Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 22 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Γεμιστά

 


PostHeaderIcon Σαν σήμερα...


334 π.Χ: Ο Μέγας Αλέξανδρος νικά τους Πέρσες στη Μάχη του Γρανικού.

1955: Ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ Χαρίλαος Ξενοφώντος τοποθετεί ωρολογιακή βόμβα κατά του άγγλου κυβερνήτη στο κινηματοθέατρο «Παλλάς» της Λευκωσίας. Το εγχείρημα αποτυγχάνει, επειδή ο κυβερνήτης Άρμιτεϊτζ αναχωρεί από τον κινηματογράφο λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη.

1958: Ο αμερικανός ρόκερ Τζέρι Λι Λιούις ανακοινώνει ότι παντρεύτηκε την 13χρονη ανιψιά του Μάιρα.

1960: Ο μεγαλύτερος καταγεγραμμένος σεισμός πλήττει τη νότια Χιλή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 3.000 άνθρωποι. Το μέγεθός του υπολογίζεται στα 9,3 Ρίχτερ.

1963: Δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη εναντίον του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, ο οποίος θα υποκύψει πέντε μέρες αργότερα.

2006: Ο πίνακας του Νικηφόρου Λύτρα «Το άτακτο εγγόνι», ένα από τα 82 έργα ελλήνων ζωγράφων του 19ου και του 20ού αιώνα που εκτέθηκαν σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's, πωλείται σε ιδιώτη στην τιμή του 1.082.000 ευρώ, η οποία αποτελεί ρεκόρ για έργο έλληνα ζωγράφου παγκοσμίως.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 22/05/2011

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Κυριακή 22 Μαΐου 2011. Το μεσημέρι και το απόγευμα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας και πιθανόν της Ηπείρου ενώ το βράδυ τοπικές βροχές θα σημειωθούν στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, από 12 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 29 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 13 έως 29 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα και από 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου 
και την Κρήτη αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα αγγίξει τους 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και το πρωί στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin