Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Mερικοί είναι γεννημένοι να λένε "ναι"


Ορισμένοι άνθρωποι έχουν γενετικές προδιαγραφές να υπακούνε στις συμβουλές και εντολές των άλλων και να είναι πιο επιρρεπείς στην καθοδήγηση από τρίτους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που ισχυρίζεται ότι για πρώτη φορά εντόπισε μια παραλλαγή γονιδίου, η οποία προδιαθέτει μερικά άτομα να λένε συνέχεια "ναι", να μην φέρουν αντιρρήσεις στους άλλους, και γενικά να μην πιστεύουν στον ίδιο τους τον εαυτό και στην ατομική εμπειρία τους.

PostHeaderIcon Μέλος της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για διπλό φονικό

Μέλος της Χρυσής Αυγής κατηγορούμενος για διπλό φονικό 
Οι μαρτυρίες ενός υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού και ενός ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Λαυρίου φέρονται να οδήγησαν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής στην εξιχνίαση του διπλού εγκλήματος που διαπράχθηκε τον Φεβρουάριο του 2009 στο Χαλάνδρι, με θύματα τον μέντιουμ Μιχάλη Μουτάφη και τη γραμματέα του Παρασκευή Γκέζου.

PostHeaderIcon 24.000 καταγγελίες για περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας πανευρωπαϊκά το 2010

24.000 καταγγελίες για περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας πανευρωπαϊκά το 2010 σύμφωνα με έρευνα του INHOPE (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοιχτών Γραμμών Διαδικτύου) που παρουσιάζει την ετήσια αναφορά για το 2010.
Ο INHOPE αντιπροσωπεύει τις Ανοιχτές Γραμμές Διαδικτύου σε 34 χώρες, οι οποίες μάχονται κατά της κακοποίησης παιδιών (παιδική πορνογραφία) στο Διαδίκτυο.
Τα κυριότερα σημεία της έρευνας: 

1) Ο αριθμός των Ανοιχτών Γραμμών αυξήθηκε σε συνολικά 39 σε όλο τον κόσμο.
2) Το 2010, ο INHOPE με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέπτυξε και έθεσε σε εφαρμογή το σύστημα INHOPE Report Management System, το οποίο έχει, για πρώτη φορά, συγκεντρώσει ακριβή στοιχεία σχετικά με διαδικτυακό υλικό κακοποίησης παιδιών (CSAM).
Επίσης, περιλαμβάνει:
Καταγγελίες: - Πάνω από 24.000 καταγγελίες κακοποίησης παιδιών επεξεργάστηκαν οι Ανοιχτές Γραμμές του INHOPE το 2010.
Ηλικία θυμάτων:  - το 71% των θυμάτων διανύουν την προεφηβική ηλικία, το 4% των θυμάτων ήταν βρέφη και το 25% των θυμάτων ήταν έφηβοι.
Φύλο θυμάτων: - το 77% των θυμάτων ήταν κορίτσια, το 11% των θυμάτων ήταν αγόρια και το 12% είχε να κάνει και με τα δύο φύλα.
Είδος ιστοσελίδας: - το 78% των περιοχών που αναφέρθηκαν ήταν μη εμπορικού χαρακτήρα και το 22% είχε εμπορική βάση με κάποιο είδος αμοιβής.
3) Ο INHOPE σε συνεργασία με την GSMA / Mobile Alliance ανέπτυξε και ξεκίνησε τον "Οδηγό για την δημιουργία και τη διαχείριση Ανοιχτών Γραμμών".
Την έρευνα του INHOPE μπορείτε να την δείτε εδώ



PostHeaderIcon Αξέχαστες ατάκες από το Sex and the City

 
Ακόμα κι αν δεν παραδέχεστε ότι το παρακολουθούσατε, το Sex and the City είναι σταθμός στην ιστορία των ερωτικών σχέσεων επειδή κατάφερε να απενοχοποιήσει μια για πάντα το σεξ και τις γυναικείες συζητήσεις γύρω από αυτό. Οι παρακάτω 24 ατάκες θα μας μείνουν αξέχαστες για την αλήθεια, την εξυπνάδα και φυσικά το... χιούμορ τους.
1. Οι γυναίκες είναι για φιλία, οι άντρες για πήδημ@. (Σαμάνθα) 

PostHeaderIcon Η Microsoft κυκλοφορεί δωρεάν, portable εργαλείο antivirus

Δωρεάν εργαλείο που ελέγχει τον υπολογιστή του χρήστη για ιούς και κακόβουλο λογισμικό χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση, κυκλοφόρησε η Microsoft. Το Microsoft Safety Scanner (MSS) έχει μέγεθος περίπου 64ΜΒ και περιλαμβάνει μια πλήρη βάση με όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις. Μάλιστα, το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για 10 ημέρες μετά την εγκατάστασή του, μετά το πέρας των οποίων ο χρήστης θα πρέπει να το κατεβάσει ξανά.

PostHeaderIcon «A Tunisian Girl», το blog της χρονιάς

A Tunisian Girl | بنيّة تونسية 
Το μπλογκ "A Tunisian Girl" κέρδισε το πρώτο βραβείο στην απονομή που διοργανώνει κάθε χρόνο η Deutsche Welle.
Δημιουργός του ιστολογίου είναι η Lina Ben Mhenni, μια 27χρονη βοηθός καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο της Τύνιδας, η οποία από το 2007 αναρτούσε συχνά κείμενα που στηλίτευαν τα κακώς κείμενα στη χώρα της.

Κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων του περασμένου Δεκέμβρη, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη φυγή από τη χώρα του προέδρου Μπεν Άλι, ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Τυνησίας για να καταγράψει τα επεισόδια και τις απόπειρες της κυβέρνησης να πατάξει τους διαδηλωτές.
Για πρώτη φορά εφέτος θεσμοθετήθηκε βραβείο για την καλύτερη σελίδα σε δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης και δόθηκε στην ομάδα We Are Khaled Said στο Facebook με περισσότερους από 90.000 online ψήφους.



PostHeaderIcon Ελληνικά έργα τέχνης στο σφυρί

 
Τα τέσσερα εκ. λίρες αναμένεται να ξεπεράσει η δημοπρασία ελληνικών έργων του οίκου «Σόθμπις», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στο Λονδίνο. Μεταξύ των έργων που θα βγουν στο σφυρί είναι και σημαντικά δείγματα από καλλιτέχνες του 19ου και του 20ού αιώνα, όπως οι Κωνσταντίνος Βολανάκης, Κωνσταντίνος Μαλέας και Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Νικόλαος Γύζης, Γιάννης Πρέκας, Θεόφιλος, Γιάννης Σπυρόπουλος, Αλέκος Κοντόπουλος, Νίκος Εγγονόπουλος και Αλέκος Φασιανός. Στη δημοπρασία θα πρωταγωνιστήσει το έργο του Κωνσταντίνου Βολανάκη (1837-1907) «Κομψές Φιγούρες στην Ακτή», το οποίο εκτιμάται ότι θα πιάσει μεταξύ 345.000-575.000 ευρώ. 

Ο Βολανάκης αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς καλλιτέχνες τόσο για το 19ο αιώνα όσο και για το «είδος» της θαλασσογραφίας, αλλά κυρίως για τη θέση του ως κύριου μέλους της ελληνικής Σχολής του Μονάχου, του κινήματος του ακαδημαϊκού ρεαλισμού που σχεδόν έρχεται σε αντίθεση με τη ζεστασιά και την αμεσότητα των θαλασσινών τοπίων του. Στη δημοπρασία το ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν και το έργο του Κωνσταντίνου Μαλέα (1879-1928) «Τα Ελαιόδεντρα, Μυτιλήνη» (φωτό) -η τιμή του οποίου εκτιμάται στις 92.500-139.000 ευρώ- και ο πίνακάς του «Η Ακτή, Αττική» (η τιμή του εκτιμάται στις 81.000-116.000 ευρώ). Οσο για τον πίνακα του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα «Λουλούδια» (1937), η τιμή εκτίμησης κυμαίνεται στις 116.000-173.000 ευρώ.


PostHeaderIcon Η παιδική παχυσαρκία εξαρτάται από τη διατροφή της εγκύου

Η παιδική παχυσαρκία εξαρτάται από τη διατροφή της εγκύου 
Έρευνα αποδεικνύει για πρώτη φορά ότι η δίαιτα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης συνδέεται με την παιδική παχυσαρκία. Μάλιστα, η εφαρμογή δίαιτας μπορεί να επηρεάσει το DNA του εμβρύου, αυξάνοντας αργότερα τον κίνδυνο παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων ή διαβήτη, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της διεθνούς έρευνας.

«Πρόκειται για μία σημαντική ανακάλυψη, διότι για πρώτη φορά διαθέτουμε στοιχεία για να επεξεργασθούμε το θέμα της διατροφής της μελλοντικής μητέρας» δήλωσε ο καθηγητής Πίτερ Γκλούκμαν του Ινστιτούτου Λίγγινς του Πανεπιστημίου του Όκλαντ.

PostHeaderIcon USB Drives από τη L’Oreal σε θήκη από κραγιόν!

Στις αρχές Μαρτίου η Custom USB έλαβε ένα πακέτο κατευθείαν από το εργοστάσιο της L’Oreal, το οποίο περιείχε 500 άδειες θήκες κραγιόν, όμοιες με αυτές που χρησιμοποιούν για τα καλλυντικά τους! Σε κάθε μια θήκη έπρεπε να τοποθετήσουν από ένα MicroKey USB drive έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα Lipstick USB για λογαριασμό της L’Oreal! Σε κάθε Lipstick τοποθετήθηκε ένα βίντεο που εξυμνεί τα 100 χρόνια της  L’Oreal!

PostHeaderIcon Τα ακριβότερα διαμερίσματα του Λονδίνου σε Ουκρανό μεγιστάνα

το αστρονομικό ποσό των 155 εκατομμυρίων ευρώ διέθεσε ένας πολυεκατομμυριούχος Ουκρανός σήμερα για την αγορά δύο διαμερισμάτων στο Λονδίνο σπάζοντας όλα τα ρεκόρ στον τομέα της αγοράς ακινήτων στη Βρετανία.
Τα διαμερίσματα σκοπεύει να ανακαινίσει σε ενιαίο ρετιρέ , γράφουν οι σημερινές βρετανικές εφημερίδες που χαρακτηρίζουν τα σπίτια αυτά ως τα ακριβότερα στο Λονδίνο. 

Τα δύο διαμερίσματα έκτασης 2,323 τετραγωνικών μέτρων βρίσκονται σε πολυτελέστατο συγκρότημα κατοικιών στο Χάιντ Παρκ στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας και ο νέος ιδιοκτήτης τους, ο Ουκρανός βιομήχανος Ρινάτ Αχμέντοφ 44 χρόνων, δήλωσε ότι θα τα ενώσει σε μία ενιαία κατοικία για την ολοκλήρωση της οποίας θα πρέπει να δαπανήσει ακόμα 70 εκατομμύρια ευρώ.
Υπολογίζεται πως κ. Αχμέντοφ διαθέτει συνολικά μία περιουσία γύρω στα 11 δισ ευρώ, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes. 


PostHeaderIcon Tέστ αναπνοής για καρκίνο

Ένα τεστ αναπνοής που θα κάνει έγκαιρη διάγνωση μερικών μορφών του καρκίνου (στόματος, οισοφάγου, πνευμόνων κ.ά.), έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στη στιγμή της υλοποίησής του, καθώς ισραηλινοί επιστήμονες δημιούργησαν μια ηλεκτρονική "μύτη", που μπορεί να ανιχνεύσει τις χημικές "υπογραφές" της νόσου στην ανάσα των ασθενών.

    Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ (Technion), υπό τον καθηγητή Χοσάμ Χαϊκ, που παρουσίασαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό περιοδικό για θέματα καρκίνου "British Journal of Cancer", σύμφωνα με το BBC, έκαναν πειράματα με περίπου 80 εθελοντές, υγιείς και καρκινοπαθείς, και πέτυχαν να εντοπίσουν τα χημικά "ίχνη" του καρκίνου στην αναπνοή των καρκινοπαθών.

PostHeaderIcon Έκρηξη κερδών για την Intel

Έκρηξη κερδών για την Intel 
Αύξηση της κερδοφορίας της κατά 29% και του τζίρου της κατά 25% ανακοίνωσε μετά το χθεσινοβραδινό κλείσιμο της Wall Street η κορυφαία αμερικανική εταιρεία ημιαγωγών Intel για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων και επειδή η Intel αποτελεί για τις αγορές των ΗΠΑ αλλά και ολόκληρου του κόσμου εταιρεία - βαρόμετρο που προδιαγράφει τις εξελίξεις στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και όχι μόνο, η είδηση αναμένεται να επηρεάσει θετικά τις σημερινές κεφαλαιαγορές.

PostHeaderIcon Nέο ρεκόρ χρυσού, ξεπερνώντας τα 1.500 δολ

 
Ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε χθες για δεύτερη συναπτή ημέρα η τιμή του χρυσού, ξεπερνώντας τα 1.500 δολάρια η ουγγιά και ωθούμενη από την πτώση του δολαρίου, την ανάκαμψη των τιμών του αργού αλλά και τους φόβους για την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Η τιμή στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου έφθασε έως και τα 1.500,50 δολάρια η ουγγιά στην αγορά της Νέας Υόρκης, με τους επενδυτές να αναζητούν καταφύγιο από την οικονομική αβεβαιότητα, την οποία ενίσχυσε προχθές η υποβάθμιση των προοπτικών του χρέους των ΗΠΑ από τη Standard & Poor’s. 

Διακυμάνσεις πάντως χαρακτήρισαν τη χθεσινή ημέρα για τις τιμές του πετρελαίου, καθώς η προαναφερθείσα αβεβαιότητα συνδυάσθηκε με νέες προειδοποιήσεις για υπερεπάρκεια αποθεμάτων και ασθενή ζήτηση. Η τιμή του αργού στην αγορά της Νέας Υόρκης σταθεροποιούνταν πάνω από τα 107 δολάρια το βαρέλι για τα συμβόλαια παράδοσης Μαΐου, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει έως και κοντά στα 106, την τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης. Στα συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου διαμορφωνόταν πάνω από τα 108 δολάρια. Οσο για το Brent του Λονδίνου, η τιμή του υποχώρησε κάτω από τα 120 δολάρια το βαρέλι για πρώτη φορά έπειτα από δύο εβδομάδες, για να ανακάμψει οριακά στη συνέχεια. «Οι περισσότερες τάσεις -είτε πρόκειται για τους φόβους για το ευρώ είτε για τον επερχόμενο πληθωρισμό, το αμερικανικό χρέος, τις αγορές των Κινέζων- δείχνουν ότι η τιμή του χρυσού θα κινηθεί περαιτέρω ανοδικά», εκτιμούν οι αναλυτές, κάνοντας λόγο κάποιοι για άνοδο ώς και πάνω από τα 2.000 σε βάθος χρόνου. Για το πετρέλαιο επισημαίνεται η «έλλειψη ειδήσεων σχετικών με αυτό, κάτι που στρέφει την προσοχή των επενδυτών στα μακροοικονομικά». Οι ίδιοι που προδικάζουν επιπλέον κέρδη για τον χρυσό προβλέπουν και νέα ιστορικά ρεκόρ για το αργό, στα 150 δολάρια. Μπορεί, πάντως, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Αλί αλ-Ναΐμι, να χαρακτήρισε χθες «αδικαιολόγητη» την άνοδο των τιμών, τονίζοντας πως η μειωμένη ζήτηση για τα πετρέλαια της χώρας του τον Μάρτιο είναι ενδεικτική της πλεονάζουσας ποσότητας στην αγορά. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Αμπντουλά αλ-Μπάντρι, εξέφρασε αμφιβολίες ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν κάτω από τα 100 δολάρια φέτος.


PostHeaderIcon Στο σφυρί πρώτα ΟΤΕ και Ιππόδρομος – Ακολουθούν τράπεζες και άλλες 6 ΔΕΚΟ

 

Ο Πρωθυπουργός θα πάρει απόφαση πότε θα πωληθεί ο ΟΤΕ
- Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Αγροτική Τράπεζα παίρνουν σειρά
- Ψάχνουν 4 δισ. από τις ΔΕΚΟ ως τον Οκτώβριο

Τα ασημικά βγαίνουν πλέον και με τη “βούλα” της διυπουργικής στο “στο σφυρί”. Πρώτα απ' όλα ο ΟΔΙΕ. Οι Γάλλοι της PMU κατέθεσαν χθες επίσημη πρόταση και όλα δείχνουν ότι το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Σειρά μέσα στο 2012 θα πάρουν και τα ακίνητα της εταιρείας.

PostHeaderIcon "Πάγος" στην Άγκυρα από τις Βρυξέλλες

Την ενόχληση της Τουρκίας τόσο για τους βραδείς ρυθμούς των διαπραγματεύσεων για την προσχώρησή της στην ΕΕ όσο και για το καθεστώς της «βίζας» στο οποίο υπόκεινται οι Τούρκοι πολίτες εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, όπου συνήλθε το Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ - Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.


Από ευρωπαϊκής πλευράς τονίσθηκε ωστόσο ότι η Τουρκία εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται θετικά στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ και ειδικότερα έναντι της Κύπρου, ενώ παράλληλα επισημάνθηκαν και τα προβλήματα δημοκρατίας που εξακολουθούν να υφίστανται στην Τουρκία.

PostHeaderIcon Γερμανία - Το Playboy ...ενσωματώνει μετανάστες

Γερμανία - Το Playboy ...ενσωματώνει μετανάστες 
Τη στιγμή που η Γαλλία απαγορεύει την ισλαμική μαντίλα στους δημόσιους χώρους, η Βρετανία εξετάζει την αυστηροποίηση της αντιμεταναστευτικής της πολιτικής και η Ολλανδία έχει το δικό της ακροδεξιό αστέρι Γκέερτ Βίλντερς, η Γερμανία γιορτάζει τον βαθμό ενσωμάτωσης των μειονοτήτων της με το... Playboy.

Η τουρκικής καταγωγής πρωταγωνίστρια σε τηλεοπτική σαπουνόπερα Σίλα Σαχίν φωτογραφήθηκε γυμνή για το ανδρικό περιοδικό και οι Γερμανοί παραληρούν: όχι για τις αψεγάδιαστες καμπύλες της 25χρονης στάρλετ αλλά για την πολυπολιτισμική τους κοινωνία.

PostHeaderIcon Το Τσερνομπίλ χρειάζεται 740 εκατ. ευρώ

 
Είκοσι πέντε χρόνια μετά, τα πυρηνικά ερείπια του Τσερνομπίλ εξακολουθούν να εκλύουν ραδιενέργεια και να απαιτούν νέα, ισχυρότερη και ογκωδέστερη σαρκοφάγο, που θα σκεπάσει την προηγούμενη. Οσο για τον νέο λογαριασμό... αυτόν θα τον πληρώσει η Ουκρανία αλλά και η διεθνής κοινότητα.
Στη διάσκεψη που διεξήχθη χθες στο Κίεβο, προκειμένου να εξευρεθούν τα 740 εκατομμύρια ευρώ για τη νέα σαρκοφάγο, οι συμμετέχουσες χώρες και οργανισμοί δεσμεύθηκαν να χορηγήσουν 550 εκατομμύρια ευρώ.


PostHeaderIcon Στο τραπέζι ο θαλάσσιος τουρισμός

Ευρεία σύσκεψη για την ανάπτυξη του τουρισμού και ειδικότερα για τον θαλάσσιο πραγματοποιήθηκε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και τη συμμετοχή των υπουργών Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνου, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη, Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππα και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδη. 

PostHeaderIcon 47 πλοία αγόρασαν οι Έλληνες εφοπλιστές

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου οι Ελληνες εφοπλιστές επένδυσαν κεφάλαια ύψους 1,98 δισ. δολαρίων προκειμένου να ενισχύσουν τους στόλους τους με νέες μονάδες. Εχουν αγοράσει συνολικά 47 πλοία, τα περισσότερα από κάθε άλλο ανταγωνιστή τους στη διεθνή ναυτιλία.
Από τα 47 πλοία, τα 18 είναι πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου αξίας περίπου 400 εκατ. δολαρίων, τα 12 τάνκερ αξίας 352 εκατ. δολαρίων και τα 17 πλοία μεταφοράς κοντέινερ συνολικής αξίας περίπου 346 εκατ. δολαρίων. Την ίδια περίοδο διεθνώς άλλαξαν χέρια 327 πλοία αξίας 6 δισ. δολαρίων.

PostHeaderIcon «The π-Roject», μία ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης

 
Μια συναρπαστική εμπειρία στο θεατρόφιλο κοινό υπόσχεται το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού της Νέας Υόρκης, που σε συνεργασία με την Ελληνική Θεατρική Ομάδα «Εκλείψεις» ετοιμάζει πυρετωδώς να ανεβάσει από τις 6 Μαΐου μια νέα θεατρική παράσταση, με τίτλο «The π-Roject».
Πρόκειται για ένα «πείραμα», εμπνευσμένο και βασισμένο στους «Πέρσες» του Αισχύλου, όπως αναφέρει η ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής». Στο τίτλο της παράστασης το σύμβολο «π» ιχνογραφεί τη λέξη «Πέρσες», ενώ ονομάζεται project, καθώς η σκηνοθετική ανάπτυξη του έργου ξεφεύγει από τη σφαίρα του κλασικού και μπαίνει στο χώρο του πειραματικού σχεδιασμού.

Αξίζει να αναφερθεί, πως όλα τα πρόσωπα της τραγωδίας θα ερμηνευθούν από δύο ηθοποιούς, τους σκηνοθέτες της παράστασης, Ιωάννα Κατσαρού και Δημήτρης Μποζίνης. Ως σκηνοθέτες δίνουν ένα διεθνή χαρακτήρα στο Αισχυλικό ποιητικό κείμενο, που χρησιμοποιείται σχεδόν ατόφιο με ελάχιστες περικοπές. Η παράσταση θα αποδοθεί στα Αρχαία Ελληνικά, Νεοελληνικά και Αγγλικά, με τη χρήση και υπέρτιτλων.
Το «The π-Roject» θα πρωτοπαιχτεί στο Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, για εννέα μόνο παραστάσεις, από στις 6 Μαΐου και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Θεατρικό Φεστιβάλ, στο Μόντρεαλ του Καναδά.



PostHeaderIcon Προσέξτε την ασφάλεια των Πασχαλινών ειδών

 
Τις ημέρες του Πάσχα προσέχουμε, ιδιαίτερα, τη χρήση κεριών και λαμπάδων. Σε χώρους, με συνωστισμό, κρατάμε τα αναμμένα κεριά ή λαμπάδες, σε απόσταση ασφαλείας, από τους διπλανούς μας. Έχουμε τα παιδιά μας, υπό την άμεση επιτήρησή, καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως διακοσμημένες, με εύφλεκτα υλικά.
Η διακόσμηση των λαμπάδων θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Τα παιχνίδια, που διακοσμούν τις λαμπάδες, πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας, που ισχύουν για τα παιχνίδια. Όμως, και πάλι απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή, γιατί τα παιχνίδια, πάνω στις λαμπάδες, βρίσκονται, πολύ κοντά, στη φλόγα και μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να πιάσουν φωτιά.


PostHeaderIcon Η νέα βιογραφία του Στιβ Τζομπς

 

Το 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσει η πρώτη «εγκεκριμένη» βιογραφία του Στιβ Τζόμπς, του ιδιοκτήτη και δημιουργού της εμβληματικής Apple. 

Η είδηση για την νέα, «εγκεκριμένη» βιογραφία του Στιβ Τζομπς βγήκε στη φετινή έκθεση βιβλίου του Λονδίνου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η βιογραφία του δημοσιογράφου Γουόλτερ Ισάακσον θα έχει τον τίτλο «iSteve: The Book of Jobs» και θα κυκλοφορήσει το 2012. Ο Ισάακσον ήταν στην πλεονεκτική θέση να πραγματοποιεί συνεντεύξεις για τρία χρόνια με τον ιδιοκτήτη της Apple. Ο Τζομπς το πρόσφατο διάστημα είχε πάρει άδεια από τα καθήκοντά του, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.


PostHeaderIcon Αν έχεις τύχη διάβαινε!

 
Ένας αυστραλός, ο οποίος πέθανε μία ημέρα αφότου κέρδισε το Λόττο, άφησε την οικογένειά του να καβγαδίζει στα δικαστήρια για το ποιος θα κληρονομήσει τα 1,8 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (1,9 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ), αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Townsville Bulletin.

Μία κόρη του ισχυρίστηκε ότι τα κέρδη είναι δικά της επειδή ο τυχερός λαχνός βρέθηκε στο σπίτι της.

PostHeaderIcon Τσεχία: Iσχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών

Τσεχία: Iσχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών 
Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται μετά την ισχυρή έκρηξη νιτρογλυκερίνης που σημειώθηκε σήμερα σε εργοστάσιο εκρηκτικών στο Παρντουμπίτσε της Τσεχίας.

Σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, η έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο εργοστάσιο Explosia, στα περίχωρα της πόλης.

PostHeaderIcon Ενας Απόλλωνας για τη Θήβα

Ενας Απόλλωνας για τη Θήβα 
Έναν χώρο με μεγάλη αρχαιολογική σημασία, ο οποίος έχει ανασκαφεί ελάχιστα ως σήμερα, τον λόφο του Ισμηνίου στη Θήβα πρόκειται να ερευνήσει ομάδα ελλήνων και αμερικανών επιστημόνων με έναρξη από φέτος τον Ιούνιο.

Το έργο θα ξεκινήσει με μία σειρά μη - επεμβατικών γεωφυσικών δοκιμών πάνω και δίπλα στο λόφο, που πήρε το όνομα του από τον Ισμήνιο Απόλλωνα, την έκφανση του Ολυμπίου Απόλλωνα, που λατρευόταν στη Θήβα. Επικεφαλής θα είναι οι καθηγητές Στέφανι Λάρσον και Κέβιν Ντέιλι του Πανεπιστημίου Μπάκνελ των Ηνωμένων Πολιτειών και ο Δρ Βασίλης Αραβαντινός προϊστάμενος της Θ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων και διευθυντής του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

PostHeaderIcon O Κένεντι, η CIA και τα... UFO

Είναι από εκείνες τις θεωρίες συνωµοσίας που έχουν σχεδόν απ’ όλα – από έναν πρόεδρο και µια δολοφονία µέχρι και εξωγήινους.

Ο τίτλος της «Ντέιλι Μέιλ» είναι χαρακτηριστικός: «Ο JFK δολοφονήθηκε επειδή είχε δείξει ενδιαφέρον για τους εξωγήινους; Μυστικά αρχεία δείχνουν ότι ο πρόεδρος είχε ζητήσει να δει τους φακέλους για τα UFO δέκα ηµέρες πριν από τη δολοφονία του». Σύµφωνα µε το δηµοσίευµα, η πηγή της αποκάλυψης βρίσκεται σε επιστολή που είχε συντάξει αυτοπροσώπως ο Τζον Κένεντι µε παραλήπτη τον επικεφαλής της CIA.

PostHeaderIcon ‘Ενας χάκερ στη Ν. Υόρκη (video)

Δείτε  έναν ασιάτη χάκερ «παρεμβαίνει» στις γιγαντοοθόνες της Τimes Square στη Ν. Υόρκη. Έχοντας έναν πομπό πάνω στο iphone και ένα δέκτη στα χέρια του αρκεί να πλησιάσει τον δέκτη σε οποιαδήποτε οθόνη και τότε αυτή αναμεταδίδει το βίντεο που αναπαράγει εκείνη τη στιγμή το iphone.



PostHeaderIcon Πατήστε ανάποδα το Pin σας σε περίπτωση ληστείας...

Γνωρίζατε ότι σε περίπτωση ληστείας την ώρα συναλλαγής σε ΑΤΜ μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία μέσω του... ίδιου του μηχανήματος; Και αυτό γίνεται εάν πατήσετε το pin σας ανάποδα. 

PostHeaderIcon Το πρώτο “πλήρως εξηλεκτρισμένο πλοίο” από Έλληνες επιστήμονες

Το πρώτο “πλήρως εξηλεκτρισμένο πλοίο” από Έλληνες επιστήμονες 
Η πρωτοβουλία της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών (ΣΝΜΜ) του ΕΜΠ “Marinelive”, η οποία στοχεύει στη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής κοινότητας για την έρευνα και την τεχνολογία του “Πλήρως Εξηλεκτρισμένου Πλοίου” – All Electric Ship (ΑΕS) καθώς και στη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας στην περιοχή της Ναυτικής Ηλεκτρολογίας, σε διεθνές επίπεδο, βρήκε σύμμαχο, τον γαλλικό όμιλο DCNS.

PostHeaderIcon Ο κυκλαδικός πολιτισμός στην Κωνσταντινούπολη

Ο κυκλαδικός πολιτισμός στην Κωνσταντινούπολη 
Ανοίγουν πανιά για την Κωνσταντινούπολη!

Κυκλαδικά ειδώλια από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πρόκειται να ταξιδέψουν στην Πόλη προκειμένου να παρουσιαστούν από τις 23 Μαΐου σε μία μεγάλη έκθεση, που θέλει να διερευνήσει τις σχέσεις ανάμεσα στις Κυκλάδες και στη δυτική Μικρά Ασία κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού, δηλαδή την 3η π. Χ. χιλιετία.

PostHeaderIcon Σουηδία: πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Τεχνολογίας, η Σουηδία είναι πρώτη στην λίστα με τις χώρες στον τομέα της πλήρης ενσωμάτωσης των νέων τεχνολογιών στις στρατηγικές ανταγωνιστικότητας για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Στην διαμόρφωση της συγκεκριμένης λίστας λήφθηκαν υπ όψιν οι βαθμολογίες κάθε χώρας σε επιμέρους τομείς όπως η επιρροή των φόρων στην ανταγωνιστικότητα, το επίπεδο των λαών τόσο στα μαθηματικά όσο και στις άλλες επιστήμες, η  ελευθερία του τύπου, η συμμόρφωση στους νόμους και πολλούς άλλους.

Η συνεχής Σουηδική επιτυχία ήταν ένα από τα θέματα της έκθεσης αυτής με τις Σιγκαπούρη, Φιλανδία, Ελβετία και ΗΠΑ να έπονται στην λίστα.
Οι μεγάλες δυνάμεις τις τεχνολογίας όπως <…>
η Ιαπωνία βρίσκεται στην 19η θέση, η Κίνα στην 36η και η Ινδία στην 48η. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 64η θέση, θέση καθόλου άσχημη αναλογιζόμενοι την οικονομική κατάσταση της χώρας σε σύνολο 138 χωρών της λίστας.



PostHeaderIcon Eξωθούσε τον ανήλικο γιο του στην επαιτεία

Eξωθούσε τον ανήλικο γιο του στην επαιτεία 

Την Δευτέρα το βράδυ συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, 58χρονος ο οποίος εξωθούσε τον 11χρονο γιο του σε επαιτεία, έξω από τον Ιερό Ναό Πέντε και Δέκα Μαρτύρων.
Συγκεκριμένα ο πατέρας εκμεταλλευόταν το νεαρό της ηλικίας του παιδιού προς δικό του χρηματικό όφελος.
Το χρηματικό ποσό των 3€ σε κέρματα, που βρέθηκε στην κατοχή του ανήλικου κατασχέθηκε, ενώ ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγεί ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

πηγή

PostHeaderIcon 10 μύθοι και πραγματικότητες γύρω από τα δόντια που πρέπει να ξέρεις...

 
Έπεσες για ύπνο "κουρέλι" από την κούραση. Που χρόνος να βουρτσίσεις τα δόντια σου. "Δεν πειράζει!" σκέφτεσαι "όλο το απόγευμα το πέρασα με μια τσίχλα στο στόμα". Κάνεις και μια γρήγορη πλύση με ένα στοματικό διάλυμα και πέφτεις ήσυχη για ύπνο. Είσαι σίγουρη πως έχεις φροντίσει τα δόντια σου όπως τους αξίζει;

PostHeaderIcon Ελληνική συμμετοχή σε επαναστατική ιατρική ανακάλυψη

Μια ένεση που γίνεται σε ασθενείς μέσα σε 12 ώρες μετά την εκδήλωση εμφράγματος ή εγκεφαλικού, μπορεί να μειώσει σημαντικά τις ζημιές για τον οργανισμό, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.  Για μια ακόμη φορά, έλληνες ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, έπαιξαν ρόλο στη νέα ανακάλυψη.

PostHeaderIcon Σε πτώση οι πωλήσεις του Viagra στη Ελλάδα λόγω κρίσης

Πεσμένες ήταν οι πωλήσεις φαρμάκων για τη στυτική δυσλειτουργία, την παχυσαρκία και την διακοπή του καπνίσματος στο πρώτο δίμηνο του 2011, λόγω της οικονομικής κρίσης.

PostHeaderIcon Μεσολόγγι: Αστυνομικός κρεμόταν σε γκρεμό 30 μέτρων

 

Το περιπολικό στάθηκε σε βράχο και ο αστυνομικός σώθηκε - Διαβάστε πως κατάφερε να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του και τη δραματική επιχείρηση διάσωσης...

Το ατύχημα έγινε στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων, στο ύψος της Άνω Βασιλικής. Γύρω στις 06.00 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης, ο αστυνομικός της Τροχαίας Μεσολογγίου κινούνταν στο σημείο εκείνο, όταν το αυτοκίνητο λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου και λόγω παλαιότητος στα λάστιχα του περιπολικού, βγήκε από τον δρόμο και βρέθηκε στον γκρεμό.

PostHeaderIcon ΔΙΑΒΑΣΤΕ... τα απρόοπτα του σεξ

Απρόοπτα κατά την διάρκεια του σεξ; Φυσικά. Και κυρίως αυτά τα απρόοπτα αφορούν τους άντρες. Ο κατάλληλος χειρισμός όμως δίνει λύσεις στα προβλήματα.
Στόχος τους είναι να παροτρύνουν τους συντρόφους να µοιράζονται τα προβλήµατά τους και να κάνουν από κοινού το καλύτερο δυνατό προκειµένου να τα λύσουν. Πολλές καταστάσεις ωστόσο προκαλούν αµηχανία και αρνητικές σκέψεις και οι αντιδράσεις δεν είναι πάντα ενθαρρυντικές. Εσείς γνωρίζετε πώς να διαχειριστείτε τα... θέµατα του συντρόφου σας;

Αδυναµία στύσης

Αν είναι η πρώτη σας επαφή, ενδεχοµένως να οφείλεται στο άγχος της απόδοσης και του εντυπωσιασµού, οπότε προσπαθήστε να τον χαλαρώσετε. Αν πάλι συµβαίνει για πρώτη φορά µέσα στη σχέση, πιθανόν να είναι αποτέλεσµα κούρασης ή πίεσης. Είναι µια καλή αφορµή για να του εξηγήσετε ότι, όπως και ο δικός σας οργασµός, έτσι και η στύση του δεν είναι κάτι που µπορείτε να προβλέψετε και να σχεδιάσετε. Αν η κατάσταση επιµένει, εξηγήστε του ότι µπορεί να είναι αποτέλεσµα κακής ψυχολογικής κατάστασης ή έλλειψης ηρεµίας και ύπνου ή παρενέργεια κάποιων φαρµάκων που ενδεχοµένως λαµβάνει. Μπορεί όµως να κρύβει και ένα υποκείµενο νόσηµα (καρδιολογικό, αγγειακό, ορµονικό) που πρέπει να αντιµετωπιστεί, γι' αυτό παροτρύνετέ τον να ζητήσει βοήθεια.

Πρόωρη εκσπερµάτιση

Αν είναι η πρώτη σας επαφή, πιθανόν να οφείλεται στην ένταση που δεν του επιτρέπει να ελέγξει το αντανακλαστικό της εκσπερµάτισης. ∆ιαφορετικά ίσως να είναι κουρασµένος, να βρίσκεται υπό µεγάλη πίεση ή να µην είχε τακτικά σεξουαλικές επαφές το τελευταίο διάστηµα. Συζητήστε το µαζί του. Αν είναι θέµα κούρασης, είναι καλύτερα να το αφήσετε για µια άλλη φορά. Αν φταίει το άγχος, προσπαθήστε να τον χαλαρώσετε και δώστε µια δεύτερη ευκαιρία. Αν έχει γίνει αρκετές φορές, ενθαρρύνετέ τον να ζητήσει βοήθεια από ειδικό για να διαπιστώσει αν τα αίτια είναι οργανικά ή ψυχολογικά.

«Πτώση» µε προφυλακτικό
Σε πολλούς άντρες, λόγω του άγχους της απόδοσης, κυρίως όταν έχουν µια καινούργια σεξουαλική εµπειρία ή δεν γνωρίζουν καλά τη σύντροφο, το να διακόψουν τα προκαταρκτικά για να βάλουν προφυλακτικό µπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της στύσης. Αν συµβεί µία φορά, απλώς ξαναπροσπαθήστε. Αν συµβαίνει τακτικά, δοκιµάστε να τοποθετήσετε εσείς το προφυλακτικό, στο πλαίσιο του ερωτικού παιχνιδιού. Προσέξτε µόνο µην σκιστεί ή τρυπήσει.

Στύση µε φάρµακα
Οι γυναίκες που ανακαλύπτουν ότι ο σύντροφός τους παίρνει φάρµακα για τη στυτική δυσλειτουργία συνήθως αντιδρούν αρνητικά. Ηρεµήστε! Αυτό δεν σηµαίνει ότι δεν σας θέλει. Αντιθέτως προσπαθεί να σας ικανοποιήσει. Τα χάπια αυτά (Viagra, Levitra, Cialis) δεν λειτουργούν ως αφροδισιακό. Αν κάποιος τα πάρει και π.χ. βλέπει ειδήσεις, δεν θα έχει στύση. Θα πρέπει να έχει σεξουαλικό ερέθισµα, άρα µπορεί να τα καταφέρει µε τη δική σας συµβολή. Ανησυχήστε µόνο αν δεν τα παίρνει µε ιατρική συνταγή (δηλαδή άκουσε κάποιον φίλο του ή τα προµηθεύτηκε µέσω διαδικτύου) και παροτρύνετέ τον να συµβουλευτεί ειδικό.

Αν δεν... τελειώνει
Η καθυστερηµένη εκσπερµάτιση οφείλεται σχεδόν πάντα σε καθαρά ψυχολογικούς λόγους. Αν συµβεί µία φορά, χαλαρώστε και απολαύστε τη... διάρκεια. Αν είναι κάτι που επιµένει και σας ενοχλεί, ξεπεράστε καταρχήν σκέψεις του τύπου «δεν µε θέλει αρκετά». Μην τον πιέζετε να τελειώσει γιατί τον αγχώνετε περισσότερο. Εξοµολογηθείτε του ότι θα θέλατε να φτάνει κι εκείνος στην κορύφωση και προσφερθείτε να τον βοηθήσετε να τελειώσει, όπως εκείνος µπορεί. Αν θέλει και ο ίδιος να αντιµετωπίσει την κατάσταση, ενθαρρύνετέ τον να συζητήσει το θέµα µε κάποιον ειδικό. Αν δεν µπορεί να εκσπερµατίσει ποτέ (ούτε όταν αυτοϊκανοποιείται), θα πρέπει να διερευνηθούν οργανικές αιτίες.

∆ιόγκωση του πέους

Αν παρατηρήσετε ότι το πέος του συντρόφου σας έχει πρηστεί, ίσως και παραµορφωθεί, πιθανώς να έχει υποστεί κάταγµα. Συνήθως συµβαίνει όταν το πέος έχει χτυπήσει κατά τη σεξουαλική επαφή στο περίνεο (περιοχή µεταξύ του κόλπου και του πρωκτού της γυναίκας) αν «καθίσατε» πάνω του. Η κατάσταση πρέπει να αντιµετωπιστεί επειγόντως από ουρολόγο.

Οποιοδήποτε σεξουαλικό πρόβληµα και αν αντιµετωπίζετε µε τον σύντροφό σας είναι πάντα καλό να το συζητάτε ανοιχτά, παροτρύνοντάς τον να επισκεφτεί κάποιον ειδικό, εφόσον το κρίνετε αναγκαίο.
  



PostHeaderIcon Συγγνώμη του Facebook επειδή απαγόρευσε φωτογραφία gay φιλιού!

Σάλος ξέσπασε στη διαδικτυακή κοινότητα, μετά την απαγόρευση από τον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, Facebook, μιας φωτογραφίας που απεικόνιζε δύο ομοφυλόφιλους να ανταλλάσσουν ένα φιλί.

PostHeaderIcon Οι γυναίκες προτιμούν τη σοκολάτα από το σεξ

Μία στις τρεις γυναίκες ονειρεύονται μια σοκολάτα κατά τη διάρκεια της ημέρας σε σύγκριση με μόλις το 18 % των γυναικών που σκέφτονται το σεξ, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Περίπου 2,3 εκατομμύρια Βρετανίδες παραδέχθηκαν ότι τρώνε ένα κομμάτι σοκολάτα τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, όπως ανέφερε η Daily Express.

PostHeaderIcon "Πνεύμα" εμφανίζεται σε αυτοκίνητα που τρέχουν ιλιγγιωδώς!

 
Είναι μάλλον η πιο πρωτότυπη δικαιολογία που μπορεί να δώσει ένας οδηγός ο οποίος  παραβιάζει το όριο ταχύτητας: "Δεν φταίω εγώ κύριε τροχονόμε. Κάνω επίκληση φαντάσματος"!   Αυτό ακριβώς υποστηρίζουν οι οδηγοί που αναπτύσσουν ταχύτητες πάνω από 180 χλμ/ώρα σε ένα δρόμο βόρεια του Νιούκαστλ της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία! Όπως αναφέρει η αστυνομία εκατοντάδες νέοι -κυρίως- οδηγοί τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες  σε ένα επικίνδυνο σημείο του δρόμου γιατί με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι θα εμφανιστεί το πνεύμα ενός 20χρονου μοτοσυκλετιστή που σκοτώθηκε εκεί πριν από τρία χρόνια.

PostHeaderIcon Οι Βρετανοί θα ζουν μέχρι τα 100

Οι Βρετανοί θα ζουν μέχρι τα 100 
Περισσότερα από ένα στα τέσσερα παιδιά θα γιορτάσουν τα 100ά τους γενέθλια στη Βρετανία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της βρετανικής κυβέρνησης. Η εντυπωσιακή αναλογία σηματοδοτεί μία τεράστια κοινωνική αλλαγή, με τα σημερινά παιδιά να αναμένεται να ζήσουν πολύ περισσότερο σε σχέση με τους γονείς ή τους παππούδες τους.

PostHeaderIcon Βιβλίο για την ομοφυλοφιλία στο Βατικανό

Ο Καρμέλο Αμπάτε με το εξώφυλλο του προηγούμενου βιβλίου του 
Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσει το βιβλίο του δημοσιογράφου Καρμέλο Αμπάτε, με τίτλο «Σεξ και Βατικανό, το μυστικό ταξίδι στο βασίλειο των αγνών», σύμφωνα με το οποίο αρκετοί ιερείς στο Βατικανό ή στις καθολικές μοναστηριακές κοινότητες στη Ρώμη, ζουν μια παράνομη ομοφυλοφιλική ζωή.

PostHeaderIcon Έχει να βγει δύο χρόνια από το σπίτι της, αλλά έγινε ποπ σταρ

Μπορεί να έχει αγοραφοβία, αλλά έχει και τον "αέρα" της ποπ σταρ 
Μία 20χρονη Βρετανίδα από το Malvern του Worcestershire κατάφερε να γίνει ποπ σταρ στην Κίνα και στην Ιαπωνία, παρά το γεγονός ότι... έχει να βγει δύο χρόνια από το σπίτι της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η Jemma Pixie Hixon ονειρευόταν από μικρή να γίνει τραγουδίστρια, αλλά οι φιλοδοξίες της κόπηκαν απότομα όταν ανέπτυξε αγοραφοβία.

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Πασχαλινό τσουρέκι γεμιστό με σοκολάτες

 
υλικά για τη ζύμη:
380 γρ γάλα 3.5% 
5 αυγά ολόκληρα
340 γρ ζάχαρη 
250 γρ βιτάμ
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκια κοσκινισμένο 
75 γρ μαγιά νωπή (ζητήστε την από τον φούρνο της γειτονιάς σας ) 
1 δόση (μικρό φακελάκι) μαχλέπι
1 σφηνάκι μαστίχα λικέρ ή  μισό κοφτό κουτ. γλυκού τριμμένη μαστίχα
ξύσμα από 3 μανταρίνια
υλικά για τη γέμιση :
250 γρ τριμμένη κουβερτούρα σοκολάτας
250 γρ τριμμένη κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
υλικά για την επικάλυψη :
1 κρόκο αυγού χτυπημένο μαζί με 3 κουτ. σούπας νερό
100 γρ φιλέ αμυγδάλου

Διαδικασία

Ρίξτε σε χλιαρό γάλα τη μαγιά και λιώστε την καλά. Στον κάδο του μίξερ σας χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Λιώστε το βιτάμ σε μέτρια θερμοκρασία. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίξτε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη μαστίχα, το μαχλέπι και το ξύσμα από τα μανταρίνια. Προσθέστε το λιωμένο βιτάμ και το αφρατεμένο μίγμα των αυγών με τη ζάχαρη και τη λιωμένη μαγιά με το γάλα και αρχίστε να ζυμώνετε καλά. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη και έχει μαλακή υφή σκεπάστε τη με διαφανή μεμβράνη και βάλτε τη σε μέρος θερμό για 1.45' έως ότου διπλασιάσει  τον όγκο της. Χωρίστε τη ζύμη στα τρία. Αλευρώστε τον πάγκο σας και τον πλάστη σας καλά και ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 cm. Χωρίστε στα 3 τις κουβερτούρες και πασπαλίστε τις σε όλη την επιφάνεια της κάθε ζύμης. Ρολλάρετε στριφτογυριστά την κάθε ζύμη και τοποθετήστε την σε  βιταμωμένες φόρμες του κέικ, αφού πρώτα έχετε τοποθετήσει  στον πάτο τους  αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τα τσουρέκια να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Αλείψτε  με πινέλο το κάθε τσουρέκι  με τον κρόκο από το αυγό. Πουδράρετε με το φιλέ του αμυγδάλου. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170o c για 30-40 λεπτά.


PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Μεγάλη Τετάρτη

 Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Μεγάλη Τετάρτη
Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου). Χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σας. Αντιφατικά κινείται για εσάς η σηµερινή µέρα, προκαλώντας χάος και περιπλέκοντας τις αποφάσεις σας σε θέµατα σχέσεων. Από τη µία ο φόβος σάς λέει να χειριστείτε µε ψυχρή λογική και έντονη αποστασιοποίηση τα γεγονότα και από την άλλη το συναίσθηµά σας, σας ζητά να αφεθείτε και να ξαναπροσπαθήσετε για µια καλύτερη συναισθηµατική πορεία. Κρατήστε τις ισορροπίες.

PostHeaderIcon Η πρόγνωση του σημερινού καιρού

Τοπικές βροχές στην ανατολική νησιωτική χώρα και πρόσκαιρα το απόγευμα στα ηπειρωτικά, προβλέπει για σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι 7 Μποφόρ στο Αιγαίο. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin