Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

PostHeaderIcon Μανιτάρια μετατρέπουν μυρμήγκια σε… ζόμπι

Μοιάζει σαν να βγήκε κατευθείαν από σενάριο ταινίας τρόμου β’ διαλογής: όχι ένα, αλλά τέσσερα είδη μανιταριών έχουν την ιδιότητα να μεταμορφώνουν τα μυρμήγκια σε… ζόμπι-υπηρέτες τους!
xk 420 05 Μανιτάρια μετατρέπουν μυρμήγκια σε... ζόμπι 
Καθένα από τα είδη αυτά, που εντοπίστηκαν σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στα τροπικά δάση της Βραζιλίας, «ειδικεύεται» στον έλεγχο ενός διαφορετικού είδους μυρμηγκιού. Το πρώτο τέτοιο μανιτάρι, το Ophiocordyceps unilateralis, ανακαλύφθηκε το 1865 και απαντάται σε πολλές περιοχές ανά τον κόσμο.

«Γνωρίζαμε λοιπόν από την αρχή ότι υπήρχαν και άλλα τέτοια είδη», λέει ο εντομολόγος από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια Ντέιβιντ Χιουζ, ο οποίος συμμετείχε στη μελέτη. «Πιστεύω πως θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν εκατοντάδες είδη μανιταριών όπως αυτά».
Από τη στιγμή που θα μολύνει ένα μυρμήγκι, ο μύκητας χρησιμοποιεί χημικές ουσίες, τις οποίες οι επιστήμονες δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιήσει, για να ελέγξει τη συμπεριφορά του μυρμηγκιού: το «αναγκάζει» να εγκαταλείψει την αποικία του -κάτι που τα μυρμήγκια δεν κάνουν υπό κανονικές συνθήκες- και να κατευθυνθεί προς τα φύλλα ενός συγκεκριμένου φυτού, το οποίο και θα γίνει η… τελευταία κατοικία του.
Τα μυρμήγκια μολύνονται μόλις έρθουν σε επαφή με τους σπόρους του μανιταριού και μέσα σε μία εβδομάδα έχουν μετατραπεί σε «υπηρέτες» του. Στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS ONE, οι ερευνητές εξηγούν ότι αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα μυρμήγκια να «πεθαίνουν εκτεθειμένα, ενώ συνήθως κρέμονται ή δαγκώνουν την επιφάνεια των φύλλων ενός θάμνου».
Και τότε αποκαλύπτεται ο πραγματικός σκοπός των μανιταριών, που αρχίζουν να αναπτύσσονται μέσα από το κεφάλι των νεκρών μυρμηγκιών, εκτοξεύοντας περισσότερους σπόρους, οι οποίοι μολύνουν κι άλλα ανυποψίαστα μυρμήγκια. Δύο μάλιστα από τα είδη που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, εκτοξεύουν μικρότερους σπόρους και από άλλα σημεία του σώματος των θυμάτων τους, όπως τα άκρα τους.
Μαζί με την ανακοίνωση της συναρπαστικής ανακάλυψής τους ωστόσο, οι επιστήμονες εξέφρασαν και την ανησυχία τους ότι ένα από τα τέσσερα είδη μανιταριών βρίσκεται κοντά στον αφανισμό, καθώς οι καιρικές συνθήκες στον οικότοπό του έχουν γίνει πολύ ξηρότερες και θερμότερες. Ο Χιουζ εξηγεί ότι τα μυρμήγκια μπορούν να επιβιώσουν καθώς το τοπικό κλίμα αλλάζει, όμως «το μανιτάρι δεν μπορεί. Πιστεύουμε ότι θα γίνουμε μάρτυρες του αφανισμού αυτού του μανιταριού, τη συμπεριφορά του οποίου μόλις κατορθώσαμε να περιγράψουμε»
 

PostHeaderIcon Οι πόρνες έχουν καταφύγει στο Facebook, διότι τους εξασφαλίζει πρόσθετες απολαβές.

 
Ναι, αυτή η είδηση είναι για σας, αρσενικοί αναγνώστες! Ξέρουμε ότι θα τη διαβάσετε με ευλαβική προσήλωση μέχρι τέλους. Ξέρουμε ότι θα σπεύσετε στο Facebook να πληκτρολογήσετε τα ονόματα που θα δείτε να προβάλλουν σαγηνευτικά μπροστά σας.
Ξέρουμε ότι θα απομακρύνετε την κοπέλα ή τη μάνα σας από το δωμάτιο. Και καλά θα κάνετε, λέμε εμείς. Προσέξτε όμως, δεν είναι τζάμπα!


PostHeaderIcon Τους μήνυσε επειδή γλίστρησε σε μπανανόφλουδα

 
Μία μπανανόφλουδα λίγο έλειψε να στοιχίσει τη ζωή σε μία γυναίκα από την Καλιφόρνια, η οποία κατέθεσε αγωγή εις βάρος του καταστήματος, όπου της συνέβη το ατύχημα.

Η 58χρονη Άιντα Βάλενταϊν κατέθεσε αγωγή εις βάρος του καταστήματος 99 Cents Only, όπου γλίστρησε και έπεσε τον περασμένο Απρίλιο.

PostHeaderIcon Zητούν ελληνικό σπέρμα στην Αυστραλία!

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει έλλειψη σπέρματος και οι αρμόδιες αρχές πιέζουν για να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στην εισαγωγή  από χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το πρόβλημα της έλλειψης σπέρματος αφορά ολόκληρη την Αυστραλία και είναι οξύτερο στις πολυπληθέστερες πολιτείες, όπως η Νέα Νότια Ουαλία και η Βικτώρια.Υποστηρίζεται μάλιστα, πως η εισαγωγή σπέρματος θα πρέπει να γίνεται από χώρες από όπου προέρχονται οι κάτοικοι της Αυστραλίας.

PostHeaderIcon Πεζή κατηγορεί τη Google Maps για ατύχημά της

 
 
Τις λανθασμένες οδηγίες πορείας που της έδωσε η υπηρεσία Google Maps κατηγορεί γυναίκα στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη. Συγκεκριμένα, η γυναίκα υποστηρίζει ότι η Google ευθύνεται για το γεγονός ότι την χτύπησε αυτοκίνητο γιατί την καθοδηγούσε με "εξατομικευμένες οδηγίες". 
 

PostHeaderIcon Το πιο παχύσαρκο κορίτσι στην Μεγάλη Βρετανία

 
17 ετών 254 κιλά. Τόσο ζυγίζει μία έφηβη από την Βρετανία. Έγινε γνωστή το 2009 όταν  σε ηλικία 15 ετών και με βάρος κατα 10 κιλά ελαφρύτερη ήταν η πιο παχύσαρκη ανήλικη Βρετανίδα. Η ιστορία της τότε είχε συγκινήσει πολύ και της προσφέρθηκε μια δωρεάν διαμονή στο weight loss camp , που είναι μια κατασκήνωση για παχύσαρκους και η νεαρή κοπέλα κατάφερε να χάσει 90 ολόκληρα κιλά! 


PostHeaderIcon Κονιάκ $ 70.000

 
Στις 12 Μαρτίου στη Σιγκαπούρη το περίφημο σπίτι της Remy Martin θα προσφέρει μια μοναδική καράφα του Louis XIII του φημισμένου κονιάκ από τη δεκαετία του 1930 προς πώληση για περίπου $ 70.000. Το πολύτιμο ελιξίριο θα βρεθεί σε προσφορά στην εκδήλωση Master of Spirits που διοργανώθηκε από την DFS, έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους λιανικής πώλησης ταξιδιού του κόσμου, σε συνεργασία με το αεροδρόμιο Changi(Σιγκαπούρη). Η κρυστάλλινη Baccarat καράφα περιέχει το Louis XIII Grande Champagne Très Vieille Age inconnu κονιάκ που χρονολογείται από τα μέσα του 19ου αιώνα, ένα κόσμημα του οίκου Remy Martin.

PostHeaderIcon Αύξηση των ανέργων κατά 5,5% ΜΟΝΟ τον Ιανούαριο

Αύξηση της τάξεως του 5,51%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εμφάνισε η ανεργία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του ΟΑΕΔ. Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του Οργανισμού φθάνουν τους 689.558.
anergia Αύξηση των ανέργων κατά 5,5% ΜΟΝΟ τον Ιανούαριο 
Στην ηλικιακή ομάδα από 30 – 54 ετών αναλογεί το 62,31% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 28,29% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών το 9,40%.


PostHeaderIcon Τηλέφωνο καταγγελιών: 1517

 
Σίγουρα όλοι έχουμε πέσει θύματα επιχειρήσεων, καταστημάτων αλλά κυρίως ελεύθερων επαγγελματιών που αποφεύγουν με ευγενικό και και περίτεχνο τρόπο την έκδοση αποδείξεων. Συνήθως ξεχνάνε και πρέπει εσύ να τους το θυμίσεις και τότε ξεκινάει μία σειρά δικαιολογιών:
  • Έλα μωρέ τώρα τι να την κάνεις την απόδειξη.
  • Δυστυχώς δεν έχω πάνω μου, πέρνα ΚΑΠΟΙΑ στιγμή απο το μαγαζί (που συνήθως βρίσκεται τουλάχιστον μακριά απο εσένα).
  • Θα σου κόψω μια απόδειξη για 10 ευρώ και είμαστε εντάξει ( έχεις πληρώσει 100 ευρώ).
  • Σου κόβει μία απόδειξη για 10 ευρώ χωρίς καν να σε ενημερώσει (πάλι έχεις πληρώσει 100 ευρώ)- άμα το αντιληφθείς τότε δυστυχώς έγινε λάθος, χωρίς να επιθυμεί να το διορθώσει.
  • Με μεγάλη προθημεία σου κόβει την απόδειξη με την είσπραξη των χρημάτων μόνο που λείπουν σε αυτήν οι τρυπούλες δηλαδή είναι άχρηστη καθώς δεν περνάει στην εφορία – παροχής υπηρεσιών τις λένε.
  • Μόλις ζητήσεις απόδειξη διπλασιάζεται η αξία της τιμής της εργασίας. 100 ευρώ ήθελε πρίν ζητήσεις απόδειξη …200 θέλει τώρα. Στην καλύτερη περίπτωση σου προσθέτει το Φ.Π.Α. …ΤΥΧΕΡΕ!!!


PostHeaderIcon Κακόγουστη διαφήμιση με πρωταγωνίστρια Ελληνίδα γιαγιά!

Η εταιρεία «Kraft» παρουσίασε πρόσφατα το νέο της διαφημιστικό για το «Athenos hummus», συνδυάζοντας επιθετική καμπάνια με ολίγο στερεότυπο από Ελλάδα. Μία νέα γυναίκα σερβίρει τους καλεσμένους της χούμους «Αθήνος». 

Στη διαφήμιση παρεμβάλλεται μία Ελληνίδα γιαγιά που σχολιάζει ότι η οικοδέσποινα είναι ντυμένη σαν πόρνη. Με τη σειρά της η γυναίκα αναρωτιέται αν την αποκάλεσε πόρνη και η γιαγιά σπεύδει να το επιβεβαιώσει. Στη συνέχεια, ο αφηγητής στο βίντεο τονίζει ότι «τουλάχιστον η γιαγιά επιβραβεύει το ‘Αθήνος Χούμους’». Και καταλήγει εμφαντικά πως «ίσως είναι το μόνο πράγμα που επιβραβεύει η γιαγιά». 

Ο έμπειρος της διαφήμισης, Μάρτιν Λίντστρομ, δήλωσε ότι η διαφημιστική εκστρατεία θα κατακριθεί. Να σημειωθεί ότι η διαφημιστική εκστρατεία περιλαμβάνει και άλλο σποτ, με ένα ζευγάρι που τρώει γιαούρτι «Αθήνος» για πρωινό, πριν η γιαγιά τους προειδοποιήσει ότι θα πάνε στην κόλαση που δεν είναι παντρεμένοι. 

Η Κάτι Πέιν, αυθεντία δημοσίων σχέσεων προέβλεψε στη «USA Today», ότι το βίντεο θα συνδεθεί με τη νεολαία, αλλά τα σχέδια να εισχωρήσει και στο Διαδίκτυο μάλλον δεν θα ευοδωθούν. Εν τέλει η εταιρεία δεν έχει να ανησυχεί μόνο για το ελληνικό καταναλωτικό κοινό (στις ΗΠΑ), αλλά και για άλλες κοινωνικές ομάδες. Και είναι να αναρωτιέται κανείς, πώς δεν προτίμησε η εταιρεία κάποια από τις ελληνικές πετυχημένες διαφημίσεις που πλάσαρε στην Ελλάδα με γιαγιάδες και μανάδες που φροντίζουν ανακουφισμένες τους κανακάρηδές τους με προϊόντα της «Kraft», τα οποία πρώτα αναγκαζόντουσαν να φτιάχνουν οι ίδιες.


PostHeaderIcon Τεχνικός υποστήριξης έδινε πληροφορίες σε εγκληματίες του διαδικτύου

Ο λόγος για τον Dmitry M. Naskovets από τη Λευκορωσία, ιδρυτή της CallService.biz, μιας online επιχείρησης, η οποία βοηθούσε πάνω από 2000 απατεώνες κλοπής προσωπικών στοιχείων να διαπράξουν πάνω από 5000 απάτες σε όλο τον κόσμο. Τώρα κρίνεται ένοχος από το δικαστήριο του Manhattan, μετά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2010 στην Τσεχία.


PostHeaderIcon O Έλληνας ογκολόγος που τρώει πόρτα στην πατρίδα του!

Ο κ. Νίκος Ζαμπόγλου, διευθυντής και καθηγητής της Ογκολογικής και Ακτινοθεραπευτικής Κλινικής του γερμανικού νοσοκομείου του Οφενμπαχ, πολεμά τον καρκίνο τα τελευταία 25 χρόνια. Ωστόσο τίποτα δεν τον είχε προετοιμάσει για τη μάχη που θα έδινε με το καρκίνωμα της ελληνικής γραφειοκρατίας.
Το όραμά του να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα η πρωτοποριακή βραχυθεραπεία που χτυπά κατευθείαν στην καρδιά του όγκου, «συρρικνώνεται» από την ίδια την Πολιτεία που δεν εγκρίνει το αναγκαίο για τη θεραπεία μηχάνημα.

PostHeaderIcon Βρέθηκαν χαμένες μετόπες στο τείχος της Ακρόπολης

Βρέθηκαν χαμένες μετόπες στο τείχος της Ακρόπολης 
Πέντε μετόπες του Παρθενώνα, οι οποίες προφανώς διέφυγαν της προσοχής του Έλγιν, εντοπίστηκαν στο νότιο τείχος της Ακρόπολης. Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι εντοιχίστηκαν κατά το 18ο αιώνα, όταν επισκευάστηκε το τείχος της Ακρόπολης. Η ύπαρξή τους διαπιστώθηκε μετά την επεξεργασία δύο και πλέον χιλιάδων εικόνων, που ελήφθησαν στο πλαίσιο της αποτύπωσης των τειχών με σύγχρονες φωτογραφικές μεθόδους.

Την σημαντική αυτή αρχαιολογική αποκάλυψη φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Ελευθεροτυπία», που μάλιστα εκτιμά ότι αν ήξερε ο Έλγιν ότι κάποιες μετόπες από τον Παρθενώνα βρίσκονται στο τείχος της Ακρόπολης, δεν θα χρειαζόταν να μπει στον κόπο να τις πριονίσει και να τις κατεβάσει από το ναό, εκτός αν θα φρόντιζε να κλέψει και αυτές.
Οι έλληνες αρχαιολόγοι διαπίστωσαν μόλις πρόσφατα την ύπαρξή τους, μετά τη φωτογραμμετρική αποτύπωση που έγινε στα τείχη της Ακρόπολης. Η αποτύπωση των τειχών έγινε με ένα κατάλληλα διαμορφωμένο μετεωρολογικό μπαλόνι και μέσω μιας μεθόδου που με κατάλληλη επεξεργασία προσφέρει εικόνα με ακρίβεια σχεδίου.
Συνολικά είχαν ληφθεί 2.250 εικόνες. Στην επεξεργασία τους, που ακολούθησε, εντοπίστηκε το νέο πολύτιμο αρχαιολογικό «εύρημα», που συνοψίζεται σε τουλάχιστον πέντε μετόπες του Παρθενώνα. Τα θραύσματά τους βρίσκονται στο νότιο τείχος και εκτιμάται ότι προέρχονται από τη νότια πλευρά του Παρθενώνα.
Όλα δείχνουν ότι ενσωματώθηκαν στην οχύρωση της Ακρόπολης κατά των 18ο αιώνα, όταν έγιναν έργα αποκατάστασης των τειχών. Τα κομμάτια αυτά ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους λίθους γιατί είναι από λευκό καλοδουλεμένο μάρμαρο Πεντέλης, όπως ήταν όλος ο Παρθενώνας.
Μέχρι σήμερα, οι αρχαιολόγοι πίστευαν ότι οι νότιες μετόπες είχαν καταστραφεί από την έκρηξη Μοροζίνι το 1687. Τα νέα ευρήματα δείχνουν όμως ότι κομμάτια του ναού έπεσαν στο εσωτερικό του και συγκεντρώθηκαν αργότερα για να ενσωματωθούν στο τείχος.
Τα θραύσματα αποτελούν ένα μικρό μέρος από τις συνολικά 92 μετόπες του Παρθενώνα, που απεικονίζουν Γιγαντομαχία στην ανατολική πλευρά, Αμαζονομαχία στην δυτική, τον Τρωικό Πόλεμο στην βόρεια και Κενταυρομαχία στη νότια. Ωστόσο, το τι ακριβώς απεικονίζουν οι πέντε εντοιχισμένες μετόπες που μόλις αποκαλύφθηκαν θα φανεί μόνο όταν αποξηλωθούν από τη θέση τους...


PostHeaderIcon Τόπλες διαμαρτυρία … στην Ουκρανία

Εννέα ακτιβίστριες διαδήλωσαν ημίγυμνες, με σύνθημα «η Ουκρανία δεν είναι οίκος ανοχής»
Φεμινίστριες στην Ουκρανία διαμαρτυρήθηκαν γυμνόστηθες για τον διαγωνισμό ραδιοφωνικού σταθμού στη Νέα Ζηλανδία που καλούσε τους ακροατές να κερδίσουν μία σύζυγο από την Ουκρανία


PostHeaderIcon Τα 7 «must» της ανδρικής γκαρνταρόμπας

 

Και ο λόγος για «κομμάτια» κλασσικά και διαχρονικά που θα σας βγάλουν «ασπροπρόσωπους» σε κάθε περίσταση. Ιδού λοιπόν, τα απαραίτητα που θα πρέπει να περιέχει κάθε ανδρική ντουλάπα που σέβεται τον ιδιοκτήτη της. 

 


PostHeaderIcon Ένας καθρέφτης ή ένας αμφίδρομος καθρέφτης;

alt 
Πώς μπορείτε να βεβαιωθείτε, όταν είστε σε ένα δωμάτιο, τουαλέτα, μοτέλ, κλπ., αν πρόκειται για έναν καθρέφτη ή έναν αμφίδρομο καθρέφτη;
Ξέρετε πώς να προσδιορίσετε αν ένας καθρέφτης είναι αμφίδρομος ή δεν είναι; Μια αστυνομικίνα που ταξιδεύει σε όλη την Αμερική και δίνει σεμινάρια και τεχνικές για γυναίκες επιχειρηματίες, μας το είπε.
Όταν επισκέπτεστε τουαλέτες, μπάνια, δωμάτια ξενοδοχείου, αποδυτήρια, κλπ. πόσοι από εσάς γνωρίζετε στα σίγουρα ότι ο φαινομενικά συνηθισμένος καθρέφτης που κρέμεται στον τοίχο είναι πραγματικός, ή στην πραγματικότητα ένας αμφίδρομος καθρέφτης (δηλαδή, μπορούν να σας δουν, αλλά δεν μπορείτε να τους δείτε); Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που εγκαθιστούν αμφίδρομους καθρέφτες σε γυναικεία αποδυτήρια. Είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν απλά κοιτώντας τους.

PostHeaderIcon Ανακύκλωση μαγειρικού λαδιού

recycling-used-oil 
Ένα λίτρο λαδιού μπορεί να μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για περίπου 14χρόνια! Η λύση λοιπόν είναι η ανακύκλωση, που στις μέρες μας είναι αρκετά εύκολη, αφού υπάρχουν νέα προγράμματα που ασχολούνται με την ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων μαγειρικών ελαίων και ζωικών λιπών.

PostHeaderIcon Τα ΑΤΜ τρελάθηκαν και μοίραζαν λεφτά

Ποιος θα το πίστευε πως τα ΑΤΜ θα μοίραζαν απλόχερα χρήματα στους περαστικούς; 

Ναι καλά διαβάσατε στο Σύδνεϋ τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης της τράπεζας CommonwealthBank στην Αυστραλία «τρελάθηκαν» και άρχισαν να κατεβάζουν χρήματα.

PostHeaderIcon Δίδυμα κατέκτησαν την πρωτιά στη Μαθηματική Ολυμπιάδα

 
Την πρώτη θέση στην 28η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα "Ο Αρχιμήδης", που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, κατέκτησαν τα δίδυμα αδέρφια Θοδωρής και Νικολέτα Αναγνώστου μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, από τα Τρίκαλα.

Την πανελλαδική πρωτιά για τον νομό τους, εκτός από τα δύο δίδυμα αδέρφια συμπλήρωσε και ο επίσης Τρικαλινός μαθητή της Α' Λυκείου Παναγιώτης Λώλας ο οποίος έχει διακριθεί και σε προηγούμενους διαγωνισμούς.

PostHeaderIcon Καλημέρα...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin