Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Σεξουαλικό σκάνδαλο στην Κίνα

 
 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κίνας Τζιν Ρενκίνκ είχε υποβάλει την παραίτησή του το 2007 όταν έπεσε θύμα σεξουαλικής πλεκτάνης στην οποία εμπλεκόταν μια κατάσκοπος από την Ταϊβάν, σύμφωνα με αμερικανικό απόρρητο διπλωματικό τηλεγράφημα που αποκάλυψε ο ιστότοπος WikiLeaks.

PostHeaderIcon Τιμή ρεκόρ για μπουφάν του Μάικλ Τζάκσον

Το μπουφάν που φορούσε ο θρύλος της παγκόσμιας ποπ μουσικής σκηνής Μάικλ Τζάκσον στο κινηματογραφικών προδιαγραφών βιντεοκλιπ του Thriller πουλήθηκε έναντι 1,8 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία στο Μπέβερλι Χιλς.

Αγοράστηκε από κάποιο έμπορο από το Τέξας που είπε ότι σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει για να κερδίσει χρήματα για φιλανθρωπίες προς όφελος παιδιών. 

PostHeaderIcon Η Τουρκία «εισβάλλει» και στο κανάλι των Γερμανών

 
 
Δεν έφτανε η νέα τούρκικη σειρά του Αnt1,  (Ezel) που προκαλεί αντιδράσεις, έρχεται νέο τουρκικό σήριαλ και στον Alpha.


Το κανάλι των Γερμανών, όπως σας είχαμε ξαναπεί, βάζει από σήμερα λίγο από Τουρκία στο πρόγραμμα του, εντάσσοντας την σειρά «Μενεξέ».


PostHeaderIcon 7 στους 10 Γερμανούς δεν εμπιστεύονται το ευρώ

 
 
Μια πλειοψηφία των Γερμανών δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στο ευρώ λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και η οποία συνδέεται με τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Allensbach, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

PostHeaderIcon Προστατεύστε τα... PIN σας!

 

Περιουσία σας δεν είναι μόνο το σπίτι σας, το αυτοκίνητο και το εξοχικό. Σημαντικό μέρος της περιουσίας σας αποτελούν και τα… PIN σας, καθώς εάν κλαπούν θα κάνουν σίγουρα κάποιον πλουσιότερο κατά μερικές χιλιάδες ευρώ, ενώ εσείς, θα αναγκαστείτε να ξεχρεώνετε μια ζωή χρήματα που ποτέ δεν σπαταλήσατε...

Σχεδόν κανένα ελληνικό πορτοφόλι πλέον δεν υπάρχει που να μην έχει μέσα τουλάχιστον μία πιστωτική κάρτα. Η «πλαστική» περιουσία μας, οι πιστωτικές κάρτες μας, που ενώ αρχικά τις βγάλαμε για μια «ώρα ανάγκης» τείνουν να αντικαταστήσουν το χρήμα στη ζωή μας, έχουν σχεδόν πάντοτε κάποιο διαθέσιμο υπόλοιπο ανάληψης μετρητών, που αν πέσει σε λάθος χέρια, θα αναγκαστούμε να ξεχρεώνουμε χωρίς να έχουμε ξοδέψει. 

PostHeaderIcon Ο ύπνος σώζει τον άνδρα στο... σεξ!

Ο ύπνος σώζει τον άνδρα στο... σεξ! 
Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει τη σεξουαλική διάθεση ενός άνδρα στο ναδίρ. Ακόμη κι ένας νέος άνδρας, αν δεν κοιμάται καλά για περισσότερο από μια εβδομάδα, έχει σεξουαλική ορμή στα επίπεδα ενός μεγαλύτερού του κατά 15 χρόνια. Στην ηλικία των 25 δηλαδή μοιάζει με 40άρη.

PostHeaderIcon Η κρίση στέλνει τους νεόνυμφους στα Δημαρχεία

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Αλλαγές ακόμη και στα έθιμα του γάμου επιφέρει η οικονομική κρίση. Στην αναζήτηση τρόπων για να περιοριστούν τα έξοδα, τα ζευγάρια επιλέγουν κλειστούς ή πολιτικούς γάμους, κάθετες περικοπές στις λίστες των καλεσμένων, στα συνοδευτικά, όπως οι στολισμοί, αλλά και στα μενού των δεξιώσεων!

PostHeaderIcon Επικριτικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα

 
Σε δισέλιδο εκτενέστατο ρεπορτάζ από την απεσταλμένη δημοσιογράφο της εφημερίδας «The Sydney Morning Herald» στην Αθήνα αναφέρεται ότι «όπως στο παρελθόν η κλασσική Ελλάδα επέδρασε καθοριστικά στον σύγχρονο πολιτισμό, έτσι και στις μέρες μας επηρεάζει άλλες χώρες αλλά κατά τρόπο κάθε άλλο παρά ένδοξο». Επισημαίνεται ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας «είτε θα συνδράμει στην εμβάθυνση της ΕΕ είτε στη διάλυσή της», όπως τονίζει ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ κ. Βαρουφάκης. 


PostHeaderIcon Έκρυβαν λαθρομετανάστες μέσα σε ψυγείο με καρπούζια


Ήθελαν να περάσουν από Πάτρα στην Ιταλία, αλλά το ταξίδι τους τελείωσε στη Φθιώτιδα.

Ο Τσέχος οδηγός του φορτηγού ξεκίνησε από Πάτρα για Τσεχία, μεταφέροντας καρπούζια. Όταν σταμάτησε το απόγευμα σε πρατήριο της εθνικής οδού στο 253 χλμ. λίγο μετά τη διασταύρωση της Γλύφας, άκουσε να χτυπούν μέσα από τον ψυκτικό θάλαμο και να καλούν σε βοήθεια.

PostHeaderIcon Αφγανοί κατασκεύασαν κόμβους σύνδεσης στο Internet χρησιμοποιώντας σκουπίδια!


Με βάση τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Μέση Ανατολή από τις αρχές του έτους, πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν τις ανησυχίες τους για πιθανή απαγόρευση του Internet από τις κυβερνήσεις με σκοπό τη διαχείριση «πολιτικών απειλών».

PostHeaderIcon «Μεγάλα θύματα της κρίσης οι γυναίκες»

 

Τα μεγάλα θύματα της οικονομικής κρίσης είναι κυρίως οι γυναίκες. Αυτό επισημάνθηκε κατά την διάρκεια συνεδρίου με θέμα «Ισότητα των φύλων εν καιρώ οικονομικής κρίσης» που διοργανώνεται στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής, η ανεργία γενικότερα αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ ο αριθμός των γυναικών που έχουν χάσει την εργασία τους έχει εκτιναχθεί στα ύψη. 

PostHeaderIcon Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα…

 
Στην Ελλάδα του μεσοπρόθεσμου, των οικονομικών προβλημάτων και της κυβέρνησης που η μόνη ανάπτυξη που έχει κατά νου είναι να μας βάλει περισσότερους φόρους, τρεις φοιτητές διακρίθηκαν για την ευρηματικότητα και την καινοτόμο ιδέα τους από την Microsoft, χάρη στην εφαρμογή Eclipsis που δημιούργησαν και δίνει τη δυνατότητα στα άτομα με προβλήματα όρασης να χρησιμοποιήσουν το facebook.

PostHeaderIcon Άφησε τους Special Olympics και πήγε για dinner

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου , αν και απέφυγε να παραστεί στην τελετή των Special Olympics εθεάθη το ίδιο βράδυ σε γνωστό εστιατόριο της Κηφισιάς να συντρώγει με τη σύζυγο του και την πρώην ιδιοκτήτρια της Huffpost,Arianna Huffington .

Να θυμίσουμε πως η τελετή έναρξης των Special Olympics στο Παναθηναϊκό Στάδιο έγινε χωρίς την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου που ήταν προγραμματισμένο να εκφωνήσει λόγο.

PostHeaderIcon Απροστάτευτοι οι τουρίστες στο «Φαράγγι της Σαμαριάς»


Τυχερός μέσα στην ατυχία του ήταν ένας Νορβηγός τουρίστας που τραυματίστηκε από πέτρα την ώρα που περνούσε το «Φαράγγι της Σαμαριάς». Την ίδια στιγμή , λίγα μέτρα πιο μπροστά, έπεσε μια πέτρα βάρους 30 κιλών περίπου που αν χτυπούσε τον οποιονδήποτε η κατάληξη θα ήταν πολύ διαφορετική. 


PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα 27 Ιουνίου

http://www.faretra.gr/images/1_7cm3c.jpg 

Δείτε αναλυτικά τις αστρολογικές προβλέψεις του ζωδίου σας και προετοιμαστείτε για όλες τις εξελίξεις που σας επιφυλάσσει η μέρα. Τα πάντα για αισθηματικά, επαγγελματικά και οικονομικά.
Κριός

Είναι μέσα στο πρόγραμμα να εγκαταλείψετε κάτι ή κάποιον που κάποτε αγαπούσατε αλλά που δεν έχει την ίδια εκτίμηση ή θέση στην ζωή σας σήμερα. Αισθηματικές συγκρούσεις και εσωτερικές αναστολές είναι πολύ πιθανές σήμερα (Προβλήματα με αγαπημένα πρόσωπα. Απαγορεύσεις ή εσωτερικές συγκρούσεις. Η απώλεια κάποιου αγαπητού προσώπου από το άμεσο περιβάλλον κάποιου. Χωρισμός ή απώλεια του συντρόφου).

PostHeaderIcon ΗΠΑ: Ο βιονικός Ελληνας που ξαναβρήκε το φως του

 
Δεν είναι μυστικός πράκτορας ούτε ερευνητής υψηλής τεχνολογίας. Είναι ένας Έλληνας από το Μέριλαντ των ΗΠΑ, που μπορεί να δει ξανά χάρη σε μία πρωτοποριακή θεραπεία.
Σύμφωνα με το BHMA o 72χρονος Ηλίας Κωνσταντόπουλος, Σπαρτιάτης στην καταγωγή, πριν από δύο χρόνια ήταν σχεδόν τυφλός. Σήμερα αποτελεί μέλος ενός κλειστού κλαμπ, αριθμεί μόλις 30 μέλη παγκοσμίως, ασθενών με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια στους οποίους έχει τοποθετηθεί "βιονικό μάτι" με το όνομα μάλιστα, του μυθικού ήρωα Άργου που με τα 100 του μάτια έβλεπε τα πάντα. 


PostHeaderIcon Γρήγορη απώλεια βάρους; Ανατροπή των δεδομένων

Γρήγορη απώλεια βάρους; Ανατροπή των δεδομένων 
 
Ανατροπή στα μέχρι τώρα δεδομένα, όσον αφορά στον ρυθμό απώλειας βάρους, φαίνεται να έρχεται στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και επιβεβαιώνεται και από μελέτη που ανακοινώθηκε στο 18ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

PostHeaderIcon To βίντεο-κάλεσμα των Αγανακτισμένων για «48 ώρες στο δρόμο»


PostHeaderIcon Χανιά: Αγανακτισμένοι ''ανεβαίνουν'' στην Αθήνα!

 

Στην Αθήνα θα ταξιδέψουν το βράδυ αγανακτισμένοι πολίτες των Χανίων προκειμένου να λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα, τις ημέρες ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος... 

PostHeaderIcon Πεδίο μάχης το Μπουένος Άιρες από οπαδούς της Ρίβερ

 
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Μπουένος Άιρες από οαπδούς της Ρίβερ Πλέιτ οι οποίοι εξοργισμένοι για τον υποβιβασμό της ομάδας τους για πρώτη φορά στην ιστορία της, έσπαγαν και έκαιγαν τα πάντα!

PostHeaderIcon Στα €751 σταματά η μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα

 
Με «πάτωμα» τα 751 ευρώ τον μήνα, που αντιστοιχεί στον κατώτατο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, όπως θα διαμορφωθεί από την 1η Ιουλίου, έξι επιχειρήσεις έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας, στις οποίες προβλέπονται μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων και υποβάθμιση των συμβάσεων, στα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).


PostHeaderIcon Πρόθυμη η Κίνα να δανείζει την Ευρώπη


Πρόθυμη να δανείσει στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα δανεισμού, δήλωσε ο κινέζος πρωθυπουργός Γουέν Ζιαμπάο, όπως είπε ότι θα πράξει και με την Ουγγαρία στις αρχές της εβδομάδας.
Παράλληλα, ο Ζιανμπάο δήλωσε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιδιώξει εμπορικό πλεόνασμα και ότι επιθυμεί για τη χώρα του μία βιώσιμη και ισορροπημένη εμπορική ανάπτυξη.


PostHeaderIcon Τα πρωτοσέλιδα της Δευτέρας

 
 
Τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου, οι έρευνες για τα στημένα παιχνίδια, η άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι τυχόν διαρροές βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, είναι τα θέματα που απασχολούν σήμερατ τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.
* ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Καταργείται και το τραπεζικό απόρρητο για τους φορολογουμένους":
Η εφημερίδα γράφει ότι "την άρση του τραπεζικού απορρήτου για όλους τους φορολογούμενος προβλέπει ο Εφαρμοστικός Νόμος. Η Εφορία θα μπορεί να ελέγχει όλες τις τραπεζικές συναλλαγές και τα περιουσιακά στοιχεία, χωρίς, μάλιστα, την ενημέρωση και τη συγκατάθεση του φυσικού προσώπου αλλά και την άδεια της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων".

PostHeaderIcon Προσοχή: Το βράδυ θα μας επισκεφθεί ένας αστεροειδής!

 
 

Στο τσακ θα την γλιτώσουμε λένε οι επιστήμονες αλλά δεν χρειάζεται κατά τα άλλα να ανησυχούμε, από τον ξαφνικό περαστικό επισκέπτη του διαστήματος.

«Ξυστά» από την επιφάνεια της Γης (περίπου 12.000 χλμ.) θα περάσει σήμερα το βράδυ ένας αστεροειδής.
 

PostHeaderIcon ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αυξήθηκε ο αριθμός των εκατομμυριούχων

 
Στους καιρούς που διανύουμε, η είδηση ακούγεται προκλητική, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινή: ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν περισσότεροι εκατομμυριούχοι στον κόσμο. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Merrill Lynch Wealth Management και της Capgemini, το 2010 ο αριθμός των εκατομμυριούχων (μετρώντας σε δολάρια) αυξήθηκε κατά 8,3% φτάνοντας τα 10,9 εκατομμύρια - ακόμα και πριν από την κρίση, ήταν λιγότεροι, 10,1 εκατομμύρια το 2007. Η συνολική τους περιουσία; 42.700 δισεκατομμύρια δολάρια. 


PostHeaderIcon Τουρκία: Ενας νεκρός και 12 τραυματίες από έκρηξη σε βενζινάδικο

Τουρκία: Ενας νεκρός και 12 τραυματίες από έκρηξη σε βενζινάδικο 
 
Έκρηξη σημειώθηκε σε χώρο αποθήκευσης καυσίμων στην πόλη Σανλιούρφα στην νοτιοανατολική Τουρκία το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από την έκρηξη και την φωτιά που ακολούθησε, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 12 τραυματίστηκαν.

PostHeaderIcon Κατά της επαναλειτουργίας των πυρηνικών σταθμών το 70% των Ιαπώνων

 
Γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Tepco, διαχειρίστριας του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, σε μια ατμόσφαιρα μεγάλης έντασης. Η τιμή της μετοχής της εταιρίας έχει υποχωρήσει περίπου κατά 85% από το πυρηνικό δυστύχημα της 11ης Μαρτίου που προκάλεσε ο ισχυρός σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε.


PostHeaderIcon Οδηγός μέχρι τα ...100

 
 Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ μέχρι ποια ηλικία επιτρέπεται να οδηγείτε το αυτοκίνητό σας, η Μάιρα Χέιλι, από το Βέσμπουρν της Αυστραλίας, απέδειξε πως δεν υπάρχουν όρια για τους καλούς οδηγούς, έστω και υπερήλικους!

    Η 94χρονη Μάιρα, που πήρε την άδεια οδήγησης στα 53 χρόνια της, δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να αφήσει το τιμόνι πολύ εύκολα. Μόλις έχει ανανεώσει την άδειά της μέχρι το 2013 και δεν αποκλείει την πιθανότητα να ξανακάνει ανανέωση - η οποία θα ισχύει έως τα εκατοστά γενέθλιά της.

PostHeaderIcon Βιομηχανία βιβλίου: Πτώση εσόδων και ζημιές το 2010

 
 
Μειωμένα έσοδα κατέγραψε το 2010, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο τομέας της έκδοσης βιβλίων, σύμφωνα με την εξέλιξη που παρουσίασαν το προηγούμενο έτος τα οικονομικά αποτελέσματα 11 μεγάλων και γνωστών εκδοτικών οίκων της χώρας. Πρόκειται για επιχειρήσεις/βιομηχανίες έκδοσης και εμπορίας βιβλίων με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μία και συνολικές πωλήσεις 87,9 εκατ. ευρώ, οι οποίες δημοσίευσαν ισολογισμούς της χρήσης 2010 ως τις 20 Ιουνίου 2011.


PostHeaderIcon Ο Ερντογάν στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου

 

Στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου ενδέχεται να βρεθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τουρκικός στρατός κρατά κλειστή την περιοχή από το 1974.
Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, στην κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου άρχισαν πυρετώδεις εργασίες καθαριότητας.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός θα έλθει στην κατεχόμενη Κύπρο στις 20 Ιουλίου, επέτειο της τουρκικής εισβολής του 1974.



PostHeaderIcon «Λουκέτο» και κατάληψη στους ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης

 
 
 
Υπό κατάληψη βρίσκονται από τα μεσάνυχτα οι ΧΥΤΑ Φυλής και Μαυροράχης. Με απόφαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ οι εργαζόμενοι προχωρούν στο κλείσιμο των ΧΥΤΑ μέχρι και την ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος αποφάσισε η ΠΟΕ ΟΤΑ.
Παράλληλα η Ομοσπονδία αποφάσισε την κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας από σήμερα(27 Ιουνίου) από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 16.00 το απόγευμα.
  



πηγή

PostHeaderIcon «Πόλεμος» για τον Μεγαλέξανδρο

 
Φωτιές στην Αθήνα έχει ανάψει η τοποθέτηση του γιγαντιαίου αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια. Οι πιέσεις από βουλευτές - ακόμη και του ΠΑΣΟΚ - αλλά και πολίτες αυξάνονται προς τον Δήμο Αθηναίων ώστε να αποκτήσει και η Αθήνα τον δικό της έφιππο στρατηλάτη στην Πλατεία Κοτζιά, δεδομένου πως το άγαλμα υπάρχει - έργο του Γιάννη Παππά - και απόφαση για την τοποθέτησή του ήδη είχε λάβει η απελθούσα δημοτική αρχή.
Μόνο που όσοι πιέζουν τον δήμο για την τοποθέτηση του ύψους 10 μ. χάλκινου γλυπτού του ακαδημαϊκού Γιάννη Παππά λογαριάζουν χωρίς τα ήδη υπάρχοντα έργα τέχνης στην πλατεία. 

PostHeaderIcon Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Ηγουμενίτσα

 

 Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην κοινότητα Πλαταριά στην Ηγουμενίτσα.

Στην περιοχή επιχειρούν 9 οχήματα της πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα.


PostHeaderIcon Άγρια δολοφονία ηλικιωμένων σόκαρε τη Βέροια

Άγρια δολοφονία αντρόγυνου αποκαλύφθηκε στην πόλη της Βέροιας, όπου 73χρονος επιχειρηματίας και η σύζυγός του βρέθηκαν νεκροί μέσα στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία τους άτυχους ηλικιωμένους βρήκε νεκρούς ο γιος τους, σε διαφορετικά δωμάτια του διαμερίσματος , στην οδό Σταδίου, ενώ μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα της διπλής δολοφονίας.

PostHeaderIcon Βέμπερ: Σε 30 χρόνια η επίλυση κρίσης χρέους της Ελλάδα

 
Την εκτίμηση ότι για την επίλυση της ελληνικής κρίσης χρέους θα απαιτηθούν τουλάχιστον 30 χρόνια και δεν αρκούν οι προσπάθειες για αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσα στην προσεχή πενταετία, εξέφρασε το πρώην μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Άξελ Βέμπερ.

PostHeaderIcon Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά πυρηνικού εργοστάσιου

Γαλλία: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά πυρηνικού εργοστάσιου 
Περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές σχημάτισαν σήμερα ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το παλαιότερο πυρηνικό εργοστάσιο της Γαλλίας ζητώντας το κλείσιμό του, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.


Το εργοστάσιο του Fessenheim, στην Αλσατία, βρίσκεται στο επίκεντρο του διαλόγου για την πυρηνική ασφάλεια στη Γαλλία μετά το ατύχημα στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας που προκλήθηκε από τον σεισμό και το τσουνάμι.


PostHeaderIcon 48ωρο «τσουνάμι» απεργιών από αύριο

 

 Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση η ολομέλεια των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων.

PostHeaderIcon Πέμπτη Κυριακή στην πλατεία

 

Έναν μήνα στις πλατείες έκλεισαν οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι, για 5η συνεχή Κυριακή, ανανεώνουν σήμερα το ραντεβού τους, εν όψει της μεγάλης 48ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η Γ.Σ.Ε.Ε. και η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Τρίτη και Τετάρτη, με στόχο την ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

PostHeaderIcon Τανκς, ταραχές και χάος προβλέπει χωρίς το Μεσοπρόθεσμο ο Θ.Πάγκαλος

Ο Θ.Πάγκαλος εκτιμά ότι το Μεσοπρόθεσμο θα ψηφιστεί χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, όχι όμως και ο εφαρμοστικός νόμος 
 
Στην πρόβλεψη ότι εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η χώρα θα επιστρέψει στη δραχμή και θα χρειαστεί η επέμβαση του στρατού και των τανκς για να προστατεύσουν τις τράπεζες από τρομαγμένα πλήθη που θα θέλουν να αποσύρουν τα χρήματά τους προχωρά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος μέσα από τις σελίδες της ισπανικής εφημερίδας El Mundo. «Εάν δεν έχουμε πάρει μέχρι τις 12 Ιουλίου τα χρήματα τότε θα βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρομερό σενάριο. Η επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι την επόμενη ημέρα οι τράπεζες θα κατακλυσθούν από τρομαγμένο πλήθος που θα θέλει να αποσύρει τα χρήματά του.

PostHeaderIcon Ούτε η Εθνική έχει ξεφύγει από τα στημένα παιχνίδια

Ούτε η Εθνική έχει ξεφύγει από τα στημένα παιχνίδια 
 
Μια δεύτερη δικογραφία, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα» προερχόμενη από τη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να προκαλέσει νέο σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε αυτήν θα περιέχονται ηχηρά ονόματα του αθλήματος, τα οποία δεν έχουν μέχρι τώ-ρα καμία ανάμειξη στην υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.

PostHeaderIcon Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στην Ακρόπολη

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για τα νέα μέτρα που προωθούνται μέσω του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του εφαρμοστικού του νόμου.

ΤΟ ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις του την Τρίτη 28/6 και την Τετάρτη 29/6 στις 10πμ στην Ομόνοια. Την Τρίτη 28/6 στο μεγάλο συλλαλητήριο στους Στύλους του Ολυμπίου Δίος στ
ΤΟ ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις του την Τρίτη 28/6 και την Τετάρτη 29/6 στις 10πμ στην Ομόνοια. Την Τρίτη 28/6 στο μεγάλο συλλαλητήριο στους Στύλους του Ολυμπίου Δίος στις 7
Οι συνδικαλιστές έχουν αναρτήσει πανό με το σύνθημα "Οι λαοί έχουν τη δύναμη, δεν παραδίδονται ποτέ" στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα.
Οι διαδηλωτές μπήκαν στο χώρο της Ακρόπολης γύρω στις 6.30 το πρωί χωρίς να έχουν δημιουργήσει κάποιο επεισόδιο ενώ η είσοδος στον ιερό βράχο για τους επισκέπτες παραμένει ανοιχτή.

PostHeaderIcon Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά δημοσιογράφου του «Εθνους»

Σχέδιο "δημοσιογραφικής εξαφάνισης" του ανταποκριτή του "Εθνους" στην Ουάσιγκτον, Μιχάλη Ιγνατίου, είχε εισηγηθεί η αμερικανική πρεσβεία της Λευκωσίας με εμπιστευτικό τηλεγράφημα που εστάλη στους τότε υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις και Ντόναλντ Ράμσφελντ, και στην DIA (μυστική υπηρεσία του Πενταγώνου).


PostHeaderIcon Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα

Συνεχίζονται τη Δευτέρα οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα 
Συνεχίζονται και σήμερα, Δευτέρα, οι διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που πραγματοποιείται από τα μεσάνυχτα της περασμένης Κυριακής.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται η δικαστική απόφαση ως προς την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην Αττική θα γίνουν από τις 10:00 έως τις 16:00 και η διάρκειά τους θα είναι μιάμιση ώρα ανά περιοχή.


PostHeaderIcon μαμά σήμερα να μαγειρέψεις :Μπαρμπουνοφάσουλα (χάντρες) με χορταρικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
500 γραμμ. φασόλια μπαρμπούνια ξερά

6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

50 ml λευκό ξηρό κρασί

1 λίτρο ζωμό βοδινού ή λαχανικών (σπιτικό ή από βιολογικό κύβο)

500 γραμμ. διάφορα χορταρικά (σπανάκι, πράσα, λάπαθα), ψιλοκομμένα

2 ματσάκια διάφορα μυρωδικά (μυρώνια, καυκαλήθρες, άνηθο), ψιλοκομμένα

χυμός από 2 λεμόνια (προαιρετικά)

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι



PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 27/06/2011

Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και στο Αιγαίο, περιμένουμε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 14 έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 18 έως 26 στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και στις νότιες ακτές της Κρήτης η μέγιστη θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα νοτιοανατολικά σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι στα βόρεια σε δυτικούς μέτριους. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα βόρεια σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 με 27 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν αρχικά βόρειοι μέτριοι και μετά το μεσημέρι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Λίγες αραιές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 26 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1302: Ήττα του στρατηγού Μουζάλωνα από τις κατά πολύ υπέρτερες δυνάμεις του Οθωμανού Οσμάν στη μάχη του Βαφέα, κοντά στη Νικομήδεια. Η ήττα αυτή των Βυζαντινών έχει ως συνέπεια την κατάληψη της υπόλοιπης Μικράς Ασίας από τους Τούρκους.

1693: Το πρώτο γυναικείο περιοδικό εκδίδεται στο Λονδίνο με τίτλο «Ladies Mercury».

1709: Η Μάχη της Πολτάβας, επί ουκρανικού εδάφους. Ο Μέγας Πέτρος επικεφαλής του ρωσικού στρατού νικά τον σουηδικό υπό τον Κάρολο τον 12ο και θέτει τέρμα στις μεγαλοϊδεατικές φιλοδοξίες των σκανδιναβών.

1921: Αρχίζει η προέλαση του ελληνικού στρατού προς την Άγκυρα.

1929: Ιδρύεται η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας.

1967: Το πρώτο ATM εγκαθίσταται σε τραπεζικό υποκατάστημα στο Ένφιλντ του Λονδίνου.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin