Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Έγινε πατέρας τεσσάρων παιδιών τρία χρόνια μετά τον... θάνατο του!

 
 
 

Τα παιδιά θα μεγαλώσουν με την γιαγιά τους που τα βλέπει σαν δικά της παιδιά. Γεννήθηκαν τρία χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα τους....

Ο Βάνια ο όμορφος, ο Θεοχάρης ο φιλομαθής, ο Μιχάλης ο σοβαρός και η Μαρία η πριγκίπισσα είναι τέσσερα αδέλφια, που γεννήθηκαν τρία χρόνια μετά το … θάνατο του πατέρα τους. Δεν πρόκειται για κάποιο ανεξήγητο θαύμα, αλλά για θαύμα της σύγχρονης ιατρικής.
 

PostHeaderIcon Μπάλωσαν το αεροπλάνο με... μονωτική ταινία

 

Οι φωτογραφίες που θα δείτε θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Μπάλωσαν το φτερό του αεροπλάνου με μονωτική ταινία και το έστειλαν...σε πτήση!


Οι επιβάτες της πτήσης 6700 της Webjet από το Ρίο ντε Τζανέιρο με προορισμό το Πόρτο Αλέγκρε, που ταξίδευαν το πρωί της Κυριακής λαχτάρησαν στη θέα… ενός περίεργου «μπαλώματος» στο φτερό του αεροπλάνου.



PostHeaderIcon Η Panasonic δημιουργεί την πρώτη 100% οικολογική πόλη στον πλανήτη



H Panasonic, μαζί με οκτώ συνεργαζόμενες εταιρείες, έχουν ανακοινώσει τα σχέδια τους για την κατασκευή μίας πράσινης κοινότητας από το μηδέν, στην πόλη Fujisawa της Ιαπωνίας.
Η κοινότητα θα ονομάζεται Smart Fujisawa - Βιώσιμη Πόλη (Fujisawa SST), και έως το 2018 θα μπορούσε να προσφέρει έναν προσεκτικά σχεδιασμένο, φιλικό προς το περιβάλλον χώρο για την φιλοξενία 1000 κατοίκων. Το έργο έχει ήδη ξεκινήσει με στόχο την μείωση της παραγωγής άνθρακα μέσα στην πόλη κατά 70% από τα επίπεδα του 1990.


PostHeaderIcon Μοντέλο ετών 80!

 
 
Ένα μοντέλο σε ηλικία 80 χρονών μπορεί να ακούγεται σχήμα οξύμωρο. Ωστόσο η Carmen Dell'Orefice αποδεικνύει ακόμα και σήμερα ότι η πασαρέλα την αγαπά, αφού μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, εξακολουθεί να διατηρείται όμορφη και εντυπωσιακή.

Το 80χρονο σήμερα μοντέλο, ξεκίνησε την καριέρα του το 1947, κάνοντας το πρώτο της εξώφυλλο στη «Vogue». Από τότε η Carmen Dell'Orefice συνεχίζει να είναι εν ενεργεία μοντέλο, δουλεύοντας για τους υψηλότερους οίκους μόδας όπως ο Galliano,Hermes και Alberta Ferretti.

PostHeaderIcon Τούρκοι ναύαρχοι πίσω από ανθελληνικές ιστοσελίδες

 

H τουρκική εφημερίδα Taraf αποκαλύπτει ότι πολλές ιστοσελίδες που περιελάμβαναν στοιχεία εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν και συκοφαντούσαν τον τουρκο πρωθυπουργό έκλεισαν άμεσα με εντολή της τουρκικής κυβέρνησης καθώς αποκαλύφθηκε πως τα ip adrress τους είχαν δοθεί από το Υπουργείο Άμυνας της χώρας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

PostHeaderIcon Η θάλασσα θα καταβροχθίσει 274000 σπίτια και 8000 εμπορικά

χιλιάδες κτίρια της παράκτιας Αυστραλίας θα εξαφανιστούν από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη τα πορίσματα της οποίας δημοσιοποιήθηκαν την Κυριακή.
Η μελέτη αυτή με τίτλο «Κίνδυνοι για τις παραθαλάσσιες περιοχές» προβλέπει πως ως το τέλος του αιώνα η στάθμη των υδάτων θα ανέλθει ένα μέτρο και δέκα πόντους και θα εξαφανίσει 35.000 χιλιόμετρα δρόμων και σιδηροδρομικών γραμμών, 274.000 σπίτια και 8.000 εμπορικά κτίρια. 


PostHeaderIcon Διατροφή και σεξουαλική δυσλειτουργία

 
Η διατροφή και κυρίως το βάρος φαίνεται να παίζει μεγάλο ρόλο τόσο στη γονιμότητα όσο και στη σεξουαλική λειτουργία. Γνωρίζουμε ότι οι τροφές περιέχουν ένα μεγάλο αριθμό βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού.
Επίσης, μια καλή διατροφή προστατεύει από την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων όπως είναι η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο Σακχαρώδης Διαβήτης, αλλά και είναι απαραίτητη για τη θεραπεία των νοσημάτων αυτών. Τα χρόνια νοσήματα και η κακή ποιότητα διατροφής είναι δύο από τους καταλυτικότερους παράγοντες στην ολοένα αυξανόμενη σεξουαλική δυσλειτουργία στους άντρες.


PostHeaderIcon Το σπίτι του Ωνάση έγινε τουρκική πρεσβεία!

Το σπίτι του Ωνάση έγινε τουρκική πρεσβεία! 

Σε τουρκικά χέρια πέρασε κτίριο της οικογένειας Ωνάση, το οποίο βρίσκεται στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας στην Αθήνα.
Οι ανάγκες για κτιριακές εγκαταστάσεις σε κομβικά σημεία της Αθήνας έκαναν τους Τούρκους να δαπανήσουν 18 εκατομμύρια ευρώ.
Μάλιστα, η τουρκική εφημερίδα Ηürriyet αποκαλύπτει πως το σπίτι που αγόρασε η τουρκική πρεσβεία ήταν ιδιοκτησίας του Αριστοτέλη Ωνάση και γι΄αυτό έχει τίτλο «Το σπίτι του Ωνάση έγινε τουρκική πρεσβεία».

PostHeaderIcon Συνεχίζεται η άνοδος του Chrome


Δεν έκρυβαν εκπλήξεις τα νούμερα της εταιρείας Net Applications για το μήνα Μάιο σε ό,τι έχει να κάνει με την αγορά των browsers. Ο Chrome της Google συνεχίζει την ανοδική του πορεία και καρπώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο από τις συνεχιζόμενες απώλειες του Internet Explorer.

Ο browser της Microsoft βρίσκεται πλέον στο 52.87%, με τον Internet Explorer 8 να είναι μακράν η δημοφιλέστερη έκδοση. Ο Firefox ακολουθεί με 21% και αρχίζει σιγά-σιγά να νιώθει την απειλή του Chrome, ο οποίος βρίσκεται πλέον μια ανάσα από το 12%.

PostHeaderIcon Οι Thievery Corporation στις 13 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη και 14 Ιουλίου στην Αθήνα

Η ON STAGE και η STEREOMATIC

παρουσιάζουν τους

Thievery Corporation
σε ένα φαντασμαγορικό show!

13 Ιουλίου στη Μονή Λαζαριστών 
14 Ιουλίου 2011 στο Λυκαβηττό

Η προπώληση ξεκίνησε!

PostHeaderIcon Ώρα για καφέ... Tu Cafe´-N.O.H.A.


PostHeaderIcon Στη Γερμανία το "Χρυσό Λιοντάρι"


Η Γερμανία είναι η νικήτρια της 54ης Μπιενάλε με θέμα Illuminations αποσπώντας το Χρυσό Λιοντάρι για το εθνικό της περίπτερο στους κήπους της Βενετίας που φιλοξενήθηκε.

 
Ξεκίνησε και φέτος, όπως κάθε δυο χρόνια, στην πόλη των Δόγηδων, η 54η Μπιενάλε εικαστικών τεχνών. H έκθεση διαρκεί μέχρι τις 27 Νοεμβρίου. Καλλιτέχνες από 80 χώρες παρουσιάζουν έργα εμπνευσμένα από το φως.
 

PostHeaderIcon Συσκευή αορατότητας, ετοιμάζουν οι Κινέζοι.

 
Την συρρίκνωση αντικειμένων κάνοντας τα να μοιάζουν πολύ μικρότερα, ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν κινέζοι ερευνητές. Οπως αναφέρει η σχετική μελέτη τους, στο "Applied Physics Letters", ο επόμενος στόχος τους είναι η "εξαφάνιση" των αντικειμένων.   Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νακίνγκ, εξηγούν ότι η συρρίκνωση, έγινε εφικτή χάρη στον έλεγχο του τρόπου που το φως "καμπυλώνει" γύρω από ένα αντικείμενο. Ο έλεγχος αυτός γίνεται μέσω μίας συσκευής βασισμένης στην χρήση "μετα-υλικών", που δημιουργούν οφθαλμαπάτη.


PostHeaderIcon Κότα διέκοψε την κυκλοφορία στην Εγνατία!

 
 
 Στο κυνήγι μιας κότας επιδόθηκαν για αρκετή ώρα οι υπάλληλοι της Εγνατίας οδού, διακόπτοντας την κυκλοφορία με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές από αυτοκίνητα. Το ατίθασο πουλερικό είχε βγει βόλτα μέσα στην σήραγγα της Δωδώνης και οι κανονισμοί ασφαλείας επέβαλαν να σταματήσει η λειτουργία της.
      

PostHeaderIcon Πόσο επηρεάζει η διατροφή τη γονιμότητα;

 

Μπορεί η ποιότητα της διατροφής μας να επηρεάσει και τη γονιμότητά μας; Σίγουρα ναι, απαντούν οι ειδικοί και μας προτείνουν τις καταλληλότερες τροφές που θα μας βοηθήσουν να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ πρόβλημα. 

 


PostHeaderIcon Τρεις Έλληνες στo... top 12 της NASA!!


Τρεις Έλληνες διακρίθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες ερευνητές και μπήκαν στις πρώτες θέσεις του Earth Science Research Features 2010 της NASA.Πρόκειται για τους... Μαριάννα Γιαννουλάκη, Απόστολος Σιαπάτης και Θεμιστοκλής Χρόνης οι οποίοι ξεχώρισαν και οι μελέτες τους κατατάχθηκαν στις 12 καλύτερες. 


PostHeaderIcon Έκανε σφράγισμα και άλλαξε προφορά!

Έκανε σφράγισμα και άλλαξε προφορά! 
 
Μπορεί η Karen Butler να μην είχε ταξιδέψει ποτέ ως την Ευρώπη, όμως ένα σφράγισμα ήταν αρκετό για να της αλλάξει την προφορά.

Η 56χρονη φοροτεχνικός από το Oregon, είδε τη ζωή της ν΄αλλάζει αφού εκτός από τις καινούργιες οδοντοστοιχίες, απέκτησε και μια Βρετανική κατά πολλούς προφορά!

PostHeaderIcon Δρόμοι από ελαστικά στη Λαμία

 
Σάρκα και οστά αναμένεται να αποκτήσει μέσα στους επόμενους μήνες η καινοτόμος και 100% ελληνική μέθοδος που υπόσχεται να... εξαφανίσει τους σωρούς παλαιών ελαστικών που συσσωρεύονται σε ακατάλληλα σημεία σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας παράλληλα καινούργια και πιο «πράσινα» δεδομένα στην οδοποιία.

PostHeaderIcon Αθήνα - Θεσσαλονίκη με 9 ευρώ

 
Προσφορές προς το επιβατικό κοινό αρχίζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 19 Ιουνίου με σκοπό να προσελκύσει όλο και περισσότερους επιβάτες. Το εισιτήριο Αθήνα – Θεσσαλονίκη θα ξεκινά από τα 9 ευρώ, ενώ προσφορές θα ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι για όσους αγοράζουν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους.

PostHeaderIcon Ενας πύραυλος made in Greece


Η ομάδα «Προμηθέας» αποτελείται από προπτυχιακούς φοιτητές και μέλη ΔΕΠ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Ο «Πυρφόρος» είναι το ερευνητικό ηλεκτρικό όχημα που αναπτύχθηκε από την ομάδα στο Εργαστήριο Ηλεκτρικών Μηχανών και Ηλεκτρονικών Ισχύος του ΕΜΠ. Η ομάδα συστάθηκε το 2009 και έκτοτε έχει συμμετάσχει με επιτυχία τα τρία τελευταία χρόνια στο διεθνούς φήμης Ευρωπαϊκό διαγωνισμό εξοικονόμησης καυσίμου Shell Eco-Marathon στο Lausitz της Γερμανίας.
Η φετινή συμμετοχή στέφθηκε με επιτυχία καθώς o «Πυρφόρος» κατάφερε να διανύσει 360 km με μια kwh που ισοδυναμεί με 3492 km με ένα ισοδύναμο λίτρο καυσίμου! Η επίδοση αυτή χάρισε στους φοιτητές του ΕΜΠ την 7η θέση στην κατηγορία (Plug-in Prototype) στον εν λόγω διαγωνισμό καθώς και το πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου! Πρώτευσε το τεχνικό πανεπιστήμιο του Γκρατς με 842, 5 χλμ. με μια kWh. Ήταν τέτοιο το επίτευγμα, μέρα με την ημέρα, που αρκετοί ξένοι φοιτητές απόρησαν με τη διαρκή βελτίωση της επίδοσης (την πρώτη μέρα 3.065 χλμ., τη δεύτερη 3.385 χλμ. και την τρίτη 3.492 χλμ.).
Η τεχνογνωσία και οι τεχνολογίες που εφαρμόστηκαν έχουν αναπτυχθεί εξ’ ολοκλήρου στο εργαστήριο ηλεκτρικών μηχανών του ΕΜΠ, ενώ σημαντικό ρόλο στη φετινή προσπάθεια έπαιξε και η εμπειρία των προηγουμένων δύο ετών σε ένα βελτιωμένο τρίτροχο όχημα τροφοδοτούμενο από μπαταρίες υψηλής απόδοσης. Καταλήγοντας, στο φετινό διαγωνισμό πήραν μέρος 187 ομάδες με περίπου 2.500 φοιτητές.
Την Ελλάδα εκπροσώπησε επίσης το Πολυτεχνείο Κρήτης (4η φορά) με το όχημα ΕR11, με ηλεκτρικό κινητήρα και κυψέλες καυσίμου υδρογόνου όπως και το 2ο ΕΠ.ΑΛ-Σ.Ε.Κ. Αιγάλεω, με το όχημα Ίρις που έχει κινητήρα βενζίνης.


PostHeaderIcon Μανιτάρι ίσως θεραπεύει τον καρκίνο του προστάτη

 

Η έρευνα αυτή, της οποίας το πόρισμα άφησε έκπληκτο ακόμα και τον ίδιο τον Dr Ling, δίνει ελπίδες στην ανάπτυξη φαρμάκων για τη πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

Σύμφωνα με το newsit, ένας Αυστραλός επιστήμονας από το Κουήνσλαντ υποστηρίζει ότι ένα μανιτάρι που ήταν γνωστό στην Ασία για τις ιατρικές του ιδιότητες ίσως να μπορεί να δώσει ελπίδες στους άντρες με καρκίνο του προστάτη.

PostHeaderIcon Τα πράσινα πακέτα, λιγότερα τσιγάρα διώχνουν τους νέους καπνιστές;

 

Το κοινοβούλιο της χώρας έχει πάρει αρκετά σοβαρά το συγκεκριμένο πλάνο θεωρώντας ότι το συγκεκριμένο πράσινο είναι τόσο θλιβερό που θα διώχνει μακριά τους δυνητικά νέους καπνιστές.


Εχει βάση το σχέδιο; Πιθανόν, σχολιάζει ο συντάκτης του Guardian από όπου και η σχετική είδηση. Μερικές από τις πιο διάσημες φίρμες που κουβαλούν πράσινα logo, μπορέι να είναι επιτυχημένες έχουν όμως προβλήματα επικοινωνίας, υποστηρίζει.

PostHeaderIcon Αλληλεπίδραση μόδας και αισθητικής χειρουργικής


Σε αντίθεση με το παρελθόν, που τα ρούχα ράβονταν και προσαρμόζονταν στο σωματότυπο του κάθε ατόμου, στη σύγχρονη εποχή της κυριαρχίας της μόδας, το σώμα είναι αυτό που «κόβεται» και «ράβεται» στα μέτρα των ρούχων.

PostHeaderIcon 40χρονη έκοψε το πέος του επίδοξου βιαστή της!

 

Έκπληκτοι έμειναν οι αστυνομικοί τμήματος του Μπαγκλαντές όταν είδαν τα πειστήρια του βιασμού μιας 40χρονης γυναίκας. Τους παρέδωσε μέσα σε νάιλον σακούλα το πέος του άνδρα που, όπως ισχυρίζεται, της επιτέθηκε.

PostHeaderIcon Δηλητήριο ο αέρας που αναπνέουμε...

 

 Για 350.000 πρόωρους θανάτους ετησίωs στα μεγάλα αστικά κέντρα τηs ΕΕ υπολογίζεται ότι ευθύνεται η ατμοσφαιρική ρύπανση, μια από τις μεγαλύτερες πληγές του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Αιτία είναι οι σοβαρές βλάβες που προκαλεί στην καρδιά και τους πνεύμονες.  

PostHeaderIcon Αναβιώνει ο «δράκος» του Σέιχ Σου

 
Στο σανίδι μεταφέρεται μια από τις πιο φρικιαστικές υποθέσεις που συγκλόνισε την Ελλάδα
Ο serial killer που στοίχειωσε στις συνειδήσεις όχι μόνο των Θεσσαλονικιών αλλά και όλων των Ελλήνων για τα φρικιαστικά εγκλήματα που διέπραξε, θα «ζωντανέψει ξανά», όπως και οι μνήμες της εποχής μέσα από μια θεατρική παραγωγή που βασίζεται στο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη «Ο γύρος του θανάτου»...

PostHeaderIcon Έκαναν φτερά 900 εκ. ευρώ


Ηρεμία επανήλθε στα γκισέ των τραπεζών την περασμένη εβδομάδα μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εξαιτίας των μαζικών αναλήψεων από μικροκαταθέτες...

Υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη έκαναν λόγο για φοβική κατάσταση ιδιαίτερα την Παρασκευή 27 Μαΐου, ημέρα που έγινε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

PostHeaderIcon «Η Μεγάλη Αντιστροφή»: Τα δέντρα αντεπιτίθενται;

Ξεχάστε την αποψίλωση. Από τον Αμαζόνιο ως την Ινδονησία, τα δάση πυκνώνουν, βοηθώντας πολλές χώρες να αντισταθμίσουν τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σε νέα έκθεσή τους με το χαρακτηριστικό τίτλο «Η Μεγάλη Αντιστροφή» ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και το Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης. barcoding trees «Η Μεγάλη Αντιστροφή»: Τα δέντρα αντεπιτίθενται;

Οι επιστήμονες κατέγραψαν την τάση αυτή στα δάση των 45 από τις 68 χώρες που μελέτησαν και τα οποία αντιπροσωπεύουν το 72% των δασικών εκτάσεων παγκοσμίως. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία ήταν αφιερωμένη στα δάση, κάλεσαν όσους εμπλέκονται στις προσπάθειες υπολογισμού της αξίας των δασών (στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάσχεσης της υπερθέρμανσης) να λάβουν περισσότερο υπόψη τους το μέγεθος των δένδρων παρά την περιοχή που αυτά καλύπτουν.

PostHeaderIcon Τέλος σε 70.000 μαϊμού αναπηρικές συντάξεις

 
 
  Νέο, αυστηρό σύστημα εξέτασης και επανεξέτασης των αναπηρικών συντάξεων τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Σεπτεμβρίου.
Οι αναπηρικές συντάξεις στην Ελλάδα ανέρχονται σήμερα σε 400.000 και αντιστοιχούν στο 14,5% των συνταξιούχων, από 7,08% που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος.
Στην κατεύθυνση αυτή προβλέπεται, σύμφωνα με «Τα Νέα», η συγκρότηση νέων επιτροπών με τη συμμετοχή 1.000 γιατρών όλων των ειδικοτήτων που θα επιλέγονται µε κλήρωση και θα είναι αμειβόμενοι.


PostHeaderIcon Όλα τα λεφτά της Εκκλησίας στην Τράπεζα της Ελλάδος!

Εντάσεις, διχογνωμίες αλλά και εκ διαμέτρου αντίθετες εκτιμήσεις προκάλεσε στους κόλπους της Διοικούσης Εκκλησίας επιστολή του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλου, ο οποίος επιστρατεύοντας έναν νόμο του 1950 ζητάει να μεταφερθούν όλα τα αποθεματικά των Ενοριών, των Μονών και των Μητροπόλεων στην Τράπεζα της Ελλάδος.
PROVOPOYLOS 300x234 Όλα τα λεφτά της Εκκλησίας στην Τράπεζα της Ελλάδος! 
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε που ακριβώς αποσκοπούσε η κίνηση του κ. Διοικητή, αλλά γνωρίζουμε ότι θα γέμιζε τα ταμεία της Τράπεζας της Ελλάδος με περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ, τη στιγμή κατά την οποία κάποιες ιδιωτικές τράπεζες θα “στέγνωναν” περισσότερο από αποθεματικά.

PostHeaderIcon "Τρύπα" 130 εκατ. στον ΕΟΤ

image 
Αίτημα εισαγγελέα να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία για τον ΕΟΤ, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν υπουργικές ευθύνες.

Τρύπα 130 εκατομμυρίων ευρώ το 2008-2009



Διαβίβαση σκέλους της δικογραφίας που αφορά σε οικονομικές ατασθαλίες στον ΕΟΤ και τα ελληνικά τουριστικά ακίνητα το διάστημα 2008-2009, ώστε να διερευνηθούν τυχόν υπουργικές ευθύνες, ζητά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος Ελένη Σίσκου.

PostHeaderIcon Γερμανοί, οι πρώτοι ξένοι σε ελληνικά ομόλογα

 
 Τα γερμανικά πιστωτικά ιδρύματα είναι οι μεγαλύτεροι ξένοι ιδιοκτήτες ελληνικών κρατικών ομολόγων, έχοντας στην κατοχή τους 22,7 δισ. δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS).

Οι γαλλικές τράπεζες, οι οποίες ήταν ο μεγαλύτερος πιστωτής της Ελλάδας με συνολική έκθεση 56,7 δισ. δολάρια, βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τη Γερμανία, σε ό,τι αφορά στην κατοχή κρατικών ομολόγων, που ανέρχονται στα 15 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση της BIS του Ιουνίου.

PostHeaderIcon Βρέθηκε ο ένοχος του Ε.coli

 
Οι φύτρες φασολιών που προέρχονταν από αγρόκτημα στη βόρεια Γερμανία εντοπίσθηκαν ως η πιθανότερη πηγή της μόλυνσης από το θανατηφόρο βακτήριο E.coli που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22 ανθρώπους.

Η φάρμα βρίσκεται στην Κάτω Σαξονία, στην περιοχή του Ιλζεν, νότια του Αμβούργου και παράγει φύτρες οσπρίων και λαχανικών που χρησιμοπούνται στις σαλάτες.


Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εργαστηριακών εξετάσεων, οι γερμανικές αρχές έκλεισαν τη φάρμα και συμβούλευσαν τους Γερμανούς να μην καταναλώνουν φύτρες φασολιών.



PostHeaderIcon Η Apple παρουσιάζει τα νέα της λειτουργικά

 
 
  Τα νέα της λειτουργικά θα παρουσιάσει σήμερα η Apple. Η γνωστή εταιρεία θα παρουσιάσει το νέο Mac OS Lion (10.7), το iOS 5 για iPhone/iPod Touch/iPad και τη νέα μουσική υπηρεσία cloud της εταιρείας, γνωστή ως iCloud

Οι προσδοκίες του κόσμου είναι μεγάλες και όλοι περιμένουν με αγωνία την εντυπωσιακή παρουσίαση, στην οποία θα δοθεί βάση στο software των συσκευών της.
 
 

PostHeaderIcon Οι νικητές των Gabby Awards 2011


Στις 4 Ιουνίου 2011, η τελετή των Gabby Awards έγινε στο Ellis Island. Η φετινή τελετή τίμησε βραβεύοντας προσωπικότητες της Ελληνο Αμερικανικής κοινότητας στις ακόλουθες εννέα κατηγορίες.: «Τέχνες, Πολιτισμός και ΜΜΕ», «Τέχνες», «Επιστήμη και Ιατρική», «Επιχειρήσεις», «Πολιτική και Δημόσιες Υπηρεσίες», «Φιλανθρωπία», «Αθλητικά», «Εκπαίδευση» και «Προώθηση του Ελληνισμού».

PostHeaderIcon Πτώση μικρού πολιτικού αεροσκάφους στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας

Φωτογραφία αρχείου 
Μικρό πολιτικό αεροσκάφος κατέπεσε το απόγευμα του Σαββάτου στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας. Στο αεροπλάνο επέβαινε μόνο ο χειριστής, ο οποίος εντοπίστηκε σώος από σκάφη του Λιμενικού.
πηγή

PostHeaderIcon Μετά τα τούρκικα… πλακώνουν τα βουλγάρικα!

 

Σας το έχουμε πει πως σε λίγο καιρό θα ψάχνουμε ελληνικό σήριαλ στην τηλεόραση και δεν θα βλέπουμε. Και δεν είναι μόνο τα τούρκικα που έχουν κάνει εισβολή στο ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο.

Τώρα, όπως φαίνεται, ξεκινά η επέλαση… των βουλγάρικων. Η αρχή θα γίνει πολύ σύντομα από τον ALPHA.


PostHeaderIcon Χάκερ επιτέθηκαν και στη Nintendo

 
 
Εκτός από τη Sony, οι χάκερ έβαλαν στο μάτι και την άλλη ιαπωνική εταιρία που παράγει μηχανήματα για βιντεοπαιγνίδια, τη Nintendo. Οι κεντρικοί υπολογιστές της εταιρίας στις ΗΠΑ δέχτηκαν κυβερνο-επίθεση πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά δεν εκλάπησαν προσωπικά στοιχεία πελατών, όπως παραδέχτηκε μόλις τώρα η εταιρία, η οποία είναι ιδίως γνωστή για τη δημοφιλή παιγνιδοκονσόλα της Wii.

PostHeaderIcon Ανεβαίνει το ευρώ, πέφτει το δολάριο

Ανεβαίνει το ευρώ, πέφτει το δολάριο 
 
Στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου μηνός έφθασε το ευρώ έναντι του δολαρίου χάρη στην προοπτική χορήγησης νέας βοήθειας στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, που θα απομακρύνει τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης χρέους και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης. Δεν είναι όμως το ευρώ μόνο που ενισχύεται (όχι μόνο έναντι του δολαρίου αλλά και πολλών άλλων νομισμάτων).

PostHeaderIcon Χειρόφρενο στο μετρό έως τις 4μμ

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό του λεκανοπεδίου σήμερα Δευτέρα, καθώς οι εργαζόμενοι στο Μετρό πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 16.00.
Κλειστό θα παραμείνει εν τω μεταξύ σήμερα από τις 21:00 έως τη λήξη των δρομολογίων, το τμήμα Ταύρος-Μοναστηράκι του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, λόγω εργασιών ανακαίνισης της γραμμής.

PostHeaderIcon Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί βοήθεια 100 δισ. ευρώ ώς το 2014, εκτιμά το Spiegel

 
Νέο πακέτο βοήθειας που θα φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ μπορεί να χρειαστεί η Ελλάδα για το διάστημα ως το 2014, υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel. Την ίδια ώρα, πληροφορίες για συμφωνία της Ευρωζώνης με ιδιώτες πιστωτές για το ελληνικό χρέος μεταδίδει η Wall Street Journal.

PostHeaderIcon Γερμανική διαδήλωση στην Αθήνα για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων!

 
Διαδήλωση έξω από τη γερμανική πρεσβεία θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι Γερμανοί πολίτες που ταξίδεψαν από τη χώρα τους ή που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, με αφορμή το Μνημόνιο, καλώντας τους Ελληνες «αγανακτισμένους» να σταθούν δίπλα τους ζητώντας την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα.

Η διαδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι, έξω από τη γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι (Καραολή και Δημητρίου 3). 

PostHeaderIcon Πυροβόλησε τη φίλη του στο πρόσωπο ύστερα από καβγά


Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη

Σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο νοσηλεύεται μία νεαρή Ρουμάνα, η οποία πυροβολήθηκε στο πρόσωπο από το φίλο της, ύστερα από καβγά.

Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα στην οδό Στενημάχου, στο κέντρο της Αθήνας.


PostHeaderIcon Σεισμός 3,1 Ρίχτερ στην Κεφαλλονιά!


Με το καλημέρα σας έγινε ο σεισμός στην Κεφαλλονιά μετά από ένα Σαββατοκύριακο ασθενών σεισμικών δονήσεων στην περιοχή.
Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Στις 06:35 έγινε ο σεισμός των 3,1 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρώ-μεσογειακό Σεισμολογικό Ινσιτούτο, στην Κεφαλλονία.

PostHeaderIcon Φόνος για ένα «like» στο Facebook

Φόνος για ένα «like» στο Facebook 
ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ στο Facebook! Φόνος για ένα «like», παγίδα θανάτου πάνω στον «τοίχο» του Facebook και εξιχνίαση της δολοφονίας μέσα από έναν κύκλο ψεύτικων προφίλ από συγγενείς του θύματος. Το μοιραίο διαδικτυακό παιχνίδι της αλήθειας και του ψέματος που οδήγησε σε μια δολοφονική επίθεση και αμέσως μετά- με τον ίδιο ακριβώς τρόπο- στη διαλεύκανσή της. «Το Βήμα» παρουσιάζει την άγνωστη πλευρά της δολοφονίας του Απόστολου Κ. που διαπράχθηκε πριν από έναν χρόνο στην παραλιακή λεωφόρο και εξιχνιάστηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες. Ενα έγκλημα, μια έρευνα και η «κάθαρση», όλα αποτυπωμένα στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.


PostHeaderIcon Η αγανάκτηση βγήκε στο δρόμο και στην Θεσσαλονίκη

 
 
 
Έπειτα από δώδεκα ημέρες παρουσίας των «Αγανακτισμένων» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χθες το απόγευμα η πλατεία του Λευκού Πύργου γέμισε από ένα πλήθος ετερόκλητων ανθρώπων, που ενώθηκαν μέσα από συνθήματα κατά του μνημονίου και της κυβέρνησης.

PostHeaderIcon Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα

Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα 
 
Δεκάδες χιλιάδες πολιτών κατέκλυσαν το Σύνταγμα στη 12η -  κατά σειρά συγκέντρωση διαμαρτυρίας - η οποία έχει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.

Η προσέλευση των «αγανακτισμένων» κάθε ηλικίας έγινε κυρίως από τη Β.Σοφίας και την Αμαλίας για τους πεζούς, από το μετρό της πλατείας Συντάγματος,καθώς επίσης και με ποδήλατα.


PostHeaderIcon Οι Αγανακτισμένοι “πήγαν” Financial Times

 
Με το κίνημα των Αγανακτισμένων ασχολήθηκαν οι Financial Times σε άρθρο που δημοσίευσαν τη Δευτέρα (6/6).

Οι Έλληνες Indigados είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών, στρωμάτων, και επαγγελμάτων, γράφουν οι Financial Times, που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό:

Η οργή κατά των μεταρρυθμίσεων που φέρνει το πακέτο διάσωσης και το ΔΝΤ.  

PostHeaderIcon καλημέρα ...δυνατάαα!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin