Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon «Οι εξετάσεις δεν δείχνουν πείνα»

 
«Η κατάσταση της υγείας των μεταναστών είναι πολύ καλή. Είναι σίγουρο ότι τα συγκεκριμένα άτομα δεν έχουν παραμείνει ασίτιστα επί ενάμιση μήνα».
Τη δήλωση βόμβα έκανε στη Real news η επιμελήτρια Α’ και Β’ παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ελπίς, Βασιλική Παπαλημναίου, θεράπων γιατρός των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από το Μέγαρο Υπατία, την περασμένη Τετάρτη.


Παράλληλα, σύμφωνα με αδιάσειστα ντοκουμέντα, σε αρκετές περιπτώσεις, οι εργαστηριακές εξετάσεις των μεταναστών που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία στις αρχές της περασμένης βδομάδας δεν είναι συμβατές με τα δεδομένα που θεωρούνται αναμενόμενα για άτομα που έχουν παραμείνει χωρίς τροφή τόσο μεγάλο διάστημα.
Ειδικότερα, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που έχουμε στη διάθεση μας δείχνουν, σχεδόν σε όλες τις παραμέτρους, τιμές μέσα στα φυσιολογικά όρια. Σε καμμία από αυτές δεν φαίνεται να έχουν διαταραθχεί ιδιαίτερα οι ηλεκτρολύτες (κάλιο,νάτριο,μαγνήσιο κ.λ.π) είτε η ουρία και η κρεατίνη. Πρόκειται για σημαντικές ενδείξεις, καθώς,όπως μας εξηγεί ο διδάκτωρ Παθολογίας Αναστάσιαδης Σπαντιδέας, «όταν ένα άτομο δεν τρώει για μεγάλο διάστημα περιμένουμε να οδηγηθεί σε αφυδάτωση και να έχουν τουλάχιστον επηρεαστεί οι ηλεκτρολύτες τους. Επίσης η μη ενεργειακή κάλυψη οδηγεί σε μεταβολική οξέωση με παραγαγή κετονών,που αποτυπώνονται με διαταραγμένες τιμές σε ουρία και κρεατίνη. Επιπρόσθετα,η κλινική εικόνα ενός ανθρώπου που δεν σιτίζεται επί ενάμιση μήνα είναι χαρακτηριστική: παρουσιάζει μεγάλη αδυναμία,εξάντληση,αφυδάτωση ακόμη και διαταραχή συνείδησης».Ωστόσο, οι εργαστηριακές εξετάσεις των μεταναστών που νοσηλεύονται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, σε πολλές περιπτώσεις είναι εντός των φυσιολογικών ορίων.«Ευτυχώς για τους αυτούς τους ανθρώπους είναι υγιέστατοι. Βέβαια, τόσο οι εξετάσεις τους όσο και η γενικότερη κλινική εικόνα δεν συνάδουν με ανθρώπους που κάνουν απεργία πείνας για μεγάλο χρονικό διάστημα», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι θεράποντες γιατροί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
«Οι Συνοδοί»
Με βόλτες στο προαύλιο, κάπνισμα και συνομιλίες στο κινητό περνάνε την ώρα τους κάποιοι από τους νοσηλεύομενους. Άγρυπνοι φρουροί οι ομάδες επιτροπής αλληλεγγύης, οι οποίες βρίσκονται δίπλα τους σε 24ωρη βάση, προκειμένου να τους βοηθήσουν να μην υποκύψουν στο πειρασμό του… φαγητού!
Ο υπερβάλλων ζήλος τους είχε αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να έρθουν σε σύγκρουση με το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.Ο Διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς,Θόδωρος Γιάνναρος αποκαλύπτει ότι κάποιοι μετανάστες ζήτησαν να πιουν τσάι με ζάχαρη όμως οι συνοδοί δεν το επέτρεψαν. Μάλιστα σε άλλη περίπτωση ο συνοδός έβγαλε τον δίσκο με τα φαγητά που άφησε ο τραπεζοκόμος έξω από το δωμάτιο. Επίσης υπήρξαν διαμαρτυρίες για το ότι σιτίζονταν οι ασθενείς στα διπλανά κρεβάτια με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε πειρασμό οι απεργοί!«Εμάς μας ενδιαφέρει πρωτίστως η υγεία αυτών των παιδιών. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι δε θα παρουσιάσουν σοβαρές και μη αναστρέψιμες οργανικές βλάβες» τονίζει ο διοικητής του νοσοκομείου Ελπίς.
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, εξαιτίας της πιέσης των συνοδών, η παθολόγος Β. Παπαλημναίου: «Τα άτομα αυτά είναι μόνιμα δίπλα στους μετανάστες παρακολουθώντας μήπως και τους δώσουμε φαγητό. Αυτό είναι πρωτοφανής παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων».Σύμφωνα με μαρτυρία συνοδού ενός ασθενούς που νοσηλεύεται στον ίδιο θάλαμο με μετανάστη, στο νοσοκομείο Ελπίς ενώ ο απεργός του έκανε νόημα ότι ήθελε να πάρει το μπισκότο που του πρόσφερε, η αυστηρή ματιά του ατόμου από την ομάδα περιφρούρησης τον… πάγωσε!«Πράγματι, έχουμε καταγγελίες ότι σε κάποια νοσοκομεία οι συνοδοί των μεταναστών τους εμπόδισαν να λάβουν τροφή»,αποκαλύπτει ο Άρης Μουσιώνης διοικητής της 1ης Υγειονομικής περιφέρειας και συμπληρώνει: «Για παράδειγμα, σε κάποια περίπτωση ο μετανάστης ζήτησε τροφή και σε κάποια άλλη χυμό. Οι συνοδοί του όμως, παρενέβησαν και δεν επέτρεψαν στο προσωπικό τους να τους τα δώσει».
Από την πλευρά τους, μέλη των ομάδων Επιτροπής Αλληλεγγύης δήλωσαν στην RΝ ότι η προσπάθεια τους έγκειται στο να διασφαλίσουν ότι θα γίνει σεβαστή η απόφαση των μεταναστών να μη σπάσουν την απεργία πείνας.



PostHeaderIcon Πώς θα συντηρήσετε σωστά τα τρόφιμα;

 

Η επεξεργασία των τροφίμων είναι τόσο παλιά όσο και ο άνθρωπος, αφού ο πρωτόγονος άνθρωπος, εκτός από την εξεύρεση της τροφής του, φρόντιζε επιμελώς και για τη συντήρησή της. Ο τρόπος και η σωστή αποθήκευση διάφορων ειδών τροφίμων είναι ευθύνη του καταναλωτή. Να θυμόμαστε να προσέχουμε πάντα τις ημερομηνίες στη συσκευασία του προϊόντος...

 


PostHeaderIcon Πέταξε από γέφυρα την 4χρονη κόρη του για να εκδικηθεί τη γυναίκα του

 
"Σε παρακαλώ πήγαινε να την πάρεις. Η Ντάρσι δεν ξέρει να κολυμπά" εκλιπαρούσε τον πατέρα ο 6χρονος αδελφός της.

Ακόμη μια σκηνή ενός οικογενειακού δράματος εκτυλίσσεται αυτές τις μέρες στις δικαστικές αίθουσες της Αυστραλίας. Πρόκειται για την δίκη του πατέρα που πέταξε από μια γέφυρα την 4χρονη κόρη του.

PostHeaderIcon Παύση 21 ιερέων λόγω έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση

http://www.faretra.gr/images/1_1nmgu.jpg 
Εκτός άμβωνα βρέθηκαν προσωρινά 21 καθολικοί ιερείς στη Φιλαδέλφεια, που ερευνώνται ως ύποπτοι σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Η κίνηση ακολουθεί σωρεία επικρίσεων σε βάρος της οικείας Αρχιεπισκοπής για τα «στραβά μάτια» που έκανε σε προηγούμενες παρόμοιες υποθέσεις.

Οι ιερείς δεν θα ασκούν τα καθήκοντά τους μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα, ανέφερε ο καρδινάλιος Τζάστιν Ριγκάλι, σημειώνοντας πως τα ονόματά τους δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

PostHeaderIcon Κλεμμένες εικόνες από την Ελλάδα εντοπίστηκαν στην Temple Gallery του Λονδίνου

 
Ένας πραγματικός αγώνας δρόμου διεξάγεται εδώ και λίγες μέρες για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση εικόνων που έχουν κλαπεί τα τελευταία χρόνια από εκκλησίες και μοναστήρια ολόκληρης της χώρας.
Όλα ξεκίνησαν όταν ιδιώτης εντόπισε στην ιστοσελίδα της Temple Gallery του Λονδίνου εικόνες που είχαν κλαπεί από μοναστήρια των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα ο ιδιώτης σύγκρινε την εικόνα της Υπαπαντής της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόπου στο Βισικό με εικόνα που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της πινακοθήκης και διαπίστωσε ότι πρόκειται για την ίδια εικόνα. Αμέσως ενημέρωσε το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας και κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση των εικόνων με τη συνεργασία της βρετανικής αστυνομίας και της Interpol.


PostHeaderIcon Αιώνιοι 360.000 φοιτητές και τα ακριβά συγγράμματα

Αιώνιοι 360.000 φοιτητές και τα ακριβά συγγράμματα 
Στην κατηγορία των αιωνίων κατατάσσονται οι δύο στους τρεις φοιτητές που είναι εγγεγραµµένοι στα πανεπιστήµια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Το στοιχείο αυτό, το οποίο καταδεικνύει µία από τις πλέονχαρακτηριστικές στρεβλώσεις της Ανώτατης Εκπαίδευσης, προέκυψε εµµέσως από τηµελέτη των συγγραµµάτων πουπαρέλαβανοι φοιτητές µέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήµατος διανοµής «Εύδοξος» (http://eudoxus.gr/).

PostHeaderIcon Έφηβος υπέβαλε αγωγή κατά του σχολείου του γιατί...δεν έμαθε γράμματα!

 
Ένας 15χρονος από τη Μελβούρνη κατέθεσε αγωγή εναντίον των εκπαιδευτικών αρχών της Αυστραλίας εξαιτίας της...κακής σχολικής του επίδοσης.

Οι συνήγοροι του Στέφαν Μπένιτς δήλωσαν χθες Δευτέρα στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο ότι ο πελάτης τους είναι "σε σοβαρή μειονεκτική θέση" επειδή μετά βίας μπορεί να διαβάσει και να γράψει παρά τη μακρόχρονη φοίτησή του στο Κολέγιο Maribyrnong.

PostHeaderIcon Ποια ελληνικά μνημεία περιλαμβάνονται στη λίστα Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco;

 

Η Ελλάδα έχει συνυπογράψει από το 1981 τη Συνθήκη της UNESCO για την προστασία των μνημείων και χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς. Από τότε και μέχρι σήμερα, έχουν ενταχθεί δεκαεπτά (17) ελληνικά μνημεία και χώροι, στη λίστα των μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.


PostHeaderIcon 1,1 εκατομμύριο δολάρια για ένα τεύχος κόμικ!

 

Κι όμως ο Spiderman είναι πολύ μα πολύ ακριβός. Ένα τεύχος του περιοδικού κόμικς Marvel πωλήθηκε για 1,1 εκατομμύριο δολάρια.

Ένα τεύχος του αμερικανικού περιοδικού κόμικς Marvel στο οποίο ο Σπάιντερ-Μαν κάνει την πρώτη εμφάνισή του, το 1962, έφτασε την τιμή του 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων στη διάρκεια πλειστηριασμού στο Ίντερνετ, ανακοίνωσε ο οργανωτής της πώλησης.
Το τεύχος είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κόστιζε 12 σεντς όταν κυκλοφορούσε στα περίπτερα έχοντας στο εξώφυλλο τον Σπάιντερ-Μαν στην πρώτη εμφάνισή του.
Πρόκειται για το δεύτερο υψηλότερο ποσό που πληρώθηκε σε δημοπρασία για κόμικς. Το ρεκόρ του 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων πέτυχε το 2010 ένα περιοδικό του 1938 στο οποίο έκανε το ντεμπούτο του ο Σούπερμαν, υπενθύμισε σε ανακοίνωσή του ο ιδρυτής του ιστότοπου πωλήσεων στο Ίντερνετ ComicConnect.com Στίβεν Φίσλερ.



PostHeaderIcon Η Σελήνη σε απόσταση αναπνοής από την Γη

Σελήνη 
Σε λίγες μέρες, η Σελήνη αναμένεται να πλησιάσει την Γη σε πολύ κοντινή απόσταση. Μάθετε πότε ακριβώς θα συμβεί και τι συνέπειες θα έχει!
Στην κοντινότερη απόστασή της με τη Γη πρόκειται να βρεθεί η Σελήνη στις 19 Μαρτίου, αποκαλύπτοντας μια μοναδική θέα ακόμα και στους ερασιτέχνες αστρονόμους.
Το φαινόμενο ονομάζεται «σεληνιακό περίγειο». Η Σελήνη θα περάσει μόλις 354.507 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Πρόκειται για την κοντινότερη απόσταση που θα βρεθούν τα δύο ουράνια σώματα από το 1992.
Εν όψει του φαινομένου, το Διαδίκτυο έχει πάρει «φωτιά» από επίδοξους «επιστήμονες», οι οποίοι προβλέπουν καταστροφές να ακολουθούν τη βόλτα της Σελήνης στον γήινο ουρανό.


PostHeaderIcon «Συναγερμός αυτοκτονίας» στο Facebook

H εταιρία πίσω από το Facebook ανακοίνωσε πως θα ενεργοποιήσει σύντομα ένα ειδικό σύστημα που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν report χρήστες που δείχνουν δείγματα ότι θα αυτοκτονήσουν. Η εν λόγω λειτουργία βρίσκεται εδώ και μερικές εβδομάδες σε beta φάση, προσπαθώντας να δώσει λύση στα πολλά προβλήματα που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται με ανθρώπους που δηλώνουν ανοιχτά μέσω του λογαριασμού τους πως σκέφτονται να δώσουν τέλος στη ζωή τους.

PostHeaderIcon "Τι σκέφτεται κάθε άνδρας εκτός από το σεξ"

 

Με αυτό τον τίτλο το βιβλίο αυτό έγινε μπεστ σέλερ ξεπερνώντας ακόμη και σε πωλήσεις τον Χάρι Πότερ και τον Κώδικα Ντα βίντσι. Και τι λέει μέσα;
Απολύτως τίποτα! Τι εννοούμε;
Ξεπερνώντας τις πωλήσεις του Χάρυ Πότερ και του Κώδικα Νταβίνσι το βιβλίο με τίτλο «Τι σκέφτεται κάθε άνδρας πέρα από το σεξ» έχει φθάσει στο νούμερο 744 των μπέστ σέλερ του Αμαζον.

Το βιβλίο υποστηρίζει ότι αποκαλύπτει τα «μυστήρια» του αρσενικού μυαλού, και εξετάζει τα τι σκέφτεται κάθε αρσενικό, εντούτοις, κάθε μια από τις 200 σελίδες είναι απολύτως κενή!
Το αξιοσημείωτο είναι όμως ότι το βιβλίο έχει προκαλέσει αγοραστική φρενίτιδα ενώ έχει γίνει “must” στις βρετανικές πανεπιστημιουπόλεις με τους σπουδαστές και κυρίως τις φοιτήτριες να το χρησιμοποιούν αντί τετραδίου για να κρατούν σημειώσεις από τις διαλέξεις που παρακολουθούν.
«Όταν το βιβλίο δημοσιεύθηκε δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ότι θα φτάσει σε πωλήσεις τον Harry Potter. Αλλά οι σπουδαστές της Μεγάλης Βρετανίας φαίνεται να αντιμετωπίζουν το βιβλίο σαν «μαγικό». Και ποιος είμαι εγώ για να το διαψεύσω;» δηλώνει ο συντάκτης του Prof Simove και διευκρινίζει ότι το «πόνημα» είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και διαλογισμού…
«Μετά από πολλά έτη σκληρής δουλειάς τελικά πραγματοποίησα ότι τα άτομα σκέφτονται απολύτως τίποτα εκτός από το σεξ. Ήταν ένα συγκλονιστικό συμπέρασμα και συνειδητοποίησα ότι ο κόσμος έπρεπε να ενημερωθεί» σημειώνει.


PostHeaderIcon Επιχείρηση καταδικάσθηκε γιατί επέβαλε στους εργαζομένους της να αδυνατίζουν .

Μία νοτιοκορεατική επιχείρηση που έβαζε πρόστιμα στους υπαλλήλους της που δεν κατόρθωναν να χάσουν βάρος καταδικάσθηκε για άσκηση διακρίσεων, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Η Επιτροπή ερεύνησε την υπόθεση μετά την αγωγή που κατέθεσε ένας μηχανικός 31 ετών από μία εταιρεία ηλεκτρονικών, ο οποίος υποχρεώθηκε να αφήσει την εργασία του μόλις τρεις μήνες μετά την πρόσληψή του, εξαιτίας των πιέσεων που του ασκούνταν σχετικά με τη φυσική του κατάσταση.
Αμέσως μετά την προσληψή του, ο άνδρας αυτός εντάχθηκε σε μία ομάδα πέντε υπέρβαρων εργαζομένων, οι οποίοι ήσαν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν πρόγραμμα αδυνατίσματος με αθλητικές δραστηριότητες, υπό την επιτήρηση των προϊσταμένων τους.


PostHeaderIcon Ψηφιοποίηση των αρχείων του Μαντέλα

 
Το Ίδρυμα Νέλσον Μαντέλα και ο διαδικτυακός όμιλος Google ανακοίνωσαν πως ξεκίνησαν τη ψηφιοποίηση του αρχείου του πρώτου μαύρου προέδρου της Νοτίου Αφρικής, προκειμένου να διευκολύνουν το κοινό να αποκτήσει πρόσβαση σε χιλιάδες έγγραφα.

"Αυτό που διακρίνει τα αρχεία από τις άλλες πηγές, είναι ότι μπορεί να τα συμβουλευθεί κανείς σε όλον τον κόσμο", τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ασμάτ Ντανγκόρ.

PostHeaderIcon Καλημέρεςς! .... :o)


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin