Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Wii - Παρτούζα

Στην αρχή πίστευα οτι είναι fake αλλά τελικά δεν είναι. Η εταιρεία Ubisoft θα βγάλει σε λίγο καιρό ένα παιγνίδι λίγο hot, ένα θάρρος ή αλήθεια σε Wii μορφή και αν δείτε στο βιντεάκι δεν είναι άσχημο. Είδικα αν παίζετε με τις κοπέλες στο βίντεο... Γιατί το Wii να είναι μόνο για παιδάκια??


PostHeaderIcon Το πολλαπλό όφελος από την απόσυρση



Ωρες - ώρες θαυμάζω αυτούς που φέρνουν αντίρρηση στα πάντα. Σε όλα προσπαθούν να βρουν ένα αντεπιχείρημα, που όσο ανόητο και να είναι θα το υποστηρίξουν μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός τους.

Κάποιοι τέτοιοι έχουν εμφανιστεί ξαφνικά, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο της απόσυρσης είναι μάταιο, αφού το οικονομικό κίνητρο είναι πολύ μικρό…

Κι όμως, τα οφέλη από το μέτρο, ιδιαίτερα σήμερα, είναι πολλαπλά. Και επειδή εσείς, οι ξερόλες, εστιάζεστε μόνο στα 1.000 και 1.500 ευρώ της έκπτωσης του τέλους ταξινόμησης, να σας το αναλύσουμε:

PostHeaderIcon "Επικίνδυνες" οι ταινίες πορνό... με υπόθεση

Το υπερβολικό πορνό στο ιντερνέτ δεν κάνει μόνο κακό στα ματιά αλλά και στη στύση διαπίστωσε ομάδα Ιταλών επιστημόνων.
Σύμφωνα με τη μελέτη η συνεχείς ενασχόληση με "καλλιτεχνικές ταινίες" προκαλούν απώλεια στην λίμπιντο και ανικανότητα με την πάροδο του χρόνου. 


PostHeaderIcon Ενώστε τα office σας! (vid)


Αν και βρίσκεται από τον περασμένο Νοέμβριο σε beta μορφή, το Google Cloud Connect είναι διαθέσιμο για όλους από την Πέμπτη (24/2), το οποίο επιτρέπει την αποθήκευση και το συγχρονισμό εγγράφων σε Word, PowerPoint και Excel.

PostHeaderIcon Λαογραφικά του μηνός Μαρτίου

Ο Μάρτιος είναι ο τρίτος μήνας του πολιτικού έτους. Ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του ρωμαϊκού θεού του πολέμου Mars (δηλαδή του Άρη). Η παλαιότερη ρωμαϊκή ονομασία του Μάρτη ήταν Primus, δηλαδή Πρώτος μήνας του δεκάμηνου ρωμαϊκού έτους. Γι’αυτό η 1η Μαρτίου ονομαζόταν επίσης και Πάτριος πρωτοχρονιά και σχετιζόταν με την αρχή των πολεμικών επιχειρήσεων.
Αναφορικά με την αντιστοιχία του εν λόγω μήνα προς το αρχαίο αττικό ημερολόγιο, εν μέρει κάλυπτε τον Ελαφηβολιώνα, τον μήνα κατά τον οποίον γίνονταν οι μεγάλες θυσίες προς τιμήν της Ελαφηβόλου Αρτέμιδος.

PostHeaderIcon Βρέθηκε κώδικας του Ντα Βίντσι, που προφητεύει το τέλος του κόσμου


Ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες την περίοδο της Αναγέννησης. Η προσωπικότητά του πολυδιάστατη, ενώ ταυτόχρονα ξεχώρισε σε όλους τους τομείς στους οποίους απασχολήθηκε – αν και αρκετοί από αυτούς δεν είναι ευρέως γνωστοί στο κοινό -: ζωγραφική, αρχιτεκτονική, γλυπτική, μουσική, μηχανική, εφευρετικότητα, ανατομία.

PostHeaderIcon Τα τσάκρας και η επίδρασή τους στην υγεία του οργανισμού


Τα τσάκρας είναι στρόβιλοι ενέργειας, που βρίσκονται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.
Αντιστοιχούν σε περιοχές του ενδοκρινικού συστήματος, του νευρικού πλέγματος του φυσικού σώματος και στο ηλεκτρο-μαγνητικό πεδίο του σώματος.
Η γνώση των τσάκρα και η ανάλυση τους βοηθά το άτομο να κατανοήσει τον εαυτό του ως ένα πολυδιάστατο ον, να ταξινομήσει τη συμπεριφορά του και τον τρόπο λειτουργίας του, να ενισχύσει τη δυνατότητά του για αλλαγή, για εξέλιξη.

Τα τσάκρας
  • Επηρεάζουν αντιλήψεις αισθήματα επιλογές του ατόμου
  • Επηρεάζουν τη ροή και το είδος των σκέψεων που έχει
  • Επηρεάζουν τις ενέργειες που μπορεί να συγκεντρώσει προκείμενου να δράσει πάνω σε αυτές τις σκέψεις και να τις εκδηλώσει
  • Επηρεάζουν τη σχέση ανάμεσα στο συνειδητό κ το υποσυνείδητο
Μπλοκαρισμένα ονομάζουμε τα τσάκρα όταν η ενέργεια δεν ρέει ελεύθερα μέσα από αυτά, όταν η ενέργεια του ατόμου παγώνει σε κάποιο ή κάποια τσάκρα. Τότε παρουσιάζεται και μια έλλειψη αρμονίας μεταξύ των τσάκρα
Όταν τα τσάκρα είναι μπλοκαρισμένα και δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ τους τότε υπάρχουν συγκεκριμένες πλευρές της προσωπικότητας του ατόμου, συγκεκριμένες στάσεις, συμπεριφορές, που απορροφούν όλη του την ενέργεια. Δεν υπάρχει ανάπτυξη της προσωπικότητας δεν υπάρχει εξέλιξη. Επαναλαμβάνονται συγκεκριμένα σενάρια κάθε λεπτό της ζωής του. Το άτομο είναι φυλακισμένο, δυστυχισμένο αλλά και ανήμπορο να δράσει
Το μπλοκάρισμα των τσακρα απεικονίζεται και στην ανάπτυξη και τον τρόπο λειτουργίας των οργάνων του φυσικού του σώματος.


PostHeaderIcon Δημόσια έργα εναντίον... διαδηλώσεων στην Κίνα

Δημόσια έργα εναντίον... διαδηλώσεων στην Κίνα
Δημόσια έργα, αστυνομία και σιδερένιο έλεγχο στους δημοσιογράφους και στη ροή της πληροφορίας συνδύασε η κινεζική κυβέρνηση, για να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση αντικαθεστωτικής διαμαρτυρίας που είχε διοργανωθεί μέσω διαδικτύου στο Πεκίνο και στη Σανγκάη, αλλά και την καταγραφή οποιασδήποτε «ύποπτης» κίνησης. Κινεζική ιστοσελίδα είχε καλέσει για την πραγματοποίηση «συγκεντρώσεων γιασεμιού» (σ.σ. η εξέγερση της Τυνησίας έχει ονομαστεί Επανάσταση του Γιασεμιού) σε 13 πόλεις της Κίνας.

PostHeaderIcon Μωσαϊκό του Jimi Hendrix απο 5.000 πένες!

Ένα μοναδικό μωσαϊκό του θρυλικού κιθαρίστα Jimi Hendrix φτιαγμένο από 5.000 πένες, δημοπρατήθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για το Κέντρο Έρευνας Καρκίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

PostHeaderIcon Πρόωρες εκλογές προβλέπουν οι Financial Times


Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας κυριαρχεί σε δύο άρθρα των Financial Times, που κάνουν λόγο για "μαρτύριο του Σισύφου", ενώ "βλέπουν" αναδιάρθρωση και πρόωρες εκλογές.


PostHeaderIcon Ξανθιώτικο καρναβάλι: το πάντρεμα του παρελθόντος με το παρόν

 
Από το 1969 κιόλας, σε άρθρο της εφημερίδας «Έλλην. Βορράς», αναφέρονταν τα εξής: «Το Καρναβάλι της Ξάνθης δεν είναι μασκαράτες, ούτε και υπάρχει δεύτερο στην Ελλάδα, έτσι όπως το ενεπνεύσθη μια ομάς Ξανθιωτών, οι οποίοι ξεκίνησαν με πεποίθηση ότι θα το καταστήσουν έναν θεσμό εις την Θράκη και εις την Μακεδονία. Είναι εορταστικές εκδηλώσεις λαϊκές που λαμβάνουν μέρος, όχι μόνον άψυχα κινούμενα, δημιουργήματα της ζωγραφικής και της σημερινής νοοτροπίας ή μπογιατισμένες καρικατούρες, αλλά συγκροτήματα μουσικά με ευρωπαϊκά και εγχώρια λαϊκά όργανα…. Και η επιτροπή, κατά γενική ομολογία τριάντα χιλιάδων λαού που παρακολουθούσε τις εκδηλώσεις αυτές εις την Ξάνθη, το επέτυχαν πλήρως… Είναι ένα λαϊκό πανηγύρι, ένα σύνολο λαογραφικών εκδηλώσεων μέσα στην εποχή της αποκριάς και της διασκεδάσεως….. Τα καρναβάλια και τα άρματα, ωραιότατα και αυτά, αποτελούν το συμπλήρωμα των εορταστικών εκδηλώσεων οι οποίες είναι η ζωντάνια της Θράκης…».


PostHeaderIcon Τι είναι το “Σάββατο των ψυχών”


Όπως η Κυριακή είναι η ημέρα της αναστάσεως του Κυρίου, ένα εβδομαδιαίο Πάσχα, έτσι το Σάββατο είναι η ημέρα των "κεκοιμημένων", για να τους μνημονεύουμε και να έχουμε κοινωνία μαζί τους.

PostHeaderIcon Μισό εκατομμύριο Έλληνες θα αλλάξουν δουλειά

Με την ύφεση στην οποία έχει εισέλθει η ελληνική οικονομία να έχει οδηγήσει την ανεργία στο 13,9%, εκτιμάται ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα μετακινηθούν μέσω της αγοράς εργασίας 450.000 εργαζόμενοι. 

PostHeaderIcon Μαρίκα Νίνου: Η ''ρεμπέτισσα'' που έφυγε νωρίς...


Στο μεγαλείο της φωνής της υποκλίθηκαν ο Τσιτσάνης, ο Χατζιδάκις, ο Χιώτης... Από τι υλικά φτιάχνεται άραγε ένας ''μύθος''; Στα 35 της χρόνια, όταν νικημένη από τον καρκίνο ''έφευγε'' από τη ζωή, η Μαρίκα Νίνου είχε ήδη κερδίσει το στοίχημα της αθανασίας...

PostHeaderIcon Απολύθηκε επειδή δούλευε πολύ

http://www.faretra.gr/images/04_04_19---At-work-in-the-Office_web.jpg 
Ένας υπάλληλος της εταιρείας "RailCorp" ασκούσε πέντε ακόμα επαγγέλματα παράλληλα με την κύρια δουλειά του και αυτό αποτέλεσε την αφορμή για την απόλυσή του, παρότι είχε πολυετή προσφορά στην εταιρεία. Απορρίφθηκε η προσφυγή του και από τα δικαστήρια.
Ήταν ο μόνος που έφερνε χρήματα στο σπίτι. Για να καταφέρει να ζει αξιοπρεπώς αυτός κι η οκογένεια του, είχε αναγκαστεί να κάνει όχι μία, όχι δύο, αλλά έξι διαφορετικές δουλειές.


PostHeaderIcon Masque Party με τους Locomondo


Η χρονιά που πέρασε ήταν για τους Locomondo γεμάτη από συναυλίες με συνεχείς εμφανίσεις στην Αθήνα τον περασμένο χειμώνα και κανονικό... όργωμα όλης της Ελλάδας το καλοκαίρι. Φέτος οι Locomondo επιστρέφουν,στο Gagarin 205 Live Μusic Space και καθώς φαίνεται θα ξεχειμωνιάσουν εκεί περιμένοντας την Άνοιξη... για λίγες –μόνο-εμφανίσεις.

PostHeaderIcon Αφιερωμένο στην Ant: Depeche Mode - I Feel You ;)


PostHeaderIcon Βιβλίο φτιαγμένο από ανθρώπινο δέρμα!

 
Ο 19ος αιώνας είναι μακράν από τους πιο σκοτεινούς και μυστικιστικούς όλων των εποχών. Το βιβλίο The Poetical Works που περιλαμβάνει το Paradise Lost σειρά ποιημάτων του μεγάλου Αγγλου ποιητή John Milton, θεωρείται ως ένα από τα πιο επιτυχημένα. Ένα από αυτά τα αντίτυπα όμως, έκδοσης του 1852, κουβαλάει την πιο μακάβρια ιστορία που ακούστηκε ποτέ.

PostHeaderIcon "Άδειασαν" χιλιάδες λογαριασμοί Gmail


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε πολλούς χρήστες του Gmail το Σάββατο, όταν είδαν ξαφνικά τους λογαριασμούς τους να "αδειάζουν" σχεδόν ολοκληρωτικά. Τα περισσότερα μηνύματα στα εισερχόμενα και τα εξερχόμενα είχαν εξαφανιστεί και δεν υπήρχαν ούτε στον κάδο.

PostHeaderIcon Συνελήφθη δάσκαλος για... κτηνοβασία

 
Ένας δάσκαλος από το Φοίνιξ είναι ένας από τους δύο άνδρες που συνελήφθησαν, επειδή έψαχναν sites, όπου προσφέρονταν σκυλιά για ερωτική επαφή με ανθρώπους.

Ο 25χρονος δάσκαλος μουσικής και ακόμη ένας 47χρονος συνελήφθησαν, ενώ το site Craiglist ισχυρίζεται ότι προσφέρει «εκπαιδευμένα» ζώα και δεν υπάρχει αγοραπωλησία.

PostHeaderIcon Γνωστός ιός βάζει στο στόχαστρο κατόχους κινητών τηλεφώνων


Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας F-Secure ταυτοποίησε πρόσφατα μια νέα έκδοση του γνωστού trojan Zeus, η οποία επιτίθεται σε κατόχους κινητών τηλεφώνων. Η νέα αυτή παραλλαγή του Zeus είναι γνωστή με το όνομα Mitmo και εντοπίστηκε στην Πολωνία.

PostHeaderIcon Η Ελλάδα βάζει πάλι το πιστόλι στο τραπέζι…





1) Η Ελλάδα βάζει πάλι το πιστόλι στο τραπέζι...


Το πιστόλι πάνω στο τραπέζι φαίνεται να βάζει για δεύτερη φορά η ελληνική πλευρά μέσα σε ένα χρόνο. Πέρυσι το «πιστόλι» ήταν η έλευση του ΔΝΤ στην Ευρώπη...


PostHeaderIcon Κυριάκος Παπαχρόνης: Ο "δράκος" μετά τη φυλακή


Στα πενήντα του χρόνια, λίγοι είναι αυτοί που αναγνωρίζουν πλέον τον Κυριάκο Παπαχρόνη, τον αποκαλούμενο και "δράκος της Δράμας", ο οποίος έχει συνειδητοποιήσει τη θέση του στη μικρή κοινωνία της Λάρισας.

PostHeaderIcon Διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο το Facebook chat της Hotmail



Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Microsoft είχε ανακοινώσει ότι, ανάμεσα σε άλλες σημαντικές αναβαθμίσεις, το Hotmail θα υποστήριξε το Facebook Chat, διαθέτοντάς το αρχικά σε έξι χώρες. Περίπου ένα εξάμηνο μετά η λειτουργία είναι πλέον έτοιμη να δοθεί σε όλους και το Facebook chat μέσω του Hotmail διατίθεται σε όλο τον κόσμο – ή τουλάχιστον σε όσες χώρες είναι διαθέσιμο και το ίδιο το Facebook.

PostHeaderIcon Η ταμπλέτα ανάγνωσης Kindle πρώτη σε πωλήσεις (vid)

Ο διαδικτυακός διανομέας του Amazon ανακοίνωσε τη Δευτέρα (27/12) ότι η τελευταία έκδοση της ταμπλέτας ανάγνωσης Kindle αναδείχθηκε το προϊόν με τις περισσότερες πωλήσεις, επισκιάζοντας ακόμη και τα βιβλία του Χάρι Πότερ.

PostHeaderIcon Αναμένουν αντεπίθεση του Καντάφι


Οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις περιμένουν αντεπίθεση των πιστών στον Μουάμαρ Καντάφι δυνάμεων σήμερα, αφού ο λίβυος ηγέτης αψήφησε τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να παραιτηθεί.Οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών στην πόλη Ζαουίγια, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Τρίπολης, δήλωσαν ότι δύναμη δύο χιλιάδων πιστών στον Καντάφι έχουν περικυκλώσει την πόλη.

PostHeaderIcon Το Facebook Like αποκτά όλες τις δυνατότητες του Share και μοιάζει έτοιμο να το αντικαταστήσει



Τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαμε αναφερθεί στη διαφαινόμενη πρόθεση του Facebook να απορροφήσει σταδιακά το κουμπί Share μέσα στο κουμπί Like. Έξι μήνες μετά η συγχώνευση των δύο λειτουργιών μοιάζει να μπαίνει στην τελική ευθεία, αφού μετά από αναβάθμιση που πραγματοποιήθηκε, κάθε Like εμφανίζει πλέον στον τοίχο του χρήστη τίτλο, σύνοψη και φωτογραφία της σελίδας την οποία αφορά. Ό,τι, δηλαδή, κάνει και το Share.

PostHeaderIcon Πωλούν παγωτό από μητρικό γάλα

 
Ένα μαγαζί του Λονδίνου που πουλά παγωτά σκοπεύει να δημιουργήσει παγωτό από μητρικό γάλα, το οποίο, όπως λέει, οι πελάτες θα πρέπει να θεωρήσουν οργανικό.

Στο παγωτό αυτό έδωσαν την ονομασία Baby Gaga και θα είναι διαθέσιμο από αύριο Παρασκευή στο κατάστημα Icecreamists στο Κόβεντ Γκάρντεν του Λονδίνου.

PostHeaderIcon O μολυσμένος αέρας πιο επικίνδυνος από την κοκαϊνη!


Η μόλυνση του αέρα ευθύνεται για περισσότερα εμφράγματα από όσα μπορεί να προκαλέσει η χρήση κοκαΐνης και συνιστά κίνδυνο για την καρδιά, ανάλογου μεγέθους με το αλκοόλ, σύμφωνα με μια νέα βελγική επιστημονική έρευνα.

PostHeaderIcon Οι μεγαλύτερες ληστείες όλων των εποχών

megalyteres listeies_dinfo 
Κάποιοι προτίμησαν τους κλειστούς χώρους και κάποιοι τα τρένα στην ύπαιθρο. Κάποιοι τις απαγωγές και κάποιοι άλλοι να σκάψουν. Όλοι όμως είδαν «φως στο τούνελ» και για την εποχή τους έκαναν τη »μπάζα» του αιώνα αφήνοντας κατάπληκτους κοινό και αστυνομικές αρχές.

PostHeaderIcon Ο μικρότερος υπολογιστής του κόσμου έχει μέγεθος ένα τετρ. χιλιοστό

Τον μικρότερο υπολογιστή του κόσμου, με επιφάνεια μόλις ενός τετραγωνικού χιλιοστού, δημιούργησαν και εμφύτευσαν Αμερικανοί ερευνητές στο μάτι ασθενούς με γλαύκωμα.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντένις Σιλβέστερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής DailyMail, εφηύραν ένα μικροσκοπικό υπολογιστή, που περιλαμβάνει έναν χαμηλής ενέργειας επεξεργαστή, έναν αισθητήρα πίεσης του αίματος στο μάτι, μια μνήμη, μια πολύ λεπτή μπαταρία-φιλμ, μια ηλιακή κυψέλη και μια ασύρματη κεραία, που μεταδίδει δεδομένα σε μια εξωτερική συσκευή ή σε ένα δίκτυο υπολογιστών. Και όλα αυτά, σε επιφάνεια μόλις ενός τετραγωνικού χιλιοστού.

PostHeaderIcon Back to the Future»: ένα project της φωτογράφου Irina Werning

Η Irina Welding είναι μια νεαρή Αργεντίνα φωτογράφος, που πρόσφατα είχε την ιδέα να φωτογραφήσει αγαπημένα της άτομα παρουσιάζοντας μια φωτογραφία από το παρελθόν του καθενός και στήνοντάς τους ακριβώς το ίδιο, σε σχέση με το πώς είναι τώρα. Το αποτέλεσμά αυτής της πρωτότυπης προσπάθειας είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επαγγελματικό. Πάρτε μια γεύση από το project:


PostHeaderIcon Handsfree για ... υγιές μυαλό


Μόνο 50 λεπτά χρήση του κινητού τηλεφώνου, είναι αρκετή για να μεταβάλει τη δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυττάρων, στην περιοχή του εγκεφάλου που βρίσκεται πιο κοντά στην ενσωματωμένη κεραία της συσκευής. Παραμένει, όμως, ακόμα ασαφές ποιες μπορεί να είναι οι τυχόν συνέπειες για την υγεία.

PostHeaderIcon To Facebook των παιδιών

To Facebook των παιδιών 

Ένα site κοινωνικής δικτύωσης μόνο για παιδιά σαρώνει στις ΗΠΑ. Λέγεται Togetherville και πρόσφατα το αγόρασε η Disney.

Με το site αυτό τα παιδιά μαθαίνουν την κοινωνική δικτύωση, αλλά με πιο ασφαλή τρόπο, μιας και μπορούν να τα παρακολουθούν περισσότερο οι γονείς για τους πάντα πιθανούς κινδύνους του διαδικτύου.


PostHeaderIcon Εγκλωβισμένοι στα... μνημόνια!

Απλήρωτα χρέη του Δημοσίου, τα οποία μπορεί να φτάνουν έως και 3 δισ. ευρώ, αναγκάζουν το υπουργείο Οικονομικών να θεσπίσει νέο πακέτο μέτρων μακράς διαρκείας
Δέκα μήνες μετά την ψήφιση του μνημονίου, και ενώ έχουν μεσολαβήσει τρεις αναθεωρήσεις, η ελληνική οικονομία βρίσκεται ακόμη στο... σημείο μηδέν. Τα πακέτα μέτρων διαδέχονται το ένα το άλλο, χωρίς η κυβέρνηση να μπορεί να κλείσει έστω και ένα από τα μεγάλα μέτωπα (εργασιακό, ασφαλιστικό, κλειστά επαγγέλματα, εισπρακτικά μέτρα).

PostHeaderIcon Συλλήψεις νεαρών στη Θεσσαλονίκη για διαδικτυακή απάτη

 
Δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 29 ετών συνελήφθησαν στο Πολύκαστρο από δύναμη του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, και του Α. Τ. Πολυκάστρου, Κιλκίς.

PostHeaderIcon Αλλαγές στην Google


Αναβαθμίζει τη μηχανή αναζήτησης της η Google, προκειμένου να προσφέρει περισσότερη ποιότητα στα αποτελέσματα της, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (25/2) η εταιρεία.

PostHeaderIcon Ηλικιωμένη έκαιγε χαρτονομίσματα και... πήρε φωτιά

Ηλικιωμένη έκαιγε χαρτονομίσματα και... πήρε φωτιά 

Σε μία περίεργη υπόθεση προσπαθεί να δώσει απάντηση το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής στα Τρίκαλα, υπόθεση, που είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά, με σοβαρά εγκαύματα, 79χρονης στο Νοσοκομείο Τρικάλων.


PostHeaderIcon «Ανάσα» 15 εκατ. ευρώ λόγω Λιβύης!



Οικονομική ανάσα για την ελληνική ακτοπλοΐα εξαιτίας των γεγονότων στη Λιβύη. Υπολογίζεται ότι σχεδόν 15 εκατ. ευρώ εισέρρευσαν στα ταμεία των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων με τη μερίδα του λέοντος να πηγαίνει στην ΑΝΕΚ και ακολουθούν οι Μινωϊκές Γραμμές. Έχουν ναυλωθεί οκτώ επιβατηγά-οχηματαγωγά από χώρες όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, το Σουδάν, τη Βραζιλία, τη Βενεζουέλα για να μεταφέρουν ξένους υπηκόους από τη Λιβύη στην Ελλάδα.

PostHeaderIcon Χωρίς εκπλήξεις και ... Κυνόδοντα τα Όσκαρ



«Ο Λόγος του Βασιλιά», το αδιαμφισβήτητο φαβορί, απέσπασε τελικά τέσσερα Όσκαρ σε βασικές κατηγορίες - καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, πρωτότυπου σεναρίου και, φυσικά, Α΄ Ανδρικού ρόλου για τον Κόλιν Φερθ.


PostHeaderIcon Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη




Σεισμική δόνηση 5.2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:49 το πρωί της Δευτέρας (28/2) στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Tο επίκεντρο εντοπίζεται 73 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Ηρακλείου, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 32,2 χιλιόμετρα.
Η σεισμική δόνηση έγινε αρκετά αισθητή στο Ηράκλειο.


PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις... : Κέικ απο λάχανο


Συστατικά
1 άσπρο λάχανο
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 κονσέρβα καλαμπόκι
2 φιλέτα κοτόπουλου
2 ποτήρια ρύζι
λίγο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
κάρυ
τυρί τριμμένο για το τέλος

Οδηγίες

Αρχικά πλένουμε το λάχανο και κόβουμε ένα ένα τα φύλλα του και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 7 λεπτά. Στην συνέχεια τα βαζουμε να στραγγίσουν.
Σε ένα τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο αφού το κόψουμε πρώτα σε κομμάτια μικρά και ρίχνουμε μέσα και τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε και 4 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να σωθεί ο ζωμός.
Έπειτα παίρνουμε τα φύλλα απο το λάχανο και τα βάζουμε ένα ένα στην φόρμα του κέικ ώστε να καλυφθεί όλη και να μην μείνει κενό. Προσθέτουμε την γέμιση που έχουμε φτιάξει και το βάζουμε να ψηθεί περίπου για 20-30 λεπτά.
Προσθέτουμε και το τυρί τριμμένο από πάνω και το αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να ψηθεί. Αφού το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε όπως ένα κέικ.
Το σερβίρουμε ανάλογα με την φαντασία μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η γέμιση έχει πολύ ζωμό ρίξτε λίγο κορν φλαουρ για να πήξει. Φροντίστε τα φύλλα να έχουν στεγνώσει καλά. Αν θέλετε προσθέστε ότι άλλο λαχανικό σας αρέσει.



PostHeaderIcon Σαν σήμερα...


1692: Ξεκινά το κυνήγι μαγισσών στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης.

1770: Ο Θεόδωρος Ορλόφ καταπλέει στη Μάνη και παρακινεί τους κατοίκους της να εξεγερθούν κατά των Τούρκων.

1854: Ιδρύεται το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ, με κύριο στόχο την κατάργηση της δουλείας.

1904: Ιδρύεται στη Λισαβόνα η Μπενφίκα, η πιο διάσημη ποδοσφαιρική ομάδα της Πορτογαλίας.

1935: Ο δρ. Γουάλας Κράδερς, χημικός στην αμερικανική χημική βιομηχανία «Du Pont», εφευρίσκει το νάιλον.

1945: Ολοκληρώνεται ο αφοπλισμός του ΕΛΑΣ, κατόπιν της Συμφωνίας της Βάρκιζας.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 28/02/2011


Ασθενείς βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα περιμένουμε την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 10 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 5 ως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 ως 15 στη Δυτική Ελλάδα, 11 ως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Mέτριοι και τοπικά ισχυροί άνεμοι βορείων-βορειοανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Αιγαίο. Μέτριοι νότιοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.

Νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12-13 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ν. Ευβοϊκό.

Νεφώσεις περιμένουμε την Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9-10 βαθμούς. Μέτριοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Πηγή: www.meteo.gr

PostHeaderIcon καλημέρα!!!


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin