Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Παγκόσμια εβδομάδα για τα ζώα στα πειραματικά εργαστήρια

 
 H εβδομάδα από 17 έως 24 Απριλίου, που διανύουμε, έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια εβδομάδα για τα ζώα στα πειραματικά εργαστήρια για να μας θυμίζει ότι δεκάδες εκατομμύρια πειραματόζωα βασανίζονται και πεθαίνουν τόσο για τις έρευνες θεραπειών ανθρωπίνων ασθενειών, όσο και για την παραγωγή οικιακών προϊόντων και καλλυντικών. 

Σύμφωνα με τον σύλλογο "Πολίτες για τα Δικαιώματα της Φύσης και της Ζωής" (ΠΟΦΥΖΩ), μόλις το 2008, 12.000.000 ζώα χρησιμοποιήθηκαν ως αντικείμενα πειραμάτων στα ευρωπαϊκά ερευνητικά εργαστήρια με βάση τα στατιστικά στοιχεία μελέτης που δημοσιοποιήθηκε από την European Commission, τον Σεπτέμβριο του 2010.
Σε κοινή ανακοίνωση τους, η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία επισημαίνουν ότι "τα περισσότερα πειράματα σε ζώα είναι άσκοπα και ανώφελα, όχι μόνο για λόγους ηθικής και ανθρωπιάς, αλλά και επιστημονικότητας, αφού έρευνες αποδεικνύουν ότι, τουλάχιστον στην ιατρική και τη φαρμακολογία, μόνο 5-25% των ουσιών που δοκιμάζονται επιτυχώς στα ζώα, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα και στους ανθρώπους, καθιστώντας τις φαρμακευτικές δοκιμές σε ζώα αναξιόπιστες και επικίνδυνες".
Καταλήγοντας, οι φιλοζωικές οργανώσεις τονίζουν: "Τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα και η ζωή τους έχει αξία από μόνη της. Δεν αποτελούν μέσα για τους σκοπούς του ανθρώπου. Τα πειράματα σε ζώα είναι απάνθρωπα και άτοπα, αφού ξεκινάνε από τον λανθασμένο συλλογισμό ότι τα ζώα μας ανήκουν".
Την πρώτη θέση στα πειράματα με ζώα έχει η Γαλλία, δεύτερο έρχεται το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν: Γερμανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, ενώ η Ελλάδα κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις.



PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Μεθυσμένα (γλυκό)

Υλικά (Για 40 έως 45 γλυκά περίπου)
5 φλυτζάνια του καφέ μπύρα
5 φλυτζάνια του καφέ ζάχαρη
5 φλυτζάνια του καφέ λάδι
1 φακελάκι μπέικιν
3 βανίλλιες
1 πρέζα αλάτι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 1 κιλό
Μαρμελάδα και καρύδι για τη γέμιση
3 ποτήρια νερό για το σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη για το σιρόπι
2 φακελάκια ενδοκάρυδο

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin