Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

PostHeaderIcon Γίναμε 2 μηνών….


1 blog…

2 άνθρωποι…

62 ημέρες…

2400 αναρτήσεις…

20.800 προβολές…

Και συνεχίζουμε…

Για εσάς που μας είδατε , μας προσέξατε και μας βάλατε στην καθημερινότητα σας , ευχαριστούμε πολύ…

Οι υπόλοιποι… χάσατεεεεεεεεε :P

Ant - Geo

PostHeaderIcon Λιγότερο κάπνισμα,περισσότερο sex!!!

Όσο είσαι μέσα στο πρόβλημα, πολύ δύσκολα μπορείς να αντιληφθείς τις επιπτώσεις του. Το ίδιο έγινε και με το κάπνισμα. Όσο άναβα το ένα τσιγάρο μετά το άλλο, δεν καταλάβαινα το κακό που έκανα στον εαυτό μου. Χρειάστηκε να το κόψω για να το διαπιστώσω».
O Αλέξανδρος Ντούλης κάπνιζε τουλάχιστον ένα πακέτο καθημερινά για περίπου πέντε χρόνια. Ωστόσο, η εξάρτησή του φωτογράφου από το τσιγάρο δεν του επέτρεπε να χαρεί καθημερινές απολαύσεις, όπως το φαγητό. «Όσο κάπνιζα έχανα σταδιακά τη γεύση και την όσφρηση.

Δεν μπορούσα να καταλάβω 100% τι γεύση είχε ή πώς μύριζε το φαγητό που έτρωγα. Και δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα. Τα ρούχα μου μύριζαν ενώ πολύ συχνά βρισκόμουν σε δύσκολη θέση αφού το τσιγάρο μου ενοχλούσε τους γύρω μου», λέει ο 26χρονος. Όλα αυτά τα προβλήματα όμως δεν τα είχε αντιληφθεί παρά μόνο όταν έκοψε το κάπνισμα. «Το μεγαλύτερο κακό που μου έκανε το τσιγάρο ήταν ότι είχε επηρεάσει τη σεξουαλική μου ζωή. Πλέον βελτιώθηκαν οι σεξουαλικές μου επιδόσεις». Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά και τη σεξουαλική ζωή: Αυτό τουλάχιστον δείχνουν μία σειρά από ξένες και ελληνικές έρευνες που έχουν βάλει στο στόχαστρο το τσιγάρο σε σχέση με τις επιδόσεις των ανδρών στο κρεβάτι. Η πιο πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, σε δείγμα 1.000 ανδρών μέσης ηλικίας (40- 60 ετών), δείχνει ότι σχεδόν 7 στους 10 άνδρες που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής στυτική δυσλειτουργία έχουν εξάρτηση από το τσιγάρο.

Είναι πάντως γεγονός, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, ότι ο αριθμός των περιστατικών στυτικής δυσλειτουργίας παγκοσμίως αυξάνεται και σύμφωνα με τις προβλέψεις από 155.000.000 παγκοσμίως το 1995, θα φτάσει τα 322.000.000 το έτος 2025! Παλαιότερη μελέτη Αμερικανών επιστημόνων, η οποία έγινε σε 22.000 άνδρες και διήρκεσε 14 χρόνια, έδειξε ότι οι καπνιστές είχαν 50% υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας από τους μη καπνιστές.

Κοινό πρόβλημα

«Πρόκειται πλέον για ένα πρόβλημα αρκετά κοινό. Το τσιγάρο όχι μόνο μας γερνάει αλλά πολύ περισσότερο “σκοτώνει” τα αγγεία μας», τονίζει στα «ΝΕΑ» ο κ. Θάνος Ασκητής, νευρολόγος- ψυχίατρος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.
Διαταραχή στύσης και πρόωρη εκσπερμάτιση είναι τα δύο συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες στη σεξουαλική τους ζωή. Οι θεριακλήδες- αυτοί δηλαδή που καπνίζουν περισσότερο από ένα πακέτο ημερησίως- φαίνεται μάλιστα ότι αντιμετωπίζουν πιο έντονα και πιο συ χνά προβλήματα σεξουαλικής φύσεως.

«Το κάπνισμα είναι μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής, παρουσιάζοντας αυξητική τάση ειδικά σε νεαρές ηλικίες, μαζί με άλλες συνήθειες οι οποίες επιβαρύνουν τη σεξουαλική ζωή του άνδρα.

Είναι αλήθεια ότι σε πολλές περιπτώσεις η εικόνα ενός άνδρα ή μίας γυναίκας που καπνίζει έχει χαρακτηριστεί ως σέξι. Άλλες φορές πάλι το τσιγάρο ταυτίζεται ως μία χαρακτηριστική κίνηση μετά το σεξ. Λανθασμένα», λέει ο νευρολόγος. Συμπληρώνει δε ότι το τσιγάρο σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες μπορεί να αποδειχθεί εφιάλτης κάθε φορά που ο καπνιστής βρεθεί στο κρεβάτι. Έτσι, η κακή διατροφή, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε λίπη, η κατανάλωση αλκοόλ, η καθιστική ζωή αλλά και η απουσία σωματικής άσκησης συνδέονται επίσης με τη στυτική δυσλειτουργία. Από τη λίστα αυτή δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει και το στρες, το οποίο σε υπερβολικές δόσεις μπορεί να επηρεάσει αρνητικά πολλούς τομείς της σεξουαλικής ζωής του άνδρα.
«Πέφτει» και η ψυχολογία

«ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι έχω πάθει. Είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει»: Αυτό συνήθως ακούν οι γυναίκες όταν ο σύντροφός τους αδυνατεί να λειτουργήσει σεξουαλικά. «Αυτά τα προβλήματα όμως είναι που “ευνουχίζουν” τον άνδρα. Το αρσενικό δίνει μεγάλη έμφαση στην καλή σεξουαλική λειτουργία του. Σε αρκετές περιπτώσεις το στυτικό πρόβλημα τον καθηλώνει και τον κάνει να αισθάνεται ότι έχασε τον ανδρισμό του», λέει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου.

Καταθλιπτική διάθεση, αίσθημα αποτυχίας και ανάγκη για απόσυρση από οτιδήποτε θα μπορούσε να τους δραστηριοποιήσει είναι τα συνηθέστερα αισθήματα που νιώθουν οι άντρες όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. «Αρχίζουν να αναρωτιούνται εάν θα τα καταφέρουν την επόμενη φορά και πάντα η επόμενη ξεκινάει με το βάρος της προηγούμενης αποτυχίας, με αποτέλεσμα να μειώνεται η αυτοπεποίθηση των ατόμων».

Και η γυναίκα

Παρ΄ όλο που πολλές έρευνες δείχνουν ότι το κάπνισμα επηρεάζει κυρίως τη σεξουαλική λειτουργία του άνδρα, η αλήθεια είναι ότι δεν αφήνει ανεπηρέαστη και τη γυναίκα. «Η σεξουαλική διέγερση και ο οργασμός βασίζονται στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στα αγγεία που βρίσκονται στον κόλπο και στην κλειτορίδα. Στις περιπτώσεις λοιπόν που το κάπνισμα επηρεάζει τη λειτουργία αυτών των αγγείων, επηρεάζεται κατ΄ επέκταση και η σεξουαλική διέγερση που οδηγεί στην κορύφωση».
Έρευνες πάντως έχουν δείξει ότι μια γυναίκα που καπνίζει έχει 10%- 40% λιγότερες πιθανότητες να μείνει έγκυος σε σχέση με μία γυναίκα που δεν καπνίζει.


PostHeaderIcon Μπαράκι που πληρώνεις όσα θέλεις…



Καθεστώς… «ελεύθερης διατίμησης» έχει επιβάλει ο ιδιοκτήτης ενός καφέ στην Πράγα, καθώς οι τιμοκατάλογοι στο κατάστημά του αποτελούν παρελθόν.

Βλέποντας τους πελάτες του να μειώνονται καθημερινά και τους λιγοστούς που απέμειναν να κατσουφιάζουν όταν τους έφερνε το λογαριασμό, ο καταστηματάρχης σκέφτηκε να αφήνει όσους έμπαιναν στο καφέ του να αποφασίζουν μόνοι τους την τιμή του καφέ, του ποτού, του γλυκού, της μπύρας ή του σάντουιτς που παράγγελναν με την ελπίδα να προσελκύσει πελατεία και να αποφύγει την χρεοκοπία που του είχε κτυπήσει για τα καλά την πόρτα.

PostHeaderIcon Επιστράτευση για κυβερνοπόλεμο σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

 cyber warfare 300x179 Επιστράτευση για κυβερνοπόλεμο σχεδιάζουν οι ΗΠΑ
Τον προηγούμενο χρόνο η Ινδία στράφηκε στην αναζήτηση μιας ελίτ ομάδας ειδικών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όχι μόνο για άμυνα, αλλά και για επίθεση. Τώρα με τη σειρά τους οι ΗΠΑ θα διενεργήσουν τη δική τους έρευνα για να βρουν 10.000 άτομα για να συμμετάσχουν στα cybersecurity στρατεύματα.

Όμως, αντί να προσφέρουν δελεαστικές αμοιβές σε υπάρχουσες υπηρεσίες και ειδικούς ασφάλειας, όπως έκανε η Ινδία, θέλησαν να εκμεταλλευτούν το ταλέντο των παιδιών από τα δικά τους σχολεία, μέσα από ένα διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός «US Cyber Challenge Cyber Foundations» ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και προβλήθηκε από το μη κερδοσκοπικό Κέντρο για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Την πρωτοβουλία αυτή, στηρίζει ο γερουσιαστής Thomas Carper, πρόεδρος της Homeland Security Subcommittee. Ο ίδιος δήλωσε ότι εάν η Αμερική σκοπεύει να αντισταθεί στην αυξανόμενη απειλή της ασφάλειας των πληροφοριών, θα πρέπει να επικεντρωθούν στους Αμερικανούς της επόμενης γενιάς και να σιγουρευτούν ότι έχουν τις αναγκαίες δεξιότητες για να υπερασπιστούν τη χώρα.

Οι νικητές του διαγωνισμού, ο οποίος θα περιλαμβάνει κυρίως χρονομετρημένα κουίζ πάνω στην ασφάλεια δικτύων, θα λάβουν βραβεία και συστάσεις σε μέλη της κυβέρνησης και σε τοπ ανθρώπους από τον συγκεκριμένο χώρο.


PostHeaderIcon Μνημείο το «Μοτέλ Ξενία» στο Ηράκλειο

Μνημείο το «Μοτέλ Ξενία» στο Ηράκλειο  
Ένα από τα χαρακτηριστικότερα και ομορφότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής των "Ξενία", το "Μοτέλ Ξενία" στην περιοχή Καρτερός του Ηρακλείου, το οποίο ανήκει στην Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε και είναι έργο του σπουδαίου αρχιτέκτονα, Άρη Κωνσταντινίδη, χαρακτηρίστηκε ως νεότερο μνημείο, από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων στην κοινή συνεδρίαση του με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού.

Το "Ξενία" του Ηρακλείου χτίστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και βρίσκεται εντός αρχαιολογικού χώρου. Αποτελείται από επτά ισόγεια κτίρια σε σχήμα "π" με εσωτερική "αυλή". Η χρήση της πέτρας ως βασικού υλικού σε συνδυασμό με την αρμονική ενσωμάτωση στο φυσικό περιβάλλον και τη διαμόρφωση του σε χαμηλό επίπεδο, αναδεικνύει το σεβασμό του αρχιτέκτονα στο χώρο και την φιλοσοφία του που μπορεί και σήμερα να συμβάλλει στην προσέλκυση εναλλακτικού τουρισμού.
Βέβαια το ξεχωριστό αυτό αρχιτεκτόνημα είναι σήμερα σε κακή κατάσταση λόγω της εγκατάλειψης του για πολλά χρόνια και απαιτείται η άμεση συντήρησή του για να μπορέσει να ξαναγίνει ένα σημαντικό τουριστικό προϊόν που θα προσελκύει το ενδιαφέρον των τουριστών.

Επίσης στην ίδια συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου με το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων αποφασίστηκε να εμμείνουν στο χαρακτηρισμό ως μνημείο της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Ζαλοκώστα 7, στο Κολωνάκι η οποία είναι ιδιοκτησίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου.

Η συγκεκριμένη πολυκατοικία χτίστηκε το 1938 από τον πολιτικό μηχανικό Ανδριανό Λαζαρίμο και αποτελεί ένα αξιόλογο δείγμα του προπολεμικού μοντερνισμού. Εκτός όμως από το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον το κτίσμα έχει και ιστορικό ενδιαφέρον, διότι σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες η πολυκατοικία είχε επιταχθεί από τους Γερμανούς και το υπόγειό της χρησιμοποιήθηκε στη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου πολέμου ως τόπος βασανιστηρίων.
Το ΝΑΤ από τον πλευρά του ζήτησε ο χαρακτηρισμός ως μνημείο να περιοριστεί μόνο στο εξωτερικό κέλυφος προκειμένου να είναι πιο εύκολη και όχι χρονοβόρα η εκμετάλλευσή του.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε η εκπρόσωπος της Δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση κ. Ρένα Λευκαδίτου καθώς και φορείς της πόλης, που αναφέρθηκαν στην σπουδαία αρχιτεκτονική αλλά και την ιστορικότητα του κτιρίου, ζήτησαν να μην αναθεωρηθεί η προηγούμενη απόφαση του συμβουλίου και να παραμείνει ο συνολικός χαρακτηρισμός ως νεότερο μνημείο, πράγμα το οποίο και έγινε.

Τα ξενοδοχεία "Ξενία" αποτελούν έκφραση μιας Ελληνικής Μοντέρνας Αρχιτεκτονικής και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Λόγω της αρχιτεκτονικής τους αξίας και του σημαντικού ρόλου που έπαιξαν στην ανάπτυξη του τουρισμού και κατ' επέκταση στην ανάπτυξη της οικονομίας της Ελλάδας τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, σε μία περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, μετά τον β' Παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο, τα "Ξενία" ανήκουν στη σύγχρονη αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά και αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της χώρας μας. 

PostHeaderIcon Στείλτε email με... απόκρυψη!


Μία νέα υπηρεσία της Microsoft υπόσχεται στους χρήστες εικονικά email για μεγαλύτερη ασφάλεια. Η Microsoft ανακοίνωσε ότι πλέον όλοι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το νεό χαρακτηριστικό στους λογαριασμούς Hotmail, το οποίο θα τους επιτρέπει να κρύψουν την πραγματική τους διεύθυνση email, δημιουργώντας μια προσωρινή.

PostHeaderIcon Έτρεξε 365 μαραθώνιους μέσα σε ένα χρόνο!

Ο Βέλγος μαραθωνοδρόμος Στέφααν Ένγκελς, γνωστός και ως “Marathon Man” κατάφερε το ακατόρθωτο.
 
Ξεκίνησε το τρέξιμο πριν από έναν χρόνο από το Βέλγιο. Από τότε τρέχει κάθε ημέρα έναν μαραθώνιο, έχοντας διασχίσει επτά χώρες.

Ο “Marathon Man” ολοκλήρωσε τον τελευταίο μαραθώνιο της χρονιάς στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, αφού διενυσε συνολικά τρέχοντας 15.000 χιλιόμετρα μέσα σε έναν χρόνο.
Ο 49χρονος αναφέρει ότι το να τρέχει μαραθώνιο του έχει γινει πια ρουτίνα. Ο μέσος όρος του χρόνου του είναι περίπου τέσσερις ώρες και η καλύτερη επίδοσή του 2 ώρες και 56 λεπτά.

Και όλα αυτά από έναν άνθρωπο που όταν ήταν παιδί οι γιατροί του είχαν πει να μην κανει αθλητισμό γιατί υπέφερε από άσθμα..


PostHeaderIcon Μάθετε το φύλο του υπολογιστή σας γρήγορα και εύκολα!

Είναι αρκετά εύκολο να μάθετε το φύλο του υπολογιστή σας. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες και θα δείτε!... 

PostHeaderIcon Καταρρίψτε 4 μύθους για τον ύπνο

 
Πόσο ύπνο χρειάζεται ο μέσος άνθρωπος; Πώς αναπληρώνονται οι χαμένες ώρες; Πότε κοιμόμαστε πιο βαθιά και γιατί κάποιες φορές μας είναι δύσκολο να κλείσουμε τα μάτια; Οι απαντήσεις ίσως να μην είναι τόσο αυτονόητες…


PostHeaderIcon Το χωριό των εξωγήινων, δέχεται μια πραγματική εισβολή!

 
Ο δήμαρχος ενός μικρού χωριού δεν έχει πολλές ελπίδες να γίνει διάσημος. Οχι όμως και ο Ζαν Πιερ Ντελόρ, δήμαρχος του Μπιγκαράς στη νότια Γαλλία. Κι αυτό, γιατί το χωριό των περίπου 200 κατοίκων του οποίου είναι «επικεφαλής» δέχεται μια πραγματική εισβολή από πάσης φύσεως ερευνητές, λάτρεις των ΑΤΙΑ και οπαδούς του εσωτερισμού, οι οποίοι πιστεύουν ότι το εν λόγω χωριουδάκι είναι το μέρος όπου μπορεί κανείς να γλιτώσει από τον Αρμαγεδδώνα, καθώς βρίσκεται στους πρόποδες του θεωρούμενου «ιερού» βουνού Μπιγκαράς που παρέχει προστασία. 

Οι εισβολείς πιστεύουν ότι σε μια τεράστια κοιλότητα στο εν λόγω βουνό έχουν... στρατοπεδεύσει εξωγήινοι που περιμένουν το «πολυδιαφημισμένο» τέλος του κόσμου το 2012, προτού αποχωρήσουν από τον πλανήτη παίρνοντας μαζί τους ορισμένους τυχερούς κατοίκους της Γης.

Σύμφωνα με τον Ντελόρ, την τελευταία δεκαετία πολλοί άνθρωποι επισκέφθηκαν την περιοχή, μετά από αναφορές για ΑΤΙΑ και ήχους ιπτάμενων δίσκων κάτω από το μυστηριώδες βουνό.

PostHeaderIcon Παλεψε με κροκοδειλο και σωθηκε

Ένας Αυστραλός κολυμβητής σε απομακρυσμένη περιοχή του Κουίνσλαντ, πάλεψε με γυμνά χέρια με έναν κροκόδειλο μήκους 2,5 μέτρων και κατάφερε να ξεφύγει με μόνο μερικά επιφανειακά τραύματα.

PostHeaderIcon Επίθεση hackers στο χρηματιστήριο NASDAQ

nasdaq red Επίθεση hackers στο χρηματιστήριο NASDAQ 
Σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας NASDAQ ΟΜΧ πράκτορες του FBI ερευνούν πρόσφατη επίθεση hacking που πραγματοποιήθηκε στα συστήματα του χρηματιστηρίου NASDAQ, χωρίς όμως να υπάρχουν επιπτώσεις στις εμπορικές συναλλαγές καθώς δεν έγινε ολική παραβίαση των συστημάτων.


PostHeaderIcon Ρύποι - δηλητήριο σε Φλώρινα, Κοζάνη

Αέρα... Μιλάνου αναπνέουν οι κάτοικοι δύο χωριών της δυτικής Μακεδονίας, όπου τα ορυχεία και τα εργοστάσια της ΔΕΗ έχουν κάνει αβίωτη τη ζωή των κατοίκων τους. Οι πλέον πρόσφατες έρευνες από το Κέντρο Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έδειξαν ότι η ρύπανση της ατμόσφαιρας στην Ακρινή Κοζάνης και τους Αγίους Ανάργυρους Φλώρινας είναι σε χειρότερα επίπεδα σε σχέση με μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου!

PostHeaderIcon 13χρονη ξύπνησε από κώμα και μιλούσε άλλη γλώσσα!

Ένα δεκατριάχρονο κορίτσι από την πόλη Knin της Κροατίας, εξέπληξε τους γιατρούς όταν ξύπνησε από κώμα 24 ωρών και άρχισε να μιλάει άπταιστα γερμανικά.
  Το κορίτσι, λίγο πριν πέσει σε κώμα είχε αρχίσει μαθήματα στοιχειωδών γερμανικών, αλλά δεν είχε φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο γνώσης της γλώσσας.

PostHeaderIcon Η Κωνσταντινούπολη είναι το καλύτερο μέρος για αγορά ακινήτου

Η Κωνσταντινούπολη είναι το καλύτερο μέρος στην Ευρώπη για να αγοράσει κανείς ή να κατασκευάσει ακίνητο, καθώς η οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας έρχεται σε αντίθεση με το υποτονικό κλίμα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.


PostHeaderIcon Aνταλλαγή προιόντων και υπηρεσιών χωρίς χρήματα

 free-hosting-for-wordpress-blog
H ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς χρήματα λειτουργεί σε αρκετές σχετικές κοινότητες εδώ και πολλά χρόνια και είναι μια πολύ καλή λύση για άνεργους,άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες η απλά για άτομα που τους αρέσει η ανταλλαγή υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς την μεσολάβηση χρημάτων.

Πως λειτουργεί η ιδέα;
Π.χ κάποιος που επισκευάζει τηλεοράσεις μπορεί να επισκευάσει την τηλεόραση κάποιου που έχει κομμωτήριο και αυτός να του προσφέρει ένα κούρεμα η κάποιος που παράγει λάδι να ανταλλάξει το λάδι με κάποιον που παράγει μέλι η να το δώσει σε κάποιον που θα του προσφέρει ηλεκτρολογικές εργασίες στο σπίτι του.

ΔΙΚΤΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΏΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
XARISETO.GR “ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΟ”

ΟΒΟΛΟΣ (ΠΑΤΡΑ)

ΔΊΚΤΥΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΏΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΠΟΡΙ(ΛΗΜΝΟΣ)

ΠΕΛΙΤΙ

LETSNET(ΗΡΑΚΛΕΙΟ)
ΧΡΟΝΟΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΛΟΓΩ ΤΙΜΗΣ
Πληροφορίες για αντίστοιχες υπηρεσίες που λειτουργούν στο εξωτερικό μπορείς να βρεις στην σελίδα του xariseto.gr εδώ

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει και η περίπτωση του Μαρκ Μπόιλ που αποφάσισε να ζήσει για ένα χρόνο χωρίς χρήματα και υπάρχει σχετικό άρθρο για αυτόν εδώ, και εδώυπάρχει το forum που έχει δημιουργήσει.

Αν δεν θέλεις για την ώρα να ενταχθείς σε ένα τέτοιο δίκτυο χρησιμοποίησε την όλη ιδέα σαν εφαλτήριο για να βοηθήσεις σε οτιδήποτε κάποιον φίλο σου και το πιο πιθανόν είναι ότι θα σε βοηθήσει και αυτός σε κάτι στο μέλλον.Ακόμη και αν δεν λάβεις ποτέ ανταπόδοση όμως θα έχεις ανταμειφθεί μέσω της χαράς που θα διαπιστώσεις ότι λαβαίνεις όταν βοηθάς κάποιον.
Πολλά links έχουν παρθεί από το παρακάτω blog. www.fasouli.wordpress.com

PostHeaderIcon 7χρονος αγόρασε μαχητικό αεροσκάφος μέσω eBay

Ενθουσιάστηκε ένας 7χρονος από το Λονδίνο όταν είδε στο eBay ένα αληθινό μαχητικό τζετ Harrier και χωρίς να το πολυσκεφτεί, αποφάσισε να το κάνει δικό του προς 113.515 δολάρια, πατώντας το κουμπί "Buy Now"!

Βέβαια ο μικρός έμεινε με την όρεξη, αφού ευτυχώς ο πατέρας του αντιλήφθηκε το συμβάν γρήγορα και έσπευσε να απολογηθεί στο eBay, λέγοντας πως ο μικρός δεν μπορεί να αγοράσει το μαχητικό από το χαρτζιλίκι του!
Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος της Jet Art Aviation "Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από τον έντρομο πατέρα του 7χρονου, ο οποίος μας ζήτησε ταπεινά συγγνώμη για το όλο μπέρδεμα και αυτό σημαίνει πως το μαχητικό αεροσκάφος είναι ακόμα διαθέσιμο προς πώληση για κάθε ενδιαφερόμενο".
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Harrier, βρετανικής κατασκευής, ήταν βασικό όπλο στον Πόλεμο των Νησιών Φόλκλαντ, ωστόσο αποσύρθηκε το 1997 για να δώσει την θέση του στο Harrier 2ης γενιάς.


PostHeaderIcon Νέες ρυθμίσεις ασφαλείας στο facebook

Όλοι οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μπορούν πλέον να ενεργοποιήσουν την κρυπτογράφηση SSL (Https) που τους παρέχει το Facebook για να αποτρέψουν τους χάκερ να μπουν στη σελίδα τους και να πάρουν τον έλεγχο του προφίλ τους. 

Η κρυπτογράφηση, SSL είναι αυτή που χρησιμοποιούν και οι τράπεζες για να μπορεί ο χρήστης να μπαίνει από το σπίτι του στον τραπεζικό λογαριασμό του. 

Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης για να ενεργοποιήσει τη νέα επιλογή ασφαλείας είναι να πάει στο μενού των ρυθμίσεων (Account Settings) της σελίδας του στο Facebook και στο υπομενού account security να ενεργοποιήσει επιλέγοντας πάνω στο Browse Facebook on a secure connection (https) whenever possible.


PostHeaderIcon Η Ελλάδα βυθίζεται! Άνοδος της στάθμης της θάλασσας

Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας «καταπίνει» τις ακτογραμμές της Ελλάδας με ταχύτατους ρυθμούς από μισό έως ένα μέτρο τον χρόνο σε αρκετές περιοχές. Οι επιστήμονες που μιλούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένες παραλίες της χώρας θα τις θυμόμαστε σε λίγα χρόνια μόνο από φωτογραφίες.
Το σενάριο είναι εφιαλτικό, πλην όμως 100% ελληνικό. Οπως εκτιμούν αρκετοί Ελληνες επιστήμονες, μέσα στα επόμενα ενενήντα χρόνια θα εξαφανιστούν περισσότερα από 800 τετραγωνικά χλμ. ακτογραμμών λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας και των κλιματικών αλλαγών. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί να φανταστούμε ότι μία έκταση περίπου ίση με τη μισή Κρήτη θα εξαφανιστεί από τον χάρτη μέχρι το τέλος του αιώνα.


PostHeaderIcon Ξέφραγο αμπέλι στο ντόπινγκ η Ελλάδα

ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ στην Ελλάδα πρέπει να μάθουμε να ζούμε και με το ντόπινγκ.Η φαρμακοδιέγερση,όπως είναι και η επίσημη ονομασία της κατάρας του αθλητισμού, ταλαιπώρησε επί πολλά χρόνια τα εγχώρια κουλουάρ,γήπεδα και κλειστά γυμναστήρια εκθέτοντας την αξιοπιστία του ελληνικού (πρωτ)αθλητισμού και δυσφημώντας διεθνώς τη χώρα. 
Η ύπαρξη ενός αυστηρού θεσμικού πλαισίου και η έντονη δραστηριοποίηση τα τελευταία χρόνια του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) έφεραν αποτελέσματα με την αποκάλυψη αρκετών εγχώριων απατεώνων του ντόπινγκ.Τη στιγμή όμως που η ζυγαριά στη μάχη με το ντόπινγκ
έμοιαζε να γέρνει υπέρ των δυνάμεων του αντιντόπινγκ,έρχεται η οικονομική κρίση για να ανοίξει την κερκόπορτα σε αυτούς που θα ήθελαν να παρανομήσουν και να καταφύγουν στη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η δραστική περικοπή των κονδυλίων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και η μη υπογραφή κρίσιμων αποφάσεων έχουν αποτέλεσμα την κατάργηση πρακτικά των ελέγχων ντόπινγκ στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ταυτόχρονα, η μη ύπαρξη ελέγχων ντόπινγκ στα περισσότερα πρωταθλήματα των ομαδικών αθλημάτων τα καθιστά ευάλωτα στη νομική αμφισβήτηση αφού η αθλητική νομοθεσία θεωρεί υποχρεωτικούς τους ελέγχους ντόπινγκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΚΑΝ έχει στείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα αφού η κατάργηση πρακτικά των ελέγχων ντόπινγκ εγκυμονεί κινδύνους διάπραξης αξιόποινων πράξεων, όπως είναι η λήψη, η χορήγηση, η εμπορία και η διακίνηση απαγορευμένων ουσιών.

Ο αθλητικός νόμος και η παραβίασή του
Σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 2725/1999, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον 3057/2002, «ο έλεγχος ντόπινγκ σε αθλητές είναι υποχρεωτικός κατά τη διεξαγωγή αγώνων εθνικών πρωταθλημάτων και Κυπέλλου Ελλάδας στους οποίους συμμετέχουν ομάδες Ανωνύμων Αθλητικών Εταιρειών (ΑΑΕ) ή Τμημάτων Αμειβομένων Αθλητών (ΤΑΑ)». Η διάταξη αυτή αφορά τα πρωταθλήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνικής ποδοσφαίρου, τα πρωταθλήματα Α1 μπάσκετ αλλά και την Α1 βόλεϊ. Ο ίδιος νόμος προβλέπει τον υποχρεωτικό έλεγχο «στα πανελλήνια ή εθνικά πρωταθλήματα της ανώτατης ερασιτεχνικής κατηγορίας στα αθλήματα που έχουν επαγγελματικά πρωταθλήματα, καθώς επίσης και στα αθλήματα που καλλιεργούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό», τουτέστιν στη Δ΄ Εθνική ποδοσφαίρου, στην Α2 μπάσκετ, στην Α2 βόλεϊ, στην Α1 πόλο αλλά και στην Α1 χάντμπολ.

Από το σύνολο όμως των παραπάνω πρωταθλημάτων στην τρέχουσα σεζόν έλεγχοι τακτικοί και σύμφωνα με τη νομοθεσία πραγματοποιούνται μόνο στη Σούπερ Λίγκα του ποδοσφαίρου, ενώ την ίδια στιγμή δεκάδες ομάδες και χιλιάδες αθλητές βρίσκονται στο απυρόβλητο του αντιντόπινγκ σε μια κραυγαλέα παραβίαση των νόμων.

Η διακοπή των ελέγχων ντόπινγκ εξαιτίας οικονομικών προβλημάτων πρωτοεμφανίστηκε στη ζωή του ελληνικού αθλητισμού όταν οι δειγματολήπτες προχώρησαν σε αποχή διαμαρτυρόμενοι για τα οφειλόμενα από ενώσεις και ομοσπονδίες. Η επιχορήγηση με νομοθετική ρύθμιση των ομοσπονδιών προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τους δειγματολήπτες δεν έλυσε οριστικά το πρόβλημα αφού άφησε εκτός τις επαγγελματικές ενώσεις.

Οι οφειλές και το κόστος των ελέγχων
Ετσι η Ενωση της Β΄ και Γ΄ Εθνικής ποδοσφαίρου που οφείλει 120.000

ευρώ, ο ΕΣΑΚΕ (διοργανώτρια αρχή της Α1 μπάσκετ ανδρών) που χρωστά 35.000 ευρώ, όπως και η ΕΣΑΠ (διοργανώτρια της Α1 βόλεϊ ανδρών) που έχει χρέη 35.000 ευρώ, έχουν κηρύξει στάση... ντόπινγκ ελέγχων καθιστώντας τα πρωταθλήματά τους νομικά και ηθικά ευάλωτα. Το πόσο απροστάτευτα και ευάλωτα είναι τα εν λόγω πρωταθλήματα αποδεικνύει η περίπτωση της Α1 μπάσκετ όπου ανακαλύφθηκαν δύο κρούσματα ντόπινγκ μεταξύ των 30 ξένων παικτών που ελέγχθηκαν προκειμένου να εκδοθεί το δελτίο τους. Οι έλεγχοι αυτοί, το λεγόμενο «drug test», είναι υποχρεωτικοί και πληρώνονται από τις ίδιες τις ομάδες. Υπήρξαν μάλιστα περιπτώσεις που ομάδες έσπευσαν να πληρώσουν χρέη ετών προκειμένου να δεχθούν οι δειγματολήπτες να υποβάλουν στο «drug test» τα νέα αποκτήματά τους.

Η εφαρμογή μιας αντιντόπινγκ πολιτικής, όπως είναι υποχρεωμένη να κάνει η Ελλάδα λόγω και των διεθνών συμβάσεων που έχει υπογράψει, δεν είναι βέβαια μια... φθηνή υπόθεση. Το κόστος ενός και μόνο ελέγχου μπορεί να ανέλθει μέχρι και στα 1.000 ευρώ αναλόγως βέβαια των εξετάσεων που θα γίνουν στο Εργαστήριο Αντιντόπινγκ Ελέγχου του ΟΑΚΑ. Πάντως, μόνο η λήψη του δείγματος κοστίζει 150 ευρώ. Οπως υπολογίζεται, για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ελέγχων σε μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και πόλο απαιτείται η καταβολή περίπου 1 εκατ. ευρώ.

Προσκόμματα όμως στη διενέργεια των αντιντόπινγκ ελέγχων προκαλεί και η καθυστέρηση στην υπογραφή της απαιτούμενης κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό του ύψους των αμοιβών των δειγματοληπτών. Ετσι υπάρχουν ομοσπονδίες που δεν προχωρούν σε ελέγχους αφού δεν γνωρίζουν πόσα θα ξοδέψουν προκειμένου να εφαρμόσουν μια στοιχειώδη αντιντόπινγκ πολιτική. Ταυτόχρονα οι δειγματολήπτες, έχοντας καεί στον χυλό φυσάνε και το γιαούρτι και δεν προσέρχονται να πραγματοποιήσουν ελέγχους αφού αμφιβάλλουν αν θα πληρωθούν.

Πετσοκομμένος προϋπολογισμός
Σε αυτόν τον φαύλο κύκλο έχουν πέσει τα πρωταθλήματα πόλο και χάντμπολ, από τα οποία έχουν εξαφανισθεί οι αντιντόπινγκ έλεγχοι. Την ίδια ώρα, είναι χαρακτηριστικό ότι από τους προϋπολογισμούς των ομοσπονδιών απουσιάζουν η λέξη ντόπινγκ και τα αντίστοιχα έξοδα. Φωτεινή εξαίρεση σε αυτό το ζοφερό σκηνικό αποτελεί η υπό την ηγεσία του Πύρρου Δήμα ομοσπονδία άρσης βαρών, η οποία προσπαθώντας να απαλλαγεί από το βεβαρημένο παρελθόν της, διενεργεί πολύ συχνά ελέγχους παρά τα ισχνά οικονομικά της.

Η γενική πολιτική περικοπής δαπανών έχει πλήξει και το ίδιο το ΕΣΚΑΝ, τον οργανισμό που επωμίζεται το βαρύ φορτίο της εφαρμογής της αντιντόπινγκ πολιτικής. Οι άνθρωποι του ΕΣΚΑΝ είδαν τον προϋπολογισμό του για το 2011 να πετσοκόβεται από το 1 εκατ. ευρώ το 2010 στις 340.000 ευρώ.

Ολα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα κάθετη πτώση του ρυθμού των ελέγχων ντόπινγκ σε σχέση με την περυσινή περίοδο. Την περασμένη σεζόν διενεργήθηκαν περίπου 3.500 αντιντόπινγκ έλεγχοι στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, ενώ στην τρέχουσα περίοδο παρατηρείται μια πτώση του ρυθμού των ελέγχων κατά 40% τουλάχιστον. Και το χειρότερο απ΄ όλα; Τίποτε δεν επιτρέπει την αισιοδοξία ότι η κατάσταση αυτή θα βελτιωθεί, γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για να εκτεθεί εκ νέου ο ελληνικός αθλητισμός διεθνώς.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ WADA ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
Στην οικονομική δυσπραγία που δυσκολεύει τη διενέργεια ελέγχων ντόπινγκ στην Ελλάδα έρχεται να προστεθεί και το νομικό κενό που προκαλεί η μη υπογραφή ως σήμερα της υπουργικής απόφασης για τη λίστα των απαγορευμένων ουσιών. Η εν λόγω λίστα που καταρτίζεται από το ΕΣΚΑΝ, με βάση τον κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WΑDΑ), χρειάζεται την υπουργική βούλα για να κατοχυρωθεί νομικά. Μέχρι στιγμής όμως και ενώ έχουν παρέλθει πέντε εβδομάδες από την αρχή του έτους, οπότε και ισχύει παγκοσμίως η νέα λίστα, στην Ελλάδα δεν έχει μπει η υπουργική σφραγίδα με αποτέλεσμα τυπικά να ισχύει η παλιά λίστα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι στη νέα λίστα υπάρχουν αλλαγές, μπορεί να προκύψει ένας τραγέλαφος αν για παράδειγμα πιαστεί στο εξωτερικό ένας αθλητής ντοπαρισμένος με ουσία που δεν υπάρχει στην «ελληνική λίστα» ενώ έχει ήδη προστεθεί στη λίστα του WΑDΑ.

Αντιστρόφως, αν κάποιος αθλητής συλληφθεί στην Ελλάδα να έχει κάνει χρήση ουσίας που υπάρχει στην εγχώρια λίστα αλλά όχι σε αυτή του WΑDΑ τότε θα θεωρηθεί ντοπαρισμένος στην Ελλάδα αλλά θα μπορεί να διεκδικήσει την αθωότητά του στο εξωτερικό. Μύλος δηλαδή. Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη στιγμή οι ομοσπονδίες και οι αθλητές δεν γνωρίζουν καν ποιες ακριβώς ουσίες είναι απαγορευμένες!

PostHeaderIcon Ο υπόγειος θησαυρός της Ελλάδας

Ορυχείο Ποζολάνας στην Ξυλοκερατιά της Νοτιοδυτικής Μήλου. Το υλικό αυτό χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαιότατους χρόνους για σοβάδες που κρατούν ακόμη και σήμερα! 
Πόσο μεγάλη είναι μια χώρα; Οσα τετραγωνικά χιλιόμετρα λένε τα υπομνήματα δίπλα στους χάρτες της; Ετσι πίστευα κι εγώ, ώσπου κάποιος μου παρατήρησε ότι αν λάβουμε υπόψη και όσα βουνά τυχαίνει να βρίσκονται στο έδαφος της χώρας η έκτασή της αλλάζει. Σήμερα σκέπτομαι ότι πρέπει να προσθέσουμε στα προηγούμενα και ένα μέρος από το χρήσιμο υπέδαφος που μπορεί να διαθέτει ο τόπος. 


PostHeaderIcon Ξηλώνουν τις κάμερες στα Ξενοδοχεία

Ξηλώνονται» οι κάμερες από τα ξενοδοχεία, εφόσον «βλέπουν» τις εισόδους των δωματίων, τους χώρους όπου κολυμπούν οι πελάτες και επισκέπτες (παραλία, πισίνα), τους δημόσιους δρόμους που οδηγούν σε εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων. 

Με αφορμή καταγγελίες για υπερβολική χρήση καμερών σε ξενοδοχειακό συγκρότημα, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ) έκρινε μη νόμιμη την τοποθέτησή τους σε συγκεκριμένους χώρους, διέταξε την άμεση απομάκρυνσή τους, κάνοντας υποδείξεις για το πού επιτρέπεται να λειτουργήσουν κάμερες για λόγους ασφαλείας, χωρίς να παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Η Αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να παίρνονται εικόνες από τους γύρω δημόσιους δρόμους (στη συγκεκριμένη περίπτωση κάμερα «έβλεπε» σε δημόσιο δρόμο κάθετο προς την παραλία, προς τον χώρο στάθμευσης). 

Η λήψη εικόνας από εξωτερική κάμερα επιτρέπεται μόνο για την είσοδο και το πάρκινγκ του ξενοδοχείου, για λόγους ασφαλείας, αλλιώς παραβιάζεται η οδηγία 1122/00 της Αρχής.
Δέχθηκε, επίσης, ότι η λήψη εικόνων από τις εισόδους των δωματίων στους διαδρόμους είναι φανερό ότι θίγει υπέρμετρα την ιδιωτική ζωή και την προσωπικότητα των ατόμων, είτε εργαζομένων, είτε πελατών, ακόμα και τρίτων που έρχονται ως επισκέπτες στα δωμάτια.
Οι κάμερες στην πισίνα και την παραλία δεν είναι αποδεκτές, αφού η προστασία των πολιτών μπορεί να επιτευχθεί και με λιγότερο επαχθή μέσα.
Η Αρχή έκρινε ανεκτή τη λειτουργία καμερών μόνο στην είσοδο και στο πάρκινγκ, με πινακίδες που προειδοποιούν για τη βιντεοσκόπηση.


PostHeaderIcon Σκότωσαν με βουρδουλιές μία 14χρονη που κακοποιήθηκε

 Σκότωσαν με βουρδουλιές μία 14χρονη που κακοποιήθηκε
Μια τυχαια συνάντηση κοντά στον φοίνικα, που απέχει µόλις µερικά µέτρα από την κρεβατοκάµαρά της, είχε ως κατάληξη να µαστιγωθεί µέχρι θανάτου ένα 14χρονο κορίτσι στο Μπανγκλαντές.

PostHeaderIcon Ο τουρκικός στρατός θα αποσυρθεί από τα σύνορα

 Ο τουρκικός στρατός θα αποσυρθεί από τα σύνορα
Ο τουρκικός στρατός θα αποσυρθεί μέσα σε 10 χρόνια από τα χερσαία, τα εναέρια και τα θαλάσσια σύνορα και θα αντικατασταθεί από επαγγελματικές μονάδες φύλαξης συνόρων.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί στην τουρκική βουλή, οι επαγγελματικές μονάδες φύλαξης συνόρων θα συσταθούν υπό το σώμα του Υπουργείου Εσωτερικών και θα υπηρετήσουν 62 χιλιάδες προσωπικό. 


PostHeaderIcon βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ...στην Γαλλία

 
Η γαλλική αστυνομία απομάκρυνε 6.500 ανθρώπους από προάστιο του Παρισιού για να εξουδετερώσει βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου η οποία βρέθηκε πρόσφατα σε εργοτάξιο.

PostHeaderIcon Σκανδαλιζει η συζυγος του προεδρου της Βουλης των Κοινοτητων

Σκανδαλιζει η συζυγος του προεδρου της Βουλης των Κοινοτητων 

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η φωτογράφηση της Σάλι Μπέρκοου, συζύγου του προέδρου της Βουλής των Κοινοτήτων, στο βρετανικό περιοδικό «London Evening Standard’s ES».

PostHeaderIcon Η Google πληρώνει για να της διαλύσουν το Chrome

20.000 δολάρια προσφέρει η Google σε όποιον χάκερ καταφέρει να εισβάλει στον browser της, Chrome, στα πλαίσια του διαγωνισμού hacking Pwn2Own που διεξάγεται στον Καναδά τον Μάρτιο. 

PostHeaderIcon Οι «σοφές» ατάκες του Αρκά

 
1. Προσπαθώ να βγω από το ψυχολογικό αδιέξοδο, αλλά δε μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.

2. Διασκέδαση είναι η τέχνη να κουράζεσαι τις ώρες ανάπαυσης.

3. H πείρα είναι μια χτένα που την... αποκτάς όταν είσαι πια φαλακρός!

4. Δημοκρατία είναι 4 λύκοι και 1 πρόβατο να ψηφίζουν για φαγητό.

PostHeaderIcon Χωρίς σεξ λόγω χαμηλού IQ

 
Μια πρωτοφανή απόφαση έλαβε δικαστήριο της Βρετανίας, απαγορεύοντας σε έναν 41χρονο άνδρα να κάνει σεξ, λόγω χαμηλής νοημοσύνης!
Ο Άλαν (μόνο το μικρό του όνομα δόθηκε στη δημοσιότητα), είχε δεσμό με έναν άνδρα, με τον οποίο συγκατοικεί και σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν "μηχανή του σεξ", κάτι που ενοχλούσε τη γειτονιά.

Ωστόσο, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης όπου έμενε, εκτιμώντας ότι δεν ήταν σε θέση να έχει ερωτικές σχέσεις, κίνησε νομικές διαδικασίες.
Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, όπου ο δικαστής έκρινε ότι με IQ 48, όταν το μέσο όρο είναι στα 100, ουσιαστικά ο άνθρωπος αυτός "δεν καταλάβαινε τι έκανε".
Έτσι, παρά τις ενστάσεις για παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας, εκδόθηκε διαταγή απαγόρευσης για τον Άλαν, οποίος όμως δήλωσε ικανοποιημένος από τον τρόπο ζωής του και ευτυχισμένος για τη σχέση του.
Τώρα το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο ανήκει και το σπίτι του Άλαν, θα τον παρακολουθεί ώστε να μην παραβιάσει το νόμο.
"Ο Άλαν, είναι σωματικά ικανός, αλλά δεν έχει την πνευματική διαύγεια για να έχει ερωτικές σχέσεις. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι για το δικό του καλό" δήλωσε μέλος του συμβουλίου.
Ο Άλαν ο οποίος ζούσε με έναν άλλον άνδρα, ονόματι Κίερον, δεν θα μπορεί πλέον να έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί του.
Σύμφωνα με την απόφαση, είναι σωματικά ικανός, αλλά όχι ψυχικά. Το ερώτημα είναι αν παραβιάσει την εντολή, με τι κατηγορία θα παραπεμφθεί;

πηγή

PostHeaderIcon «Θρίλερ» με την εξαφάνιση δύο εξάχρονων κοριτσιών από την Ελβετία

Αστυνομικές έρευνες πραγματοποιούνται σε τρεις χώρες για να εντοπιστούν τα ίχνη δύο εξάχρονων κοριτσιών από την Ελβετία. Οι δίδυμες Αλέσια και Λίβια δεν έχουν δώσει σημεία ίχνη ζωής από τις 30 Ιανουαρίου, όταν απήχθησαν από τον πατέρα τους, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του.

PostHeaderIcon Ναρκωτικά σε συσκευασία απορρυπαντικού!

 

H εποχή που ο κακός ο λύκος και η Κοκκινοσκουφίτσα κρύβονταν μόνο μέσα στις σελίδες των παραμυθιών έχει, δυστυχώς, περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα πολλοί έφηβοι και νέοι άνθρωποι αναζητούν αγωνιωδώς να ζήσουν το δικό τους παραμύθι- την «παραμύθα», όπως την αποκαλούν- όχι σε αθώες εικονογραφημένες σελίδες αλλά σε ναρκωτικές ουσίες. Ουσίες που δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις σχετικά με έναν πλασματικό όμορφο κόσμο στον οποίο γράφεται πάντα ένα happy end, όπως στα παιδικά παραμύθια.


PostHeaderIcon Πέθανε ο κιθαρίστας Γκάρι Μουρ

 
Πέθανε χθες (Σάββατο) στην Ισπανία, όπου περνούσε τις διακοπές του, ο 58χρονος κιθαρίστας μουσικών ροκ και μπλουζ, Γκάρι Μουρ, όπως ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή, στο Λονδίνο, ο μάντατζέρ του. Ο Γκάρι Μουρ καταγόταν από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (Ολστερ). Ο καλλιτέχνης κέρδισε ευρύτερη δημοσιότητα τον καιρό που συμμετείχε στην ορχήστρα σύγχρονης μουσικής, με την επωνυμία Thin Lizzy.

Ομως εκτός αυτού, ο Γκάρι Μουρ έκανε και μία αξιοπρόσεκτη 'μοναχική' σταδιοδρομία, στο χώρο της μουσικής ψυχαγωγίας, αποκτώντας ένα «προσωπικό» μουσικό κοινό. Οι συνθήκες του θανάτου του μουσικού παραμένουν έως τώρα άγνωστες, καθώς ο μάνατζέρ του μιλώντας με τον Τύπο δεν θέλησε να αναφερθεί σε αυτές.


PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 07/02/2011

 Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 3 έως 15 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 7 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις από το μεσημέρι και μετά. Στο Ιόνιο θα πνέουν ασθενείς.

Λιακάδα με λίγες μόνο νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και από το μεσημέρι και μετά στο Νότιο Ευβοϊκό ισχυροί.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί μέτριοι με βαθμιαία εξασθένηση.

PostHeaderIcon Καλημέρα... πείτε κάτι βρε ;o)



Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin