Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Η ιστορία των greeklish. Η «Ερωφίλη» µιλούσε… greeklish. Τι είναι τα Φραγκοχιώτικα;

 
Ένα από τα πρώτα ελληνικά κείµενα γραµµένα µε λατινικούς χαρακτήρες είναι αυτό του Γεωργίου Χορτάτση. Με µία πρακτική που ακόµη ίσως να…βοηθά – και όχι να πλήττει – τη γλώσσα.
 
Μira cachi chie adidhichi, tiragnismeni mira/ pia pathi apo ton Εrota, pies prichies dhen epira?… Sti dohudepsi chie ci caimus micri perrisa ebica/ c agapis ola ta caca chie pedhomes m eurica…

Το κείµενο δεν είναι απόσπασµα µακροσκελούς SΜS που στέλνει κάποια σύγχρονη έφηβη στον καλό της ή στους φίλους της. Είναι µεταγραµµένο απόσπασµα του λογοτεχνικού κειµένου µε τον τίτλο «Ερωφίλη» του γνωστού κρητικού συγγραφέα Γεωργίου Χορτάτση. Το έργο έµεινε ζωντανό και χάρη στην προφορική παράδοση, αφού πολλά τµήµατά του διασκευάστηκαν και διαδίδονταν ως δηµοτικά τραγούδια ή εντάχθηκαν σε παροιµίες.
Παραστάθηκε συχνά στα Επτάνησα και διαδόθηκε και στον ηπειρωτικό χώρο και στην Κρήτη σε πολλές λαϊκές διασκευές θεατρικού χαρακτήρα.
Γράφηκε περίπου το 1595 και εκδόθηκε πρώτη φορά το 1637 στη Βενετία. Είναι γραµµένο σε δεκαπεντασύλλαβο οµοιοκατάληκτο στίχο, µε εξαίρεση τα χορικά, που είναι γραµµένα σε ενδεκασύλλαβους τρίστιχες στροφές, αλλά ο συγγραφέας του το κατέγραψε µε λατινικούς χαρακτήρες!
Το έργο διασώζεται σε τρία χειρόγραφα, ενώ υπάρχει µαρτυρία και για τέταρτο χειρόγραφο, χαµένο σήµερα. Το πρώτο είναι ένα ακέφαλο χειρόγραφο µε λατινικούς χαρακτήρες που ανήκει στον Ιmile Legrand και σήµερα βρίσκεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη.
Το δεύτερο είναι ένα χειρόγραφο του 17ου αι.από την Κεφαλονιά και βρίσκεται στην Βayerische Staatsbibliothek του Μονάχου και το τρίτο, επίσης του 17ου αι., είναι της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστηµίου του Μπέρµιγχαµ. Το χαµένο χειρόγραφο µνηµονεύεται από τον ιερέα Ματθαίο Κιγάλα, πρώτο εκδότη της «Ερωφίλης», ως αυτόγραφο του Χορτάτση γραµµένο µε λατινικούς χαρακτήρες.
«Είναι µάλλον πολυσυζητηµένη η αγωνία ορισµένων ότι η χρήση των greekglish, όπως λέγονται, µπορεί να απειλήσει τη χρήση του ελληνικού αλφαβήτου και να οδηγήσει στον θάνατο της ελληνικής γλώσσας. Η τραγωδία “Ερωφίλη”, ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας από την εποχή της Βενετοκρατίας, γράφηκε από τον Γεώργιο Χορτάτση µε το αλφάβητο αυτό», λέει στα «ΝΕΑ» ο επίκουρος καθηγητής του τοµέα Γλωσσολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος του Ιδρύµατος Μανόλη Τριανταφυλλίδη – Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών του ΑΠΘ Γιώργος Παπαναστασίου.
«Η ελληνική γλώσσα και η γραφή της» ήταν το θέµα της διάλεξης που έδωσε ο καθηγητής στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης µε αναφορές ουσιαστικά στο βιβλίο του ίδιου µε τίτλο «Νεοελληνική ορθογραφία: ιστορία, θεωρία, εφαρµογή» που εκδόθηκε το 2008 από το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών.
«Χρήση του λατινικού αλφαβήτου έχουµε επίσης και στη Χίο τον 18ο αιώνα  τα λεγόµενα φραγκοχιώτικα σε κείµενα θρησκευτικού περιεχοµένου, επιστολές κ.ά («Langue Francochiotica» όπως έλεγαν και έγραφαν και οι ίδιοι  αλλά και οι Λεβαντίνοι της Σµύρνης που µιλούσαν ελληνικά αλλά επειδή δυσκολεύονταν να µάθουν την ορθογραφία τους έγραφαν µε λατινικά ψηφία, ενώ έγινε απόπειρα να εκδοθεί τη ίδια περίοδο στην Σµύρνη κι ελληνική εφηµερίδα µε λατινικό αλφάβητο.
Γράφηκε το 1595 και εκδόθηκε πρώτη φορά το 1637 στη Βενετία.
Είναι γραµµένο σε δεκαπεντασύλλαβο οµοιοκατάληκτο στίχο, αλλά ο συγγραφέας του το κατέγραψε µε λατινικούς χαρακτήρες
Τη χρησιµοποιεί το 43% των εφήβων
«Τα λατινοελληνικά – γνωστά ως greeklish – έκαναν την εµφάνισή τους στα τέλη της δεκαετίας του 1960 µε τις πρώτες απόπειρες να γραφεί η νέα ελληνική στο Δίκτυο πιθανόν µεταξύ ελληνόφωνων φοιτητών και ερευνητών σε πανεπιστήµια των Ηνωµένων Πολιτειών στο Αrpanet, στο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών που προηγήθηκε του Ιnternet», σηµειώνει ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπαναστασίου.
Επικαλούµενος δε υπό έκδοση βιβλίο συναδέλφου του, υπογραµµίζει ότι σε σχετικό ερωτηµατολόγιο το 43,3% των ερωτηθέντων εφήβων ηλικίας 14-16 ετών δήλωσε ότι χρησιµοποιεί για την ελληνική γλώσσα το λατινικό αλφάβητο, το 28,8% και τα δύο ανάλογα µε την περίπτωση και µόλις το 27,9% το ελληνικό.


PostHeaderIcon Πώς τιμωρούσαν το μοιχό και τη μοιχαλίδα στην αρχαιότητα;

 
Τι ήταν η ραφανίδωσις; Γιατί έβαζαν στα οπίσθια του μοιχού τη ραφανίδα (: ραπανάκι); Ποιοι ήταν οι εύπροικτοι; Πως ήταν το κούρεμα ” μοιχόν”; Ποια ήταν η ονοβάτιδα;

Στην αρχαία Αθήνα, όταν ο σύζυγος έλειπε – και,  έλειπε τις περισσότερες ώρες – η γυναίκα του δεν είχε το δικαίωμα να δεχτεί άντρα στο σπίτι. Μερικές βέβαια θα το ήθελαν, αν τυχόν ήταν αηδιασμένες από το σύζυγο ή ερωτευμένες με άλλον· αλλά στην αρχαία Αθήνα η μοιχεία ήταν έγκλημα βαρύτατο και η τιμωρία των μοιχών αφηνόταν στην διάκριση του δικαστή – αν έφταναν τελικά ως εκεί, γιατί οι παλιότεροι νόμου του Δράκοντα τους παρατούσαν στο έλεος εκείνου που τους έπιανε αυτόφωρα, ενώ οι νεώτεροι του Σόλωνα πρόσφεραν στο σύζυγο τρεις εναλλακτικές λύσεις: είτε να τους σκοτώσει και τους δύο, είτε να ευνουχίσει το μοιχό, είτε να τον εξαναγκάσει με βασανιστήρια να εξαχοράσει τη ζωή του στην τιμή που ήθελε ο απατημένος. 

PostHeaderIcon Το δίλημμα του παμφάγου: κρεοφαγία ή χορτοφαγία;

NoMeat 
Η επιλογή να είναι κανείς χορτοφάγος σε μια κοινωνία διατροφικής αφθονίας μπορεί να εξηγηθεί με διάφορα ηθικά, πολιτισμικά, ιατρικά ή θρησκευτικά επιχειρήματα, συχνά μάλιστα δικαιολογείται προσφεύγοντας σε έναν συνδυασμό από τέτοια επιχειρήματα.
Απ' ό,τι φαίνεται, η επιλογή ενός ή περισσότερων ανθρώπων για μια αποκλειστικά χορτοφαγική διατροφή, όταν δεν εξαρτάται από γεωγραφικούς ή από οικολογικούς περιορισμούς, αποτελεί κατά κανόνα μια πολιτισμική ή, ακριβέστερα, μια καθαρά ιδεολογική επιλογή ενός οργανισμού ο οποίος, από βιολογικής κατασκευής, ήταν και παραμένει παμφάγος.

Ο Μάικλ Πόλαν (Michael Pollan) στο περίφημο αλλά δυστυχώς ακόμη αμετάφραστο στα ελληνικά βιβλίο του «The Omnivore's Dilemma» περιγράφει αναλυτικά τα διατροφικά διλήμματα του σύγχρονου ανθρώπου, δηλαδή ενός παμφάγου και νοήμονος είδους το οποίο, επειδή βρίσκεται στην κορυφή της διατροφικής πυραμίδας, έχει τη δυνατότητα, την ευχέρεια και την ελευθερία -τουλάχιστον στις ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες- να τρώει σχεδόν ό,τι και όσο θέλει. Γεγονός που, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο επιφανής Αμερικανός διατροφολόγος και δημοφιλής συγγραφέας, δημιουργεί στον σύγχρονο άνθρωπο όχι μόνο σοβαρά ιατρικά αλλά και δυσεπίλυτα ηθικά προβλήματα.
Σε εποχές οικονομικής ευημερίας, άρα και διατροφικής αφθονίας, όλο και περισσότεροι ανθρώποι στη Δύση διερωτώνται αν είναι απαραίτητο από βιολογική και δικαιολογημένο από ηθική άποψη να σκοτώνουμε ζώα και να τρεφόμαστε μ' αυτά. Πράγματι, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων φαίνεται να έχει πειστεί ότι η κατανάλωση κρέατος είναι όχι μόνο επιβλαβής για την υγεία αλλά και ηθικά επιλήψιμη. Είναι όμως έτσι;
Διατροφικά ήθη και πάθη
Πλήθος έρευνες επιβεβαιώνουν ότι μια «σωστή» υποθερμιδική δίαιτα, δηλαδή η δίαιτα που στηρίζεται κυρίως σε φυτικές και μόνο εν μέρει σε ζωικές τροφές, αυξάνει το προσδόκιμο ζωής. Οταν όμως η υποθερμιδική δίαιτα γίνεται υπερβολική, τότε πολύ συχνά προκαλεί σοβαρές και μόνιμες διαταραχές της ισορροπίας του οργανισμού· διαταραχές που σχεδόν αναπόφευκτα οδηγούν στις πολύ γνωστές «πολιτισμικές» παθήσεις: διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, ορισμένες νεοπλασίες, αλλά και σε ψυχικές διαταραχές.
Εξάλλου, χάρη στην πολυετή συνεργασία τους με φυσιολόγους και βιολόγους, οι σύγχρονοι διατροφολόγοι αποκάλυψαν ότι αποφασιστικής σημασίας για την καλή μας υγεία είναι τόσο οι «μακροτροφικοί» παράγοντες (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίπη) όσο και οι εξίσου σημαντικοί «μικροτροφικοί» παράγοντες (βιταμίνες, άλατα και διάφορα βιοδραστικά μόρια). Κυρίως όμως διαπίστωσαν ότι η αφομοίωση αυτών των πολύτιμων διατροφικών στοιχείων διασφαλίζεται μόνο μέσω της ισορροπημένης κατανάλωσης τόσο ζωικών όσο και φυτικών τροφών! Μάλιστα, από την πολύχρονη συνεργασία ειδικών διατροφολόγων με επιδημιολόγους, προκύπτει ότι ορισμένα ισορροπημένα πρότυπα διατροφής -όπως π.χ. το μεσογειακό ή το ιαπωνικό- είναι πολύ καλύτερα από κάποια άλλα αποκλειστικά κρεοφαγικά ή αποκλειστικά φυτοφαγικά πρότυπα διατροφής.
Γιατί άραγε επιμένουμε να τρώμε κρέας, και μάλιστα σε μια εποχή όπου η κρεοφαγία φαίνεται να είναι κάθε άλλο παρά αναγκαία, δεδομένου ότι τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες που υπάρχουν στο κρέας μπορούμε να τις εξασφαλίσουμε από πολλά άλλα διαθέσιμα είδη τροφής (φυτά, φρούτα, ξηροί καρποί); Και επίσης, πώς δικαιολογείται ηθικά η επίμονη βιολογική μας ανάγκη να τρεφόμαστε με κρέας; Αν φυσικά πιστεύει κανείς ότι ακόμη και οι πιο στοιχειώδεις βιολογικές μας ανάγκες χρήζουν ηθικής επιβεβαίωσης.
Τα «κοψίδια» του... πνεύματος
Από καιρό ήταν γνωστό ότι η ευφυΐα και η περίπλοκη κοινωνική συμπεριφορά ενός ζωικού είδους όχι μόνο σχετίζονται στενά αλλά και αντανακλώνται στα διατροφικά του ήθη. Πράγματι, η ευελιξία και η πολυπλοκότητα στη διατροφική συμπεριφορά ενός οργανισμού αποτελούσε (και αποτελεί) για τους ειδικούς έναν ιδιαίτερα ασφαλή δείκτη για την αποτίμηση και τη συγκριτική αξιολόγηση της νοημοσύνης του. Σύμφωνα μάλιστα με τις πιο πρόσφατες παλαιοντολογικές και βιο-ανθρωπολογικές έρευνες, η συστηματική εισαγωγή του κρέατος στη διατροφή των προγόνων μας ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για την εκρηκτική εξέλιξη του εγκεφάλου μας.
Μέχρι πρόσφατα, ωστόσο, δεν ήταν καθόλου σαφές το γιατί, και κυρίως το πώς ακριβώς, η κρεοφαγία έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην υπερβολική διόγκωση του εγκεφάλου μας και, κατά συνέπεια, στην εντυπωσιακή ανάπτυξη της ανθρώπινης νοημοσύνης. Διότι βέβαια, είναι προφανές ότι ένας ιδιαίτερα διογκωμένος εγκέφαλος, όπως αυτός των πρώιμων ανθρώπων, αποτελούσε εξαρχής μια εξελικτική «πολυτέλεια»: ένα εξαιρετικά δαπανηρό και ενεργοβόρο όργανο γνώσης, το οποίο καταναλώνει πάνω από 22 φορές περισσότερη ενέργεια από έναν μυ του ίδιου μεγέθους (και μάλιστα σε ανάπαυση).
Σύμφωνα με τη Λέσλι Αγιέλο (Leslie Aiello), επιφανή παλαιοανθρωπολόγο και διευθύντρια του Wenner-Gren Foundation στη Νέα Υόρκη, ενός από τα σημαντικότερα κέντρα έρευνας της ανθρώπινης εξέλιξης, η κατανάλωση κρέατος παρείχε στους προγόνους μας την επιπλέον ενέργεια που απαιτούσε η καλή λειτουργία του υπερδιογκωμένου εγκεφάλου τους. Η πολλαπλά επιβεβαιωμένη τάση αύξησης της εγκεφαλικής μάζας του γένους Homo έπρεπε να αντισταθμιστεί με τη μείωση τόσο των απαιτήσεων όσο και του όγκου ενός άλλου οργάνου του σώματος των προγόνων μας. Και το όργανο που έπεσε «θύμα» αυτής της προοδευτικής εγκεφαλοποίησης ήταν το έντερο!
«Είναι αδύνατον να συνυπάρχουν στον ίδιο οργανισμό ένας μεγάλος εγκέφαλος και ένα μεγάλο στομάχι. Ο οργανισμός των προγόνων μας κατανάλωνε το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που διέθετε για την πέψη της τροφής, μέχρι τη στιγμή που ανακάλυψαν το κρέας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η αλλαγή στις διαιτολογικές συνήθειες των προγόνων μας συνέβη πριν από 2,3 εκατομμύρια χρόνια και υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρέασαν τη συνολική εξέλιξη του είδους μας», εξηγεί η Αγιέλο.
Επομένως, όσο μεγάλωνε ο εγκέφαλος των προγόνων μας έπρεπε να μικραίνει το έντερό τους, χωρίς ωστόσο να μειωθούν σημαντικά οι μεταβολικές του λειτουργίες για παραγωγή ενέργειας από την τροφή. Η μόνη εύλογη και βιολογικά αποδεκτή απάντηση σε αυτό το δυσεπίλυτο εξελικτικό δίλημμα είναι απλή: η κρεοφαγία!
Το πιο αποφασιστικό, ωστόσο, βήμα προς την κρεοφαγία θα συντελεστεί όταν οι πρόγονοί μας ανακάλυψαν τη φωτιά, δηλαδή το... μπάρμπεκιου. Οταν δηλαδή πριν από περίπου 1,8 εκατομμύριο χρόνια, ο Homo erectus έμαθε να μαγειρεύει στη φωτιά το κρέας. Εκτοτε, το είδος αυτό τροφής έγινε πολύ πιο εύπεπτο και κυρίως μειώθηκε δραστικά ο χρόνος που απαιτούνταν για τη μάσηση και την πέψη του.
Μπάρμπεκιου και κοινωνικότητα
Ταυτόχρονα, μια πλούσια σε κρέας διατροφή επέβαλε όχι μόνο την εξέλιξη των κατάλληλων κρεοφαγικών ανατομικών δομών (π.χ. κατάλληλη οδοντοστοιχία, πεπτικό σύστημα) αλλά και την ανάπτυξη νέων κοινωνικών και τεχνολογικών δεξιοτήτων: ομαδικό κυνήγι, επινόηση κατάλληλων εργαλείων, διαφοροποίηση των κοινωνικών ρόλων στο εσωτερικό της ομάδας.
Με άλλα λόγια, μια πιο πολύπλοκη και ευέλικτη κοινωνική συμπεριφορά που ενώ προϋποθέτει, ταυτόχρονα επιβάλλει και ενισχύει την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικότερης νοητικής μηχανής, όπως είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Η πρόσφατη, κοντόφθαλμη και απλοϊκή απόρριψη της κρεοφαγίας ως απλής γαστρονομικής επιλογής είναι συνεπώς όχι μόνο υποκριτική αλλά και άκρως παραπλανητική. Η μεταμοντέρνα «ηθική επιταγή» υπέρ της χορτοφαγίας συνεπάγεται την απώλεια ενός πολύτιμου στοιχείου της ανθρώπινης βιολογικής ταυτότητας, την αλλοτρίωση δηλαδή της παμφάγου βιολογικής φύσης μας.
Για την απελευθέρωση των ζώων
Για μια συστηματική παρουσίαση των επιχειρημάτων κατά της κρεοφαγίας, ο αναγνώστης θα μπορούσε να συμβουλευτεί το βιβλίο του Πίτερ Σίνγκερ (Peter Singer) «Animal Liberation», που με καθυστέρηση 30 χρόνων (!) μεταφράστηκε πρόσφατα και στα ελληνικά («Η απελευθέρωση των ζώων», εκδ. Αντιγόνη). Σε αυτόν το λίβελλο κατά της κρεοφαγίας και της εκμετάλλευσης των ζώων, ο διάσημος Αυστραλός φιλόσοφος, καθηγητής Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον των ΗΠΑ, εκθέτει τα βασικά επιχειρήματα για την υπέρβαση του «ειδισμού» (speciesism), δηλαδή της ειδοκεντρικής μας εμμονής και προκατάληψης υπέρ της ανωτερότητας του ανθρώπινου είδους σε σχέση με τα άλλα ζωικά είδη. «Η απελευθέρωση των ζώων» έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες, έγινε μπεστ σέλερ, επηρέασε πολλά κινήματα υπέρ των ζώων και συνέβαλε στην αλλαγή των σχετικών νομοθεσιών σε πολλά κράτη.


PostHeaderIcon Thomas Watson: Ο θρύλος που «απογείωσε» την IBM

Η πρώτη φορά που μηχανή κατάφερε να κερδίσει άνθρωπο σε υψηλής νοημοσύνης παιχνίδι, ήταν το 1997. Σε μια παρτίδα σκάκι, ο παγκόσμιος και εν ενεργεία τότε πρωταθλητής, Γκάρι Κασπάροφ, θα "πέσει" στην τιτανομαχία με τον υπερυπολογιστή Deep Blue, του τεχνολογικού κολοσσού της IBM.
 
"Το ματς είναι πολύ σημαντικό για το σκάκι αλλά και για την ανθρώπινη φυλή στο σύνολό της. Ελπίζω να αποδείξω ότι οι άνθρωποι-σκακιστές δεν έμειναν χωρίς ελπίδα", θα δηλώσει ο Κασπάροφ πριν την τιτανομαχία.
 

PostHeaderIcon Ανώδυνος τοκετός με... ύπνωση

 

Στη Μεγάλη Βρετανία 800 έγκυοι θα υποβληθούν σε μια πρωτοποριακή αλλά αμφιλεγόμενη τεχνική τοκετού, η οποία περιλαμβάνει ύπνωση και άλλες μεθόδους χαλάρωσης ώστε να αποφεύγεται η χρήση επισκληριδίου και παυσίπονων φαρμάκων. Το όλο εγχείρημα θα διεξαχθεί στο Πανεπιστήμιο Central Lancashire και το ενδιαφέρον είναι ότι γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία του υπουργείου Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας. «Οι γυναίκες θα κάνουν εκπαιδευτικά σεμινάρια 90 λεπτών και θα παίρνουν μαζί τους και ένα CD με ηχητικό υλικό» δήλωσε μιλώντας στην «Daily Telegraph» ο καθηγητής Σου Ντάουνι, επικεφαλής της έρευνας. 


PostHeaderIcon Έως είκοσι χρόνια φυλάκιση η κατοχή πολεμικού οπλισμού

Έως είκοσι χρόνια φυλάκιση η κατοχή πολεμικού οπλισμού 

Μετατρέπεται σε κακούργημα, κάθειρξη έως είκοσι χρόνια, η παράνομη οπλοφορία πολυβόλων όπλων, βαρέως οπλισμού, πολεμικών τυφεκίων, υποπολυβόλων, χειροβομβίδων και όλμων, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής στο νομοσχέδιο που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία αναφορικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων.

Εξάλλου με άλλη προσθήκη που επέφερε ο υπουργός αίρεται το αξιόποινο της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου, αρκεί ο κάτοχος να εμφανισθεί αυτοβούλως στις αρχές -δηλαδή πριν τυχόν ελεγχθεί- και να το δηλώσει καταβάλλοντας το 20πλάσιο του παραβόλου.

Ο υπουργός μίλησε για νομοθέτημα που επιδιώκει πληρέστερο έλεγχο όπλων και πυρομαχικών από την πηγή ως την κατανάλωση, ενώ γνωστοποίησε ότι δεν θα γίνει δεκτό το αίτημα που έχει υποβληθεί από εμπόρους για πώληση διόπτρων στα κυνηγετικά όπλα.

Θετικές σε γενικές γραμμές, αλλά με αρκετές παρατηρήσεις- ενστάσεις ήταν οι κρίσεις των κομμάτων για το νομοσχέδιο που ήδη υπερψηφίσθηκε επί της αρχής του από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Ασπραδάκης τάχθηκε υπέρ του νομοσχεδίου ως αναγκαίου για την καταπολέμηση της κατασκευής διακίνησης και εμπορίας πυροβόλων όπλων.

Ο εισηγητής της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος δήλωσε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, σημείωσε όμως κακώς δεν καθίσταται υποχρεωτική η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, ενώ γενικότερα ως νομοθέτημα, ακυρώνει οποιαδήποτε προσπάθεια λειτουργίας της αγοράς με την ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας παραγωγής, για παράδειγμα φυσιγγίων, ενώ κάλεσε την πολιτεία να επιτρέψει τη γόμωση και αναγόμωση πυρομαχικών από αθλητικούς συλλόγους.

Υπέρ οποιασδήποτε νομοθετικής πρωτοβουλίας που οδηγεί στον περιορισμό της διακίνησης όπλων, αλλά επιφυλάξεις για τη συγκεκριμένη ως προς την αποτελεσματικότητά της τάχθηκε ο αγορητής του ΚΚΕ Ιωάννης Γκιόκας, ενώ ο αγορητής του ΛΑΟΣ Άγγελος Κολοκοτρώνης σημείωσε ότι χρειάζεται ένας νέος ολοκληρωμένος νόμος για την κατοχή όπλων.

Θετικό αλλά "επιφανειακό", χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Μουλόπουλος, κρίνοντας ότι οι όποιοι έλεγχοι προβλέπονται, γίνονται με προχειρότητα.

πηγή

PostHeaderIcon Η μόδα των Deal Sites και των μεγάλων προσφορών

 
Μια σχετικά νέα μόδα (τους τελευταίους 6 μήνες ) φθηνών προσφορών και αγορών στην Ελλάδα είναι τα Deal sites ή Social buying sites. Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα παροχής σημαντικά φθηνότερων υπηρεσιών και προϊόντων μέσω διαδικτύου σε υποψήφιους καταναλωτές. Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει για να αγοραστεί –και όχι να χρησιμοποιηθεί- είναι …χρονικός (συνήθως 2-3 ημέρες). Ο υποψήφιος αγοραστής καλείται να δηλώσει συμμετοχή σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να επωφεληθεί της εκάστοτε έκπτωσης.

PostHeaderIcon ΕΛΛΗΝΙΚΟ Θαλασσινό νερό θα “κινεί” ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Θαλασσινό νερό θα “κινεί” ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που χρηματοδοτείται από τη Νομαρχία Αθηνών και αφορά στην ολιστική μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και στη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το νερό παρουσιάστηκαν σήμερα στο Ζάππειο.


PostHeaderIcon Βρετανός στρατιώτης απέκτησε βιονικό χέρι!

 
Βιονικό χέρι απέκτησε ένας βρετανός στρατιώτης, ο οποίος είχε χάσει το χέρι του σε επίθεση με ρουκέτα στο Αφγανιστάν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο Αντριου Γκαρθγουέιτ είναι ο πρώτος στρατιώτης που του τοποθετείται βιονικό χέρι.

PostHeaderIcon Κροίσος με εννιά γράμματα

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο κόσμο δεν είναι ο Μπιλ Γκέιτς ούτε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ όπως ορθά θα νομίζετε αλλά ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η περιουσία του αγγίζει τα 70 δις δολάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων φυλάσσει καλά σε Ελβετικές τράπεζες ή έχει επενδύσει σε ακίνητα στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Λονδίνο.
Ο Μπιλ Γκέιτς τρώει τη σκόνη του Μουμπάρακ ο οποίος με περιουσία 53 δις δολαρίων είναι ο πιο πλούσιος Αμερικανός.

Ο Μουμπάρακ και η οικογένειά του κατάφεραν συσσωρεύσουν πλούτο μέσα από τις κυβερνητικές συμβάσεις και μια σειρά από επιχειρηματικές συνεργασίες με ξένους, όπως δήλωσε στο ABC ο Christopher Davidson, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης για τη Μέση Ανατολή στο Πανεπιστήμιο Durham της Αγγλίας.
H Αιγυπτιακή νομοθεσία προβλέπει ότι οι αλλοδαποί οφείλουν να δώσουν στον ημεδαπό επιχειρηματικό τους συνεταίρο το 51 τοις εκατό των μετοχών που σχετίζεται με τις εγχώριες δραστηριότητές τους.
Παράλληλα, ο Αιγυπτιακός Τύπος ανέφερε ότι οι αρχές ερευνούσαν τον μυστικό πλούτο δύο συμμάχων του Μουμπάρακ του Άχμετ Εζ (3 δις δολάρια) και στον πρώην υπουργό εσωτερικών Χαμπίπ Ιμπραήμ Ελ Αντί.
Μάλιστα πέντε μισητοί φίλοι του Μουμπάρακ είχαν συγκεντρώσει ένα δις σύμφωνα με στρατιωτικούς εισαγγελείς που ασχολούνται με ποινικές υποθέσεις εναντίον τους.
Οι τρεις από αυτούς, πρώην υπουργοί, προσπάθησαν να διαφύγουν από τη χώρα, αλλά δεν τους έδωσαν την άδεια, σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Masry Al-Youm η οποία επικαλείται πηγές του αεροδρομίου του Καΐρου.
Η περιουσία του Μουμπάρακ άρχισε να αυξάνεται από τότε που ήταν αξιωματικός της αεροπορίας, σε μια θέση όπου μπορούσε να ευνοείται από την διαφθορά στις στρατιωτικές συμβάσεις, κυρίως μέσω συμπράξεων επιχειρήσεων με ξένους επενδυτές.
Σύμφωνα με τον καθηγητή πολιτικών επιστημών του Princeton Amaney Jamal, τα περιουσιακά στοιχεία του Μουμπάρακ είναι πιο πιθανό να βρίσκονται σε τράπεζες εκτός της Αιγύπτου, ενδεχομένως, στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία.
«Αυτό είναι το μοτίβο των δικτατόρων στις χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε να μη μπορούν να αγγίξουν το πλούτο τους κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου», είπε χαρακτηριστικά.


PostHeaderIcon Ο Αρκτούρος στην Αθήνα με “Street Animal Party”



 
Με τη διοργάνωση του Street Animal Party” την 24η Φεβρουαρίου στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια η οργάνωση Αρκτούρος εγκαινιάζει τα γραφεία της στην Αθήνα. Με σεμινάρια ζαχαροπλαστικής από τον Στέλιο Παρλιάρο και σεμινάρια γκράφιτι το πρόγραμμα υπόσχεται πολλά

PostHeaderIcon Πόσο ψηφιακός τύπος είστε;

Είστε τύπος...ψηφιακός ή αναλογικός; Αν ακούτε ακόµη τους αγαπηµένους σας δίσκους βινυλίου, τραβάτε φωτογραφίες σε φιλµ µε την παλιά σας µηχανή και βλέπετε βιντεοκασέτες, τότε µάλλον δεν είστε ο καλύτερος εκπρόσωπος της ψηφιακής εποχής. Αν πάλι αγοράζατε CD από την πρώτη ηµέρα που κυκλοφόρησαν αλλά πλέον ακούτε µουσική σε MP3, αν δεν αποχωρίζεστε ποτέ την ψηφιακή σας φωτογραφική µηχανή και αν ήσασταν από τους πρώτους που έβαλαν το ψηφιακό µπουκέτο της Digea, τότε η λέξη «αναλογικός» µάλλον σας παραπέµπει στην... εποχή των παππούδων σας.

PostHeaderIcon Ο Έλληνας που μαγεύει τα ντεφιλέ της Νέας Υόρκης!

Ένας Έλληνας, που εμείς εδώ αγνοούμε και την ύπαρξή του, έκλεψε την παράσταση στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης. Ο Νικόλας Πέτρου, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει και δημιουργεί στην Αμερική, άφησε άφωνους τους ανθρώπους της μόδας με τις πλέον πρωτοποριακές και εξτρίμ δημιουργίες του. Η νέα του αντρική κολεξιόν αποτέλεσε θέμα συζήτησης και φιλοξενήθηκε από τα κορυφαία περιοδικά μόδας! Κύρια υλικά αυτή τη φορά, το νάιλον και το μεταλιζέ δέρμα. Με έδρα τη Νέα Υόρκη ο Νικόλας Πέτρου χρησιμοποίησε στη νέα του αντρική κολεξιόν σύγχρονα υλικά, όπως οι μικροΐνες στο νάιλον και το μεταλιζέ δέρμα. Ο Νικόλας Πέτρου αποφοίτησε το 1993 με μάστερ στις τέχνες και στο σχέδιο μόδας από το Central Saint Martin’s School στο Λονδίνο. 


PostHeaderIcon Σε δημοπρασία ανέκδοτη φωτογραφία του Χίμλερ λίγο μετά την αυτοκτονία του

 
 Η τελευταία φωτογραφία του διαβόητου Χάινριχ Χίμλερ βγαίνει σε δημοπρασία από τον Οίκο Dreweatt στις 29 Μαρτίου. Στη φωτογραφία, ο Χίμλερ εικονίζεται νεκρός - λίγο μετά την αυτοκτονία του - φορώντας τα γνωστά γυαλιά, αλλά χωρίς το μουστάκι.

Ο Χίμλερ συνελήφθη μαζί με άλλα μέλη των SS τον Μάιο του 1945. Επρόκειτο να ανακριθεί από τις βρετανικές δυνάμεις, όμως, κατάφερε να καταπιεί την κάψουλα με υδροκυάνιο, που είχε κρύψει κάτω από τη γλώσσα του.

Μετά το τέλος του, Βρετανοί στρατιώτες τράβηξαν αρκετές φωτογραφίες, μία από τις οποίες τώρα αναζητεί αγοραστή.

PostHeaderIcon Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε στο μέγαρο του Παρισιού

Ένας άνδρας σαράντα ετών αυτοπυρπολήθηκε νωρίς το απόγευμα μποροστά από το δικαστικό μέγαρο του Παρισιού προτού επέμβουν πυροσβέστες, δήλωσαν πηγές από την αστυνομία και την πυροσβεστική.

PostHeaderIcon Αυστραλία: Ο καιρός έφερε και ...θανατηφόρες αράχνες!

Αυστραλία: Ο καιρός έφερε και ...θανατηφόρες αράχνες! 

Δεν έφταναν οι κροκόδειλοι και οι καρχαρίες στους Αυστραλούς, ήρθαν και οι θανατηφόρες αράχνες!
Η υγρασία και οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων εβδομάδων, εκτός όλων των άλλων, είχαν ως συνέπεια και τη ραγδαία αύξηση των φαρμακερών αραχνών στην Αυστραλία-και ειδικά στη Μελβούρνη- όπως είναι η redback, whitetail και άλλες.
Εκτιμάται ότι η αύξηση των ατόμων που δέχτηκαν το δάγκωμα της reddback έχει φτάσει το 16% τα τελευταία τέσσερα χρόνια, φέτος δε, θα υπερβεί κατά πολύ τα επίπεδα αυτά.
Δε χρειάζεται όμως να θορυβηθεί το κοινό προειδοποιούν οι ειδικοί, δεδομένου ότι υπάρχει ένα πολύ αποτελεσματικό αντίδοτο.

Εκείνο το οποίο πρέπει να γνωρίζει το κοινό για να μη πανικοβληθεί είναι ότι δεν έχει πεθάνει κάποιος από δάγκωμα αράχνης για χρόνια τώρα. Χρειάζεται προσοχή, ώστε να αποφεύγονται μέρη που συνήθως βρίσκονται οι αράχνες αυτές, συμβουλεύουν οι αρχές. Ποια είναι τα μέρη αυτά; Σκοτεινές γωνιές, έπιπλα εξωτερικών χώρων, γλάστρες, αποθήκες, αθλητικά παπούτσια που βρίσκονται έξω, γάντια του κήπου που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα, σε σκουπίδια, μέσα σε θάμνους, κάτω από σωρούς ξύλων και ανάμεσα σε πέτρες.

Ο διευθυντής του Ερευνητικού Σώματος Δηλητηρίων δρ. Κεν Γουϊνκελ, τόνισε ότι το δηλητήριο της redback αράχνης κινείται πολύ αργά και παίρνει μέρες πριν εκδηλωθεί η ολική επίδρασή του. Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει να παρακολουθείται η εξέλιξη προσεκτικά, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παιδιά και προειδοποίησε ότι συχνά τα συμπτώματα συγχέονται με αυτά της σκωληκωϊδήτιδας, δεδομένου ότι προκαλούν πόνους στην κοιλιακή χώρα.

πηγή

PostHeaderIcon Το FBI τίμησε 11 Έλληνες αστυνομικούς

Οι 11 αστυνομικοί – άνδρες και γυναίκες – τιμήθηκαν με βραβεία συνεργασίας από το FBI κατά την διάρκεια τελετής στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη. H πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα τίμησε σήμερα 11 μέλη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) που συμμετείχαν σε επιχείρηση ανεύρεσης τριών εφήβων που είχαν απαχθεί από τους πατέρες τους, από περιοχή κοντά στο Λος Άντζελες, το 2008. 

Τα τρία αγόρια, δύο αδέλφια και ο πρώτος τους εξάδελφος – 13, 15 και 12 ετών – βρέθηκαν τελικά στη Χάγη της Ολλανδίας τον Μάιο του 2010 και μετά από “εκτεταμένες έρευνες” της ΕΛ.ΑΣ, όπως τόνισε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ουίλλιαμ Σμιθ. Οι ελληνικές διωκτικές αρχές συνεργάσθηκαν με το Αμερικανικό FBI και τις ολλανδικές αρχές στον εντοπισμό των Τζορτζ και Τζων Σιλά – πολιτικογραφημένοι Αμερικανοί πολίτες Αρμενικής καταγωγής – οι οποίοι κατηγορούντο για την απαγωγή των παιδιών τους. Την κηδεμονία των παιδιών είχαν, βάσει δικαστικών αποφάσεων, οι μητέρες των παιδιών.


PostHeaderIcon Ρωγμές στο μεγάλο τοίχος της φωτιάς

Το μεγάλο τοίχος γνωστό και ως Σινικό είναι ίσως το ποιο αναγνωρίσιμο μνημείο της Κίνας. Η χώρα αυτή όμως είναι συνδεδεμένη και με ένα ακόμη μεγάλο τοίχος, αυτή τη φορά ψηφιακό. Το Grate Firewall (GFW) είναι το πλέον ανεπτυγμένο σύστημα λογοκρισίας που εφαρμόζεται στην Κίνα με σκοπό τον έλεγχο της πρόσβασης των Κινέζων στο διαδίκτυο.
 

PostHeaderIcon Δικαστική απόφαση για τη ελεύθερη μετάδοση Mundial και EURO

 
Να παραμείνουν σε ελεύθερα κανάλια οι μεταδόσεις των διοργανώσεων του Παγκόσμιου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου αποφάσισε το ευρωπαϊκό δικαστήριο. Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη παρά την επιθυμία των FIFA και UEFA να εξασφαλίσουν έσοδα από την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε συνδρομητικά κανάλια. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο κόσμος θα πρέπει τόσο μεγάλες διοργανώσεις να μπορεί να τις παρακολουθεί ελεύθερα. Από την πλευρά τους πάντως, FIFA και UEFA ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να προσφύγουν στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εντός του προσεχούς διμήνου.
Οι Αποφάσεις είναι οι ακόλουθες: T-385/07, T-55/08, T-68/08


PostHeaderIcon Στις 65.000 τα «λουκέτα» τους τελευταίους 13 μήνες - Χάθηκαν 100.000 θέσεις εργασίας

 
 Ραγδαία αύξηση λουκέτων σε εμπορικά καταστήματα σε όλη την Ελλάδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση, δείχνουν τα στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Τους τελευταίους 13 μήνες έκλεισαν εξήντα πέντε χιλιάδες εμπορικά καταστήματα με αποτέλεσμα να χαθούν 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας.

PostHeaderIcon Τα 8 θανάσιμα αμαρτήματα στο Facebook

 
 
  • Δεν γράφουμε έχοντας αποστραγγίξει τα μισά χάιλαντς
Διότι τότε η υπαγόρευση από μυαλό προς δάχτυλα διαρκεί μια αιωνιότητα και ένα ποτήρι ακόμη. Και στη διαδρομή χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τσογλάνι, είναι η στιγμή που θα γράψεις όλα όσα εκείνα που αν ζούσες την εποχή της Ζαν ντ΄Αρκ δεν θα περίσσευε ούτε κολυμπηθρόξυλο για κείνην. Τέτοια πυρά θα την ζήλευαν όλες οι μάγισσες του Σάλεμ μαζί. Η αποφράδα σελίδα της ζωής σου θα είναι αυτή, ακόμη και να συνειδητοποιήσεις τι ασυναρτησίες γράφεις και να πατήσεις το άγιο Χ πάνω δεξιά, το social network μητρώο σου θα είναι πιο μαύρο και από κάρβουνο. Ή από σβηστή οθόνη (κατατρόμαξες παλιοφέισμπουκ τζάνκι, ε;).

  • Δεν υποκύπτουμε στην αμαρτωλή γοητεία των «like»
Μετάφραση σε προκλητικά απλά ελληνικά: δεν απλώνουμε σε κοινή θέα την μια παπαριά μετά την άλλη μόνο και μόνο επειδή η πρώτη είχε 28 likes. Eνδέχεται οι επιδοκιμασίες να προέρχονται από μεγαλύτερους παπάρες και ο σκοπός του facebook είναι να εξελιχθούμε σε καλύτερους ανθρώπους για την κοινωνία και τον πράσινο πλανήτη, όχι σε αυτοκράτορα των ηλιθίων. Να μη σου διαφεύγει πως υπάρχει πάντα η πιθανότητα τα «like» να είναι δόλωμα για να πεις περισσότερα και βλακωδέστερα, υπάρχουν και κακοί άνθρωποι εκεί έξω που τριγυρνάνε ψάχνοντας τον Αλέκο Τζανετάκο † του FB για να περάσουν την ώρα τους ρίχνοντας e-σφαλιάρες. Τι θες δηλαδή ; Nα ακούς κάθε μέρα πίσω από την πλάτη σου χάχανα και «έλα Αλέκοοοο»;
  • Δεν γράφουμε το ημερολόγιο του μίζερου
«Καλημέρα φίλοι μου, τώρα πίνω τον πρώτο καφέ, βρήκα και μια μαρμελάδα σμέουρα μούρλια, σε λίγο θα ταΐσω τα αγαπημένα μου γατιά, μετά θα πάω στη λαϊκή της γειτονιάς μου για βιολογικά νεροκάρδαμα και το μεσημέρι θα ανοίξω μια σπάνια Amstel pulse. Δείτε τι ωραία πέφτει η βροχή στο μπαλκόνι μου, δεξιά στο βάθος ακούγεται η θάλασσα αλλά τώρα έχει παράσιτα, το βράδυ θα φάω γιουφκάδες και μετά θα πάω να παίξω με τα αγαπημένα μου ανηψάκια, τον Χιούι και τον Ντιούι, να και οι φωτογραφίες τους».
Αυτό με μικρές ανεπαίσθητες παραλλαγές (μπορεί -για παράδειγμα- τα ανηψάκια να είναι ο Μάικ και ο Ντάικ, να μην ακούγεται η θάλασσα αλλά ο Πλιάτσικας και να φας τραχανά αντί γιουφκάδες το βράδυ) κάθε πρωί, κάθε μέρα, κάθε βδομάδα, κάθε μήνα. Who the fuck gives a damn?
  • Δεν γινόμαστε ζήτουλες
Στέλνεις friend request και εισπράττεις σιωπή. Μια μέρα, δυο, τρεις, πέντε. Να το καταπιείς λοιπόν σαν γενναίος, σαν έτοιμος από καιρό. Στα τσακίδια. Σιγά τη μαλάκω (ή το μαλάκα, μικρή σημασία έχει το φύλο όταν πρόκειται για απόρριψη) που θα πέσουμε και στα πόδια της για να γίνουμε το νούμερο 1.576 της. Μη σώσει και απαντήσει, η καργιόλα. Ψωριάρα του κερατά. Σιχαμένο ξίπασμα. Που έβαλε στη λίστα τον παπάρα τον Κ.Κ.Μοίρη με τις γυαλαμπούκες και το μαλλί σεμεδάκι και μένα με έχει στην απ’ έξω. Ούστ bitch! Die hard! (εντάξει, παρασύρθηκα...)
  • Αυτά για τους κοινούς θνητούς
Aν έστειλες αίτημα φιλίας στην Mόνικα –τι «ποια Μόνικα;»- να επιμείνεις μέχρι ένα χρόνο, αξίζει την ξεφτίλα. Αν είσαι γυναίκα και έστειλες στον Τζορτζ –τι «ποιόν Κλούνι;»- να επιμείνεις δυο. Ή μέχρι τα πρώτα σημάδια της βαριάς εμμηνόπαυσης.
  • Δεν γινόμαστε «μούτσοι»
Μούτσος ονομάζεται -το έχω πατενταρισμένο, μη τολμήσεις- αυτός που έβαλε στόχο της e-ζωής του να ανέβει σε έναν επώνυμο τοίχο, σαν τα σουπερφάστ ένα πράμα, εκείνα που γέμισαν με 5.000 επιβάτες και ναυπηγούν το Β, μετά το C και έχει ο Ζάκερμπεργκ και η λατινική αλφαβήτα. Αυτός ο τάλας λοιπόν με το που ανεβαίνει από την ανεμόσκαλα πάνω στο τάνκερ αρχίζει γονυπετής τα «like» δέκα φορές τη μέρα, σαν τα μουσλίμια στη Μέκκα. Αν ο ιμάμης του απευθύνει κάποια στιγμή το λόγο, αφού πάρει τρία υπογλώσσια για να γλιτώσει το χαρούμενο εγκεφαλικό κάνει αφίσα την απάντηση και την κολλάει ταπετσαρία στην κρεβατοκάμαρά του. Μετά βάζει στόχο ζωής να γίνει «αρχιμούτσος», να πλακώνεται δηλαδή στα μπινελίκια με εχθρούς του ιμάμη που επιβουλεύονται την αυθεντία του. Τoo fuckin’ pathetic.
  • Δεν γαμπρίζουμε 
Το λέω ορθά κοφτά και κυρίως λιτά. Είτε στον τοίχο μας, είτε σε άλλον τοίχο δεν πέφτουμε σαν τα λιγούρια πάνω σε όποιο θηλυκό περάσει (αν είναι να επιλέξεις, διάλεξε μια με ολόσωστες αναλογίες και επικέντρωσε τα σχόλια επάνω της). Το αντίθετο δείχνει κατωτερότητα, κακή ανατροφή, αγένεια και έλλειψη καλού γούστου. Οι κυρίες (και οι λιγότερο κυρίες, δεν θα το κάνουμε θέμα εδώ μέσα) επιβάλλεται να πέφτουν σαν τα κοράκια πάνω σε κάθε αρσενικό που εμφανίζεται, καθώς μια τέτοια συμπεριφορά μόνο ανωτερότητα, ευγενή ανατροφή και επάρκεια καλογουστιάς και αυτογνωσίας αποδεικνύει.
Μερικοί εναλλακτικοί καλλιτέχνες – ποιητές – εικαστικοί – φωτογράφοι - συγγραφείς- συνθέτες – σκηνοθέτες κ.λ.π. (όλα αυτά ταυτόχρονα σε ένα και μόνο θαυμαστό σώμα και μια μόνο ponytail) μπορούν κατ΄ εξαίρεση να παίζουν σε πολλούς τοίχους με πολλές ιέρειες της Δημουλά μαζί, μια για κάθε αξιοζήλευτη ιδιότητά τους.
  • Δεν μπερδευόμαστε στα ντουβάρια των άλλων
Κανόνας πρώτος και απαράβατος, τον γράφω στο τέλος γιατί -αντίθετα με τις ανόητες love at first sight θεωρίες- η τελευταία εντύπωση μένει, ποτέ η πρώτη.
Σε τοίχο που δεν είσαι καλεσμένος, ή νιώθεις (με μια έκτη αίσθηση) πως είσαι ανεπιθύμητος, δεν πας ούτε για κατούρημα στη γωνία του. Πόσο μάλλον για να μιλήσεις. Oι ζόρικοι τοίχοι θέλουν και επιδέξια πληκτρολόγια. Εμπέδωσέ το και όλοι θα ζήσουν καλά γενναίε μου. Κι εσύ καλύτερα.

 πηγή

PostHeaderIcon Τα ζωδια αποκαλύπτουν την απιστία - Προβλέψεις για το μήνα Φεβρουάριο

http://www.faretra.gr/images/1_x214c.jpg 
Ερωτικοί συνδυασμοί. Τι λένε τ’ άστρα;
Οι ερωτικοί συνδυασμοί των ζωδίων, είναι κάτι που μας απασχολεί πολύ συχνά.

Φυσικά το ταίριασμα ή όχι δύο ανθρώπων, ακόμα και αστρολογικά, δεν εξαρτάται μόνο από το ζώδιο του καθενός αλλά από πολλούς άλλους παράγοντες.
Έτσι άλλωστε εξηγείται και η μοναδικότητα κάθε διαπροσωπικής σχέσης και ιδιαίτερα κάθε ερωτικού δεσμού.
Ωστόσο επειδή συνήθως, ιδιαίτερα σε μια νέα γνωριμία, δεν γνωρίζουμε πολλά για το αστρολογικό προφίλ του ανθρώπου που μας ενδιαφέρει αλλά μόνο το ζώδιό του, υπάρχουν μερικοί γενικοί κανόνες που μας κατευθύνουν.
Ας δούμε λοιπόν πόσο ταιριάζετε ερωτικά με τον σύντροφό σας, σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά των ζωδίων σας.
Ο συνδυασμός των ζωδίων σας δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες για να είναι η σχέση σας καυτή ή μήπως αργά ή γρήγορα, ένας απ’ τους δυο θα αναζητήσετε το πάθος σε ξένη αγκαλιά;.


Αν είστε Κριός και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός Αποτελείτε το ιδανικό ζευγάρι. Γεμάτοι πάθος και οι δύο ένα είναι σίγουρο… η γειτονιά θα αναστατωθεί.
- Ταύρος.  Εγωιστής και αχόρταγος στο σεξ θα πρέπει να προσέξετε γιατί κινδυνεύετε να τον χάσετε αν δεν του ικανοποιήσετε κάτι απ’ τα δύο.
- Δίδυμος. Προετοιμαστείτε είτε να αποδεχθείτε την απιστία είτε να τον αποχαιρετίσετε σύντομα.
- Καρκίνος. Υπάρχει κίνδυνος να υποκύψετε στον πειρασμό και να βγάλετε πάνω του όλα σας τα απωθημένα κάνοντάς τον θύμα σας.
- Λέων.  Η υπεροψία του υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας σπρώξει σε άλλη αγκαλιά μόνο και μόνο για να του μπείτε στο μάτι που όλο νομίζει ότι κάποιος είναι.
- Παρθένος. Εδώ κολλάει «τα σιγανά ποταμάκια να φοβάσαι». Μεθοδικά και χωρίς να πάρετε χαμπάρι θα γίνετε η μεγάλη απατημένη.
- Ζυγός. Σχέση πάθους με μπόλικες δόσεις καταπίεσης και παράφορης ζήλιας.
- Σκορπιός.  Αμοιβαία κάλυψη και πίστη χαρακτηρίζει την σχέση σας με έναν Σκορπιό.
- Τοξότης. Αν καταφέρετε να ξεχωρίσετε την πραγματική απιστία από την μεγάλη κοινωνικότητα όλα θα πάνε μια χαρά.
- Αιγόκερως. Αν βαρεθείτε – που θα βαρεθείτε- είναι καλύτερα να χωρίσετε παρά να απιστήσετε. Ο Αιγόκερως όταν προδίδεται μπορεί να καταφύγει σε βιαιότητες…
- Υδροχόος. Μην του πηγαίνετε συνέχεια κόντρα. Θα σας εκδικηθεί με απιστία κατ’ επανάληψη…
- Ιχθύς.  Ίσως αισθανθείτε να πνίγεστε από τον συναισθηματισμό του και να αναζητήσετε κάτι πιο «γήινο» σε ξένη αγκαλιά.

Αν είστε Ταύρος και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός Σας περιμένουν έντονες ερωτικές στιγμές αλλά είναι πολύ πιθανό αυτό να μην σας αποτρέψει από το έχετε το νου σας για άλλες… εναλλακτικές.
- Ταύρος. Δύο εγωισμοί κάτω απ’ την ίδια στέγη μάλλον θα ‘χουν καταστροφικές συνέπειες και αλληλοαπιστίες.
- Δίδυμος. Η ψυχοσύνθεση και η συμπεριφορά του σας γεμίζει ανασφάλεια. Δεν έχετε βέβαια και πολύ άδικο καθώς η πίστη δεν είναι το μεγάλο ατού των Διδύμων.
- Καρκίνος. Σας παρέχει όλα εκείνα που χρειάζεστε για να είστε ευτυχισμένη. Να είστε προετοιμασμένη για μεγάλες δόσεις έρωτα.
- Λέων.  Ο συντηρητισμός του μπορεί να σας μπλοκάρει και να μην έχετε το ψυχικό σθένος ούτε για την παραμικρή παρασπονδία.
- Παρθένος.  Αν μπορέσετε να συγκρατήσετε τα κτητικά σας αισθήματα και τον αφήσετε λίγο πιο χαλαρό τον έχετε κερδίσει για πάντα.
- Ζυγός.  Το φάρμακο για τον άπιστο Ζυγό είναι η… ομοιοπαθητική. Αν διαπιστώσει ότι μπορείτε καλύτερα απ’ αυτόν θα είναι δικός σας αποκλειστικά.
- Σκορπιός.  Η γεμάτη πάθος σχέση σας είναι πολύ πιθανό να κρατήσει μόνο όσο είναι κρυφή ή παράνομη. Η επισημοποίηση ίσως σκοτώσει τον έρωτα μια κι έξω.
- Τοξότης. Παρόλο που το σεξ είναι εκτός ορίων αισθάνεστε ότι δεν σας καλύπτει εγκεφαλικά.
- Αιγόκερως. Η αλληλοσυμπλήρωση είναι τόσο έντονη που δεν αποκλείεται να πρόκειται για το άλλο σας μισό κυριολεκτικά.
- Υδροχόος. Αν κάθε φορά που σας απατά σας δίνει κι ένα ευρώ ετοιμαστείτε να γίνετε πάμπλουτη.
- Ιχθύς.  Υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να αισθανθείτε ότι πνίγεστε από τις ανασφάλειες και την καταπίεσή του.

Αν είστε Δίδυμος και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τον απατήσετε και όλως παραδόξως αυτό θα κάνει την σχέση σας να φουντώνει ακόμα περισσότερο.
- Ταύρος. Θα αμφισβητεί και θα αμφιβάλει συνεχώς για το αν του είστε πιστή, γεγονός που θα σας βάλει στον πειρασμό να τον απατήσετε μόνο και μόνο για να μην αμφιβάλει χωρίς λόγο.
- Δίδυμος. Σχέση καταστροφική με ανταγωνισμούς και εγωισμούς και κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος θα κερδίσει στον διαγωνισμό απιστίας.
- Καρκίνος. Το έντονο πάθος και το εκρηκτικό σεξ θα σας αποσπάσει την προσοχή και θα σας αποσυντονίσει.
- Λέων.  Να είστε προετοιμασμένη για ερωτικό παραλήρημα σε τέτοιο βαθμό που να διερωτηθείτε: «Μα γιατί το Κάμα Σούτρα έχει τόσα λίγα;»
- Παρθένος.  Μαζί δεν κάνετε και χώρια δεν μπορείτε αλλά το πρόβλημα αρχίζει όταν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να κρυφτείτε καθώς είναι πολύ παρατηρητικός και τα πιάνει όλα.
 - Ζυγός. Σεξ χωρίς τόπο και χρόνο, παντού και πάντα αφού με τον Ζυγό σας συνδέει το γνωστό «Μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια»
- Σκορπιός.  Θα έχετε την ευκαιρία να εκπληρώσετε κάθε σας φαντασίωση και κρυφή επιθυμία.
- Τοξότης. Η σχέση σας είναι πιθανό να είναι τόσο απελευθερωμένη που να γίνετε ζευγάρι με πλήρη γνώση της απιστίας του ενός προς τον άλλο σε βαθμό που να μην την θεωρείτε καν απιστία.
- Αιγόκερως. Η συντηρητικότητά του στο σεξ θα σας οδηγήσει σύντομα σε άλλη πιο «προχώ» αγκαλιά.
- Υδροχόος.  Αν έχετε κατηγορηθεί ότι το ζώδιό σας είναι άπιστο με έναν Υδροχόο δίπλα σας ήρθε η ώρα να γίνετε για πρώτη φορά το θύμα της απιστίας και όχι ο θύτης.
- Ιχθύς.  Ο συναισθηματισμός του θα σας σπρώξει χωρίς πολλά πολλά σε ξένη αγκαλιά.

Αν είστε Καρκίνος και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός Παρόλο που ο σεξουαλικός συνδυασμός είναι καλός, η επιπολαιότητά και ο παρορμητισμός του σίγουρα θα σας μπλοκάρει.
- Ταύρος.  Βαθύ συναίσθημα και εκρηκτικό σεξ δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ποιοτική και μακροχρονια σχέση.
- Δίδυμος. Αχόρταγος σεξουαλικά θα σας παρασύρει σε μια σχέση με εξαντλητικούς ρυθμούς που δεν θα αφήνει μυαλό για απιστία σε κανέναν απ’ τους δυό.
- Καρκίνος.  Παρόλο που δεν θα απατήσετε ο ένας τον άλλο το γεγονός ότι είστε και οι δυο κυκλοθυμικοί ίσως έχει ολέθρια αποτελέσματα στην ψυχολογία σας.
- Λέων.  Σχέση με τόσο πάθος και ερωτική ένταση που δεν θα αφήσει σε κανέναν απ’ τους δυο μυαλό για απιστία.
- Παρθένος. Η σταθερότητά του σας οδηγεί στην πεποίθηση ότι «έχετε δέσει τον γάιδαρό σας». Προσοχή μην θυμηθείτε και την άλλη λαϊκή ρήση που λέει «Μόνο όταν χάνεις κάτι πολύτιμο, το εκτιμάς»
- Ζυγός.  Θα σας κυνηγήσει μέχρι αισχάτων και μόλις σας κατακτήσει θα χάσει το ενδιαφέρον του. Μόνο που τότε θα τον κυνηγάτε εσείς.
- Σκορπιός.  Η γειτονιά θα ξεσηκωθεί από το αχαλίνωτο σεξ όμως η παράφορη ζήλια του μπορεί πολύ σύντομα να σας στείλει σε ξένη αγκαλιά.
- Τοξότης Το ανεξάρτητο πνεύμα του σας κάνει να αισθάνεστε τρελό έρωτα αλλά οι ανασφάλειές σας δεν σας αφήνουν να τον απολαύσετε.
- Αιγόκερως. Με την συντηρητικότητά του θα σας σπρώχνει συνεχώς σε αναζητήσεις προκειμένου να καλύψετε τις ανάγκες σας.
- Υδροχόος.  Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα. Ό,τι κι αν προκύψει μεταξύ σας θα το λύνετε πάντα με ένα καλό κρεβάτι.
- Ιχθύς. Δεν θα χρειαστείτε ποτέ εκείνη στην συνδρομή για το γυμναστήριο. Το ατελείωτο σεξ θα είναι επαρκής γυμναστική. Αν τεμπελιάσετε θα σας απατήσει.

Αν είστε Λέων και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός. Κατά πάσα πιθανότητα θα τον κομπλάρετε τόσο πολύ που θα σας απατήσει για να επιβεβαιωθεί.
- Ταύρος. Μια επιφανειακή σχέση δημιουργείται μεταξύ σας καθώς η έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνετε δεν αφήνουν τα πράγματα να γίνουν σοβαρότερα.
- Δίδυμος. Με έναν μαγικό τρόπο σας βγάζει ό,τι πιο ερωτικό διαθέτετε και μαζί του ζείτε ερωτικές εμπειρίες που δεν είχατε ζήσει ποτέ άλλοτε.
- Καρκίνος. Θα σας κάνει να ζηλεύετε για να είστε πάντα κοντά του καθώς τα αισθήματά του για εσάς θα είναι πάρα πολύ έντονα
- Λέων.  Δυο βασιλιάδες στο ίδιο βασίλειο… Δύσκολα τα πράγματα και οι συγκρούσεις είναι το μόνο βέβαιο.
- Παρθένος. Σας παρέχει σιγουριά και μένετε μαζί του. Όμως η μονοτονία που τον χαρακτηρίζει σας ωθεί πολύ γρήγορα σε άλλες αναζητήσεις.
- Ζυγός.  Αν νιώσετε ασφάλεια και αφεθείτε θα σας απατήσει σε χρόνο dt.
- Σκορπιός. Η ζήλεια του σας προβληματίζει παρόλο που στο κρεβάτι ζείτε ονειρεμένες στιγμές.
- Τοξότης. Σ’ αυτή τη σχέση αν χρειαστεί να διαλευκάνουμε ποιος θα είναι το θύμα και ποιος ο θύτης της απιστίας είναι πολύ πιθανό να μην βρούμε άκρη.
- Αιγόκερως. Είσαστε τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες που η σχέση σας σύντομα θα οδηγηθεί στην ψυχρότητα.
- Υδροχόος. Ό,τι και να κάνετε, όσα και να δώσετε ένας Υδροχόος έχει στο DNA του την απιστία.
- Ιχθύς. Ζείτε έναν ζωντανό έρωτα που δεν τον επηρεάζει κανένας εξωτερικός παράγοντας.

Αν είστε Παρθένος και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός. Το πείσμα του και η ασυμβατότητα σας στο σεξ σας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ξένη αγκαλιά.
- Ταύρος. Αν καταφέρει να συγκρατήσει την κτητικότητα που τον χαρακτηρίζει είσαστε πιστή και ζείτε μια σχέση γεμάτη πάθος.
- Δίδυμος. Θα έχετε μονίμως υποψίες καθώς η κυκλοθυμικότητά του σας γεμίζει ανασφάλεια.
- Καρκίνος. Παρόλο που δείχνει ευαίσθητος δεν θα διστάσει να σας απατήσει. Θα το μετανιώσει αμέσως και θα γυρίσει γονατιστός.
- Λέων. Θα αποτελέσετε άλλη μια εγγραφή στην μακριά λίστα με τις ερωμένες του. Ο Λέων χρειάζεται χαρέμι.
- Παρθένος. Θα προσπαθείτε να βάλετε ο ένας τον άλλο στα δικά του καλούπια και αυτό θα σας φθείρει σύντομα.
- Ζυγός. Αν αφεθείτε και πλήξει θα τον χάσετε για πάντα.
- Σκορπιός. Τον ακολουθείτε χωρίς δεύτερη σκέψη και αφήνεστε στον έντονο ερωτισμό του.
- Τοξότης. Ζείτε μόνιμα με την αγωνία που είναι, αν σας απατά και τι άλλο σας κρύβει.
- Αιγόκερως. Το γεγονός ότι δεν είστε ποτέ η πρώτη του προτεραιότητα θα σας στείλει πολύ σύντομα σε άλλη αγκαλιά.
- Υδροχόος. Σχέση εξάρτησης που βασίζεται στον εκρηκτικό σεξ θα σας οδηγήσει σύντομα να υιοθετήσετε μια κτητική συμπεριφορά απέναντί του και να μην τον αφήνετε στιγμή από κοντά σας.
-Ιχθείς. Αν πρόκειται ένας από τους δύο να απιστήσει αυτός θα είστε εσείς. Η αδυναμία του για εσάς θα τον κάνει να σας συγχωρήσει.

Αν είστε Ζυγός και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός. Η ανεξαρτησία και ο αυθορμητισμός του σας δίνουν λάθος μηνύματα, γεμίζετε ανασφάλειες και χαλάτε το ωραίο ερωτικό κλίμα.
- Ταύρος. Αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα τον κίνδυνο να τον απατήσετε και σας απατά πρώτος για να μην θιγεί ο εγωισμός του αργότερα.
- Δίδυμος.  Μεταξύ σας υπάρχει μια σιωπηρή αποδοχή και αυτό σας αφήνει ελεύθερους να βάλετε κοινούς στόχους και να απολαύσετε το αχαλίνωτο σεξ.
- Καρκίνος. Μόλις τον κατακτήσετε θα χάσετε το ενδιαφέρον σας και θα αναζητήσετε κάτι καινούργιο. Προσοχή όμως γιατί θα πληρωθείτε με το ίδιο νόμισμα…
- Λέων. Η μόνιμη επιθυμία σας για απιστία καταρρακώνει ψυχολογικά τον αρχοντικό Λέοντα.
- Παρθένος. Μάλλον θα βαρεθείτε τόσο γρήγορα που θα φύγετε πριν καν χρειαστεί να σκεφτείτε καν το ενδεχόμενο να απιστήσετε.
- Ζυγός. Πολύ φασαρία στο κρεβάτι και μια σχέση αγάπης και μίσους.
- Σκορπιός. Ό,τι πιο βρώμικο έχετε φανταστεί στο σεξ θα το ζήσετε. Είναι πολύ πιθανό ο Σκορπιός να μην είναι ο επίσημος αλλά ο κρυφός σας εραστής.
-Τοξότης. Αν πέσετε στα δίχτυα του θα ερωτευτείτε τρελά το παιχνιδιάρικο πνεύμα του.
- Αιγόκερως. Η ασυμβατότητά σας στο σεξ θα σας οδηγήσει σε ξένες αγκαλιές και η σχέση σας θα καταλήξει αρρωστημένη.
- Υδροχόος. Η προχωρημένες του θεωρίες στο σεξ θα σας οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε αναζήτησεις πιο προσγειωμένου εραστή.
- Ιχθύς. Είναι τρελά ερωτευμένος μαζί σας κι εσείς επιδεικνύεται όλη σας την μαεστρία για να απιστείτε χωρίς να τον πληγώνετε.

Αν είστε Σκορπιός και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός. Αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλο και με απόλυτη ταύτιση στις σεξουαλικές σας ανάγκες.
- Ταύρος. Είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσετε να ικανοποιήσετε τις σεξουαλικές ανάγκες του και αυτό να τον οδηγήσει στην απιστία.
- Δίδυμος.  Θα σας εξιτάρει σεξουαλικά και οι δυο σας θα ανταλλάσσετε τους ρόλους του «αρπακτικού» στο κρεβάτι.
- Καρκίνος. Ενώ η σχέση σας περιλαμβάνει όλα εκείνα που χρειάζονται για μια μακροχρόνια σχέση εκείνος, αντιδρώντας την πίεση που του ασκείται, μπορεί να οδηγηθεί στην απιστία.
- Λέων. Σεξ χωρίς ωράριο χαρακτηρίζει τη σχέση σας. Προσέξτε όμως, τα λιοντάρια δεν ζούνε σε κλουβί και κινδυνεύετε να σας απατήσει για να σας πάει κόντρα.
- Παρθένος. Θα τον σκλαβώσετε καθώς του βγάζετε σεξουαλικά ένστικτα που του ήταν άγνωστα πριν σας γνωρίσει.
- Ζυγός. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, ακόμα κι αν είστε παντρεμένοι με παιδιά, φροντίστε να δίνετε στη σχέση σας μια δόση παρανομίας.
- Σκορπιός. Άλλο ένα ζευγάρι που θα αναστατώσει την γειτονιά. Σχέση εκρηκτική και παθιασμένη.
- Τοξότης. Είσαστε από τις λίγες που μπορείτε να βρείτε το ερωτικό κουμπί του. Αν τα καταφέρετε θα σας είναι πιστός για πάντα.
- Αιγόκερως. Καθώς είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσει να καλύψει τις ερωτικές ανάγκες σας, θα τον απατήσετε πολύ σύντομα.
- Υδροχόος. Αν αισθανθεί ασφάλεια θα σας απατήσει. Δείξτε λοιπόν αδιαφορία.
- Ιχθύς. Ζείτε τον απόλυτο έρωτα και δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μπει ανάμεσά σας και να τον χαλάσει.

Αν είστε Τοξότης και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός.  Αν δεν τον πληγώσετε θα ζήσετε πολύ όμορφες στιγμές κοντά του.
- Ταύρος.  Αχαλίνωτο σεξ χαρακτηρίζει τη σχέση σας όμως κάτι φαίνεται να λείπει και εκείνος αναζητά να συμπληρώσει τα ελλείμματά του σε ξένη αγκαλιά.
- Δίδυμος. Μια ομολογουμένως προχωρημένη σχέση με αμοιβαία κατανόηση για την απιστία.
- Καρκίνος.  Η έλλειψη πρωτοβουλίας που επιδεικνύει σας ωθεί χωρίς πολλά πολλά σε αναζητήσεις.
- Λέων.   Η σχέση σας μόνο ειλικρινής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Υποκρισία και ψέμα και από τις δυο πλευρές κρατούν την σχέση επιφανειακή.
- Παρθένος.  Αφού θα τον απατήσετε που θα τον απατήσετε, σκεφτείτε τουλάχιστον μια καλή δικαιολογία και μην τον υποτιμάτε με χαζές δικαιολογίες.
- Ζυγός.  Το φευγάτο του πνεύμα σας ξετρελλαίνει και καταφέρνετε να τον παρασύρετε σε καινούργιους δρόμους.
- Σκορπιός. Είναι από τους λίγους που μπορούν να βρουν το κουμπί σας. Αν τα καταφέρει θα του είστε πιστή για πάντα.
- Τοξότης. Μια σχέση που τίποτα δεν είναι δεδομένο. Αυτό βέβαια δεν θα αποτρέψει κανέναν από τους δύο να απιστήσετε χωρίς φραγμούς.
- Αιγόκερως. Η αυταρχικότητά του είναι πολύ πιθανό να σας βάλει στον πειρασμό να τον απατήσετε μόνο και μόνο για να τον εκδικηθείτε.
- Υδροχόος.  Βαρεμάρα από τη μια, ερωτική εξάρτηση από την άλλη. Ένας συνδυασμός που θα σας χαλάσει την ψυχολογία και θα υποφέρετε.
- Ιχθύς. Η αφοσίωση και η τρυφερότητά του θα σας κάνουν να μην έχετε μάτια για κανέναν άλλον.

Αν είστε Αιγόκερως και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός. Του χαρίζετε ρομαντικές στιγμές και αυτό τον κάνει να το σκεφτεί πολύ καλά πριν σας απατήσει.
- Ταύρος.  Αδερφές ψυχές με όλη τη σημασία της λέξης. Αφοσίωση και έρωτας σε όλο του το μεγαλείο.
- Δίδυμος. Η μεγάλη σας σταθερότητα θα οδηγήσει τον άστατο Δίδυμο σε αναζητήσεις πολύ σύντομα.
- Καρκίνος. Αν αφήσετε στην άκρη τον συντηρητισμό σας θα έχετε μαζί του μια μακροχρόνια και ζεστή σχέση.
- Λέων.   Η αυταρχικότητα και η ωραιοπάθειά του σας εκνευρίζει και ψάχνετε άλλες αγκαλιές για να του δείξετε ότι δεν έχει δικαίωμα να σας υποτιμάει.
- Παρθένος.  Αφήστε ό,τι άλλο απασχολεί το μυαλό σας και ρίξτε τον στο κρεβάτι πριν τον χάσετε.
- Ζυγός.  Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε μια σχέση με έναν Ζυγό, σκεφθείτε σοβαρά το ενδεχόμενο να αποδεχθείτε πλήρως την απιστία του.
- Σκορπιός. Αν αποδεχθείτε τις ανήθικες προτάσεις του θα είναι δικός σας. Αν αρνηθείτε θα βρει άλλες παρτενέρ να εκτονώσει τον έντονο ερωτισμό του.
- Τοξότης.  Αποδεχθείτε τον όπως είναι και μην τον κριτικάρετε γιατί θα σας απατήσει για να σας εκδικηθεί.
- Αιγόκερως.Καλό σεξ, φιλοδοξία στο τετράγωνο και απόλυτη αγάπη είναι τα συστατικά που μπορούν να διασφαλίσουν μια μακροχρόνια σχέση.
- Υδροχόος.  Θα καταφέρει να βγάλει τον πιο άγριο χαρακτήρα σας στο κρεβάτι. Για απιστία ούτε λόγος.
- Ιχθύς.  Βαριέστε ο ένας τον άλλο και σύντομα θα επιδοθείτε και οι δύο σε ασκήσεις απιστίας.

Αν είστε Υδροχόος και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός.  Η επιπολαιότητά του θα σας γεμίσει ανασφάλεια και μπορεί να οδηγηθείτε στην αναζήτηση «εναλλακτικών» λύσεων για να αισθανθείτε ασφάλεια.
- Ταύρος.  Θα τον απατήσετε σε τέτοιο βαθμό που μπορεί στο τέλος να μην τον βλέπετε και καθόλου.
- Δίδυμος. Καθώς δεν είναι αυτό ακριβώς που ζητάτε τον απατάτε. Αλλά δεν είστε η μόνη…
- Καρκίνος. Το εκρηκτικό σεξ σας εξουθενώνει και δεν ξέρετε αν είστε προετοιμασμένες για κάτι τέτοιο.
- Λέων.   Επιδεικνύει μια έλλειψη φαντασίας στο σεξ, γεγονός που σας κάνει να αναζητάτε την ικανοποίησή σας σε ξένη αγκαλιά.
- Παρθένος. Η έντονη σεξουαλικότητά σας τρελαίνει τον Παρθένο που σας ζηλεύει παράφορα και δεν θέλει να σας χάσει.
- Ζυγός.  Του ζητάτε πράγματα στο σεξ κι αυτός δεν ανταποκρίνεται. Η συμπεριφορά αυτή σας οδηγεί σε αναζητήσεις χωρίς δεύτερη κουβέντα.
- Σκορπιός.  Η ζήλια του σας πνίγει και σας οδηγεί στην απιστία για να ανακτήσετε το αίσθημα ελευθερίας που χρειάζεστε.
- Τοξότης. Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος μπορεί να μείνει πιστός για πολύ. Η αλληλοαπιστία είναι προδιαγεγραμμένη.
- Αιγόκερως. Το γεγονός ότι καταφέρνετε να βγάλετε όλη την σεξουαλικότητα του συντηρητικού Αιγόκερου στο προσκήνιο σας κολακεύει και σας κάνει να δένεστε μαζί του.
- Υδροχόος.  Ένα είναι σίγουρο. Δεν πρόκειται κανένας απ’ τους δυο να βαρεθεί καθώς η πρωτοτυπία είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σχέσης σας.
- Ιχθύς. Η σεξουαλική σας αλληλοεξάρτηση θα οδηγήσει και τους δυο σας σε σκηνές ζηλοτυπίας για το τίποτα.

Αν είστε Ιχθείς και ο σύντροφός σας είναι:
- Κριός.  Έχετε διαφορετική θεώρηση του τι είναι «καλό σεξ». Εσείς ζητάτε ποσότητα και εκείνος ποιότητα.
- Ταύρος.  Τον ζηλεύετε συνεχώς και αδικαιολόγητα και αυτό τον κάνει να βγαίνει απ’ τα ρούχα του.
- Δίδυμος.  Ο μεγάλος παραμυθάς Δίδυμος θα σας τρελάνει στην απιστία και δεν θα πάρετε χαμπάρι τίποτα.
- Καρκίνος. Είστε τόσο δεμένη μαζί του που προτίθεστε να του συγχωρήσετε όλες τις παρασπονδίες.
- Λέων.   Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να μπει ανάμεσά σας. Μεταξύ σας υπάρχει μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας που σας δένει με ισχυρούς δεσμούς.
- Παρθένος. Η ερωτική σας εξάρτηση σας οδηγεί να κάνετε τα «στραβά μάτια» στις απιστίες του.
- Ζυγός.  Είναι τόσο άπιστος και τόσο έμπειρος στο παιχνίδι της απιστίας που πιθανόν να κοιμάστε για πολύ καιρό τον ύπνο του δικαίου.
- Σκορπιός. Ο ερωτισμός του σας καθηλώνει και ζείτε μαζί του έντονες συγκινήσεις.
- Τοξότης. Είστε από τις λίγες που μπορείτε να κάνετε έναν Τοξότη να ερωτευτεί με τόση ένταση που να μην σας αφήνει λεπτό από κοντά του.
- Αιγόκερως. Αφού και οι δύο δεν είστε καλυμμένοι και είσαστε σε μόνιμη αναζήτηση είναι ίσως πιο έντιμο και για τους δυο σας να πάψετε να είστε μαζί.
- Υδροχόος.   Αχαλίνωτο σεξ, τρελός έρωτας και σκηνές ζηλοτυπίας και από τα δύο μέρη χωρίς λόγο και αιτία.
- Ιχθύς.  Δεν του χαλάτε χατίρι κι αυτός αντί για «ευχαριστώ» σας το ανταποδίδει με απιστία. Μήπως να μην τον  κακομαθαίνετε τόσο;


PostHeaderIcon Καλαμάτα: Ζευγάρι είχε μετατρέψει το σπίτι του σε... πορνείο!

 

Μία 40χρονη και ο 51χρονος αγαπημένος της εξέδιδαν 2 γυναίκες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι...

Οι άνδρες της ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας σχετική πληροφορία, συνέλαβαν χθες το μεσημέρι τρείς Ρουμάνες. Η 40χρονη κατηγορείται για μαστροπεία και οι άλλες δύο ηλικίας 35 και 20 ετών για πορνεία.

PostHeaderIcon Μαθητές ζωγραφίζουν κάδους στην Καλαμπάκα

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Καλαμπάκα επέλεξαν ένα μοναδικό τρόπο, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, για να δώσουν ζωή σε παλιούς κατεστραμμένους κάδους της πόλης, όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ota.gr.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin