Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Πιο αδύναμα τα παιδιά της «γενιάς των υπολογιστών»

 

Πιο αδύναμα και λιγότερο μυώδη είναι τα παιδιά της σύγχρονης «γενιάς των υπολογιστών», καθώς οι υπαίθριες δραστηριότητες έχουν εκλείψει, με το διαδίκτυο και τα video games να κερδίζουν σταθερά έδαφος.

Ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Γκάβιν Σάντερκοκ του πανεπιστημίου Έσεξ, έκαναν συγκριτική μελέτη για το πόσο δυνατά ήταν 315 δεκάχρονα αγόρια το 2008, σε σχέση με μια ομάδα 309 παιδιών ίδιας ηλικίας πριν από μία δεκαετία, το 1998.

PostHeaderIcon Υπο κατάληψη εργοστάσιο όπλων στην Σερβία

 

Εργάτες του εργοστασίου παραγωγής όπλων «Zastava» στην πόλη Κραγκούγεβατς της Σερβίας έχουν καταλάβει τις αποθήκες όπλων και πυρομαχικών και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί, μέχρι η σερβική κυβέρνηση βρει λύση για την κρίση που πλήττει την επιχείρηση.

Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στο εργοστάσιο «Zastava oruzje», Ντράγκαν Ίλιτς, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι κατέληξαν στην απόφαση να καταλάβουν τους αποθηκευτικούς χώρους της βιομηχανίας, επειδή η κυβέρνηση απέρριψε το αίτημα για συνομιλίες, με αντικείμενο τα πολυάριθμα προβλήματα και το μέλλον του εργοστασίου.

PostHeaderIcon Οι Γερμανοί "τρελάθηκαν" με το Ελληνόπουλο


την ώρα που οι γερμανοί γενικά παθαίνουν ένα... κατιτίς όταν ακούν για Έλληνες, μας έχουν άχτι επειδή θεωρούν ότι τους παίρνουμε τα χρήματα και ξεκινούν τις... αποδοκιμασίες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτές που είχαμε την περασμένη εβδομάδα όποτε ψηφιζόμασταν στην Γιουροβίζιον, υπάρχει ένας Έλληνας ο οποίος αποθεώνεται - και αυτός αλλά και η ελληνική σημαία μαζί του. Ο λόγος για την Κυριάκο Παπαδόπουλο, ο οποίος επέλεξε να πανηγυρίσει έξαλλα, τυλιγμένος διαρκώς με την γαλανόλευκη, την κατάκτηση του κυπέλλου Γερμανίας με την ομάδα του, την Σάλκε.
 

PostHeaderIcon Παιχνίδια για γάτες

http://siteseeing.gr/wp-content/uploads/2011/05/tablet_catfishing.png


Είναι μερικοί που θα έκαναν τα πάντα για το κατοικίδιο τους. Απευθυνόμενη σε αυτή την ομάδα ανθρώπων, η Friskies, κυκλοφόρησε 3 iPad παιχνίδια για γάτες. Οι τίτλοι των παιχνιδιών είναι Cat fishing, Tasty Treasures Hunt και Party Mix-Up. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως διασκεδάζουν οι γάτες παίζοντας με το iPad…


PostHeaderIcon "Ελληνική" θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Ένα νέο φάρμακο που προβλέπεται “σωτήριο” για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού εντόπισε μια ομάδα επιστημόνων στη Βρετανία, με επικεφαλής Έλληνα ερευνητή.


Η νέα πρωτεΐνη αυτή, εμπλέκεται άμεσα στην αντίσταση που προβάλλει ο οργανισμός στα φάρμακα για τον καρκίνο του μαστού.

PostHeaderIcon Αν κυνηγάτε την ευτυχία…θα σας διαφύγει

 

Ενώ το κυνήγι της ευτυχίας μοιάζει λογικός στόχος, νέα έρευνα υποδεικνύει ότι το να έχετε προσωπικό στόχο την ευτυχία εμποδίζει την απόκτησή της.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι γυναίκες που έδιναν μεγαλύτερη αξία στην ευτυχία είχαν την τάση να αναφέρουν ότι είναι λιγότερο ευτυχισμένες και περισσότερο θλιμμένες σε σχέση με γυναίκες που δεν έδιναν τόση σημασία στη διατήρηση του χαμόγελου.
Η ερευνήτρια Iris Mauss, του Πανεπιστημίου του Ντένβερ, δήλωσε ότι το να θέλει κάποιος να είναι ευτυχισμένος τον καθιστά λιγότερο ευτυχή. Αν επισταμένως στοχεύουμε στην ευτυχία, φαίνεται πως οδηγούμαστε σε σαμποτάζ της.
Στην πρώτη έρευνα, επιστήμονες εξέτασαν 59 γυναίκες που ανέφεραν την ύπαρξη στρεσογόνου γεγονότος το προηγούμενο εξάμηνο όπως διαζύγιο, τραυματισμό, τραυματισμό ή θάνατο στενού μέλους της οικογένειας, ξαφνική απώλεια εργασίας ή έκθεση σε εγκληματική πράξη. Οι γυναίκες επίσης υπέδειξαν την αξία που έβαζαν στην ευτυχία και το επίπεδο του στρες.

Μεταξύ των γυναικών που ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα στρες, όσες εκτιμούσαν την ευτυχία περισσότερο ανέφεραν ότι είναι λιγότερο ευτυχισμένες και είχαν κατά μέσον όρο 17 συμπτώματα κατάθλιψης έναντι 4 που είχαν γυναίκες με χαμηλό στρες που εκτιμούσαν τα επίπεδα ευτυχίας. Ανεξάρτητα από την αξία που έβαζαν στην ευτυχία, οι γυναίκες με υψηλό στρες δεν έδειξαν σημαντικές διαφορές στα επίπεδα ευτυχίας.
Η Mauss εξήγησε ότι είναι σημαντικό, επειδή γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα στρες μπορούν να αποδώσουν στη δυστυχία τους το στρες. Έτσι, ανεξάρτητα από την αξία που βάζουν στην ευτυχία, το στρες δεν είναι πιθανόν να τους αφήσει την ευκαιρία να ανησυχούν για το επίπεδο ευτυχίας που έχουν κατακτήσει.
Ενώ η έρευνα έδειξε σχέση μεταξύ της εστίασης στην ευτυχία και την πραγματική ευτυχία, δεν έδειξε ότι το ένα προκαλεί το άλλο.
Στη δεύτερη έρευνα, επιστήμονες τοποθέτησαν 69 φοιτήτριες σε 2 ομάδες. Μισές διάβασαν σχετικά με το πώς η αξία της ευτυχίας μπορεί να επηρεάσει τις κοινωνικές σχέσεις, την επαγγελματική επιτυχία και την υγεία, ενώ άλλες διάβασαν ότι οι ακριβείς κρίσεις μπορούν να οδηγήσουν στα ίδια οφέλη.
Οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν είτε μια χαρούμενη είτε μια θλιβερή ταινία.
Όσες διάβασαν για τα οφέλη της ακρίβειας των κρίσεων ανέφεραν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας μετά τη χαρούμενη ταινία. Όσες διάβασαν για την αξία της ευτυχίας ανέφεραν παρόμοια χαμηλά επίπεδα ευτυχίας με όσες παρακολούθησαν τη θλιβερή ταινία. Υπήρξε μικρή διαφορά στην αξιολόγηση ευτυχίας μεταξύ των 2 ομάδων μετά τη θλιβερή ταινία.
Η Mauss σημείωσε 2 μηχανισμούς με τους οποίους γυναίκες που εστιάζουν στην ευτυχία μπορεί να βρουν τον εαυτό τους δυστυχή.
Ενδεχομένως μπορούν να θέτουν υψηλότερους στόχους για τον εαυτό τους.
Όταν οι άνθρωποι θέλουν να είναι ευτυχισμένοι, θέτουν υψηλότερα standards τα οποία είναι περισσότερο πιθανό να υπολείπονται. Αυτό με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη δυσαρέσκεια μειώνοντας τα επίπεδα ευτυχίας και ευεξίας. Η δεύτερη έρευνα, δήλωσε, παρέχει ενδείξεις για αυτό, καθώς η σχέση ήταν το αποτέλεσμα πειράματος σχετικά με την παρακολούθηση θλιβερής ταινίας.
Μπορεί ακόμα η έμφαση στην προσωπική ευτυχία να οδηγεί κάποιον να παραμελεί τις σχέσεις του με την οικογένεια και τους φίλους. Μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στις κοινωνικές σχέσεις,
Η Mauss δήλωσε ότι αν κάποιος θέλει να είναι ευτυχισμένος μπορεί ενδεχομένως να εστιάζει στον εαυτό του και να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις κοινωνικές του σχέσεις.
Ο Jonathan Schooler, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στη Σάντα Μπάρμπαρα, δήλωσε ότι αν και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα η νέα μελέτη περιέχει ενδείξεις ότι το να θέτει κάποιος στόχο την ευτυχία μπορεί να υπονομεύει τον ίδιο το στόχο.
Ο Schooler, που δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, δήλωσε ότι μια αιτία που οι άνθρωποι είναι ευάλωτοι όταν δίνουν έμφαση αναλυτικά στο κυνήγι της ευτυχίας είναι ότι προδιαθέτουν τον εαυτό τους στην απογοήτευση.
Δήλωσε ότι μια καλή στρατηγική θα ήταν να θέτουμε στόχους με συγκεκριμένο τέλος-συγκεκριμένους στόχους, κατορθώματα ή επιβραβεύσεις.
Πρόσθεσε ότι αν κάποιος θέλει να είναι ευτυχισμένος, η ευτυχία μπορεί να δραπετεύσει. Πόσο σίγουρος είναι κάποιος ότι είναι τόσο ευτυχής όσο ήλπιζε; Η ευτυχία δεν έχει αυταπόδεικτο δείκτη που μας ενημερώνει ότι την κατορθώσαμε. Εξαιτίας αυτού μπορεί να διαφεύγει.
Η Mauss εξηγεί ότι δεν λέει να μην προσπαθούμε να είμαστε ευτυχισμένοι αλλά ότι μια υπερβολική εστίαση στην ευτυχία μπορεί να έχει τις αρνητικές της πλευρές. Δεν είναι πάντα κακό να κυνηγάμε την ευτυχία. Αν δώσουμε στους ανθρώπους τα σωστά όπλα για το κυνήγι της, μπορούν να αυξήσουν την ευτυχία και την ευεξία τους.
Δήλωσε ότι υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι που μπορεί να βοηθήσουν τελικά ανθρώπους να αποκτήσουν την ευτυχία χωρίς την αρνητική επίδραση που συνοδεύει τον στόχο. Ένας τρόπος, δήλωσε, μπορεί να είναι να ασχολούνται με τα συναισθήματα τους οι άνθρωποι κάνοντας δραστηριότητες που τους ευχαριστούν αποσύροντας την εστίαση από το στόχο της ευτυχίας καθεαυτής.
Άλλος τρόπος είναι να αλλάξει το είδος της ευτυχίας που κυνηγά κάποιος. Σύμφωνα με την ειδικό φαίνεται πως οι άνθρωποι κυνηγούν την ευτυχία σαν προσωπικό ηδονιστικό αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί ορισμοί της ευτυχίας και ορισμένοι μπορεί να αποφεύγουν την αυτοϋπονόμευση.
Η Mauss δήλωσε ότι, για παράδειγμα, το να κάνουμε ευτυχισμένους τους άλλους ανθρώπους μπορεί να αποτελεί καλό ορισμό της ευτυχίας. Υποθέτει ότι αν κάποιος δεν ακολουθεί μια ηδονιστική εκδοχή της ευτυχίας αλλά μιας που βασίζεται στον αλτρουισμό ή τους κοινωνικούς δεσμούς, το κυνήγι αυτού του είδους της ευτυχίας μπορεί να μην έχει αρνητική επίδραση στον εαυτό του.
Ωστόσο, ο Schooler δήλωσε ότι η έρευνα δεν είναι ακόμα πολύ προχωρημένη για να δικαιολογεί δραστικές αλλαγές στους στόχους που οι άνθρωποι έχουν θέσει για τον εαυτό τους.
Πρόσθεσε ότι το να κάνουμε τον εαυτό μας ευτυχισμένο είναι πολύ σημαντικό θέμα αλλά θεωρεί ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη μεγάλη αλλαγή των στόχων μας με βάση αυτό.
Η έρευνα, επιστημόνων από τα Πανεπιστήμια Denver, Boston College, Hebrew University και the University of California, δημοσιεύεται στο περιοδικό Emotion.
Η ομάδα σημειώνει ότι η έρευνα μπορεί να μην εφαρμόζει σε όλες τις κουλτούρες, καθώς οι Αμερικανοί μπορεί να προσδίδουν υψηλότερη αξία στο κυνήγι της ευτυχίας.



PostHeaderIcon Μια τίγρης σπέρνει τον πανικό στην Βρετανία

whitetiger 

Συναγερμός σήμανε στο Χάμσαϊρ της Βρετανίας όταν η αστυνομία έλαβε κλήσεις για μια λευκή τίγρη που εθεάθη σε γήπεδο του γκολφ!  Η αστυνομία έστειλε ελικόπτερο με ελεύθερους σκοπευτές, ενώ ζήτησε και την συνδρομή ειδικών από ένα ζωολογικό κήπο που βρισκόταν κοντά στο σημείο που εθεάθη το άγριο θηρίο.

Μετά από την απίστευτη κινητοποίηση και αφού η αστυνομία εκκένωσε το γήπεδο του γκολφ και κάλεσε τον τοπικό πληθυσμό να παραμείνει στα σπίτια, αποδείχτηκε ότι η τίγρης δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα μεγάλο παχνίδι!



PostHeaderIcon Παρουσίαση βιβλίου για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας


Συγκλονιστικές μαρτυρίες, συγκινητικές αφηγήσεις, φωτογραφίες και ποιήματα για τους αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας, συνοψίζονται στο βιβλίο του δημοσιογράφου, φωτογράφου και σκηνοθέτη, Πέτρου Πετρίδη με τίτλο «Μνήμες αξεθώριαστες», που παρουσιάστηκε στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, στην Αστόρια, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της θεατρικής ομάδας «Η Κύπρος μας».

PostHeaderIcon Google Advisor: ο οικονομικός σας σύμβουλος


Στην προσπάθειά της η εταιρεία Google να αποκτήσει μερίδιο στην αγορά του private finance, έχει εισάγει ένα νέο εργαλείο με σκοπό τη εύρεση και τη σύγκριση οικονομικών προϊόντων.
Πρόκειται για το Google Advisor, το οποίο αποτελεί κατά κύριο λόγο ένα εργαλείο σύγκρισης προσωπικών οικονομικών πακέτων τα οποία είναι διαθέσιμα στην αγορά. Βοηθάει κάθε χρήστη να συγκρίνει<…>

και να ελέγξει τις διαφορές στις προσφορές ενυπόθηκων δανείων, πιστωτικών καρτών, τραπεζικών λογαριασμών καταθέσεων και προθεσμιακών, παρέχοντας έναν κατάλογο των χρηματοπιστωτικών μέσων που πληρούν τα κριτήρια ανάλογα με την αναζήτησής σας.
Η εταιρεία λαμβάνει όλα τα στοιχεία κατά κύριο λόγο μέσω πληροφοριών από τη μηχανή αναζήτησης που διαθέτει, καθώς και μέσω πληροφοριών που λαμβάνει από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απευθείας.
Το Google Advisor από την πλευρά του δεν είναι μια μηχανή αναζήτησης, παρόλα αυτά αποτελεί ένα ξεχωριστό εργαλείο με μοναδικές δυνατότητες και αρκετά φίλτρα για να κάνει ακόμη πιο εύκολη τη ζωή του εκάστοτε χρήστη.



PostHeaderIcon Ο γιατρός του έρωτα στο Twitter

http://www.faretra.gr/images/1_w381b.jpg 

Σεξοθεραπεία μέσω Twitter υπόσχεται ο Dr Peter Thraft, από το Leicester. Είναι όντως έτσι ή κάποιος άλλος κρύβεται πίσω από το όνομα του γιατρού; (Pics)
"Κάντε έρωτα και απόψε το βράδυ. Κάντε το με φαντασία, σκληρό και ζωώδες... στη συνέχεια αγκαλιάστε ο ένας τον άλλον" γράφει στο Τwitter του ο σεξολόγος, σεξοθεραπευτής από το Leicester, Dr Peter Thraft.
Ο γιατρός του έρωτα, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να συμβουλεύσει τους  υποψήφιους πελάτες του, σε άλλη ανάρτηση του εκλιπαρεί  "Γνωρίστε τον εραστή σας. Περάστε ένα απόγευμα μαζί του" ενώ αλλού γίνεται πιο λακωνικός  δίνοντας συμβουλές προς ναυτιλλομένους " Μην υποτιμάτε τη γυναικεία θηλή".


PostHeaderIcon "Όποιος κοπεί στο τεστ δεν θα αγοράζει τσιγάρα"

 

Όσοι δεν περνούν το τεστ και δεν εφοδιάζονται με την ειδική άδεια, δεν θα μπορούν πλέον να αγοράσουν τσιγάρα.

Πρόταση για ψήφιση νόμου, ο οποίος θα υποχρεώνει τους καπνιστές να υποβάλλονται σε ειδικό τεστ, προκειμένου να τους χορηγείται ειδική άδεια για να αγοράζουν έναν συγκεκριμένο αριθμό τσιγάρων, φέρεται να μελετά η αυστραλιανή κυβέρνηση.

PostHeaderIcon Αλλεργική επιπεφυκίτιδα. Πώς αντιμετωπίζεται;

 
Συνήθως υποχωρεί μόνη της, υπάρχουν ωστόσο και πιο σοβαρές περιπτώσεις. Αν ο ερεθισμός συνοδεύεται από «ανυποχώρητο» πόνο στο μάτι ή προβλήματα στην όραση, θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Αμάν πια αυτά τα λουλούδια και η γύρη τους. Πώς να αναπτύξετε τον ρομαντισμό και την ερωτική σας διάθεση έτσι όπως σας κατάντησαν τα μυρωμένα, χρωματιστά και ύπουλα άνθη, που παρά την αγγελική τους όψη σάς κάνουν να δακρύζετε, να βλέπετε θολά και να ξύνεστε όλη την ώρα; Ένα θαμπό πέπλο καλύπτει τους οφθαλμούς σας. Μην ολιγωρείτε λοιπόν.
 

PostHeaderIcon Συνεχίζεται το "σερί" με τα πλαστά διαβατήρια

 


Σε δύο ακόμα συλλήψεις αλλοδαπών, ηλικίας 31 και 26 ετών, προχώρησαν χθες το βράδυ άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου στο αεροδρόμιο «Ν.Καζαντζάκης» για πλαστογραφία πιστοποιητικών. 

Οι συλλήψεις αλλοδαπών για το συγκεκριμένο παράπτωμα στον Αερολιμένα Ηρακλείου είναι κάτι συνηθισμένο στους αστυνομικούς, μιας και ολοένα περισσότεροι αλλοδαποί επιχειρούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.


πηγή

PostHeaderIcon «Ο Οσάμα πέθανε το 2006 από ασθένεια», δηλώνει Τούρκος πράκτορας

Περίπου ένα μήνα μετά το θάνατο του ηγέτη της Αλ Κάιντα τα σενάρια για το θάνατό του συνεχίζονται... Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Pravda ο Οσάμα μπιν Λάντεν πέθανε από φυσικό θάνατο σχεδόν 5 χρόνια πριν, ανακοινωθεί η εκτέλεσή του από αμερικανούς.
Αυτά δηλώνει ένας Τούρκος πολιτικός και πρώην πράκτορας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Σε μια συνέντευξη στο Channel One της Ρωσίας, είπε ότι οι Αμερικανοί απλώς βρήκαν και άνοιξαν τον τάφο του ηγέτη της Αλ Κάιντα.



PostHeaderIcon Δηλητηρίαση σε εστιατόριο του Jamie Oliver;

 

Μπορεί ο Βρετανός σεφ να είναι γνωστός για τις εκστρατείες ενημέρωσης σχετικά με την υγιεινή διατροφή, μάλλον όμως, πρέπει να κοιτάξει τι γίνεται στις επιχειρήσεις του, καθώς η καλή του φήμη δεν εξασφαλίζει αυτόματα και την καλή ποιότητα στα πιάτα του…

 


PostHeaderIcon Δοκιμάζει παιχνίδια, πληρώνεται σε είδος!


Ένας 8χρονος κάνει το χόμπι του επάγγελμα

Ο 8χρονος James Childs έκανε το όνειρό του, και όνειρο κάθε παιδιού, πραγματικότητα. Κέρδισε έναν διαγωνισμό και από εδώ και στο εξής θα γίνει δοκιμαστής παιχνιδιών για την εταιρεία που βγάζει τα παιχνίδια Ben 10. Και όχι μόνο θα τα δοκιμάζει, αλλά θα αμείβεται για τη δουλειά του μηνιαίως με... παιχνίδια!

PostHeaderIcon Πρώτοι στον τζόγο οι Αυστραλοί, με τους Ιρλανδούς να έπονται από απόσταση

 

Οι Αυστραλοί είναι οι μεγαλύτεροι τζογαδόροι του πλανήτη και, μάλιστα, μακράν των υπολοίπων, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού «The Economist».

PostHeaderIcon Ο καλύτερος δρομέας είναι ο ξυπόλυτος

 
Το καλύτερο παπούτσι για τρέξιμο είναι τελικά αυτό που μας χάρισε η φύση, δηλαδή το γυμνό πόδι μας, σύμφωνα με μια νέα Αμερικανο-Κενυατική επιστημονική έρευνα, που για πρώτη φορά έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα, να δικαιώσει τους διάσημους ξυπόλυτους δρομείς (όπως ο αιθίοπας Αμπέμπε Μπικίλα που νίκησε με παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο των Ολυμπιακών αγώνων 1960), αλλά και να βάλει σε ανησυχίες της πολυεθνικές εταιρίες αθλητικών ειδών.

PostHeaderIcon Τα e-books στο Amazon ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα χαρτόδετα

http://www.faretra.gr/images/1_p6shv.jpg 

Σε κάθε 100 συμβατικά βιβλία που πούλησε, αντιστοιχούν 105 Η Amazon com ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της σε ηλεκτρονικά βιβλία ξεπέρασαν τις αντίστοιχες στα χαρτόδετα.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η πρόσφατη φθηνότερη εκδοχή e--reader Kindle που παρουσίασε, ξεπέρασε σε πωλήσεις κάθε προηγούμενη.

PostHeaderIcon Google κόντρα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ!

 

Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων στην εποχή του διαδικτύου έχει πάρει μία περίεργη τροπή, με πρωταγωνιστές αυτούς που «κατεβάζουν» μουσική και ταινίες χωρίς έλεγχο, αυτούς που το κάνουν μόνο για πράγματα που πιστεύουν πως δεν αξίζει να ξοδεύουν τα χρήματά τους, και τέλος, τους τρίτους οι οποίοι αρνούνται να κάνουν «download» το οτιδήποτε.

PostHeaderIcon ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΕ SMS


Ούτε ένα ούτε δύο αλλά δώδεκα γραπτά μηνύματα θα λαμβάνουν στο κινητό τους με το που πατάνε το πόδι τους στη Θεσσαλονίκη οι ξένοι τουρίστες που θα φτάνουν από τις επόμενες ημέρες με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι και με αεροπλάνα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

PostHeaderIcon Οι συντάξεις που κόβονται μέσα στο καλοκαίρι

13 

Οι συντάξεις που κόβονται μέσα στο καλοκαίρι Επισπεύδονται οι αλλαγές στις επικουρικές και στα καταβαλλόμενα επιδόματα. Από τα οικονομικά του κάθε φορέα θα εξαρτηθεί το μέγεθος των παρεμβάσεων. Δύο σενάρια για την τύχη του εφάπαξ
Νέο «πακέτο» αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα προωθεί η κυβέρνηση, με τις παρεμβάσεις να αφορούν συντάξεις, εφάπαξ, επιδόματα και εισφορές.
Μάλιστα μια σειρά μέτρων -π.χ. οι ανατροπές στις επικουρικές συντάξεις και στα καταβαλλόμενα επιδόματα- επισπεύδεται, με δεδομένες και τις ασφυκτικές πιέσεις ... της τρόικας για αλλαγές εδώ και τώρα.

PostHeaderIcon Φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου στις ΗΠΑ

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τον ισχυρό ανεμοστρόβιλο...
 
Φονικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου στις ΗΠΑ
 που έπληξε την πόλη Τζόπλιν στο νοτιοδυτικό Μισούρι.

Η πόλη Τζόπλιν απέχει μερικά χιλιόμετρα από τις πολιτείες του Κάνσας και της Οκλαχόμα και σύμφωνα με την εφημερίδα Springfield News-Leader ήταν εκείνη που επλήγη περισσότερο.

Σύμφωνα με τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, πολλά σπίτια και το νοσοκομείο της πόλης έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί.

PostHeaderIcon Πέθανε από τη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο


ενα κορίτσι από την Ιταλία ηλικίας 22 μηνών πέθανε από τη ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο του πατέρα της καθώς ο τελευταίος την είχε ξεχάσει εκεί για πέντε ώρες.
Ο πατέρας της Λούτσιο Πετρίτσι που είναι λέκτορας πανεπιστημίου θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη. Ωστόσο, η σύζυγος του τον χαρακτήρισε ως παραδειγματικό πατέρα προσθέτοντας ότι αυτό που του συνέβη θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. 

Ο πατέρας του κοριτσιού δήλωσε ότι θα πήγαινε την κόρη του Έλενα στο νηπιαγωγείο αλλά έπαθε μπλακ άουτ και πήγε κατευθείαν στη δουλειά του στο Πανεπιστήμιο του Τέραμο, στην περιοχή Αμπρούτσο της Ιταλίας, ξεχνώντας το άτυχο κορίτσι στο πίσω κάθισμα.
Στο διάλειμμα συνειδητοποίησε το λάθος του και έσπευσε στο αυτοκίνητο όπου βρήκε την κόρη του να έχει πέσει σε κώμα εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης και αφυδάτωσης. Αν και μεταφέρθηκε άμεσα με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και παρά τις επεμβάσεις στις οποίες υπεβλήθη, πέθανε τρεις ημέρες αργότερα.
«Δεν θα τον κατηγορήσω ποτέ ότι είναι ένοχος. Ανησυχούσε πάντα για μένα, την εγκυμοσύνη μου και την μικρή Έλενα» δηλώνει η μητέρα του κοριτσιού που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί.
Οι γονείς της Έλενας δώρισαν τα όργανα της ενώ η καρδιά της θα δοθεί σε ασθενή στο Μπέργκαμο της Ιταλίας. Το συκώτι της έχει ήδη μεταμοσχευθεί σε εννιά μηνών αγοράκι στο Τορίνο στο οποίο οι γιατροί έδιναν μόνο λίγες ώρες ζωής. 



PostHeaderIcon Θα κλείσει για μια εβδομάδα ο εναέριος χώρος της Βρετανίας λόγω της έκρηξης του ηφαιστείου;

 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ένα χρόνο μετά. Πρωταγωνιστής άλλο ισλανδικό ηφαίστειο η έκρηξη του οποίου απειλεί να κλείσει και πάλι τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να κλείσει ο βρετανικός εναέριος ΄χωρος, ενώ ήδη είναι από την Κυριακή κλειστός ο εναέριος χώρος της Ισλανδίας από την ηφαιστειακή τέφρα η οποία εκτινάσσεται σε υψος 20 χιλιομέτρων!

PostHeaderIcon Ο Χρυσός Φοίνικας στο Δέντρο της Ζωής

Με το Χρυσό Φοίνικα τιμήθηκε το "Δέντρο της ζωής" του Αμερικανού σκηνοθέτη Τέρενς Μάλικ όπως και οι Κρίστεν Ντανστ για τη "Μελαγχολία" και Ζαν Ντιζαρντέν για το "The Artist".

Το "Δέντρο της ζωής", στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Μπράντ Πιτ, εκτυλίσσεται στην Αμερική της δεκαετίας του 1950. Ο σκηνοθέτης Μάλικ δεν ήταν παρών για να παραλάβει το βραβείο και τον εκπροσωπούσε ένας από τους παραγωγούς του, ο Μπιλ Πόλαντ.

PostHeaderIcon WikiLeaks: Πιθανοί ελληνικοί στόχοι τρομοκρατών που φοβίζουν τις ΗΠΑ

WikiLeaks: Πιθανοί ελληνικοί στόχοι τρομοκρατών που φοβίζουν τις ΗΠΑ 

Tις «κρίσιµες υποδοµές και τους βασικούς πόρους» επί ελληνικού εδάφους που αν δεχθούν πλήγµα βλάπτονται σοβαρά τα συµφέροντα των ΗΠΑ, αποκαλύπτει τηλεγράφηµα της αµερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα».

PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Δευτέρα 23 Μαΐου 

Δίδυµοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου). Χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σας. Η είσοδος του Hλιου στο ζώδιό σας προωθεί συναντήσεις µε πρόσωπα και φορείς, τα οποία σχετίζονται µε επαγγελµατικούς και οικονοµικούς σας στόχους και ενδέχεται να σας απογοητεύσουν µε τις απαντήσεις που θα σας δώσουν. Παρ’ όλα αυτά, µη βιαστείτε. Ολα όσα συµβαίνουν αυτή την περίοδο, µε την έκλειψη Ηλίου να πλησιάζει, ενδέχεται να παρερµηνευτούν.

PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1453: Ο Μωάμεθ Β' προτείνει στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο να εγκαταλείψει την Πόλη με ανταλλάγματα, αλλά ο αυτοκράτορας αρνείται.
1618: Αρχίζει ο 30ετής πόλεμος, όταν οι προτεστάντες ηγέτες πετούν από το παράθυρο τους καθολικούς απεσταλμένους της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Το γεγονός έχει καταγραφεί στην ιστορία ως «Η εκπαραθύρωση της Πράγας».
1878: Η Κύπρος προσαρτάται στην Αγγλία, έπειτα από μυστική συμφωνία με την Τουρκία.
1973: Αποτυχημένο κίνημα στο πολεμικό ναυτικό, με στόχο την ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος Παπαδόπουλου. Μαζικές συλλήψεις αξιωματικών του ναυτικού και του ταγματάρχη Σπύρου Μουστακλή, που υφίσταται απάνθρωπα βασανιστήρια.
1976: Ο ΠΑΟΚ νικά εκτός έδρας τον Εθνικό με 4-0 και κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του.
1994: Στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Κανών, ο Χρυσός Φοίνικα απονέμεται στην ταινία «Pulp Fiction», του Κουέντιν Ταραντίνο.


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Κοτόπουλο φούρνου με πορτοκάλι

chicken-orange-386 

Υλικά
1 κοτόπουλο ολόκληρο
λίγες πατάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
μουστάρδα
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 23/05/2011


Αραιές νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές περιμένουμε τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011. Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 12 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 13 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 15 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα αγγίξει τους 30 βαθμούς.

PostHeaderIcon Καλημέρα... ;;; Οψόμεθα... :P


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin