Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Οι Ελληνίδες "ξεχνάνε" τεστ Παπανικολάου

Οι Ελληνίδες "ξεχνάνε" τεστ Παπανικολάου 

Στις γυναίκες που ζουν σε αστικές περιοχές της χώρας μας εντοπίζεται συχνότερα ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), που ενοχοποιείται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ο οποίος αποτελεί σήμερα τη δεύτερη, κατά σειρά συχνότητας, αιτία θανάτου γυναικών από καρκίνο, παγκοσμίως αλλά και στην Ευρώπη.
Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες δυτικοευρωπαϊκές χώρες, όπου η πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας έχει ενταχθεί σε κρατικά προγράμματα και το ποσοστό κάλυψης κυμαίνεται από 50% έως 93%, το ποσοστό 32,3% της Ελλάδας είναι πολύ χαμηλό.

Δυστυχώς, οι Ελληνίδες, αν και γνωρίζουν ότι πρέπει, συνεχίζουν να μην κάνουν τεστ Παπανικολάου σε τακτά διαστήματα, ενώ εμφανίζονται επιφυλακτικές και ως προς τον εμβολιασμό κατά του ιού.
Οι επιστήμονες αποδίδουν αυτή τη στάση στην έλλειψη παιδείας σε θέματα πρόληψης, στην έλλειψη οργανωμένου κρατικού σχεδιασμού, αλλά και στην ανεπαρκή ενημέρωση του κοινού.
Τα δεδομένα αυτά προκύπτουν από στοιχεία έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Λυσιστράτη» (Οκτώβριος 2005-Ιανουάριος 2011) της Α΄και της Δ΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Ο ιός HPV πλήττει πιο συχνά τις αστές
Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, ο ιός HPV ανιχνεύτηκε στο 5,78% των 5.379 Ελληνίδων, που αποτέλεσαν το δείγμα στο οποίο βασίστηκε. Στις γυναίκες αυτές, που χαρακτηρίζονται υψηλού κινδύνου, ο πιο συχνός ογκογόνος (καρκινογόνος) υπότυπος του ιού είναι ο 16 (24,81%), ενώ ακολουθεί ο 31 (8,81%).

πηγή

PostHeaderIcon Τσουχτερό πρόστιμο για όσες κυκλοφορούν στο δρόμο με μαγιώ!

Τσουχτερό πρόστιμο για όσες κυκλοφορούν στο δρόμο με μαγιώ! 

Με 300 ολόκληρα ευρώ πρόστιμο θα τιμωρούνται όσοι/ες κυκλοφορούν εκτός της παραλίας, φορώντας μόνο το μαγιώ τους!Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο, που ψηφίστηκε και εφαρμόζεται στη Βαρκελώνη, όποιος φεύγει από την παραλία θα πρέπει οπωσδήποτε να φοράει μία μπλούζα και ένα παντελόνι. 


PostHeaderIcon Το τρέξιμο μας… ασχημαίνει;

 

Η άσκηση μόνο οφέλη μπορεί να έχει για τον οργανισμό αναφέρουν οι περισσότερες έρευνες και μάλλον έχουν δίκιο. Τι γίνεται όμως, όταν ένα είδος άσκησης μας… ασχημαίνει;

 


PostHeaderIcon Επιτυχημένο σούπερ μοντέλο ετών... 82!

 
Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές διαφημίσεις για εταιρείες όπως η Nivea και η Olay, ενώ έχει φωτογραφηθεί και για τον οίκο Dolce & Gabbana.Ο λόγος για την 82χρονη Δάφνη Σελφ, γιαγιά τεσσάρων παιδιών.

PostHeaderIcon Αυτοκτόνησε Κενυάτης Ολυμπιονίκης μαραθωνοδρόμος

Ο Σάμι (Σάμιουελ) Γουανζίρου, ο πρώτος Κενιάτης που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε μαραθώνιο, στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου το 2008, έπεσε χθες το βράδυ από το μπαλκόνι του σπιτιού του με αποτέλεσμα να τραυματισθεί θανάσιμα.

PostHeaderIcon Γονίδιο-κλειδί για την παχυσαρκία

 
Μια διεθνής επιστημονική ομάδα - στην οποία συμμετέχουν και Έλληνες ερευνητές- εντόπισαν ένα γονίδιο που συνδέεται με τον διαβήτη και τη χοληστερίνη και το οποίο αποτελεί ένα «διακόπτη ελέγχου» που ρυθμίζει άλλα γονίδια του λίπους στο σώμα. Η ανακάλυψη μπορεί να βοηθήσει σε νέες θεραπείες για την παχυσαρκία και τις μεταβολικές διαταραχές. 

PostHeaderIcon O δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην Κωνσταντινούπολη


Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ,θα επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη,την Τρίτη 17 Μαΐου  ,προκειμένου να συμμετάσχει στην εκδήλωση με θέμα «Ανταλλαγή Πληθυσμών: Εξερχόμενα, Εισερχόμενα και το Υπόλοιπο» που συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Ανταλλαγέντων της Λοζάννης και το Ζωγράφειο Λύκειο.


PostHeaderIcon Η Όπρα Γουίνφρεί αποχαιρετά το κοινό της στις 25 Μαΐου

Η Όπρα Γουίνφρεί αποχαιρετά το κοινό της στις 25 Μαΐου 
Μετά από 25 χρόνια επιτυχημένων εκπομπών η Όπρα Γουίνφρεί αποχαιρετά το κοινό της στις 25 Μαΐου…

Η βασίλισσα των talk shows, που τώρα έχει το δικό της κανάλι, είχε πει από πέρυσι ότι θα σταματήσει την εκπομπή «Oprah’s show», κάνοντας το κοινό να «πλαντάξει» στο κλάμα.

PostHeaderIcon Οι Έλληνες δεν ανοίγουν στους απογραφείς

http://www.faretra.gr/images/1_13q2w.jpg 
Τα τελευταία περιστατικά βίας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και γενικότερα η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας σε όλη την Ελλάδα, έχουν κάνει τους πάντες να τρομοκρατηθούν και να κυριευθούν από φόβο.
Ως αποτέλεσμα, οι πολίτες ειδικά στο κέντρο της πρωτεύουσας, δεν ανοίγουν την πόρτα τους στους απογραφείς.


PostHeaderIcon «Κλινικά νεκρός» ο Θερμαϊκός!

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Θερμαϊκός κόλπος, που έχει μετατραπεί σε νεκρή θάλασσα.

Βαρέα μέταλλα, φυτοφάρμακα και αστικά λύματα χύνονται ανεξέλεγκτα από αγωγούς, αλλά και από τα ποτάμια της Μακεδονίας που εκβάλλουν σε αυτόν.

Επιστημονικοί φορείς από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ψαράδες της περιοχής καταγγέλλουν στη Real planet ότι ο Θερμαϊκός έχει αφεθεί στη τύχη του από την πολιτεία, καθώς ολόκληρη η θαλάσσια περιοχή του κόλπου της Θεσσαλονίκης αποτελεί έναν αφιλόξενο τόπο για κάθε μορφή ζωής.

PostHeaderIcon 80χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 90χρονη...

 
Απόπειρα βιασμού με θύμα μία 90χρονη Χιώτισσα με αλτσχάιμερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο νησί. Όλα συνέβησαν όταν ένας 80χρονος Χιώτης μπήκε μέσα στο δωμάτιο της ηλικιωμένης και, εκμεταλλευόμενος την κατάστασή της, αποπειράθηκε να τη βιάσει.

Ευτυχώς, όμως, για καλή της τύχη, εκείνη την ώρα, μπήκε μέσα στο δωμάτιο συγγενικό της πρόσωπο, που με έκπληξη αντίκρισε τον δράστη να έχει κατεβάσει τα παντελόνια και να είναι έτοιμος να ασελγήσει εις βάρος της.

PostHeaderIcon Solar Impulse: παρθενική ηλιακή πτήση στις Βρυξέλλες

Solar Impulse: παρθενική ηλιακή πτήση στις Βρυξέλλες 
Είναι πραγματικότητα η πρώτη επανδρωμένη πτήση στον κόσμο με ένα ηλιακό αεροπλάνο – ένα έργο της Solar Impulse – το οποίο αντανακλά τη διεύρυνση των ορίων των δυνατοτήτων της σύγχρονης εποχής. Το αεροπλάνο απογειώθηκε την Παρασκευή από το Payeme, στη δυτική Ελβετία και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μετά από μια 13-ωρη πτήση.

PostHeaderIcon Πηλός και άχυρο για θερμομόνωση!

Κυβικά δοκίμια με διάφορες αναλογίες πηλού και άχυρου, στα οποία μετρήθηκε ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας. 
 Μια νέα μέθοδος η οποία επιτρέπει να μετρηθεί σε πραγματικές συνθήκες η αποτελεσματικότητα της θερμομόνωσης κτιρίων με τη χρησιμοποίηση τόσο συμβατικών όσο και οικολογικών υλικών, όπως ο πηλός και το άχυρο, αναπτύχθηκε στον Τομέα Φυσικής του Γενικού Τμήματος του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Η μέθοδος αυτή, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, ήταν το θέμα της μεταπτυχιακής εργασίας του φυσικού Παναγιώτη Παντζέκου, υπό την επίβλεψη του επικεφαλής της ομάδας πειραματικής φυσικής, επίκουρου καθηγητή Απόστολου Παντινάκη και, όπως διαπιστώθηκε, μπορεί να δώσει αποτελέσματα ικανοποιητικής ακρίβειας.
Οπως χαρακτηριστικά μας λένε οι κ. Παντζέκος και Παντινάκης, στη μεταπτυχιακή αυτή εργασία χρησιμοποιήθηκαν δείγματα εδαφών από διάφορες περιοχές της δυτικής Κρήτης, για την κατασκευή κυβικών δοκιμίων με ποικίλες αναλογίες πηλού και άχυρου, στα οποία μετρήθηκε ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας και διαπιστώθηκε ότι το άχυρο βελτιώνει αισθητά τις θερμομονωτικές ικανότητες.
Η σύνταξη μελέτης θερμομόνωσης είναι υποχρεωτική πλέον και στην Ελλάδα, για την έκδοση οικοδομικής άδειας. «Η συγκεκριμένη μελέτη βασίζεται σε τιμές, για παράδειγμα του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας των υλικών των τοίχων, που λαμβάνονται από έναν πίνακα», εξηγούν οι δύο επιστήμονες.
«Επειδή, όμως, η τιμή του συντελεστή αυτού επηρεάζεται, προς το χειρότερο και σε μεγάλο βαθμό, από την υγρασία, μόνο μετρήσεις επιτόπου μπορούν να δώσουν την πραγματική αποτελεσματικότητα της θερμομόνωσης. Είναι επομένως πολύ χρήσιμο να υπάρχει μέθοδος ακριβείας για τη μέτρηση της αποδοτικότητας της όποιας θερμομόνωσης του κτιρίου αλλά και όργανο για επιτόπου, αν είναι δυνατόν, μετρήσεις στο σπίτι, και όχι με ανακατασκευή του τοίχου στο εργαστήριο, όπως γίνεται μέχρι τώρα (για παράδειγμα, στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας)».
Η εν λόγω ομάδα Πειραματικής Φυσικής διερευνά την εφαρμογή της μεθόδου που ανέπτυξε, κατευθείαν, φέρ' ειπείν, σε έναν τοίχο, για τη μέτρηση του συγκεκριμένου συντελεστή υπό πραγματικές συνθήκες. Πρόκειται για ένα φορητό σύστημα, το οποίο, όπως επισημαίνει ο κ. Παντζέκος, εφαρμόζεται κατάλληλα στο υπό μέτρηση υλικό, χωρίς να το διαταράσσει παρά ελάχιστα.
Οπως, εξάλλου, υπογραμμίζει ο καθηγητής κ. Παντινάκης, η μεταπτυχιακή εργασία του Παναγιώτη Παντζέκου εντάσσεται στο πλαίσιο έρευνας της ομάδας Πειραματικής Φυσικής σε διεπιστημονική συνεργασία με το εργαστήριο Πετρολογίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, με πρωτοβουλία του διευθυντή του, καθηγητή Θεόδωρου Μαρκόπουλου, νυν αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Η συνεργασία αυτή, στην οποία συμμετέχει ενεργά και ειδικό προσωπικό (η μηχανικός ορυκτών πόρων Πάολα Ροτόντο) αλλά και μεταπτυχιακοί φοιτητές του εργαστηρίου Πετρολογίας, περιλαμβάνει έρευνες σε θέματα που έχουν άμεσες επιπτώσεις στη διαβίωση ή/και την υγεία του πληθυσμού, όπως είναι οι θερμικές ιδιότητες δομικών υλικών, δηλαδή ιδιότητες από τις οποίες εξαρτώνται άμεσα οι θερμικές απώλειες κτιρίων και η φυσική ραδιενέργεια από στερεά αλλά και αέρια ραδιενεργά στοιχεία που περιέχουν τα υλικά δόμησης και άλλα υλικά.
Τέλος, περιλαμβάνει έρευνες για τη σωστή και μακροχρόνια συντήρηση των αρχαιολογικών μνημείων και ευρημάτων.
Πώς χάνουν τα κτίρια τη θερμότητά τους
Οι θερμικές απώλειες κτιρίων είναι απόρροια μιας βασικής αρχής της φυσικής, η οποία διαπιστώνεται πειραματικά: η θερμότητα, δηλαδή η θερμική ενέργεια, ρέει πάντα από το θερμό στο ψυχρό. Ετσι, οι χώροι εργασίας και κατοικίας τον χειμώνα χάνουν ενέργεια προς το περιβάλλον και ψύχονται. Το καλοκαίρι αποκτούν θερμική ενέργεια από το περιβάλλον και θερμαίνονται. Ο ρυθμός με τον οποίο η θερμοκρασία ενός κτιρίου μεταβάλλεται (αυξάνεται ή μειώνεται) λόγω της θερμοκρασιακής διαφοράς μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου καθορίζεται από τρεις διαφορετικούς συντελεστές-χαρακτηριστικά των υλικών δόμησης και του περιβάλλοντος αέρα.
Ο πρώτος ονομάζεται συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας των υλικών, π.χ. του τοίχου και αφορά τον τρόπο μετακίνησης της θερμικής ενέργειας με αγωγή μέσα από το υλικό του τοίχου. Ο δεύτερος ονομάζεται συντελεστής μεταφοράς και αφορά τον τρόπο μετακίνησης της θερμικής ενέργειας από και προς τον τοίχο, μέσω αέρα. Ο τρίτος τρόπος διάδοσης της θερμότητας γίνεται με εκπομπή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από την επιφάνεια του τοίχου λόγω της θερμοκρασίας του.
Η θερμότητα που εκπέμπεται με ακτινοβολία από μια επιφάνεια εξαρτάται και από τον λεγόμενο συντελεστή εκπομπής της επιφάνειας. Σε αυτή τη συμπεριφορά των υλικών οφείλεται, για παράδειγμα, η ανάπτυξη υαλοπινάκων χαμηλής εκπομπής, οι οποίοι χρησιμοποιούνται π.χ. στα παρμπρίζ αυτοκινήτων αλλά και στα παράθυρα κτιρίων.



PostHeaderIcon Αποκάλυψη για τη νέα φανέλα της Μπαρτσελόνα

Στην δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες με τη νέα εμφάνιση της Μπαρτσελόνα για τη σεζόν 2011-12.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η πρωταθλήτρια Ισπανίας βάζει χορηγό, μετά την επίτευξη συμφωνίας με το ίδρυμα "Qatar Foundation", η οποία θα της αποφέρει 150 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία της.

PostHeaderIcon Δικαστήριο της Ν. Υόρκης αθώωσε το Σωκράτη μετά από 2.410 χρόνια!

Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης αθώωσε το Σωκράτη μετά από 2,410 χρόνια. Σε μια ιστορική δίκη, με αρχαιοελληνικά στοιχεία αλλά και σύγχρονες αντιλήψεις, δοσμένες με νομικές εκφάνσεις και χιούμορ, εκατοντάδες θεατές είχαν την ευκαιρία να βιώσουν μια εκπληκτική “παράσταση” της αλήθειας, του νόμου και της ελληνικής κληρονομιάς. Τη μεταφορά της δίκης του Σωκράτη, σε μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές δικαστικές αίθουσες της Αμερικανικής Δικαιοσύνης, ανέλαβε το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάση, καταφέρνοντας να πετύχει τη συμμετοχή κορυφαίων δικαστών και διαπρεπών δικηγόρων της νεοϋορκέζικης νομικής ελίτ. Στη δίκη του Μανχάταν, η οποία ουσιαστικά δεν αποτελούσε αναπαράσταση, αλλά μια νέα εκδοχή, εξετάστηκαν όλες οι κατηγορίες που βάρυναν το Σωκράτη το 399 π. χ., με σκοπό να αποφανθούν οι Αθηναίοι αν είναι “ένοχος” ή “αθώος”, κατηγορούμενος για “ασέβεια προς τους Θεούς” και για “διαφθορά των νέων”.

PostHeaderIcon Επίσκεψη της συζύγου του Ερντογάν στη Θράκη;


Στη Θράκη, πρόκειται να βρεθεί την ερχόμενη Κυριακή η Εμινέ Ερντογάν, σύζυγος του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογαν, σύμφωνα με το τουρκόφωνο περιοδικό Αzinlikca.Όπως αναφέρεται, χαρακτηρίζεται ως ιδιωτική η επίσκεψή της ενώ θα συνοδεύεται από το διαπραγματατευτή της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και Υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς καθώς και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος ΑKP

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, κατά την διάρκεια της επίσκεψης, που αναμένεται να γίνει την Κυριακή 22 Μαΐου, οι επισκέπτες θα παραβρεθούν σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και σε τελετές περιτομής που θα διοργανώσει η μειονότητα.



PostHeaderIcon Πέθανε στον "αέρα" 38χρονος πιλότος

Με καθυστέρηση μίας περίπου ώρας πραγματοποιήθηκε η προσγείωση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής της πτήσης 508 από Αθήνα προς Ηράκλειο λόγω ... επιχειρησιακών αναγκών της εταιρείας όπως επισήμως ανακοίνωσε. Σύμφωνα με πληροφορίες λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία απογείωσης, ο 38 ετών πιλότος, υπέστη έμφραγμα με τραγική κατάληξη τον θάνατό του.
 

PostHeaderIcon Οι Ελληνες είναι οι λιγότερο γυμνασμένοι στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρόσφατου Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες κατέχουμε ακόμη ένα αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ, αυτό των λιγότερο αθλουμένων κατοίκων της Ευρώπης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση από τις 27 χώρες, μόνο το 3% των Ελλήνων, των Ιταλών και των Βουλγάρων, δηλώνει ότι αθλείται «τακτικά», το 15% των συμπολιτών μας απαντά ότι αθλείται «κάπως συχνά», το 15% «σπάνια» και το 67% «ποτέ». 

Υψηλά ποσοστά πολιτών που δηλώνουν ότι δεν αθλούνται ποτέ παρατηρούνται ακόμη στη Βουλγαρία (58%), την Πορτογαλία και την Ιταλία (55%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στον κοινοτικό Βορρά : Σουηδία (6%), Φιλανδία (7%) και Δανία (18%). Ο μέσος κοινοτικός όρος είναι 39%.
Σε ό,τι αφορά στον τόπο άσκησης, το 63% των Ελλήνων απαντά ότι αθλείται κάπου μεταξύ σπιτιού και σχολείου, χώρου εργασίας ή καταστημάτων (31% στην Ε.Ε.), το 27% σε κάποιο πάρκο ή έξω στη φύση (48% στην Ε.Ε.) και το 13% σε γυμναστήριο (11% στην Ε.Ε.).
Παράλληλα, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, το 13% των Ελλήνων δηλώνει ότι είναι μέλος κάποιου γυμναστηρίου, αθλητικού συλλόγου ή ενός συλλόγου με δυνατότητα άθλησης, ενώ στην Ε.Ε. ο αντίστοιχος μέσος όρος είναι 25%.
Τέλος, οι Έλληνες σε ποσοστό 51% επικαλούνται ως βασικότερη αιτία της μη άθλησής τους την έλλειψη χρόνου. 


PostHeaderIcon Wikileaks: Εμπλέκεται το ελληνικό κράτος στη λαθρομετανάστευση

Wikileaks: Εμπλέκεται το ελληνικό κράτος στη λαθρομετανάστευση 
Τη «συνενοχή» της ελληνικής κυβέρνησης στην παράνοµη διακίνηση µεταναστών κατήγγειλε σε Αµερικανούς υπάλληλος της πακιστανικής πρεσβείας στην Αθήνα, σε συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2006, σύµφωνα µε τηλεγράφηµα του Wikileaks. Ο ίδιος ανέφερε ότι τα τεράστια ποσά «βρώµικου χρήµατος» από αυτές τις δραστηριότητες δροµολογούνται πίσω στο Πακιστάν για την ενίσχυση αυτονοµιστών, µουσουλµάνων εξτρεµιστών, ακόµη και τροµοκρατικών οργανώσεων.

PostHeaderIcon Συνελήφθη 15χρονος για διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανήλικους

Ένας δεκαπεντάχρονος ανήλικος είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε απο το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αττικής, που συνέλαβε επτά άτομα, έξι Ελληνες και έναν αλλοδαπό, υπήκοο Πολωνίας, στην Αθήνα και στην Εύβοια.


Συγκεκριμένα, μετά από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά, επτά χρήστες από την ελληνική επικράτεια, μεταξύ των οποίων και 15χρονος ανήλικος, να έχουν διακινήσει μέσω ίντερνετ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

PostHeaderIcon "Παίζει" Μπετόβεν χωρίς να διαβάζει νότες 19χρονος Βρετανός!

Μια θαυμαστή αλλά και σπάνια ικανότητα έχει ένας 19χρονος νεαρός από τη Βρετανία αφού μπορεί να μάθει μουσικά κομμάτια χωρίς να διαβάσει... τις μουσικές νότες. Όπλο του: η εξαιρετική μνήμη του.

O Σάμουελ Όσμοντ από το Κόρνγολ της Αγγλίας, δεν έκανε ποτέ μαθήματα πιάνου, όμως έχει μια μοναδική δυνατότητα: μπορεί να μάθει κομμάτια από μουσικοσυνθέτες όπως ο Σοπέν και ο Μπετόβεν μέσα σε λίγα λεπτά ή ώρες, αφού διαθέτει εξαιρετική μνήμη.
Το 19χρονο μουσικό ταλέντο, παρόλο που δεν είχε σκοπό να ακολουθήσει μουσικές σπουδές, οι καθηγητές του, βλέποντας τις σπάνιες δυνατότητες του, προσπάθησαν να τον μεταπείσουν και τα κατάφεραν! 

Ο Σάμουελ μαθαίνει ένα μουσικό κομμάτι ακούγοντας το σε τμήματα και, στη συνέχεια κάνοντας επεξεργασία των σημειώσεων που έχει “κρατήσει” στο μυαλό του, καταφέρνει να το απομνημονεύσει και τελικά να το παίξει στο πιάνο.
Ξεκίνησε να παίζει πριν από δύο χρόνια και το πρώτο του κομμάτι ήταν “η Σονάτα του Σεληνόφωτος” του Μπετόβεν.
Αυτόν τον καιρό, μαθαίνει ένα ιδιαίτερα δύσκολο κομμάτι του Σοπέν, το “Ballarde Νο1”, το οποίο είναι γεμάτο με ταχεία κλίμακες και συγχορδίες. Το κομμάτι αυτό είναι τόσο δύσκολο που μέχρι και ο καθηγητής μουσικής του δεν μπορεί να το παίξει.
Ο Όσμοντ έχει μεγαλώσει μέσα στο χώρο της μουσικής αφού και η μητέρα του ασχολείται με τη κιθάρα. “Πριν 2 χρόνια αποφάσισα να μάθω να παίζω πιάνο, ακόμα και αν δεν είχα κάνει κανένα μάθημα...", αναφέρει ο ίδιος σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα telegraph.
Σύμφωνα με τους καθηγητές του, ο Σάμουελ είναι “μοναδικός”. “Είναι απίστευτο, μπορεί να απομνημονεύσει ένα μουσικό κομμάτι του Σοπέν μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Έχει εξαιρετική μνήμη...".
Σύμφωνα με τον ίδιο, “δεν κάνει κάτι το σπουδαίο, απλά τυχαίνει να έχει πολλή καλή μνήμη”. Όμως, είναι αδύνατο να μην εντυπωσιαστεί κανείς από μια τέτοια ικανότητα, η οποία προϋποθέτει θα λέγαμε και ζηλευτή θέληση... 


PostHeaderIcon Η Γερμανία επιστρέφει στην Τουρκία τη σφίγγα της Χαττούσα

 
Η Γερμανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιστρέψει στην Τουρκία το ανεκτίμητο άγαλμα της Σφίγγας που σήμερα φυλάσσεται στο Μουσείο της Περγάμου, στο Βερολίνο, επισημαίνοντας όμως ότι η κίνηση αυτή δεν αποτελεί προηγούμενο προκειμένου και άλλες χώρες να ζητήσουν την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών τους.
Η Σφίγγα, με σώμα λιονταριού και ανθρώπινο κεφάλι, είναι ηλικίας 3.300 ετών και πρόκειται για μία από τις δύο που βρέθηκαν το 1915 στα ερείπια της Χαττούσα, της αρχαίας πρωτεύουσας των Χετταίων, ενός λαού που άκμασε στις πεδιάδες της Μικράς Ασίας.

 «Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι η περίπτωση της Σφίγγας είναι μοναδική και δεν αφορά άλλες περιπτώσεις», είπε ο Μπερντ Νόιμαν, ο σύμβουλος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για θέματα πολιτισμού. Η επιστροφή του αγάλματος είναι «μια χειρονομία φιλίας μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας», πρόσθεσε. Η Σφίγγα της Χαττούσα θα επιστρέψει στο σπίτι της αεροπορικώς στις 28 Νοεμβρίου. Η ημερομηνία αυτή συμπίμπτει με την 25η επέτειο αφότου η UNESCO αναγνώρισε τη Χαττούσα ως τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

hattusa_hattusasΤο Βερολίνο έχει κατ' επανάληψη απορρίψει το αίτημα της Αιγύπτου να επιστρέψει την προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης που σήμερα φυλάσσεται στο Νέο Μουσείο. Υποστηρίζει ότι η προτομή δόθηκε σε Γερμανούς αρχαιολόγους σε μια καθ' όλα σύννομη συναλλαγή. Οι γερμανικές αρχές ωστόσο παραδέχτηκαν ότι δεν ίσχυε το ίδιο και για τη Σφίγγα. Οι δύο Σφίγγες βρέθηκαν σπασμένες το 1907 και μεταφέρθηκαν το 1915 στη Γερμανία προκειμένου να αποκατασταθούν. Όμως οι Γερμανοί το 1924 έστειλαν στην Κωνσταντινούπολη μόνο τη μία από τις δύο. Έφτιαξαν μάλιστα ένα αντίγραφο και τοποθέτησαν το «ζευγάρι» στο Μουσείο της Περγάμου, στην καρδιά του Βερολίνου.
Η Τουρκία απείλησε φέτος ότι θα σταματήσει τις ανασκαφές που κάνουν Γερμανοί αρχαιολόγοι στη Χαττούσα, ένα από τα πιο φιλόδοξα σχέδια του Βερολίνου, αν δεν επιστρεφόταν το άγαλμα. Η αυτοκρατορία των Χετταίων περιλάμβανε μεγάλο μέρος της Μικράς Ασίας, τη βορειοδυτική Συρία και τη Μεσοποταμία και έφτασε στην ακμή της περίπου το 14ο αιώνα προ Χριστού.
 
 

PostHeaderIcon Πώς χτίστηκε ο πύργος του Άιφελ

 Perierga.gr - Eiffel
Είναι ένα από τα διασημότερα και αναγνωρίσιμα μνημεία παγκοσμίως. Το σύμβολο της Γαλλίας ολοκληρώθηκε το 1889 και μέχρι το 1930 ήταν το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο. Έχει ύφος 300 μέτρα και ζυγίζει 10000 τόνους!
Μερικά χρήσιμα στοιχεία:
300 εργάτες δουλέψανε για 2 χρόνια για να κατασκευαστεί ο πύργος
Χρειάστηκαν 15000 σιδερένια τμήματα και 2,5 εκ. πριτσίνια
Αποκλίνει το πολύ 12 εκατοστά στη διάρκεια ισχυρών ανέμων
Το ύψος του διαφοροποιείται εώς και 15 εκατοστά ανάλογα με τη θερμοκρασία
Η βαφή του απαιτεί 40 τόνους χρώμα!


PostHeaderIcon Σε εξέταση DNA ο Στρος Καν – Οι πρώτες φωτογραφίες από την σύλληψη

 

Στις 10.30 ώρα Ν. Υόρκης θα πάει στον δικαστή για να καταθέσει
- “Ταλαιπωρημένος αλλά καλά στην υγεία του” λέει ο δικηγόρος του
- Δεν έχει διπλωματική ασυλία δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας
- Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο με χειροπέδες ο Στρος Καν


PostHeaderIcon Τσιγγάνοι τεμαχίζουν άρμα μάχης για να το πουλήσουν!

Δυο τσιγγάνοι μπήκαν ανενόχλητοι στο πεδίο βολής στο Μαστιχάρι της Κω και άρχισαν να τεμαχίζουν με αλυσοπρίονα άρμα μάχης με σκοπό να πουλήσουν τα σιδερικά!
Σύμφωνα με πληροφορίες, το απίστευτο περιστατικό που έγινε το πρωί της Δευτέρας, οι δυο άνδρες έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους αθίγγανους την ώρα που φόρτωναν τα κομμάτια που είχαν καταφέρει να πάρουν από το τανκς στο φορτηγό τους!


PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Πέφτει το ευρώ μετά τη σύλληψη Στρος Καν

 

Η σύλληψη του Στρος Καν φαίνεται πως επηρεάζει και το ευρώ που σήμερα έπεσε στις ασιατικές αγορές.

Σε πτώση βρίσκεται το ευρώ σήμερα στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της ανησυχίας των επενδυτών ότι η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν στη Νέα Υόρκη θα περιπλέξει τις προσπάθειες για τη διευθέτηση της κρίσης στην ευρωζώνη.
Το ευρώ έφθασε στο 1,4056 του δολαρίου σήμερα το πρωί στο Τόκιο, έναντι 1,4108 στη Νέα Υόρκη το βράδυ της Παρασκευής. Απέναντι στο γεν το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχώρησε στα 113,61 γεν έναντι 113,99 γεν.
Οι δικαστικές διαδικασίες που αντιμετωπίζει ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι πιθανόν να περιπλέξουν τις προσπάθειες για τη διαχείριση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και ειδικότερα τις διαπραγματεύσεις για νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, φάκελοι στους οποίους είχε ιδιαιτέρως επενδύσει ο Ντομινίκ Στρος-Καν, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν θα συμμετάσχει σήμερα στις Βρυξέλλες στις κρίσιμες συνομιλίες των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Θα εκπροσωπηθεί από την αναπληρώτρια γενική διευθύντρια αρμόδια για την Ευρώπη Νεμάτ Σαφίκ, ανακοίνωσε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
"Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα εξοργίσει όσους στοιχημάτιζαν στην άνοδο του ευρώ", δήλωσε ο οικονομικός αναλυτής του UBS Γκάρετ Μπέρι στο Dow Jones Newswires.
"Για τουλάχιστον μερικές ημέρες η αγορά θα ανησυχεί για πιθανή παράλυση της ηγεσίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το ευρώ είναι το νόμισμα που θα πληγεί περισσότερο, δεδομένου ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δραστηριοποιείται σε τρεις χώρες της ευρωζώνης", πρόσθεσε.

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Chicken Fajitas (Κοτόπουλο σε τορτίγια)

Chicken Fajitas (Κοτόπουλο σε τορτίγια) 
 Υλικά για 4 μερίδες

* 8 τορτίγιες
* 4 στήθη κοτόπουλου (χωρίς δέρμα και χωρίς κόκαλα) κομμένα σε φέτες
* 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες χοντρές
* 3 πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων, κομμένες σε φέτες μεγάλες
* 1 / 2 κουταλάκι σκόνη τσίλι (προαιρετικά)
* 2 σκελίδες σκόρδο
*  Χυμό ενός λεμονιού
* 4 κουταλιές της σούπας λάδι
* 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
* 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρό Βασιλικό
* 1 κουταλάκι ρίγανη
* 1 κουταλάκι ζάχαρη
* 6 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί ή  νερό
* Αλάτι, πιπέρι

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin