Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 8 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Τι σπρώχνει τις γυναίκες στο κέρατο;

 
Οι παράνομοι δεσμοί παντρεμένων γυναικών παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση τα τελευταία χρόνια και οι γυναίκες έχουν σεξουαλικές σχέσεις με πολλούς συντρόφους, ακριβώς όπως και οι άνδρες όταν τους δοθεί η ελευθερία και η ευκαιρία.
Έρευνες δείχνουν ότι υπάρχει μια σταθερή αύξηση των γυναικών που έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις κατά τα τελευταία τρία χρόνια και ότι η ηλικία, στην οποία οι γυναίκες αυτές κάνουν την πρώτη τους παράνομη σχέση, είναι σταδιακά όλο και μικρότερη. Οι γυναίκες που έκαναν παράλληλους δεσμούς πριν το 1960 ήταν μεταξύ 30 και 40 ετών.

Στη δεκαετία του 1970 και του 1980, οι γυναίκες άρχιζαν τις εξωσυζυγικές σχέσεις στις ηλικίες 26 με 30, ενώ στη δεκαετία του 1990 λίγο μετά τα 20.
Σε μια άλλη έρευνα, που εξέταζε γιατί οι παντρεμένες γυναίκες απατούν το σύζυγό τους, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το κάνουν για να ικανοποιήσουν την ανάγκη τους για αυτοεκτίμηση. Η προσοχή ενός άλλου άνδρα, πέρα από τον άνδρα της και τα κομπλιμέντα του για τις ικανότητές της και για το σώμα της, ενισχύουν τον αυτοσεβασμό μιας γυναίκας.
Μια παράλληλη σχέση προσφέρει επίσης μια πρόσθετη συναισθηματική εγγύτητα και οικειότητα με ένα άλλο μέλος του αντίθετου φύλου. Μερικές φορές μια παράνομη σχέση γεννιέται από τη μοναξιά, όταν ο σύζυγος είναι απλά πολύ απασχολημένος για να μιλήσει με τη σύζυγό του. Μπορεί ακόμη μια γυναίκα να βρει εραστή επειδή αναζητά την βαθύτερη κατανόηση του εαυτού της και θέλει να διερευνήσει τις σκέψεις της με έναν άνθρωπο, ο οποίος της αποδεικνύει ότι νοιάζεται γι ‘αυτήν.
Ένας άλλος λόγος για τους εξωσυζυγικούς δεσμούς των γυναικών είναι ο φόβος των γηρατειών, όπου μια γυναίκα αισθάνεται πιο νέα και πιο σέξι χάρις στη σεξουαλική επιθυμία του εραστή της για εκείνη.



PostHeaderIcon Μήπως φλερτάρουν τον άντρα σας;

Μόνο με το άκουσμα της χροιάς της φωνής μπορεί μία γυναίκα να καταλάβει εάν κάποια άλλη φλερτάρει τον άντρα της και επιπλέον, πότε υφίσταται απειλή.
Η που μελέτη έγινε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, με επικεφαλής τον ανθρωπολόγο Ντέιβιντ Πουτς, κατέδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να προβλέψουν ποιες φωνές είναι πιο γοητευτικές στα αυτιά των ανδρών, άρα εν δυνάμει απειλητικές για τις ίδιες. 

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές έβαλαν άνδρες και γυναίκες να ακούσουν ηχογραφήσεις διαφόρων γυναικείων φωνών και να τις αξιολογήσουν ανάλογα με το πόσο γοητευτικές τις έβρισκαν.
Αφού πρώτα οι άνδρες διάλεξαν τις γυναικείες φωνές που προτιμούσαν, επιλέγοντας έτσι μια γυναίκα από τη φωνή της για ένα νυχτερινό ραντεβού, στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες που άκουσαν τις ίδιες φωνές ήταν σε θέση να προβλέψουν ποιες φωνές είχαν προτιμήσει οι άνδρες.
«Η έρευνα δείχνει ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν φωνητικά χαρακτηριστικά για να εντοπίσουν τη δυνητική απειλή από ανταγωνίστριές τους», δήλωσε ο δρ Πουτς, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η νέα μελέτη ρίχνει φως στο πώς οι άνδρες επιλέγουν μια υποψήφια σύντροφο, αλλά και στο πώς οι γυναίκες πιάνουν «στον αέρα» τις ισχυρότερες ανταγωνίστριές τους.
Σύμφωνα με την έρευνα, ηθοποιοί όπως η Ρενέ Ζελβέγκερ και η Τζένιφερ Τίλι έχουν εκείνη την χροιά φωνής που οι άνδρες βρίσκουν κατ' εξοχήν ελκυστική, ενώ αντίθετα οι γυναίκες κατ' εξοχήν απειλητική.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μια ψιλή γυναικεία φωνή που υποδηλώνει νεανικότητα και γονιμότητα, έλκει ιδιαίτερα τους άνδρες, ενώ αντίθετα μια βαθιά ανδρική φωνή που εκπέμπει κυριαρχία αρέσει στις γυναίκες.
Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Personality and Individual Differences.



PostHeaderIcon ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ: Μηνύουν την Sunday Telegraph

Στο εδώλιο της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα καθίσουν ο εκδότης της Sunday Telegraph και ο διάσημος Βρετανός δημοσιογράφος Colin Freeman - γνωστός πολεμικός ανταποκριτής - με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος πέντε κτηνοτρόφων από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο. 

Όπως διαβάσαμε στην εφημερίδα "Πατρίς" και στα news247, οι κτηνοτρόφοι από προσκεκλημένοι σε γάμο στα Ζωνιανά, βρέθηκαν να φιγουράρουν σε εκτενές δημοσίευμα της Sunday Telegraph ως "πρωταγωνιστές" ενός άκρου δυσφημιστικού ρεπορτάζ για την περιοχή με τίτλο: "Ο πόλεμος ανάμεσα στη μαφία της μαριχουάνας και την Αστυνομία διαταράσσει την ειρηνική ζωή του ελληνικού νησιού των διακοπών".
Οι κτηνοτρόφοι στράφηκαν εναντίον της εφημερίδας και του δημοσιογράφου, θεωρώντας ότι το επίμαχο δημοσίευμα στο οποίο απεικονίζονται τα πρόσωπα τους, συνδέοντας τους με τη μαφία των Ζωνιανών, τους διέσυρε και τους συκοφάντησε. Σε βάρος των μηνυόμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση και η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
Οι πέντε άνδρες, που ζουν στην φυσικά στην Κρήτη, ήταν προσκεκλημένοι σε γάμο στα Ζωνιανά και ο φακός τους έχει απαθανατίσει - εν αγνοία τους, όπως υποστηρίζουν - να κάθονται στα σκαλοπάτια του Ηρώου των Ζωνιανών.
Οι πέντε κτηνοτρόφοι δεν έχουν σχέση με την περιοχή των Ζωνιανών, αλλά βρέθηκαν εκεί απλά για τον γάμο.
Οι ίδιοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν από συγγενείς και φίλους ότι η φωτογραφία τους με τα πρόσωπα τους φιγουράρει σε εκτενές δυσφημιστικό δημοσίευμα για την Ελληνική Κολομβία - όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά τα Ζωνιανά. Μάλιστα επειδή φορούν μαύρα ρούχα, η λεζάντα που συνοδεύει τη φωτογραφία αναφέρει:
"Οι άνδρες φορούν μαύρα πουκάμισα, σύμβολα ανεξαρτησίας και απείθειας προς τον υπόλοιπο κόσμο".
Οι θιγόμενοι κτηνοτρόφοι - δυστυχώς ο ένας απεβίωσε λίγο καιρό μετά την υποβολή της μηνύσεως -είναι οικογενειάρχες και σοβαροί επαγγελματίες, οι οποίοι ουδέποτε έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και τη Δικαιοσύνη.
Όπως αναφέρεται στη μήνυση, το εν λόγω δημοσίευμα αποτελεί προσβολή της τιμής τους αλλά και αμφισβήτηση της ηθικής, της κοινωνικής αξίας ήτοι περιφρόνηση του προσώπου τους. 



PostHeaderIcon Barcode: Design με... ταυτότητα

 
Κάποτε η ιδέα ενός γραμμικού κώδικα πληροφοριών έμοιαζε με επιστημονική φαντασία. Σήμερα η προϊοντική ταυτότητα γίνεται πηγή έμπνευσης για ντιζάινερ και αρχιτέκτονες.

Ειδικοί και αναλυτές επιμένουν ότι σε λίγα χρόνια όλοι θα είμαστε ένας αριθμός, μια σειρά από νούμερα τα οποία θα πρέπει να αποστηθίσουμε για να συστηνόμαστε στις επίσημες συναλλαγές μας με το κράτος.

PostHeaderIcon Καναδάς: Οι κάστορες εμπόδισαν την οικολογική καταστροφή

Από μεγάλη οικολογική καταστροφή έσωσαν οι κάστορες τον Καναδά, χάρη σε φράγμα που είχαν δημιουργήσει στο ποτάμι της Αλμπέρτα, όπου πρόσφατα διέρρευσαν 28.000 βαρέλια πετρελαίου.
Η διαρροή ξεκίνησε στις 28 Απριλίου και οφείλεται σε ρήγμα στον αγωγό της εταιρείας Plains Midstream Canada, ο οποίος περνά σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το χωριό του Λιτλ Μπάφαλο.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής περιβαλλοντικής υπηρεσίας, «είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα φράγμα καστόρων στην περιοχή που αρχικά συγκράτησε την πετρελαιοκηλίδα».
Το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου που διέρρευσε περιορίστηκε κοντά στο ρήγμα, ωστόσο μικρή ποσότητα πέρασε στους κοντινούς υδροβιότοπους.
Ακόμα δεν έχει εντοπιστεί η αιτία που προκάλεσε το ρήγμα και το περιστατικό διερευνάται. Το σημείο όπου έσπασε ο αγωγός έχει απομονωθεί και η ροή αργού πετρελαίου σταμάτησε.



PostHeaderIcon Θεσσαλονίκη: Συζητούν τουριστικό ωράριο

«Επιθετικές» πολιτικές για την προσέλκυση τουριστών στη Θεσσαλονίκη με απώτερο στόχο την τόνωση της αγοράς, συζήτησαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης που μετείχαν σε σύσκεψη που οργανώθηκε χθες, με πρωτοβουλία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΕΒΕΘ).
Όπως έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων τονίστηκε πως «καταλυτικό ρόλο για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στον «τουριστικό χάρτη» και για αυθημερόν αποδράσεις τουριστών που κάνουν διακοπές στους γειτονικούς νομούς (Χαλκιδικής και Πιερίας) θα παίξει η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας της αγοράς». Για το λόγο αυτό προτάθηκε να γίνουν προσπάθειες για το χαρακτηρισμό του κέντρου της πόλης ως τουριστικής περιοχής.



PostHeaderIcon Ο Νίκος Καζαντζάκης για τη μητέρα του - Από την "Αναφορά στον Γκρέκο"

image 

Οι ώρες που περνούσα με τη μητέρα μου ήταν γεμάτες μυστήριο· καθόμασταν ο ένας αντίκρα στον άλλο, εκείνη σε καρέκλα πλάι στο παράθυρο, εγώ στο σκαμνάκι μου, κι ένιωθα, μέσα στη σιωπή, το στήθος μου να γεμίζει και να χορταίνει, σα να ‘ταν ο αγέρας ανάμεσά μας γάλα και βύζαινα.
Από πάνω μας ήταν η γαζία, κι όταν ήταν ανθισμένη, η αυλή μοσκομύριζε. Αγαπούσε πολύ τα ευωδάτα κίτρινα λουλούδια της, τα ‘βαζε η μητέρα μου στις κασέλες και τα σώρουχά μας, τα σεντόνια μας, όλη μου η παιδική ηλικία μύριζε γαζία.

PostHeaderIcon Ναυάγησε σκάφος με 200 μετανάστες κοντά στην Λαμπεντούζα

 
Σκάφος που μετέφερε 200 πρόσφυγες βυθίστηκε ενώ πλησίαζε το ιταλικό λιμάνι της Λαμπεντούζα και πολλοί από τους επιβάτες του έπεσαν στη θάλασσα, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa επικαλούμενο επίσημες πηγές.
Η ιταλική ακτοφυλακή έσπευσε στο σημείο του ναυαγίου και ήδη έχουν διασωθεί επιβάτες.
Χιλιάδες πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Λιβύη και την Τυνησία έχουν φτάσει τις τελευταίες εβδομάδες στην Λαμπεντούζα.
 
 

PostHeaderIcon Aσφαλίζουν και αποζημιώνουν μέχρι και τις νοικοκυρές!

 
Στην Αυστραλία οι νοικοκυρές θα μπορούν να ασφαλιστούν και να αποζημιωθούν κανονικά, σε περίπτωση που ασθένεια ή τραυματισμός τις εμποδίζει να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Για πρώτη φορά στην Αυστραλία υπολογίζεται ο μισθός της νοικοκυράς σε $900 την εβδομάδα, πληρώνοντας δε από $2,50 τη μέρα μπορεί, αν χρειαστεί, να λάβει από την ασφάλεια από $500 μέχρι $900 την εβδομάδα.

PostHeaderIcon Νέα εποχή «σκληρής» λογοκρισίας στο Διαδίκτυο στην Τουρκία


Αυστηροί περιορισμοί θα ισχύουν από τις 22 Αυγούστου ως προς την πρόσβαση στο Διαδίκτυο στην Τουρκία, πράγμα που χαρακτηρίζεται από τους επικριτές της νέας ρύθμισης ως το «τέλος της εποχής του Ίντερνετ στην Τουρκία».
Το νέο σύστημα θεσμοθετεί τέσσερα «φίλτρα». Θα είναι υποχρεωτική η επιλογή ενός από αυτά, εκ μέρους όλων των χρηστών. Πρόκειται για το «οικογενειακό, παιδικό, εσωτερικό και κανονικό» φίλτρο.

Οικογενειακό: Θα εμποδίζεται η πρόσβαση σε ιστοσελίδες που έχουν απαγορευτεί ή έχουν περιληφθεί σε μαύρη λίστα. Παιδικό: Θα επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες που εγκρίνει η αρμόδια τουρκική υπηρεσία για τα παιδιά. Εσωτερικό: Πρόσβαση μόνο σε ιστοσελίδες Τουρκίας. Κανονικό: Θα εμποδίζεται η πρόσβαση σε απαγορευμένες ιστοσελίδες.
Η παράκαμψη ή η προσπάθεια για παράκαμψη των φίλτρων αυτών θα συνιστά ποινικό αδίκημα. Μέχρι σήμερα, όταν επιβαλλόταν στην Τουρκία απαγόρευση πρόσβασης σε κάποιες ιστοσελίδες, όπως το YouTube, οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης κάνοντας, κάποιες ρυθμίσεις, όπως η αλλαγή του DNS. Μετά τις 22 Αυγούστου, αυτό θα απαγορεύεται.
Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις απαιτείται από τους διακομιστές να επιτρέπουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο μόνο σε “πελάτες” με συγκεκριμένο όνομα χρήστη και κωδικό. Πράγμα που σημαίνει με άλλα λόγια ότι θα καταγράφονται συνεχώς οι ιστοσελίδες που επισκέπτεται κάθε Τούρκος πολίτης.
Αυτό που υπογραμμίζουν στο σημείο αυτό όσοι αντιδρούν στις νέες ρυθμίσεις είναι το ότι «το φιλτράρισμα είναι κάτι που υπάρχει και σήμερα, αλλά είναι προαιρετικό και μπορεί να κάνει ο κάθε πολίτης, με τη βοήθεια συγκεκριμένων προγραμμάτων που κυκλοφορούν. Τώρα όμως το φιλτράρισμα θα είναι επιβεβλημένο και υποχρεωτικό».



PostHeaderIcon Η απιστία είναι θέμα... αυτοπεποίθησης

 

Οι νέες έρευνες αλλάζουν τα δεδομένα που θέλουν τους άντρες να ξεπερνούν τις γυναίκες στο θέμα απιστίας και μας φανερώνουν ότι η απιστία δεν έχει να κάνει τόσο με το φύλο, όσο με την επαγγελματική θέση. 

 


PostHeaderIcon Αίγυπτος: Έκτακτο υπουργικό για τις «μάχες» χριστιανών-μουσουλμάνων

Ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Εσάμ Σάραφ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιοπρακτορείο Mena.

«Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για να εξεταστούν τα λυπηρά γεγονότα στην Ιμπάμπα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αχμεντ αλ-Σάμαν και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός ανέβαλε επίσκεψή του για σήμερα στο Μπαχρέιν και τα ΗΑΕ.

PostHeaderIcon Η τιμή της Εθνικής είναι κάτω και από την Κατοχή!

Η πτώση στο Χρηματιστήριο είναι γνωστή. Όμως η κατάρρευση της κεφαλαιοποίησης της Εθνικής και της μετοχής της στα 4,92 ευρώ είναι πλέον εκτός κάθε χρηματιστηριακής λογικής, έστω και αν η Εθνική διαθέτει ομόλογα 15 δισ. ευρώ. 51D31CD9E856FF406257D4AF88E11A34 Η τιμή της Εθνικής είναι κάτω και από την Κατοχή!
Eκατόν έξι χρόνια ιστορία και, κυρίως, μεγέθη έγιναν σμπαράλια, καθώς ποτέ άλλοτε η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας δεν είχε πέσει κάτω από την ονομαστική της αξία (5 ευρώ). Ποτέ άλλοτε, ούτε το 1905, όταν εισήχθησαν οι μετοχές στο Χρηματιστήριο, αλλά ούτε και επί γερμανικής κατοχής η αξία δεν είχε αποτίμηση 5 ευρώ!

Έτσι, η Εθνική Τράπεζα πέρασε στη δεύτερη θέση των κεφαλαιοποιήσεων με 4,7 δισ. ευρώ μετά την Coca-Cola, η οποία διαθέτει κεφαλαιοποίηση 6,38 δισ. ευρώ, ενώ ο τρίτος ΟΠΑΠ ακολουθεί με 4,63 δισ. ευρώ.
Κατά τα άλλα, το Χρηματιστήριο επιχείρησε να αντιδράσει, αλλά για μια ακόμη φορά δεν τα κατάφερε, κλείνοντας μερικές μονάδες από τα χαμηλά του Ιανουαρίου.
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1.370,10 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,58%. Στα 4,92 ευρώ η Εθνική με πτώση 1,20%, η Eurobank με 2,94% απώλειες, ενώ και στην Alpha Bank σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις με κάθοδο 3,34%. Πτώση 1,94% για την Tράπεζα Πειραιώς. Πτώση επίσης για την Coca-Cola (3,22%), τη Μυτιληναίος (2,33%) και την Τιτάν (3,91%).
Στον αντίποδα, κέρδη 2,01% για την Jumbo, 1,55% για τη ΒΙΟΧΑΛΚΟ, 1,37% για τη ΔΕΗ, 1,72% για την ΟΠΑΠ, 1,37% για τον ΟΤΕ και 0,43% για την Τράπεζα Κύπρου.


PostHeaderIcon Επιβεβαιώθηκε η θεωρία της σχετικότητας με πείραμα 7 ετών

Επιβεβαιώθηκε η θεωρία της σχετικότητας με πείραμα 7 ετών 
Η θεωρία τη σχετικότητας του Αϊνστάιν επιβεβαιώθηκε μετά από αποστολή διαστημικού αεροσκάφους το οποίο είχε σκοπό να την επιβεβαιώσει ή να απορρίψει. Οι πλανήτες καμπυλώνουν το χώρο και τον χρόνο γύρω τους με τη δύναμη της βαρύτητάς τους.
Το πείραμα, που ξεκίνησε το 2004, χρησιμοποίησε τέσσερα εξαιρετικά ακριβή γυροσκόπια για τη μέτρηση του γεωδαιτικού φαινομένου, την στρέβλωση του χώρου και του χρόνου γύρω από ένα βαρυτικό σώμα και την μεταβολή του πλαισίου μετακίνησης που ένα περιστρεφόμενο αντικείμενο μετακινεί τον χώρο και το χρόνο καθώς περιστρέφεται.

Η αποστολή του GP-B προσδιόρισε με πρωτοφανή ακρίβεια καθώς στόχευσε στο άστρο IM Pegasi, ενώ βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τη Γη. Αν η βαρύτητα δεν επηρέαζε τον χώρο και το χρόνο, τα γυροσκόπια του GP-B θα έπρεπε να στοχεύουν πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. Αλλά η επιβεβαίωση των θεωριών του Αϊνστάιν ήρθε όταν τα γυροσκόπια κατέγραψαν μικρές αλλαγές στην κατεύθυνση της περιστροφής τους.
Η σχετική επιστημονική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό φυσικής «Physical Review Letters», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το BBC και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».
«Στο σύμπαν ο χώρος και ο χρόνος καμπυλώνονται από τη βαρύτητα. Η Γη παραμορφώνει πολύ ελαφρά το χώρο γύρω της, λόγω της βαρύτητάς της, και τον «παρασέρνει» μαζί της καθώς περιστρέφεται. Φανταστείτε τη Γη σαν να ήταν βυθισμένη σε μέλι. Καθώς ο πλανήτης μας περιστρέφεται, το μέλι ολόγυρα περιδινείται, όπως συμβαίνει με τον χώρο και τον χρόνο», δήλωσε ο αμερικανός φυσικός Φράνσις Έβεριτ.
«Φανταστείτε τη Γη σαν να ήταν βυθισμένη στο μέλι. Καθώς περιστρέφεται ο πλανήτης, το μέλι γύρω από αυτό θα στροβιλίζεται κάτι το οποίο συμβαίνει και με το χώρο και το χρόνο» δήλωσε ο ίδιος.
Είναι πράγματι εντυπωσιακό το ότι ο Αϊνστάιν, πριν από σχεδόν 100 χρόνια, είχε προβλέψει κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει πειραματικά τη θεωρία του.



PostHeaderIcon Κοζλοντούϊ: ανακάλυψαν ρωγμές στον αντιδραστήρα 5

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων η είδηση για την ύπαρξη ρωγμών στον αντιδραστήρα 5 του Κοζλοντούι. Η Βουλγαρία επιμένει ότι δεν υπάρχει διαρροή ραδιενέργειας και επιχειρεί να καθησυχάσει τη διεθνή κοινότητα, στον απόηχο της πυρηνικής κρίσης που συνεχίζεται ακόμη στη Φουκουσίμα.

Τα «μηχανικά ελαττώματα» εντοπίστηκαν στη διάρκεια ελέγχου, θα αποκατασταθούν άμεσα και δεν επηρεάζουν το σχέδιο για την επαναλειτουργία του αντιδραστήρα στις αρχές Ιουνίου, έσπευσαν να διευκρινίσουν Βούλγαροι αξιωματούχοι.

PostHeaderIcon Pippa Middleton: Το νέο sex symbol!

Pippa Middleton: Το νέο sex symbol! 
Μια στιγμή είναι αρκετή για να αλλάξει την πορεία ενός ανθρώπου! Τρανή απόδειξη, η μικρότερη αδελφή της Κέιτ Μίντλετον Πίπα, η ζωή της οποίας χωρίζεται πια σε δύο εποχές· την προ και τη μετά λευκού φορέματος.

Μέχρι τη στιγμή της εισόδου της στο αββαείο του Ουεστμίνστερ, το όνομά της αναφερόταν αραιά και πού στον βρετανικό Τύπο, κυρίως λόγω του ρόλου της κυρίας των τιμών που θα είχε στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ. Από τη στιγμή όμως που η Πίπα γύρισε τα οπίσθιά της στους φωτογράφους, μετατράπηκε σε παγκοσμίου φήμης celebrity. Στον άνθρωπο που έκλεψε την παράσταση στον γάμο της χρονιάς, αλλά και σε μία από τις πιο ποθητές γυναίκες του πλανήτη.

PostHeaderIcon Το φιάσκο των Ολυμπιακών αγώνων

http://www.faretra.gr/images/1_wtlsq.jpg 
Εντεκα φορές πάνω από τους Αυστραλούς πλήρωσε ο κάθε Έλληνας φορολογούμενος για τη οργάνωση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπερκοστολογήσεις έργων κατά 423%. Ανεκμετάλλευτα παραμένουν τα έργα σήμερα
Τη στιγμή που κάθε Αυστραλός έδωσε για τους αγώνες του Σίδνεϊ το ποσό των 75 ευρώ, νέα στοιχεία που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτουν το χρυσό ολυμπιακό κατά κεφαλήν χαράτσι για την οργάνωση και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που ανέρχεται στα 843,604 ευρώ και το οποίο προέκυψε από εξωπραγματικές υπερκοστολογήσεις έργων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, τα νέα στοιχεία ρίχνουν φως στα έργα και τις ημέρες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, την περίοδο της Ολυμπιάδας.
Ο λόγος για το σκάνδαλο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με απευθείας αναθέσεις από την Ομοσπονδία για πέντε ολυμπιακά έργα, που σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα.
Κόλαφος ήταν το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αφού εντοπίστηκαν σοβαρές παρατυπίες, ύποπτες αναθέσεις και υπερκοστολογήσεις.
Πάντως, παραδόξως η υπόθεση έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη εκδικαστεί, παρότι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.
Πιο συγκεκριμένα, από τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα του υπουργείου Οικονομικών, το 2005, προκύπτει ότι η Ολυμπιάδα του 2004 ήταν απόλυτα κρατοδίαιτη, με την χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα να φτάνει στο 16%.
Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, οι επιτελείς της Οργανωτικής Επιτροπής υποκοστολογούσαν μεγάλα έργα, για να μην προκαλέσουν αντιδράσεις κατά τη περίοδο προετοιμασίας των Αγώνων, ενώ λίγους μήνες μετά την τέλεσή τους, άλλαξαν εντελώς τακτική, υπερκοστολογώντας τα με... γεωμετρική πρόοδο.
Και κάπως έτσι, το συνολικό κόστος των Ολυμπιακών αγωνιστικών εγκαταστάσεων, υπερκοστολογήθηκε κατά 423%, ενώ μόνο στο σύμπλεγμα του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας, η διακύμανση εκτοξεύτηκε  στο... 2.074%.



PostHeaderIcon Τους έπιασαν για χασίς αλλά αποδείχτηκαν απαγωγείς!

 
 Τέσσερις Πακιστανοί συνελήφθησαν τα ξημερώματα στην εθνική οδό Άργους-Κορίνθου όταν σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.5 γραμμάρια χασίς...

Πρόκειται για δύο 26χρονους έναν 23χρονο και εναν 39χρονο, που όπως πρόεκυψε από την έρευνα που ακολούθησε εμπλέκονται σε υπόθεση αρπαγής συμπατριώτη τους.

PostHeaderIcon Σεισμός στα Δωδεκάνησα - Κοντά στην Κω το επίκεντρο

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, σημειώθηκε νωρίτερα στα Δωδεκάνησα.Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 20 χιλιόμετρα νότια της Κω και σε βάθος 14,1 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι την Λέρο ενώ ζημιές δεν έχουν αναφερθεί λόγω του μεγάλου βάθους.

Την αρχική σεισμική δόνηση ακολούθησαν μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους

PostHeaderIcon «Γεύση από την Ελλάδα», στο Πανεπιστήμιο Adelphi της Νέας Υόρκης

Τη συνεισφορά της αρχαιοελληνικής Ιατρικής, τη σημασία της Ελληνικής γλώσσας και της αρμονικής συμβίωσης με τη φύση, ανέδειξε η εκδήλωση «Γεύση από την Ελλάδα», που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου Adelphi, της Νέας Υόρκης. Συντονίστριες της εκδήλωσης ήταν οι καθηγήτριες και σύμβουλοι του Ελληνικού Συλλόγου Φοιτητών, Γιούλα Σερπάνος και Νάνσυ Μπίσκα.

PostHeaderIcon Οι πλούσιοι πουλάνε όσο-όσο τα σπίτια τους

Πωλούνται βίλες... όπως είναι επιπλωμένες και σε τιμή ευκαιρίας.
Δεν είναι “μαϊμού” αγγελία, αλλά πραγματικότητα για τις ακριβές περιοχές της Ελλάδας που βιώνουν κι αυτές την ύφεση της οικονομίας και της κτηματαγοράς.

Παρά το γεγονός ότι κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για κατάρρευση των ακριβών προαστίων της Αθήνας, των νησιών όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη και της... glamorous Αράχοβας εντούτοις καταγράφεται πολύ μεγάλη προσφορά ακριβών σπιτιών. 

Βίλες αξίας 5 εκατ. ευρώ και πάνω, μεζονέτες και πολυτελή διαμερίσματα πωλούνται από τους ιδιοκτήτες τους οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.
Πρόκειται κυρίως για νεόπλουτους οι οποίοι απέκτησαν περιουσίες πριν και μετά την έκρηξη του Χρηματιστηρίου, αγόρασαν ακριβά σπίτια αλλά σήμερα έχουν “ξεπέσει” και πουλάνε όσο – όσο την περιουσία τους. Επίσης, επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους της οικονομίας που έχουν πληγεί λόγω της κρίσης. Τέλος, ιδιοκτήτες σπιτιών που έχουν στοχοποιηθεί από την εφορία καθώς δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πηγή των χρημάτων τους.
Σύμφωνα με μεγάλα μεσιτικά γραφεία, οι τιμές των σπιτιών αυτών έχουν υποχωρήσει σημαντικά και ανάλογα με το ακίνητο η πτώση κυμαίνεται από 15% έως 30%.
Υπάρχουν βίλες αξίας πάνω από 8 εκατ. ευρώ που βγαίνουν σε... προσφορά 7 εκατ. ευρώ αλλά φυσικά δεν υπάρχουν αγοραστές.
Επίσης, υπάρχουν εκατοντάδες σπίτια τη τάξης του ενός εκατομμυρίου που πωλούνται με έκπτωση 100-200 χιλιάδες ευρώ.
Τα περισσότερα σπίτια που έχουν βγει προς πώληση βρίσκονται στα Βόρεια προάστια της Αθήνας, στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Επίσης, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ακριβών καταλυμάτων που βρίσκονται στον Παρνασσό και έχουν βγει προς πώληση.
Μεγάλη κινητικότητα, πάντως, υπάρχει στον τομέα της ενοικίασης βιλών στα νησιά. Πρόκειται για νέα... μόδα καθώς οι ιδιοκτήτες μισθώνουν για μερικές ημέρες έως μια ολόκληρη σεζόν, τα ακριβά σπίτια τους τα οποία παρέχουν όλες τις ανέσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μαζί με το σπίτι δίνεται και μπάτλερ ο οποίος φυσικά προσέχει και το ακίνητο.
Η ενοικίαση μπορεί να γίνει από μια οικογένεια μέχρι 20 άτομα, ανάλογα με τη βίλα που μισθώνεται. Στην αγορά υπάρχουν τέτοια σπίτια με 5 έως 15 υπνοδωμάτια.



PostHeaderIcon καλημέρα!!!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin