πυρκαγιές.


PostHeaderIcon Μικτές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων αστυνομικών

 

Μικτές περιπολίες Ελλήνων και Βούλγαρων Αστυνομικών ξεκίνησαν από τη Δευτέρα στη βόρεια Ελλάδα με στόχο την πρόληψη της εγκληματικότητας σε τουριστικά θέρετρα.
Έξι Βούλγαροι αστυνομικοί θα περιπολούν ανά δυάδες με Έλληνες συναδέλφους τους στην Καβάλα, την Ασπροβάλτα και τον Σταυρό, περιοχές που επιλέγουν για τις θερινές τους διακοπές πολλοί Βούλγαροι τουρίστες. 

PostHeaderIcon Ντοκουμέντο: Ιδού πως είχαν φουσκώσει τα κοντέινερ κάτω από τον καυτό ήλιο!


 
 

Δυόμιση χρόνια μέσα στον ήλιο. Και δύο καλοκαίρια κάτω από σχεδόν 50 βαθμούς κελσίου του καυτού ήλιου της Κύπρο...

Στην φωτογραφία που εξασφάλισε το Politis Online, φαίνεται η κατάσταση στην οποία βρίσκονταν τα κοντέινερ, τα οποία περιείχαν την εκρηκτική ύλη, πριν την φονική έκρηξη και την καταστροφή που ακολούθησε στην Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» και στην περιοχή του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού Βασιλικού. Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, το εξωτερικό μέρος των κοντέινερ είχε εξογκωθεί και αλλοιωθεί, ενδεχομένως από έκρηξη στο εσωτερικό τους.
 

PostHeaderIcon Κατά 56% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα

 
Συνάντηση με τον υφυπουργό Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, κ. Γκάο, πραγματοποίησε σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε κυρίως πολιτικές για τον ανταγωνισμό, για τις οποίες η κινεζική πλευρά επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο νέο νόμο περί ανταγωνισμού που έχει τεθεί σε ισχύ από τον Απρίλιο 2011 και περιέχει σειρά καινοτόμων διατάξεων οι οποίες, όπως τόνισε ο υπουργός «συμβάλλουν αδιαμφισβήτητα θετικά στην προστασία του ανταγωνισμού και τη λειτουργία της αγοράς». 

PostHeaderIcon Κλείνει η ΕΤ1 και η ΕΤ3;

 
Σχέδιο «σφαγή» για τη Δημόσια Τηλεόραση φαίνεται να βρίσκεται ήδη στα σκαριά, στα πλαίσια και του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της ΕΡΤ θα αναλάβει ο Ηλίας Μόσιαλος, κυβερνητικός εκπρόσωπος και Υπουργός Επικρατείας. Ο κ. Μόσιαλος φέρεται ήδη να έχει στο συρτάρι του δυο σχέδια αναδιάρθρωσης, τα οποία θα υλοποιηθούν διαδοχικά, ένα πιο ήπιο και στη συνέχεια το τελικό. Αρχικά προβλέπεται η κατάργηση θυγατρικών και υπηρεσιών της ΕΡΤ, καθώς και η συγχώνευση τους με άλλους φορείς του Δημοσίου.

PostHeaderIcon Ξαναρχίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία

Η Ρωσία επέτρεψε την εισαγωγή οπωροκηπευτικών από την Ελλάδα και την Τσεχία, ανεβάζοντας στις έξι τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης που δεν υπόκεινται πλέον στο εμπάργκο που επιβλήθηκε από τη Μόσχα στις αρχές Ιουνίου, εξαιτίας του βακτήριου Eceh, ανακοίνωσαν οι ρωσικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Ξαναρχίζουν οι ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία
"Από τις 11 Ιουλίου επιτρέπονται οι εισαγωγές και η πώληση στο ρωσικό έδαφος οπωροκηπευτικών που έχουν παραχθεί στην Τσεχική Δημοκρατία και την Ελλάδα, με βάση τα πιστοποιητικά που εγγυώνται ότι είναι ασφαλή", αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρωσικής υγειονομικής υπηρεσίας.

PostHeaderIcon Eurogroup: Τρία «δώρα» και δύο «αγκάθια» για την Ελλάδα

Eurogroup: Τρία «δώρα» και δύο «αγκάθια» για την Ελλάδα 
 
Τρια «δώρα» και δύο «αγκάθια» επεφύλαξαν στην Ελλάδα οι υπουργοί οικονομίας της ζώνης του ευρώ οι οποίοι μετά από οκτώ ώρες διαβουλεύσεων δήλωσαν χθες από τις Βρυξέλλες ότι επί της αρχής είναι πλέον έτοιμοι να δώσουν μια «συστημική απάντηση» στην κρίση. Επί της ουσίας πάντως θα είναι έτοιμοι αφού επιτευχθεί συμφωνία στο πλαίσιο της «ομάδας εργασίας» του Eurogroup, στην οποία παρέπεμψαν όλα τα ζητήματα στα οποία απέτυχαν χθες να συμφωνήσουν.

PostHeaderIcon Τριήμερο πένθος στην Κύπρο

Ο πρώην υπουργός Άμυνας της Κύπρου Κώστας Παπακώστας 

Σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο φύλαξης του εκρηκτικού υλικού, αλλά και τις συνθήκες συντήρησής του προκύπτουν στην Κύπρο μετά την ασύλληπτη τραγωδία με 12 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Ο υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, ενώ όπως έγινε γνωστό, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΘ) με επιστολές του προς το Υπουργείο Άμυνας είχε αναφέρει τις ανησυχίες του για τα πυρομαχικά, επισημαίνοντας – μεταξύ άλλων – ότι εγκυμονούν κίνδυνοι πλήρους αλλοίωσης και καταστροφής της, καθώς και ότι ένα μεγάλο μέρος του φορτίου αποτελείτο από πυρίτιδα διαφόρων ειδών, των οποίων η σύνθεση και η αντίδραση τους σε ψηλές θερμοκρασίες είναι άγνωστη.

PostHeaderIcon Google : 450 χρόνια από την ανέγερση του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Βασιλείου

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου: 450 χρόνια από την ανέγερση 
 
Ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου, η εκκλησία με τους πολλούς κρεμμυδοειδείς τρούλους, είναι το σήμα κατατεθέν της Κόκκινης Πλατείας της Μόσχας και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Κρεμλίνο.
Ο ναός, πιο γνωστός ως Καθεδρικός Ναός του Αγίου Βασιλείου του Ευλογημένου ή Καθεδρικός του Αγίου Βασιλείου, κτίστηκε μεταξύ των ετών 1555 και 1561 σε ανάμνηση της κατάκτησης του Χανάτου του Καζάν. Αποτελείται από εννέα παρεκκλήσια, κτισμένα γύρω από ένα κεντρικό κτίριο.


PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1603: Ο κυβερνήτης του Νέου Άμστερνταμ (μετέπειτα Νέας Υόρκης) αγοράζει από τους ινδιάνους το νησί Γκαλ και το μετονομάζει σε Όιστερ Άιλαντ. Κατόπιν, μετονομάστηκε σε Έλις Άιλαντ, που έγινε γνωστό ως ο προθάλαμος των ευρωπαίων μεταναστών στη Νέα Υόρκη. 

PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Πέννες με σολωμό και κάπαρη

 
 
Υλικά
400 γραμ. πέννες ή άλλο ζυμαρικό της προτίμησής σα
350 γραμ. σολομό κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 κουταλιές σούπας κάπαρη
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας μαγιονέζα
αλατοπίπερο

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 12/07/2011

 
Πολύ ζεστό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βορειοδυτικά και βόρεια ορεινά και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε την Τρίτη 12 Ιουλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 36 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 19 έως 39 βαθμούς, στη Κεντρική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 36 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές από 20 έως 31 βαθμούς, αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη θα φτάσει στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

PostHeaderIcon καλημέρα;;; Οψόμεθα.. :P


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin