Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

PostHeaderIcon Μαθητής άρπαξε τα λεφτά της πενταήμερης

 
Σοκ έχει προκληθεί στην κοινωνία της Κάτω Αχαΐας, καθώς ένα μαθητής κατηγορείται ότι ενώ ήταν ο ταμίας για την πενταήμερη σχολική εκδρομή, άρπαξε τα χρήματα των συμμαθητών του και εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό ανέρχεται γύρω στα 8.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση για την επίλυση του προβλήματος.

PostHeaderIcon Ζώντας σε μια θάλασσα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων...

«Ζούμε σε μια θάλασσα ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων». Η φράση ανήκει στον επίκουρο καθηγητή του εργαστηρίου ραδιοεπικοινωνιών του ΑΠΘ κ. Θεόδωρου Σαμαρά, ο οποίος προσπάθησε με τον τρόπο αυτό να δώσει το στίγμα της πολλαπλής έκθεσης σε αυτού του είδους την ακτινοβολία που υφίσταται ο πληθυσμός καθημερινά.

PostHeaderIcon Κυτταρίτιδα: τι πρέπει να γνωρίζει κάθε γυναίκα

 
Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες σχεδόν τις γυναίκες σε κάποια στιγμή της ζωή τους. Με δεδομένο ότι και σε αυτή την περίπτωση η καλύτερη άμυνα είναι η πρόληψη, απαντάμε σε κάποια βασικά ερωτήματα που πρέπει να έχουν υπόψη τους όλες οι γυναίκες.


PostHeaderIcon Το αλκοόλ του έσωσε τη ζωη!

 
Απίστευτο και όμως αληθινό! Αλογο στην Αυστραλία που ταλαιπωρούνταν από πόνους στο στομάχι και ήταν ένα βήμα πριν το θάνατο, συνήλθε πλήρως. Την πρωτοβουλία για να ποτίσει το ζώο, πήρε το αφεντικό του. Δεν πίστευε στα μάτια του, όταν συνειδητοποίησε πόσο θαυματουργό αποδείχτηκε το αλκοόλ.
Το αλκοόλ μπορεί τις περισσότερες φορές να προκαλεί κύρωση του ύπατος, αλλά και προβλήματα στο συκώτι, ωστόσο κανένας δεν θα μπορούσε ποτέ να πιστέψει ότι μπορεί να σώσει ζωές και πόσο μάλλον ενός αλόγου…


PostHeaderIcon Έρευνες για χάπια βελτίωσης συμπεριφοράς

 
Φάρμακα που βελτιώνουν τη συμπεριφορά προκαλούν το ενδιαφέρον των ερευνητών.
Ένα χάπι που θα ευνοεί την ηθική συμπεριφορά, ένα άλλο που θα καταπολεμά το ρατσισμό, μία θεραπεία που θα αυξάνει το αίσθημα αλληλεγγύης προς άλλους λαούς. Αν και όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ως επιστημονική φαντασία, η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη ετοιμάζεται να μεταβάλει την ίδια την ηθική μας υπόσταση.

PostHeaderIcon Παραγωγή ενέργειας από τα διερχόμενα τρένα

Όταν σκεφτόμαστε την αιολική ενέργεια το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι γιγάντιες ανεμογεννήτριες που τιθασεύουν τη δύναμη του αέρα, ωστόσο βιομηχανικοί σχεδιαστές από την Κίνα ανέπτυξαν μια συσκευή, πολύ μικρότερη από τις ανεμογεννήτριες, που εκμεταλλεύεται τον άνεμο που δημιουργείται από τα διερχόμενα τρένα.

PostHeaderIcon Παρά την οικονομική κρίση ξοδεύουν για τα κατοικίδιά τους

 
Μπορεί οι Αμερικανοί να προσπαθούν να αποταμιεύσουν σε αυτή τη δύσκολη εποχή, να αναβάλουν την αγορά σπιτιού και άλλα περιττά έξοδα, αλλά για τα κατοικίδιά τους ξοδεύουν περισσότερα από ποτέ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Από τις επισκέψεις στο γιατρό μέχρι τις ειδικές, φαρμακευτικές τροφές, τις λιχουδιές και τα παιχνίδια, μέχρι την ασφάλεια ζωής κατοικιδίων και τα πάρτι, οι αμερικανοί κάνουν τα πάντα ώστε να είναι ευχαριστημένο το κατοικίδιό τους.

PostHeaderIcon Στο "σφυρί" το σκίτσο του Τιτανικού!

 
Όλοι θα θυμάστε τη σκηνή που ο Jack (Leonardo DiCaprio) σχεδιάζε το πορτρέτο της γυμνής Rose (Kate Winslet), στον «Τιτανικό».

Ήταν τότε που ο Jack χρησιμοποιώντας μόνο ένα μολύβι, αποτύπωσε σε μια κόλλα χαρτί την αγαπημένη του Rose, η οποία πόζαρε φορώντας μόνο ένα εντυπωσιακό, γαλάζιο διαμάντι.

PostHeaderIcon Τοξικές "βόμβες" τα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια

Βιομηχανικά κτίρια, που κάποτε έσφυζαν από ζωή, σήμερα έχουν μετατραπεί σε «νεκροταφεία» επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει πουθενά στην ελληνική επικράτεια, ειδικός χώρος υγειονομικής ταφής για τα επικίνδυνα τοξικά απόβλητα, αφήνει πρόσφορο έδαφος για την επιδείνωση της κατάστασης. Παράλληλα, η ανεξέλεγκτη απόθεση των τοξικών αποβλήτων εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

PostHeaderIcon Τι διαβάζουν οι Ελληνες

 Μια λίγο... ιδιόρρυθµη παρέα: στο  ερώτηµα «Θα µπορούσατε να µου  αναφέρετε δύο ονόµατα συγγραφέων  των οποίων τα βιβλία επηρέασαν  καθοριστικά ή άλλαξαν τη ζωή σας;»,  ο Νίκος Καζαντζάκης (επάνω) έρχεται  πρώτος µε 16% και ακολουθούν, µε 5%,  πολύ διαφορετικοί άνθρωποι του λόγου  όπως ο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (άκρη  αριστερά), ο Κωνσταντίνος Καβάφης  (δεξιά) και η Λένα Μαντά (αριστερά)
Το κοινό των αναγνωστών είναι τελικά γένους θηλυκού, όπως συνηθίζουµε τα τελευταία χρόνια; 

Η 3η Πανελλήνια Ερευνα που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασµό του ΕθνικούΚέντρου Βιβλίου, τους µήνες Νοέµβριο και ∆εκέµβριο του 2010, δίνει την εξής απάντηση: είναι πολύ περισσότερες οι γυναίκες που διαβάζουν, αλλά διαβάζουν σχεδόν αποκλειστικά µυθιστορήµατα – όπως επίσης βιβλία ψυχολογίας και θρησκείας. Είναι επίσης πολύ περισσότερεςοι γυναίκεςπου ανήκουνστο τµήµα του πληθυσµού, το οποίο διαβάζει απόένα έως εννέα βιβλία τον χρόνο. Από κει και πέρα τα πράγµατα περιπλέκονται: ένα 9,4% τωνγυναικών δηλώνει ότι διαβάζει πάνω από 10 βιβλία τον χρόνο, αλλά το ίδιο δηλώνει και το 6,8% των ανδρών. Οι άνδρες, επίσης, διαβάζουν περισσότερο απότις γυναίκες ιστορία, φιλοσοφία, κοινωνικές επιστήµες, αρχαίους συγγραφείς, πολιτικά βιβλία,βιβλία ταξιδιών, αποκρυφισµού, θετικών επιστηµών.

PostHeaderIcon Νέο ρεκόρ έκανε σήμερα η τιμή της αμόλυβδης

http://www.faretra.gr/images/47458487benzini.jpg 
Νέο ρεκόρ κατέγραψε η αμόλυβδη βενζίνη, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στο 1,681 ευρώ το λίτρο, ενώ σε ορισμένα πρατήρια της χώρας πωλείται ακόμα και προς 1,87 ευρώ το λίτρο. Το προηγούμενο ρεκόρ 1,68 ευρώ το λίτρο είχε καταγραφεί στις 16 Μαρτίου.


PostHeaderIcon Στις 14 Απριλίου αρχίζει το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων

Στις 14 Απριλίου αρχίζει το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων 
Από τις 14 Απριλίου αρχίζει η εφαρμογή του πασχαλινού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων. Η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομορων Νήσων και Νήσων Αιγαίου σε συνεννόηση με τους Εμπορικούς Συλλόγους του λεκανοπεδίου της Αττικής προτείνει στους εμπόρους το ακόλουθο ωράριο: την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9 το πρωί ως το 9 το βράδυ και το Σαββάτο 16 Απριλίου από τις 9 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. 

PostHeaderIcon Φιλανθρωπική πασχαλινή εορταγορά

 
Ένα αλλιώτικο πασχαλινό παζάρι, για έναν «διαφορετικό» σκοπό διοργανώνει το Σαββατοκύριακο, ο Σύλλογος Ενηλίκων με Εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική και Εφηβική Ηλικία το «Κύτταρο».
Η πασχαλινή εορταγορά θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, (Ακαδημίας 50, Αίθουσα «Κόντογλου» - ισόγειο) και θα λειτουργήσει το Σάββατο 9 Απριλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το απόγευμα και την Κυριακή 10 Απριλίου, από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. 

PostHeaderIcon Κατά 57% ακριβότερο από πέρσι το πασχαλινό αρνί

Ακριβότερα θα πωλείται φέτος το αρνί σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις χονδρεμπόρων κρέατος, που ήδη προχωρούν σε προμήθειες για το Πάσχα.Αιτία της ανόδου των τιμών είναι η μειωμένη ελληνική παραγωγή και το γεγονός ότι οι ......

PostHeaderIcon Τουλάχιστον 150 νεκροί σε ναυάγιο

 
Τα πτώματα 15 μεταναστών εντοπίστηκαν ανοιχτά των ακτών της Λαμπεντούζα, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Περίπου 150 μετανάστες εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν όταν ένα πλοιάριο, το οποίο θεωρείται ότι μετέφερε περί τους 200 ανθρώπους από την Τυνησία, ναυάγησε κοντά στις ακτές της ιταλικής νήσου Λαμπεντούζα, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

PostHeaderIcon Σταμάτησε η διαρροή ραδιενεργού ύδατος στη Φουκουσίμα

Σταμάτησε η διαρροή ραδιενεργού ύδατος στη Φουκουσίμα 
Η διαχειρίστρια εταιρεία του σχεδόν κατεστραμμένου, από το φονικό σεισμό και το τσουνάμι των κυμάτων του Ειρηνικού ωκεανού που ακολούθησε, πυρηνικού σταθμού στη Φουκουσίμα δήλωσε την Τετάρτη ότι η διαρροή εμπλουτισμένου με ραδιενέργεια νερού, στη θάλασα, έχει πλέον σταματήσει.

PostHeaderIcon Επανακυκλοφορεί κλασικό μυθιστόρημα με απαγορευμένες gay σκηνές!

Το κλασικό μυθιστόρημα του James Jones, “Όσο υπάρχουν άνθρωποι (From here to Eternity)”, και η κινηματογραφική του μεταφορά, μας χάρισαν μία από τις πιο αξιομνημόνευτες ερωτικές σκηνές, με τον Burt Lancaster και τη Deborah Kerr, στους ρόλους του λοχαγού Milt Warden και της Karen. Τώρα όμως θα επανακυκλοφορήσει το μυθιστόρημα, ενώ θα συμπεριλαμβάνει και “απαγορευμένες” σεξουαλικές σκηνές μεταξύ ομοφυλοφίλων!


PostHeaderIcon Ξεπέρασε το Xbox 360 το PS3

Τα νεότερα από τον “πόλεμο της κονσόλας” έχουν ως εξής: Το PlayStation 3 τερμάτισε στο νήμα πρώτο στις πωλήσεις παγκοσμίως, για το 2010.


Σύμφωνα με την Strategy Analytics, εταιρεία ερευνών στις ΗΠΑ, η κονσόλα της Sony έφτασε τις 43,4 εκατομμύρια πωλήσεις, σε σχέση με την κονσόλα της Microsoft που πούλησε 42,9 εκατομμύρια Xbox.

PostHeaderIcon Το άγαλμα που διχάζει

 
Ο βασιλιάς της ποπ ζει, μέσα από έργα τέχνης. Η νεαρή καλλιτέχνης Μαρία Βόν Κόλερ δημιούργησε ένα άγαλμα που έχει διχάσει τους φαν του βασιλιά της ποπ.
Στο  άγαλμα που ονομάζεται η παναγία με το βρέφος απεικονίζει την στιγμή όπου σε ξενοδοχείο του Βερολίνου ο τραγουδιστής ήταν έτοιμος να πετάξει από μπαλκόνι του πέμπτου ορόφου  τον μόλις 9 μηνών γιο του  Prince Michael .


 Το εκκενωτικό αυτό άγαλμα  βρίσκεται στο παράθυρο δισκογραφικής εταιρίας στο Ανατολικό Λονδίνο.
Και να τα το πρώτο… Προ λίγων ημερών έγιναν τα αποκαλυπτήρια ενός άλλου αγάλματος του Τζάκσον έξω από το γήπεδο της Φούλαμ το Craven Cottage. H εικαστική αυτή παρέμβαση ήταν έμπνευση του πολυεκατομμυριούχου Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, ο οποίος ήταν στενός φίλος τραγουδιστή.

 Αυτό το άγαλμα υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 100.000 λίρες και είναι κατασκευασμένο από ειδικό γύψο.



PostHeaderIcon Ηνωμένες Πολιτείες: Ίσως η μεγαλύτερη υποκλοπή προσωπικών δεδομένων

 
Υποκλοπή εκατομμυρίων emails σημειώθηκε την Παρασκευή 1η Απριλίου στις Ηνωμένες Πολιτείες έπειτα από παραβίαση ασφάλειας σε δίκτυο γνωστής εταιρίας μάρκετινγκ. Οι πληροφορίες που εκλάπησαν μεταξύ άλλων αφορούν και πελάτες γνωστών τραπεζικών οργανισμών, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς. 
Προσωπικά δεδομένα, όπως emails και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών θα μπορούσαν να διευκολύνουν τυχόν παράνομες διαδυκτυακές δραστηριότητες. Η ακριβής έκταση του προβλήματος έγινε αντιληπτή 48 ώρες αργότερα και η εταιρία ξεκίνησε από την Δευτέρα μια γιγαντίαια επιχείρηση ενημέρωσης όλων των πελατών της.


PostHeaderIcon Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: 500.000 δολ. για τους σεισμόπληκτους της Ιαπωνίας

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: 500.000 δολ. για τους σεισμόπληκτους της Ιαπωνίας 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεά ύψους 500.000 δολ. για τη στήριξη δράσεων αρωγής και αποκατάστασης στους πληγέντες του σεισμού της Ιαπωνίας. Οι δύο δωρεές ύψους 250.000 δολ. έκαστη θα προσφερθούν στους οργανισμούς Japanese Red Cross Society (JRCS) και Japan Society.

PostHeaderIcon H αύξηση των τιμών μπορεί να σβήσει τα τσιγάρα

H αύξηση των τιμών μπορεί να σβήσει τα τσιγάρα 

Αυξήσεις της τάξεως του 10% στις τιμές των πακέτων τσιγάρων, μέσω του ειδικού φόρου κατανάλωσης, ζητούν οι επιστήμονες, θεωρώντας ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέτρο στην προσπάθεια για μείωση του αριθμού των καπνιστών και των μοιραίων συνεπειών που επιφέρει το κάπνισμα σε χιλιάδες άτομα, γράφει το "Έθνος".

Παρουσιάζοντας χθες σχετική ευρωπαϊκή έκθεση, για την πρόοδο στη διακοπή του καπνίσματος (EQUIPP), ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Κατά του Καπνίσματος, καθηγητής κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, ο πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, ο καθηγητής κ. Γιάννης Κυριόπουλος και ο οικονομολόγος της Υγείας κ. Κώστας Αθανασάκης, ζήτησαν μεγάλες αυξήσεις, πάνω από 10%, στις τιμές των τσιγάρων ώστε να μειωθού περαιτέρω οι καπνιστές.
Ο αντικαπνιστικός νόμος έχει οδηγήσει σε μείωση κατά 2% έως 3% των καπνιστών στον πληθυσμό των ενήλικων Ελλήνων και κατά 12% της ετήσιας κατανάλωσης τσιγάρων, ποσοστά που σίγουρα μπορούν να ανέβουν. Παράλληλα, έγινε πρόταση για κάλυψη από τα Ταμεία της αγωγής για διακοπή του καπνίσματος και η εισαγωγή ειδικής εκπαίδευσης στις ιατρικές σχολές και στους γιατρούς όλων των βαθμίδων παροχής περίθαλψης.
Ο κ. Κυριακόπουλος επεσήμανε ότι σύμφωνα με ευρωπαϊκά στοιχεία, η αύξηση της τιμής του πακέτου είναι ένα μέτρο που μειώνει τη ζήτηση, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Δανίας, όπου η αύξηση κατά 10% του ειδικού φόρου επέφερε μείωση της κατανάλωσης κατά 4%.
Σύμφωνα με τους ειδικούς το κάπνισμα προκαλεί κάθε χρόνο 20.000 θανάτους στην Ελλάδα, ενώ οι πάσχοντες από νοσήματα που σχετίζονται με αυτό είναι 600.000. Αναφορικά με το ποσοστό καπνιστών στη χώρα μας, το 2006 ήταν 46,8%, ενώ το 2011 έχει μειωθεί στο 36%.

πηγή

PostHeaderIcon Οι συνέπειες της ζωής στην πόλη

 
Ο αστικός χώρος χαρακτηρίζεται από μεγάλη συγκέντρωση κεφαλαίου, κτιρίων, υποδομών, εξοπλισμού. Η συγκέντρωση αυτή έχει και τις αρνητικές της συνέπειες. Για ορισμένους μάλιστα ‘οι σημερινές πόλεις είναι η αποτυχία του αιώνα’.
Η διάσκεψη κορυφής ‘Habitat ΙΙ’, το 1996, έριξε φως στα σχετικά προβλήματα. Ο συνωστισμός, η κοινωνική αποξένωση, οι υποβαθμισμένες συνθήκες διαβίωσης, η περιορισμένη προσφορά οικονομικά προσιτής γης, η έλλειψη δημοσίων αγαθών όπως το νερό, ο καθαρός αέρας, ο ελεύθερος χώρος, αποτελούν ορισμένες μόνο από τις παθολογίες της αστικοποίησης.  

PostHeaderIcon Μείωση-ρεκόρ στο στρώμα του όζοντος στην Αρκτική

Σε χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ έφτασε το στρώμα του όζοντος στον Αρκτικό Κύκλο αυτό το χειμώνα λόγω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.
Στα τέλη Μαρτίου, 40% του στρώματος του όζοντος είχε καταστραφεί, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 30%.


PostHeaderIcon Γιατί τα «καλά κορίτσια» χάνουν στον έρωτα

Γιατί τα «καλά κορίτσια» χάνουν στον έρωτα 
Οι άνδρες θέλουν τις «ντίβες», υποστηρίζει η Σέρι Άργκοβ στο νέο βιβλίο της «Why Μen Marry Bitches».Είστε άτυχες στον έρωτα; Ο φίλος σας δεν θέλει να «δεσμευτεί» σε σοβαρή σχέση ή ο σύζυγός σας σας συμπεριφέρεται υποτιμητικά; Σύμφωνα με το νέο βιβλίο της Σέρι Άργκοβ, ο λόγος για όλα αυτά τα δεινά δεν είναι άλλος από την... καλοσύνη σας.

PostHeaderIcon Οι πρώτοι δασικοί χάρτες στο Διαδίκτυο

Οι πρώτοι δασικοί χάρτες στο Διαδίκτυο 
Δάση και δασικές εκτάσεις 3.764 στρεμμάτων στις περιοχές του Μαραθώνα και της Νέας και Παλαιάς Πεντέλης έχουν αλλάξει χρήση. Αυτό προκύπτει από τους τρεις πρώτους δασικούς χάρτες οι οποίοι αναρτώνται την Τετάρτη 6 Απριλίου από το ΥΠΕΚΑ, με καθυστέρηση 35 χρόνων. 


PostHeaderIcon Η συγκλονιστικότερη μέρα της ζωής της παρέα με τον Έλβις!

elvis1 
Πριν από 50 χρόνια, μια δεκαεξάχρονη θαυμάστρια του Έλβις Πρίσλει έζησε την συγκλονιστικότερη ημέρα της ζωής της, την... απαθανάτισε φωτογραφικά και μοιράστηκε τα πειστήρια με την καλυτερή της φίλη. 


PostHeaderIcon Τα σεξουαλικά σκάνδαλα δίνουν και παίρνουν στις Στρατιωτικές Ακαδημίες

 

Το έλα να δεις γίνεται στις στρατιωτικές ακαδημίες της Αυστραλίας. Τα σεξουαλικά σκάνδαλα βρίσκονται σε έξαρση και ο υπουργός Άμυνας δεν ξέρει τι να κάνει.

Το υπουργείο Αμύνης της Αυστραλίας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ανέθεσε στην αστυνομία να ερευνήσει τις καταγγελίες μιας 18χρονης πρωτοετούς δόκιμης, σύμφωνα με την οποία, ο συμφοιτητή της κατέγραψε την ερωτική συνεύρεση τους και την μετέδωσε μέσω του Skype σε φίλους του.
 

PostHeaderIcon Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι

 
Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε, να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον
Βλέπετε, κάποια πράγματα για να γίνουν, απαιτούν μαζική συμμετοχή.

Το πρόβλημα βέβαια, είναι πως πρόκειται για εκατομμύρια νοικοκυριά, και λίγο από το καθένα, μαζέυονται τεράστεια ποσά ενέργειας που πάνε χαμένα, αμαρτία είναι.

PostHeaderIcon Η γυµνή αλήθεια της Ελίζαµπεθ Τέιλορ

Ηταν ένα προσωπικό, ιδιωτικό δώρο. Παραλήπτης του, ο σύζυγος µιας σταρ του Χόλιγουντ. Οµως η γυµνή φωτογραφία της Ελίζαµπεθ Τέιλορ δεν ήταν γραφτό να παραµείνει ιδιωτική υπόθεση. Ο σηµερινός της κάτοχος, ένας συλλέκτης ενθυµίων διάσηµων ονοµάτων, έδωσε στη δηµοσιότητα το καλλιτεχνικό γυµνό πορτρέτο της 24χρονης Λιζ.

PostHeaderIcon Ανθεκτικά μικρόβια από την Ελλάδα εξαπλώθηκαν στην Ευρώπη

Τα μικρόβια που απομονώνονται στα ελληνικά νοσοκομεία εμφανίζουν μεγάλη ανθεκτικότητα στα διάφορα αντιβιοτικά, ενώ αρκετοί μικροοργανισμοί έχουν διοχετευθεί από τη χώρα μας, στην Ευρώπη.


Εξαιτίας δε, της ανθεκτικότητας του 80% των μικροβίων, που απομονώνονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα ελληνικά νοσοκομεία, η θεραπεία των αντίστοιχων λοιμώξεων είναι αρκετά δύσκολη. Έτσι η χώρα μας έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στο στόχαστρο διεθνών οργανισμών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι ασθενείς από την Ελλάδα υφίστανται έλεγχο πριν εισαχθούν σε νοσοκομεία της Ολλανδίας, της Γερμανίας, και των Σκανδιναβικών χωρών.


PostHeaderIcon Καβάλα: Έπαθε ηλεκτροπληξία σε αντλιοστάσιο!

 

Ο 22χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης...

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα της Τρίτης (05-04-2011) σε αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος  Ακροποτάμου. Ένας 22χρονος Αλβανός, για άγνωστους λόγους μπήκε σε οικίσκο αντλιοστασίου με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία.

PostHeaderIcon Στην ελληνική μειονότητα της Πόλης περνούν 15 σχολεία

 

«Ένα ακόμα αίτημα της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη ικανοποιείται», μετά την απόφαση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας για τη διοικητική καταγραφή της παύσης λειτουργίας μειονοτικών σχολείων «που είναι απολύτως αδρανή για πολλές δεκαετίες», λέει ο εκπρόσωπος των μειονοτικών Ευαγών Ιδρυμάτων κ. Λάκης Βίγκας.
Το τουρκικό υπουργείο Παιδείας, αποσύρεται από περισσότερα από 15 σχολικά κτίρια, στα οποία διατηρούντο εικονικά «διευθυντές» απεσταλμένοι από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας.

«Τα σχολικά αυτά κτίρια μπορούν πλέον να επισκευαστούν και να αξιοποιηθούν για τις πολιτιστικές και άλλες ανάγκες της ομογένειας», λέει ο κ. Βίγκας.
Μέχρι σήμερα η τουρκική διοίκηση, υποστήριξε ότι η συνθήκη της Λοζάννης απαγόρευε τη διοικητική καταγραφή της πραγματικής κατάστασης.
Ήδη έχει ρυθμιστεί η απομάκρυνση του υπουργείου Παιδείας από τα εκπαιδευτήρια της συνοικίας των Ταταύλων, του Αρναούτκιοϊ και του Ιωακείμιου Λυκείου στην περιοχή Μπαλατά του Φαναρίου.
«Το Υπουργείο αποφάσισε να αποσυρθεί μετά από πολλές δεκαετίες, και μετά από πολλές παρεμβάσεις μας» λέει ο κ. Βίγκας και τονίζει ότι μπορούν πλέον τα κτίρια των εκπαιδευτηρίων να χρησιμοποιηθούν «ως πολιτιστικά κέντρα, μουσεία, ή ακόμα και ξενώνες για όσους έρχονται από την Ελλάδα».


PostHeaderIcon Η ζωή ξεκινά στα... 85!

 
Κι όμως, τα ογδόντα είναι η καλύτερη ηλικία για τον άνθρωπο. Στα 80 κάτι σου, είσαι πολύ πιο ευτυχισμένος. Αν καταφέρεις να φτάσεις ως εκεί.

Αυτό ισχυρίζεται ο βιολόγος Lewis Wolpert, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, στο βιβλίο του You Are Looking Very Well.

PostHeaderIcon Αναζητούν τα οστά της Μόνα Λίζα

Αναζητούν τα οστά της Μόνα Λίζα 
Ιταλοί ερευνητές άρχισαν ανασκαφές σε μοναστήρι στη Φλωρεντία για να βρουν τα οστά μιας γυναίκας της Αναγέννησης που πιστεύεται ότι ήταν το μοντέλο για την Μόνα Λίζα.

Αν επιτύχουν, η έρευνα μπορεί να πιστοποιήσει την ταυτότητα της γυναίκας που εικονίζεται στο αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι - ένα μυστήριο που έχει απασχολήσει ειδικούς και εραστές της τέχνης επί αιώνες και έχει οδηγήσει σε αμέτρητες θεωρίες.

PostHeaderIcon Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου

Ζώδια: Το ζώδιο σας σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 
Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου). Εντονες πιέσεις θα ασκηθούν αυτή την περίοδο τόσο στον επαγγελµατικό όσο και στον ψυχολογικό τοµέα, καθώς και σε πρακτικά ζητήµατα. Αποφύγετε να πισωγυρίσετε σε συµπεριφορές που γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι δεν σας οδήγησαν σε καµιά θετική εξέλιξη στο παρελθόν. Η νέα φάση ζωής απαιτεί καινούργιους δυναµικούς τρόπους αντιµετώπισης.

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 06/04/2011

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές κατά τόπους στα ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά, ενίσχυση των ανέμων και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Τετάρτη 6 Απριλίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική - Βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 10 έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 18 - 20 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin