Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Τρεις γύπες τα νέα μέλη ...της γερμανικής Αστυνομίας

 

Βερολίνο: Θέλοντας να βελτιώσει τις επιδόσεις της στην εξιχνίαση δολοφονιών, η γερμανική Αστυνομία στρατολογεί τρεις φτερωτούς ντετέκτιβ: Τον Σέρλοκ, τη Μις Μαρπλ και τον Κολούμπο, τρία όρνεα που θα αναζητούν κρυμμένα πτώματα από αέρος.

PostHeaderIcon Συνελήφθη στη Λάρνακα 60χρονος Βρετανός για παιδική πορνογραφία


 

Ένας 60χρονος Βρετανός που διαμένει μόνιμα σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας, συνελήφθη την Πέμπτη από την Αστυνομία σχετικά με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Η σύλληψη του Βρετανού έγινε μετά από σήμα της Interpol σύμφωνα με το οποίο ο ύποπτος φέρεται να απέστειλε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, παιδικό πορνογραφικό υλικό και συγκεκριμένα φωτογραφίες με ανήλικα κορίτσια 12-14 ετών.

PostHeaderIcon Βάζουν και δεύτερη ξένη γλώσσα στα γυμνάσια

 
 Σε κάθε γυμνάσιο θα διδάσκεται από το επόμενο σχολικό έτος μία δεύτερη ξένη γλώσσα, η οποία θα επιλέγεται μεταξύ γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής ή ισπανικής.

Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, για την επιλογή της δεύτερης ξένης γλώσσας θα ληφθεί υπόψη η ύπαρξη οργανικής θέσης εκπαιδευτικού στο σχολείο.


PostHeaderIcon Ξεκινάει η υποβολή δικαιολογητικών για τη διανομή τροφίμων σε άπορους

 
 
Η Διεύθυνση Οικονομίας και Κτηνιατρικής Χανίων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φορείς ότι το πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το 2011 σε άπορα άτομα της Ε.Ε. ανεξαρτήτου θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στο νομό μας, περιλαμβάνει Μακαρόνια, Ρύζι, Τυρί Φέτα και τυρί Γραβιέρα ΠΟΠ. 

PostHeaderIcon τα μανιτάρια pleurotus στον αγώνα της χωματερής

 

Ο όγκος των σκουπιδιών στις μεγαλουπόλεις είναι τεράστιος, αλλά αυτό που κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο είναι ο χρόνος που χρειάζονται για να αποσυντεθούν. Οι βρεφικές πάνες μιας χρήσης αποτελούν ένα από τα πιο δύσκολα απορρίματα, διότι λόγω των υλικών τους διασπώνται με πολύ αργούς ρυθμούς. Αντίθετα, ο ρυθμός χρήσης τους ολοένα και αυξάνεται.

PostHeaderIcon 100 χρόνια ελεύθερης Θεσσαλονίκης γιορτάζει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

 
 
Με την έκδοση 15 πρωτότυπων επιστημονικών μελετών οι οποίες αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2012 η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών αποτελεί τη μοναδική οργανωμένη δύναμη η οποία έμπρακτα μετέχει στον πανελλαδικό εορτασμό για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και μεγάλου μέρους της Μακεδονίας.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Εταιρείας, η οργάνωση του εορτασμού είχε εξαγγελθεί πριν από δύο χρόνια από το δήμο Θεσσαλονίκης και την ελληνική κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις.


PostHeaderIcon Πωλούνται ναρκωτικά μέσω διαδικτύου και έρχονται ασφαλής στην πόρτα σας


To Silk Road, το οποίο βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του ίντερνετ, μοιάζει σα να έχει βγει από cyberpunk μυθιστόρημα. Μέσω μίας τεχνολογίας που εξασφαλίζει την ανωνυμία κάνει την πώληση και την αγορά ναρκωτικών τόσο εύκολο όσο να αγοράζεις βιβλία, κι απ’ό,τι φαίνεται, είναι εξίσου ασφαλές. Είναι το Amazon για τα ναρκωτικά.
Οι έμποροι βρίσκονται σε όλο τον κόσμο με την πλειοψηφία στην Αμερική και στον Καναδά.

PostHeaderIcon Γυναίκες - σκλάβες στο δουλοπάζαρο της γονιμότητας

 

 Μια μεγάλη βιομηχανία αναπτύσσεται ραγδαία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, στο πλάι του δουλεμπορίου γυναικών. Η βιομηχανία ωαρίων. Μια αράχνη που στον ιστό της καταφέρνουν να συνυπάρχουν και σιτίζονται αστραφτερές ιδιωτικές κλινικές γονιμότητας, επιστήμονες γιατροί, με ταπετσαρίες πτυχίων πίσω από τα γραφεία τους, κυκλώματα που φέρνουν κι εμπορεύονται γυναίκες, κυρίες που μεσολαβούν, κρυφοί οίκοι ανοχής, νταβατζήδες όλων των φυλών, βασανιστήρια που δεν βάζει ο νους. Η Ελλάδα μαζί με την Κύπρο εξελίσσονται σε κέντρα εμπορίου ωαρίων, τόσο για αγοραστές από βορειοευρωπαϊκές χώρες όσο και από χώρες της Σαουδικής Αραβίας. 

PostHeaderIcon Με νέα εντομοαπωθητικά, τα κουνούπια δεν μυρίζονται την ανθρώπινη ανάσα

 

Αποτελεσματικότερα αντικουνουπικά υπόσχεται η ανακάλυψη μιας αμερικανικής ομάδας επιστημόνων. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ριβερσάιντ ανέπτυξαν τρεις χημικές ουσίες οι οποίες επηρεάζουν την ικανότητα των κουνουπιών να οσμίζονται τους ανθρώπους μέσω του διοξειδίου του άνθρακα που εκλύουν όταν εκπνέουν.

PostHeaderIcon Μπουτάρης: Κίτρινες γραμμές και στην Αριστοτέλους

Μετά τον πεζόδρομο της Ικτίνου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να οριοθετήσει με κίτρινες γραμμές τα τραπεζοκαθίσματα στις καφετέριες της Αριστοτέλους, με σκοπό να περιορίσει τη σημερινή αταξία αλλά και να αναδειχθεί η ιστορική πλατεία Αυτό είναι το σχέδιο του δήμου Θεσσαλονίκης με στόχο, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, να γίνει η πλατεία η καλύτερη στην Ελλάδα.


PostHeaderIcon Η φαντασία αναστάτωσε μία ολόκληρη χώρα

 


«Έγκυος στον ένατο μήνα και ενώ έκανε βόλτα με μία φίλη της, σε ένα πάρκο της Αλβανικής πρωτεύουσας, τη στιγμή που έμπαινε σε ένα ταξί να την οδηγήσει στο σπίτι της μητέρας της, την ίδια στιγμή μπήκαν και τρεις οπλισμένοι άνδρες που ανάγκασαν τον οδηγό να τους οδηγήσει σε μία ιδιωτική κλινική. Οι απαγωγείς προκάλεσαν τοκετό και μετά από κάποιες ώρες, στις τέσσερεις τα ξημερώματα την παράτησαν σε ένα κανάλι, κοντά στο σπίτι της στην Καβάγια, 50 χλμ. έξω από τα Τίρανα.

PostHeaderIcon Ανάκληση ριζότου θαλασσινών από τον ΕΦΕΤ

 
 Στην ανάκληση από την ελληνική αγορά ριζότου θαλασσινών, στο οποίο ανιχνεύτηκε υψηλή συγκέντρωση καδμίου προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Πρόκειται για ριζότο θαλασσινών, με την εμπορική επωνυμία "Ριζότο με θαλασσινά Kallimanis", που διακινήθηκε από τη βελγική επιχείρηση "Crop'Αs" στην ελληνική επιχείρηση "Γ. Καλλιμάνης ΑΕ". Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε δύο αριθμούς παρτίδας L00352 και L01066, με συνολική ποσότητα διακίνησης 15.736kg.



PostHeaderIcon Χρησιμοποίησε την τουαλέτα του Προέδρου και πήγε φυλακή

Χρησιμοποίησε την τουαλέτα του Προέδρου και πήγε φυλακή 
 
Ένας αστυνομικός συνελήφθη και παρέμεινε για δύο εβδομάδες στο κρατητήριο επειδή....χρησιμοποίησε την αποκλειστική τουαλέτα του προέδρου. Το περιστατικό συνέβη στη Ζιμπάμπουε με τον Sergeant Alois Mabhunu να μη μπορεί να συγκρατηθεί στο «κάλεσμα» της φύσης και να επισκέπτεται την τουαλέτα του προέδρου Robert Mugabe με αποτέλεσμα στη συνέχεια να συλληφθεί.

PostHeaderIcon Απέτυχε η παγκόσμια εκστρατεία κατά των ναρκωτικών

 
Σε πλήρη αποτυχία οδηγήθηκε η παγκόσμια εκστρατεία κατά των ναρκωτικών κάτι που κάνει την "ανάγκη για αλλαγές πιο επιτακτική από ποτέ", σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Πολιτική Αντιμετώπισης των Ναρκωτικών. Συλλήψεις "τέλος" για χρήση ναρκωτικών


PostHeaderIcon Διεθνής διαγωνισμός ποίησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 του Λονδίνου θα υπάρχει ένα νέο «αγώνισμα» στο οποίο θα διαγωνιστούν οι 205 χώρες του θεσμού. Όχι, δεν πρόκειται για το σκάκι ή το γκολφ, αλλά για την ποίηση. Ο διαγωνισμός ποίησης είναι μια πρωτοβουλία των Simon Armitage και Jude Kelly του Southbank Centre και θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου στο πλαίσιο της πολιτιστικής ολυμπιάδας και της τελετής λήξης των Αγώνων.

PostHeaderIcon Νοθευμένα ποτά από τα κατεχόμενα προκάλεσαν το θάνατο τριών Ρωσίδων

 

Ευρεία δημοσιότητα έχει λάβει στα ρωσικά ΜΜΕ η δηλητηρίαση Ρώσων τουριστών στο δημοφιλές θέρετρο της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) από νοθευμένο με μεθανόλη αλκοόλ, το οποίο είχε παραχθεί και πουληθεί από εταιρεία που εδρεύει στα κατεχόμενα.

PostHeaderIcon Χιλή: Έρευνα για τον θάνατο του Πάμπλο Νερούντα 38 χρόνια μετά

Έρευνα ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν οι δικαστικές Αρχές της Χιλής για τον θάνατο του Πάμπλο Νερούντα που σημειώθηκε το 1973, στον απόηχο μαρτυριών που κάνουν λόγο για δολοφονία του μεγάλου νομπελίστα και όχι για θάνατο από καρκίνο.


PostHeaderIcon Σκουλήκι ζει σε βάθος 1,3 χλμ κάτω από τη γη!

Σκουλήκι ζει σε βάθος 1,3 χλμ κάτω από τη γη! 
 
Ερευνητές από τις ΗΠΑ ανακάλυψαν ένα σκουλήκι το οποίο ζει 1,3 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, το μεγαλύτερο βάθος στο οποίο έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα κάποιος πολυκύτταρος οργανισμός. Το ονόμασαν Halicephalobus mephisto προς τιμήν του Μεφιστοφελή, της ενσάρκωσης του Σατανά στον «Φάουστ» του Γκαίτε.

Οι επιστήμονες αποκάλυψαν μάλιστα ότι στο σχετικό άρθρο, το οποίο δημοσιεύτηκε στην έγκριτη επιθεώρηση Nature, είχαν βάλει αρχικά τον τίτλο Σκουλήκια από την Κόλαση, αλλά οι υπεύθυνοι της επιθεώρησης δεν τον αποδέχτηκαν.

PostHeaderIcon Κατακόρυφη αύξηση καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία

Εντυπωσιακή αύξηση σημείωσαν το πρώτο 5μηνο 2011 οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία. Η αρμόδια βοηθός Συνήγορος του Πολίτη Ματίνα Γιαννακούρου απέδωσε την εξέλιξη αυτή «στην επιδείνωση των συνθηκών εργασίας λόγω της οικονομικής κρίσης στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στο γεγονός ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες οι γυναίκες απολύονται πιο εύκολα».


PostHeaderIcon 46.319€ για τα κινητά του κ. Πάγκαλου

 
Κονδύλι χιλιάδων ευρώ ενέκρινε η Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για την πληρωμή κινητών τηλεφώνων στο πολιτικό γραφείο του Θ. Πάγκαλου. Δείτε το έγγραφο της απόφασης


PostHeaderIcon Η δίαιτα της χαράς

Η δίαιτα της χαράς 
Όποιες και αν είναι οι συνθήκες της ζωής μας, όλοι έχουμε μια έμφυτη τάση προς την χαρά και την ευτυχία. Κανείς δεν θέλει να είναι δυστυχισμένος και μίζερος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και την γενικευμένη κατήφεια. Αν έχετε σκεφτεί τα πάντα κι αποτέλεσμα δεν βλέπετε, δοκιμάστε να φάτε.


PostHeaderIcon Ψωμιάδης! Υπογράφεται σήμερα η αργία του

Ένα βήμα πριν από την υπογραφή βρίσκεται πλέον η απόφαση που θα θέσει σε αργία τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη. Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου που καταδίκασε τον κ. Ψωμιάδη σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, χτες διαβιβάστηκε στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Εφετών και αναμένεται σήμερα να κοινοποιηθεί αρμοδίως στην αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.


PostHeaderIcon S.O.S. εκπέμπει η λίμνη Κορώνεια

 
Θολό παραμένει το τοπίο σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της λίμνης Κορώνειας, καθώς μετά και την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις καθυστερήσεις στα περιβαλλοντικά έργα, η απειλή επιβολής μεγαλύτερων προστίμων είναι πλέον ορατή.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, διέψευσε τις αιτιάσεις των αντιπολιτευτικών παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έκαναν λόγο για «μνημόσυνο της λίμνης και σημαντικές καθυστερήσεις», τονίζοντας: «Έχουμε απορροφήσει μέχρι σήμερα 8 εκατομμύρια ευρώ. Ολοκληρώσαμε τέσσερα υποέργα, δύο εκκρεμούν στο ΣτΕ, ένα είναι σε ποσοστό υλοποίησης 95%, ένα δημοπρατήθηκε και ένα είναι σε δημοπράτηση».

PostHeaderIcon Φορολογούνται οι ημιυπαίθριοι που τακτοποιήθηκαν

Εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που προχώρησαν στην τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων της κατοικίας τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την εφορία.

Τα επιπλέον τετραγωνικά των ημιυπαίθριων χώρων που τακτοποιήθηκαν, καθώς και όσα αφορούν κλειστά γκαράζ, πιλοτές και αποθήκες που υπήχθησαν στη ρύθμιση, θα λαμβάνονται υπόψη από την εφορία για τον υπολογισμό των τεκμηρίων διαβίωσης, για τον προσδιορισμό του ακαθάριστου εισοδήματος από ιδιοκατοίκηση, καθώς και για την φοροαπαλλαγή που αφορά την έκπτωση των τόκων των στεγαστικών δανείων όπως και για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.


PostHeaderIcon Φασκελώματα... στο διαδίκτυο

Χθες εγκλώβισαν τον Πεταλωτή και το ΠΑΣΟΚ "είδε" το "φάντασμα" του ΣΥΡΙΖΑ. Προχθές άλλον και άλλον! Και φυσικά οι εκλεγμένοι αλλά σήμερα "κραγμένοι" από τον λαό χρησιμοποιούν την αστυνομία για να προστατεύσουν τα... τομάρια τους! Οπως έκανε στα μαύρα χρόνια της χούντας ο Παπαδόπουλος, όπως έκανε ο Μουμπάρακ όταν χρησιμοποιούσε 2000 αστυνομικούς... για να κάνει μία κατάθεση στεφάνου σε κεντρική πλατεία του Καϊρου.
Αυτό που εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν ορισμένοι είναι ότι πλέον δεν είναι... λαοφιλείς! Και όταν ο πολιτικός δεν είναι λαοφιλής τότε καλό θα είναι να βγάλει από πάνω του και τον μανδύα του πολιτικού! Εκτός και αν επιθυμεί να συνεχίζει να γίνεται ρόμπα και να τον κράζουν!
Μέχρι και παιγνίδι έβγαλαν στο διαδίκτυο. Μπείτε στο vouleftis.gr και... φασκελώστε! Αλήθεια, ούτε αυτό δεν τους ανησυχεί; 



PostHeaderIcon H βία δεν ελκύει τα παιδιά

 
Το να αψηφούν την υγεία των παιδιών στον βωμό του κέρδους είναι δυστυχώς μια θλιβερή πραγματικότητα. Όταν, όμως, δεν υπάρχει καν κέρδος από αυτήν την πρακτική, τότε οι παραγωγοί των διάφορων τηλεοπτικών προγραμμάτων μάλλον πρέπει να επανεξετάσουν την ανεξέλεγκτη βία που αυτά περιλαμβάνουν, καθώς, όπως λένε οι ερευνητές, διόλου δεν συγκινεί τους μικρούς τηλεθεατές.


PostHeaderIcon "Έπεσαν" οι πωλήσεις των PC

Σε καθοδική τροχιά κινείται η ελληνική αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της IDC. Ειδικότερα, οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών υπολογιστών (φορητών και σταθερών) στην Ελλάδα, κατά το α΄ τρίμηνο του 2011, παρουσίασαν πτώση κατά 33,8% και κυμάνθηκαν στις 196.238 τεμάχια έναντι 296.393 τεμαχίων, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.


PostHeaderIcon «Φυσικά» λευκά δόντια

«Φυσικά» λευκά δόντια 
 
«Η ομορφιά είναι δύναμη κι ένα χαμόγελο το ξίφος της», όπως είπε ο Άγγλος φυσιοδίφης John Ray. Για να έχουμε όμως, το πιο σαγηνευτικό μας χαμόγελο θα πρέπει να έχουμε και λευκά, λαμπερά δόντια. Κοιτάζοντας γύρω μας θα δούμε πολλούς ανθρώπους με υπερβολικά, σχεδόν ψεύτικα, «τέλεια» δόντια, χάρη σε ποικίλες τεχνικές.

Αν είστε όμως, από αυτούς που θέλουν να μείνουν μακριά από χημικές θεραπείες, που συχνά προκαλούν ευαισθησία και πόνο στα δόντια, υπάρχουν αποτελεσματικές φυσικές λύσεις για λευκά δόντια. Δώστε προσοχή στα 7 «Ναι και Όχι» της διαδικτυακής εφημερίδας Healthy Living και αποκτήστε το φυσικότερο λευκό.

PostHeaderIcon Πούλησε το νεφρό του για ένα iPad 2!

Το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης έχει τραβήξει η ιστορία ενός 17χρονου ο οποίος πούλησε το νεφρό του για ένα iPad2!


Ο 17χρονος Xiao Zheng, λάτρης της τεχνολογίας αλλά πιεσμένος οικονομικά, αποφάσισε να προβεί σε μία παρακινδυνευμένη επέμβαση αφαίρεσης νεφρού με σκοπό να εξοικονομήσει το πολυπόθητο χρηματικό ποσό.

Ζώντας στην Κίνα, την πρωτεύουσα των ηλεκτρονικών συσκευών, το να έχεις ένα καινούριο μοντέλο κινητού ή το τελευταίο γκάτζετ της αγοράς μεταφράζεται αυτόματα σε πλούτο και ισχύ.

PostHeaderIcon Η Wikipedia έχει και θετική επίδραση στην εκπαίδευση!


Το έξυπνο τέχνασμα μιας καθηγήτριας από τον Καναδά
Το στερεότυπο που έχει επικρατήσει θέλει τον μέσο μαθητή/φοιτητή να αντιγράφει ολόκληρα κομμάτια από τη Wikipedia και να τα ενσωματώνει στις εργασίες του χωρίς να ελέγχει την αξιοπιστία τους. Να, όμως, που η Wikipedia μπορεί να λειτουργήσει και θετικά στην εκπαίδευση.

PostHeaderIcon Καβάλα: αεροπορικό υπερθέαμα στον ουρανό


Ένα αεροπορικό υπερθέαμα που θα κόβει την ανάσα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοιβρεθούν στην Καβάλα από σήμερα έως την Κυριακή 5 Ιουνίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η 2η Διεθνής Συνάντση FLY IN 2011, ενώ για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου θα διεξαχθεί το εντυπωσιακό AIR SHOW KAVALA 2011.


PostHeaderIcon Ηλικιωμένοι Ιάπωνες προσφέρονται να καθαρίσουν τη Φουκουσίμα!

Λίγους μήνες μετα τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, έρχεται μια είδηση που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Αυτή τη φορά μια ομάδα ηλικιωμένων Ιαπώνων ζητά την άδεια για να καθαρίσει τη Φουκουσίμα.
Perierga.gr
Πρόκειται για περισσότερους από 300 συνταξιούχους οι οποίοι προθυμοποιήθηκαν να πάρουν τη θέση των νέων ανθρώπων που εκτίθενται καθημερινά σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.

PostHeaderIcon Χαροπαλεύει 17χρονος έπιασε “γυμνά” καλώδια

 
ΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη. 17χρονος μαθητής της Γ Λυκείου έπαθε ηλεκτροπληξία και δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Το άτυχο αγόρι, συμμετείχε στις συμπληρωματικές εξετάσεις που δίνουν οι μαθητές, που θέλουν να περάσουν σε στρατιωτικές σχολές.
 

PostHeaderIcon ΗΠΑ: Χάκερς κατά ΔΝΤ! - Διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας

image 
Πειρατές του διαδικτύου της ομάδας "Anonymous" απηύθυναν σήμερα έκκληση για μια online επίθεση εναντίον του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, σε διαμαρτυρία κατά των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλονται στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οικονομικής διάσωσης της.

Ένα "tweet" που εστάλη από τους "Anonymous Operations", με τη χρήση της λέξης-κλειδί "Operation Grece" καλεί τους συνδρομητές στον λογαριασμό του στο Twitter να επισκεφθούν μαζικά την ιστοσελίδα του ΔΝΤ, προφανώς σε μια προσπάθεια να καταποντίσουν την ιστοσελίδα και να την κάνουν ανενεργή.

PostHeaderIcon Οδηγός στην Κίνα απειλούσε τη ζωή της κόρης του

 

Απαιτούσε από τους αστυνομικούς να τον αφήσουν να συνεχίσει μετά την πρόκληση ατυχήματος

Το όλο περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή της Yunan στα περίχωρα της Yogren. Ο τριαντατετράχονος Zhang Gang προκάλεσε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο του και αντί να σταματήσει για να ανταλλάξει στοιχεία συνέχισε κανονικά την πορεία του. Αστυνομικοί που ήταν στην περιοχή τον κυνήγησαν και μετά από δεκαπέντε λεπτά καταδίωξης κατάφεραν να τον σταματήσουν έξω από την κεντρική φρουταγορά.

Ο Zhang που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο μαζί με την γυναίκα του Lu και την κόρη του May, αρνήθηκε να παραδοθεί στις αρχές και απαίτησε από τους αστυνομικούς να τον αφήσουν να φύγει.

PostHeaderIcon Δηλητηρίασαν την καθηγήτρια τους για να «γλιτώσουν» το διαγώνισμα

 

Από τους μαθητές της δηλητηριάστηκε μια καθηγήτρια στην Μπολόνια της Ιταλίας με σκοπό να χάσουν το διαγώνισμα στο μάθημα της χημείας.

Οι μαθητές έριξαν στο μπουκαλάκι με νερό που είχε η καθηγήτρια, διάφορα χημικά τα οποία δημιούργησαν ένα πολύ ισχυρό άοσμο και άχρωμο δηλητήριο.

PostHeaderIcon Η Γερμανία εγκαταλείπει αλλά η Πολωνία απτόητη επιμένει στα “πυρηνικά”

Η Γερμανία εγκαταλείπει αλλά η Πολωνία απτόητη επιμένει στα “πυρηνικά” 

Η απόφαση της Γερμανίας να εγκαταλείψει την πυρηνική ενέργεια δεν θα επηρεάσει τα σχέδια της Πολωνίας, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει σε λειτουργία την πρώτη της πυρηνική μονάδα το 2020, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός, Ντόναλντ Τουσκ. 

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι η πυρηνική ενέργεια αποτελεί μια καλή εναλλακτική λύση στις άλλες πηγές ενέργειας. Οι γερμανικές αποφάσεις δεν έχουν καμία επιρροή στις δικές μας αποφάσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τουσκ στους δημοσιογράφους.

PostHeaderIcon Και πάλι στο στόχαστρο χάκερς

 
Ομάδα χάκερς ανακοίνωσε νέα επίθεση στο δίκτυο της Sony.Απέσπασε περισσότερο από ένα εκατ. προσωπικά στοιχεία χρηστών του SonyPictures.com, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και άλλα δεδομένα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι χάκερς με την ονομασία "Lulz Security" με μήνυμά τους στη διεύθυνσή τους στο Twitter @LulzSec.


PostHeaderIcon Πολιτιστικός Ιούνιος στην Αθήνα

 
Ιούνιος… γεμάτος πολιτισμό, με την υπογραφή του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων Μουσικές εκδηλώσεις, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, θέατρο, χορός και δωρεάν ξεναγήσεις, έρχονται να αφυπνίσουν το κοινό και να προσφέρουν ψυχαγωγία στις ζεστές καλοκαιριάτικες νύχτες.
1-5 Ιουνίου

Τον ετήσιο διαγωνιστικό θεσμό Μουντιάλ Ντελ Τάνγκο (Mundial Del tango) του Μπουένος Άιρες για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές παρουσιάζει για φέτος το Φεστιβάλ Τάνγκο Ακρόπολις (Tango Acropolis) 2011 , στο Ζάππειο, εκεί όπου το κοινό θα παρακολουθήσει δωρεάν μαθήματα τάνγκο (tango), εκθέσεις ζωγραφικής, επιδείξεις μόδας κ.α.  



PostHeaderIcon Σάλος με την χλιδή και τη σπατάλη στη Κομισιόν

 
Ως πρόκληση για τους πολίτες της ΕΕ σε περίοδο λιτότητας αντιμετωπίζονται οι δαπάνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πολυτελείς ανέσεις επιτρόπων και υπαλλήλων της Κομισιόν, τις οποίες αποκαλύπτει το μη-κερδοσκοπικό Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας που έχουν ιδρύσει Βρετανοί δημοσιογράφοι. 

PostHeaderIcon H πρώτη γυναίκα διευθύντρια στους New York Times


Καθήκοντα διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας New York Times αναλαμβάνει η Τζιλ Άμπραμσον  και γίνεται η πρώτη γυναίκα διευθύντρια στην ιστορία της εφημερίδας η οποία μετρά 160 χρόνια.

Η Άμπραμσον εργάζεται στους Times από το 1997 και ήταν αρχισυντάκτης από το 2003 ενώ έχει διατελέσει και διευθύντρια του γραφείου των Times στην Ουάσινγκτον.

PostHeaderIcon «Κόβονται» συμβασιούχοι και ωρομίσθιοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

 

"Κόβονται" όλοι οι συμβασιούχοι και ωρομίσθιοι διδάσκοντες στα μεγάλα πανεπιστήμια και ΤΕΙ με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που έστειλε σε όλα τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά κανένα τμήμα πανεπιστημίου με περισσότερους από 25 διδάσκοντες (15 για τα ΤΕΙ) δεν θα προσλάβει συμβασιούχους.

PostHeaderIcon To Reuters επανέφερε τη δραχμή (κατά λάθος)


Τo Φινλανδικό ενημερωτικό site YLE παρατήρησε και εν συνεχεία ενημέρωσε τον ΣΚΑΙ μέσω Twitter ότι η ελληνική δραχμή επέστρεψε στο ταμπλό των συναλλαγών των τερματικών Reuters.

PostHeaderIcon Χανιά: Εντυπωσιασμένοι από την φιλοξενία οι μεταλλωρύχοι από τη Χιλή!

 
Σαν μακρινός εφιάλτης φαντάζει η περιπέτεια που έζησαν οι 33 μεταλλωρύχοι από τη Χιλή στα έγκατα της γης πριν από αρκετούς μήνες...
Μετά από αυτή την περιπέτεια που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή τους, οι 33 Χιλιανοί μεταλλωρύχοι βλέπουν μια άλλη πλευρά της ζωής που φαίνεται ότι υπάρχει και αυτή.
Προσκεκλημένοι σε αρκετές χώρες του κόσμου γίνονται αντικείμενο θαυμασμού αλλά και περιέργειας ενίοτε. 


PostHeaderIcon Ανακαλεί 105.000 Prius η Toyota


 
Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανακαλέσει 105.784 υβριδικά αυτοκίνητα Prius στην Ιαπωνία και σε άλλες χώρες εξαιτίας ενός προβλήματος στο υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης.
Η Toyota εξήγησε ότι πρόκειται να αντικατασταθεί ένα παξιμάδι που μπορεί να χαλαρώσει αφού το τιμόνι στρίψει πολλές φορές και με δύναμη εντελώς δεξιά.
Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν κατά το διάστημα 1997-2003, συμπεριλαμβανομένων 47.784 αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ, 1.200 στη Βρετανία και 800 στη Γερμανία, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρίας.

PostHeaderIcon Οι "τεμπέληδες" Έλληνες βάζουν τα γυαλιά στους Γερμανούς

Οι Γερμανοί εργάζονται λιγότερο, ενώ δεν παράγουν περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, παρότι συνταξιοδοτούνται αργότερα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η “Le Monde” και καταρρίπτουν το μύθο που “έπλασε” η Γερμανίδα Καγκελάριος για “δουλευταράδες Γερμανούς και τεμπέληδες Έλληνες”.


Ο οικονομολόγος Πατρίκ Αρτούς, επικεφαλής του Ινστιτούτου Natixis, που πραγματοποίησε τη σχετική μελέτη, “πριν καταλήξει κανείς στο συµπέρασµα ότι τα προβλήµατα των οικονοµιών του ευρωπαϊκού Νότου οφείλονται στην οκνηρία, είναι χρήσιµο να ρίξει µια µατιά στους αριθµούς”.

Σύµφωνα µε στοιχεία του Οργανισµού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το 2009 ο µέσος όρος εργασίας στη Γερµανία ήταν 1.390 ώρες, όταν στην Ισπανία ήταν 1.654, στην Πορτογαλία 1.719 και στην Ελλάδα 2.119!

“Ακόµη και εάν το όριο συνταξιοδότησης είναι µεγαλύτερο στη Γερµανία (65 έτη τώρα και 67 στο µέλλον) η πραγµατική µέση ηλικία συνταξιοδότησης είναι η ίδια. Οι Γερµανοί συνταξιοδοτούνται στα 62,2,οι Ισπανοί στα 62,3, οι Πορτογάλοι στα 62,6 και οι Ελληνες στα 61,5. Οι Γάλλοι βρίσκονται πιο κάτω, καθώς κατά µέσο όρο συνταξιοδοτούνται στο 60όέτος της ηλικίας τους”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Γάλλος οικονοµολόγος.

PostHeaderIcon Ο Rocky γίνεται... μιούζικαλ

Σίγουρα δεν είναι ότι πιο συνηθισμένο να δούμε τις περιπέτειες του Rocky σε μιούζικαλ, αλλά ο Sylvester Stallone σκοπεύει να το επιχειρήσει. Ο ηθοποιός έχει συγκροτήσει μια ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων με σκοπό να προσαρμόσουν τον χαρακτήρα του Rocky στα δεδομένα του μιούζικαλ.
Η παράσταση πιθανότατα θα «ανέβει» στη Γερμανία το 2012 και έπειτα παιχτεί και στο Broadway την άνοιξη του 2013.
Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα συμμετέχει ο Stallone και ως πρωταγωνιστής του εγχειρήματος, ενώ αναμένουμε να δούμε τον Rocky να χορεύει, να τραγουδά και να... παλεύει ταυτόχρονα! 



PostHeaderIcon Ο οίκος Moody's απειλεί με υποβάθμιση και την Αμερικανική οικονομία

Ηγετικά στελέχη των Δημοκρατικών στη Γερουσία μετά τις συνομιλίες για το χρέος 

Ο Οίκος αξιολόγησης Moody’s εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβιβάσει την δανειοληπτική ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, εάν πολιτικοί της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία για την αύξηση του επιπέδου του εθνικού χρέους της χώρας.

Κατά την Moody’s, oi πολιτικές διενέξεις γύρω από το θέμα του χρέους και των κρατικών δαπανών έχουν υπερβεί κάθε προσδοκία.

PostHeaderIcon Κάνοντας ποδήλατο χωρίς... ρούχα!


Στη Θεσσαλονίκη τολμούν

Από τα ρούχα τους θα... βγουν σήμερα οι λάτρεις του ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια της 4ης διεθνούς γυμνής ποδηλατοπορείας, με αφετηρία το πάρκο Ξαρχάκου στη συμβολή της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου με την οδό 3ης Σεπτεμβρίου.

Στην ποδηλατοπορεία θα συμμετάσχουν διάφορες ομάδες της πόλης με σύνθημα «Ελάτε όσοι γυμνοί τολμάτε»!



PostHeaderIcon Λάρισα: Διακινούσε παιδική πορνογραφία

 
  Υλικό παιδικής πορνογραφίας διατηρούσε στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του ένας κάτοικος Λάρισας ο οποίος και συνελήφθη.
Ο ελληνικής καταγωγής άντρας, είχε τουλάχιστον 40 αποθηκευμένα αρχεία με το αρρωστημένο αυτό υλικό, ενώ κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin