Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Θεσμοθετείται η κάρτα εργασίας

 
 Θεσμοθέτηση της κάρτας εργασίας, αυστηρότερες κυρώσεις για παραβάτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, αλλά και ασφαλιστικές ρυθμίσεις, συμπληρωματικές του ασφαλιστικού νόμου(Ν. 3863/2010), περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα, η κάρτα εργασίας δίνει τη δυνατότητα στο ΣΕΠΕ και στο ΙΚΑ κυρίως, να ελέγχουν με ηλεκτρονικό και σύγχρονο τρόπο την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων, το ωράριο εργασίας κ.λπ. Επιπλέον, παρέχεται ουσιαστικό κίνητρο στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους για την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου με μείωση των εισφορών κατά 10% από 1/7/2011.

PostHeaderIcon Τοξική βόμβα στο Αιγαίο!

Στο έσχατό της σημείο έχει φτάσει η οικολογική κατάσταση στη Μαύρη Θάλασσα, όπου, λόγω των τρομακτικών επιπέδων ρύπανσης, ίχνη ζωής ανιχνεύονται πλέον μόνο από τα 100 μέτρα βάθος και έπειτα! Η Ευρωπαϊκή Ένωση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μιλώντας πλέον ανοικτά για επερχόμενη οικολογική καταστροφή, καλώντας τα κράτη της περιοχής να λάβουν άμεσα μέτρα.

 Έλληνες επιστήμονες, ωστόσο, δηλώνουν ότι οι συνέπειες από τη ρύπανση του Ευξείνου Πόντου απειλούν ακόμα και τη χώρα μας. Ο λόγος είναι τα δύο κύρια ρεύματα απορροής της Μαύρης Θάλασσας προς το Αιγαίο. Το πρώτο καταλήγει στην παράκτια περιοχή κοντά στην Αλεξανδρούπολη, ενώ το δεύτερο φτάνει μέχρι τις ανατολικές ακτές της Χαλκιδικής, δηλαδή στα νερά που περιβάλλουν την Αθωνική Πολιτεία.

 Αν και είναι σχεδόν απίθανο να διαπιστωθεί ο βαθμός που επηρεάζεται το Αιγαίο, οι επιστήμονες παρουσιάζονται βέβαιοι πως τουλάχιστον ένα μέρος από τη ρύπανση της γειτονικής θάλασσας φτάνει στα ελληνικά νερά.

PostHeaderIcon Wikileaks: "Βούδας" ο Καραμανλής για Αμερικανούς

 
Αποκαλυπτικά τηλεγραφήματα της Wikileaks, που αφορούν την Ελλάδα φέρνει στο φως η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής». Τα συγκεκριμένα απόρρητα έγγραφα αναφέρονται σε πολιτικά πρόσωπα της χώρας ενώ δείχνουν το παρασκήνιο που προηγήθηκε για κρίσιμα εθνικά θέματα.
 
«Βούδας» ο Καραμανλής
 
«Βούδας» είναι ο χαρακτηρισμός που επεφύλαξαν αμερικανοί διπλωμάτες για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. «Σπάνια αποκαλύπτει τις σκέψεις του» αναφέρει ο διπλωμάτης Ντάνιελ Σπέκχαρντ σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα, μετά την συνάντησή του με τον τότε πρωθυπουργό στις 4 Ιανουαρίου 2008, κατά την οποία ο κ. Καραμανλής ήταν «άνετος και εξέφραζε με κάθε ευκαιρία τον σεβασμό και την συμπάθειά του προς τις ΗΠΑ».


PostHeaderIcon Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ στα ελληνικά ύδατα

Οπλισμένα αεροσκάφη άλλων χωρών επιχειρούν από τη Σούδα, ενώ και το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ...ντε Γκολ βρίσκεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να επιχειρήσει από εκεί κατά της Λιβύης τις επόμενες ημέρες, παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ στα ελληνικά ύδατα

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ ο Πάνος Μπεγλίτης τόνισε ωστόσο ότι η Ελλάδα συμμετέχει στη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη παρέχοντας μόνο διευκολύνσεις.


PostHeaderIcon Eίδος... πολυτελείας το νερό

Παγκόσμια ημέρα νερού έχει οριστεί η Τρίτη (22.03) και όμως... δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό ακόμη και αν αποτελεί αγαθό πρώτης ανάγκης. Το νερό πλέον θα αποτελεί είδος πολυτελείας, ενώ αναμένεται να γίνει ακόμη σπανιότερο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ιδιαιτέρως δε στην ευάλωτη περιοχή της μεσογειακής λεκάνης.

Παρόλο που κάποιο θεωρούν το νερό ως δεδομένο και δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς την κατανάλωση και τη γενική χρήση του, 880 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό ενώ 2,7 δισεκατομμύρια -ανάμεσά τους 980 εκατομμύρια παιδιά- δεν έχουν πρόσβαση σε επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής. 

PostHeaderIcon Πόσο κοστίζουν τα προσωπικά δεδομένα ενός χρήστη;

Το σύγχρονο online έγκλημα έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που είναι πλέον συγκρίσιμο – από οικονομική άποψη – με άλλες οργανωμένες παράνομες δραστηριότητες, όπως η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων.
Μπορεί η αξία των δεδομένων των χρηστών ή των online λογαριασμών τους να φαίνεται ασήμαντη, ωστόσο πρόκειται για στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν «χρυσωρυχείο» για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.


PostHeaderIcon «Αμαρτωλό» μασάζ σε ινστιτούτο

Στη σύλληψη ενός 25χρονου και μιας 41χρονης προχώρησαν άνδρες του Τμήματος Ηθών στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι χρησιμοποιούσαν ως «βιτρίνα» ... για την παροχή ερωτικών υπηρεσιών στους πελάτες τους ένα ινστιτούτο μασάζ στην Καλαμαριά.
Ο 25χρονος συνιδιοκτήτης της επιχείρησης κανόνιζε επ' αμοιβή ερωτικά ραντεβού με τη συνεργασία της 41χρονης ιδιοκτήτριας και ωθούσαν στην πορνεία 24χρονη Ουκαρνή υπάλληλό τους, παραχωρώντας κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για την έκδοση της στους πελάτες. 

Από την πλευρά της, η υπάλληλος παρείχε ερωτικές υπηρεσίες, σε επιλεγμένους πελάτες του «Ινστιτούτου», χωρίς να έχει υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις και χωρίς να είναι εφοδιασμένη με τη σχετική άδεια.
Η αστυνομία συνέλαβε επίσης και μια 39χρονη Βουλγάρα, η οποία εργαζόταν ως φυσιοθεραπεύτρια στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.



PostHeaderIcon Κατασχέθηκαν 20 τόνοι ακατάλληλες αραχίδες Κίνας

 
 Κατασχέθηκε φορτίο με αραχίδες χωρίς κέλυφος, βάρους 19.500 κιλών, προέλευσης Κίνας, διότι στο δείγμα που πήραν οι γεωπόνοι της υπηρεσίας στις 11 Μαρτίου 2011 η περιεκτικότητα σε *αφλατοξίνες ήταν πάνω από τα επιτρεπτά όρια, όπως προέκυψε από τις αναλύσεις που έκανε το Γενικό Χημείο του Κράτους.

PostHeaderIcon Καλημέρα... ;;; Οψόμεθα... :P


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin