Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Τα e-books ήρθαν για να μείνουν-ο εμπνευστής της αρχαιότερης ψηφιακής βιβλιοθήκης στον κόσμο Μάικλ Χαρτ μιλάει για το "θαυμαστό κόσμο" του ψηφιακού βιβλίου

 
Μπορείς να "κουβαλήσεις" το σύνολο της βιβλιοθήκης του αμερικανικού Κογκρέσου στην … τσάντα σου και μάλιστα με κόστος μικρότερο των 1.000 δολαρίων; Η απάντηση είναι καταφατική και έρχεται από -αν μη τι άλλο- αξιόπιστα χείλη. Ο Μάικλ Χαρτ, εμπνευστής του "Project Gutenberg" (εγχείρημα Γουτεμβέργιος - Project Gutenberg), της αρχαιότερης ψηφιακής βιβλιοθήκης στον κόσμο και επονομαζόμενος από πολλούς "πατέρας" των e-books, εξηγεί πώς τα ψηφιακά βιβλία -περί ων ο λόγος- ήρθαν για να μείνουν στη ζωή μας, αποτελώντας όχι απλά ένα εύχρηστο "εργαλείο", αλλά και ένα "όχημα" για να προχωρήσει το διάβασμα ένα βήμα παραπέρα…

PostHeaderIcon Το τοπ 5 των απειλών για την υγεία του άντρα

 

Ποια είναι τα πιο συχνά νοσήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι άντρες; Ποιος είναι αυτός ο «αόρατος» εχθρός; Κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει τον εχθρό του, αλλιώς πώς θα χτίσει τα όπλα του για να τον αντιμετωπίσει;


PostHeaderIcon Λευτεριά στα τείχη των Χανίων

 

Δημιουργούν την ιδιαίτερα γραφική εικόνα της πόλης των Χανίων αλλά η ασφυκτική πίεση που υφίστανται από τις μικρές ιδιοκτησίες που έχουν κυριολεκτικά προσαρτηθεί πάνω τους λειτουργώντας μάλιστα όλες ως τουριστικά καταστήματα, τα έχουν υποβαθμίσει σημαντικά. Πρόκειται για τα ενετικά τείχη της πόλης, την «απελευθέρωση» των οποίων από τα νεώτερα κτίσματα αποφάσισε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με την απαλλοτρίωση 12 ιδιοκτησιών, που θα κοστίσει 1,4 εκατ. ευρώ. 

PostHeaderIcon Η ιστορία του σουτιέν...


Όταν ο Αντρέι Γκαλαγκάνοφ έλεγε ότι το στήθος είναι το πρόσωπο μιας γυναίκας, δεν είχε εφευρεθεί ακόμη το σουτιέν. Αυτό το μικρό (στις περισσότερες περιπτώσεις) κομμάτι υφάσματος που κυριαρχεί στις ανδρικές φαντασιώσεις για ακριβώς 100 χρόνια.

PostHeaderIcon Μνημείο της Ελλάδας ένα από τα πρώτα προσφυγικά σχολεία στον Βύρωνα

 Από τον εξώστη του σχολείου, ο Ελευθέριος Βενιζέλος εκφώνησε ομιλία σε κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση
Νεότερο μνημείο χαρακτηρίστηκε ένα από τα πρώτα προσφυγικά σχολεία της Ελλάδας, στην περιοχή του Βύρωνα. Πρόκειται για το κτίριο, όπου στεγάζονταν το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Τριάδας και σήμερα λειτουργούν το 8ο και 9ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα. Από τον εξώστη του σχολείου, ο Ελευθέριος Βενιζέλος εκφώνησε ομιλία σε κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση.

PostHeaderIcon ΗΠΑ-Η Ελλάδα πρωτοσέλιδο σε αφιέρωμα του ταξιδιωτικού περιοδικού "Conde Nast Traveler", αλλά και στους New York Times.

 
Καρπούς εμφανίζεται να αποδίδει η νέα στρατηγική του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στον άξονα της προώθησης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις αγορές του εξωτερικού.

Με δεδομένη την οικονομική στενότητα στα κονδύλια για δαπάνες μάρκετινγκ, το αρμόδιο υπουργείο υποδέχθηκε με ικανοποίηση το εξώφυλλο του διάσημου τουριστικού περιοδικού "Conde Nast Traveler" που είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα και συνοδεύεται με 15 σέλιδο εκτενές αφιέρωμα.

Το τεύχος του Ιανουαρίου ήδη κυκλοφόρησε στην Αμερική με τον τίτλο: "Pure Bliss, 4 Perfect Little Isles In Greece" (Καθαρή Ευδαιμονία: 4 τέλεια μικρά νησιά στην Ελλάδα) σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή για τη νέα χρονιά, σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις στην Αμερική και αυτές τις ημέρες αναμένεται και στη χώρα μας. Το αφιέρωμα του περιοδικού εστιάζει στις μικρές Κυκλάδες και το κείμενο εμπλουτίζεται με φράσεις από τον Καζαντζάκη και τον Ομηρικό Οδυσσέα. Η διαφημιστική προβολή της Ελλάδας μέσω δημοσιογραφικών οργανισμών δεν σταματά στο ταξιδιωτικό περιοδικό, αντίθετα τη σκυτάλη για αυτό το Σαββατοκύριακό πήραν οι New York Times, όπου στο ταξιδιωτικό τους έντυπο "παίζουν Ελλάδα".

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εκφράζει την ικανοποίηση του για το εν λόγω δημοσίευμα, καθώς αυτό δεν αποτελεί κάποια διαφημιστική καταχώρηση από μέρος του υπουργείου αλλά έρχεται ως αποτέλεσμα των επαφών με τους παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας. Η επικοινωνία με τους εκδότες του περιοδικού είχε καλλιεργηθεί από την πρόσφατη τουριστική έκθεση στη Νέα Υόρκη, όπως επίσης και σε αυτή του Βερολίνου.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο σύντομα θα δημοσιοποιήσει και τα αποτελέσματα στην επισκεψιμότητα του "Visit Greece", που σύμφωνα με πληροφορίες κινούνται σε ανοδικά επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.


PostHeaderIcon Κύπρος: Εκδήλωση προς τιμή του Νομπελίστα Χρ. Πισσαρίδη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

 

Πλήθος κόσμου χειροκρότησε θερμά τον Κύπριο Νομπελίστα στην Οικονομία Χριστόφορο Πισσαρίδη σε εκδήλωση, την οποία οργάνωσε χθες βράδυ προς τιμή του το Πανεπιστήμιο Κύπρου.


PostHeaderIcon Παραβίαση ασύρματων δικτύων εντός 20 λεπτών μέσω της τεχνολογίας cloud...(Γείτονα...τον νου σου :P)

 images1 Παραβίαση ασύρματων δικτύων εντός 20 λεπτών μέσω της τεχνολογίας cloud
Ένας Γερμανός hacker υποστηρίζει ότι παραβίασε ένα ασύρματο τοπικό δίκτυο, εντοπίζοντας τον κωδικό ασφάλειας του γείτονα του, μέσα σε 20 λεπτά, χρησιμοποιώντας το  Cloud Computing που διατίθεται από την Amazon. Ο σκοπός αυτής της ενέργειας ήταν να εφιστήσει την προσοχή των χρηστών και να τους ευαισθητοποιήσει σε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια.

Ο Ethical Hacker όπως είναι καλύτερα να τον αποκαλούμε, δήλωσε σε περιοδικό ότι θα<…>
παρουσιάσει το πείραμά του στο συνέδριο για hacking  Black Hat DC 2011, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον.

Τα συστήματα cloud που εκτός από την Amazon χρησιμοποιούνται επίσης από τη Google και τη Microsoft, οι οποίες τις διαθέτουν σε εταιρείες οι οποίες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δημιουργήσουν ισχυρά συστήματα υπολογιστών.
Η χρήση των τεχνολογιών και της δυναμικής του Cloud Computing έχει αυξηθεί σημαντικά, και ταυτόχρονα η τιμή τους έχει μειωθεί.

Ο hacker αναφέρει ότι χρησιμοποίησε πολύ εύκολα αυτήν την τεχνολογία για να «σπάσει» τους κωδικούς ενός τοπικού ασύρματου δικτύου.

Υπάρχει ήδη μια υπηρεσία η οποία ονομάζεται WPACracker, η οποία χρησιμοποιεί 400 υπολογιστές στο Cloud της Amazon για να αποσπάσει κωδικούς πρόσβασης. Δεν χρειάστηκε όμως να χρησιμοποιήσει καν αυτήν την υπηρεσία, παρά μόνο  χρησιμοποίησε μια μονάδα συνδυαστικών GPU που αποτελούνταν από 4 υπερβολικά ταχείς επεξεργαστές.
Χρειάστηκε λοιπόν μόλις 20 λεπτά για να παραβιάσει το δίκτυο του γείτονά του, ο οποίος φυσικά είχε συμφωνήσει στο πείραμα, με τη μέθοδο επίθεσης ‘brute force’. Ουσιαστικά αυτή η μέθοδος  δοκιμάζει 70 εκατομμύρια διαφορετικές λέξεις, από ένα λεξικό, μέχρι να εντοπίσει τον κωδικό.

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι το σύστημα προστασίας κωδικών WPA είναι το πιο ασφαλές, αλλά πρέπει να αναφερθεί ότι έχει μεγάλη σημασία η έκταση και οι χαρακτήρες του κωδικού. Αυτό σημαίνει ότι ένας καλός κωδικός θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 20 ψηφία, τα οποία θα ποικίλουν από κεφαλαία γράμματα σε διαφορετικά σύμβολα, χωρίς να θυμίζουν κάποια λέξη.


PostHeaderIcon Ξενοδοχείο φτιαγμένο από σκουπίδια στη Μαδρίτη

 
Ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο κυριολεκτικά από σκουπίδια εγκαινιάστηκε στη Μαδρίτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC.
 

PostHeaderIcon Ολόκληρος ο Σαίξπηρ... στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012

 
Καθένα από τα 38 έργα του Άγγλου δραματουργού, Ουίλιαμ Σαίξπηρ, θα παρουσιαστεί σε διαφορετικές γλώσσες, από τα Ισπανικά και Αραβικά έως τα Ουρντού, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο. Τα έργα θα παρουσιάσουν διάφοροι θίασοι από όλον τον κόσμο.

PostHeaderIcon Ο Νίκος Καζαντζάκης... στα θρανία

Είναι ένα από τα δύο «κάπα» ( Καβάφης- Καζαντζάκης ) της νεοελληνικής λογοτεχνίας που είναι πασίγνωστα στο εξωτερικό. Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν με τα μυθιστορήματά του και είχαν ως πρότυπο τον Καπετάν Μιχάλη του.

PostHeaderIcon Μετρήστε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας με τη βοήθεια του Google PowerMeter


Το νέο εργαλείο της Google έρχεται και ονομάζεται PowerMeter. Το Google PowerMeter είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που μπορεί να καταγράψει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην οικία μέσω ενός υπολογιστή ή smartphone, χρησιμοποιώντας ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi).

Η εταιρεία BlueLine ετοιμάζεται να ανακοινώσει τη συμφωνία της με τη Google, ώστε να ενσωματώσουν το δικό τους προϊόν (PowerCost Monitor) με το PowerMeter της Google για την παρακολούθηση της ηλεκτρικής ενέργειας στο σπίτι. Με τη βοήθεια<…>
ενός WiFi Gateway από τη Blue Line μπορείτε να μετρήσετε την πραγματική κατανάλωση, να κάνετε προϋπολογισμούς και να διατηρείτε ιστορικό κατανάλωσης.

Το νέο αυτό εργαλείο δίνει τη δυνατότητα να μειώσετε τα κόστη, να εντοπίσετε ποιες συσκευές καταναλώνουν ρεύμα ενώ δεν απαιτείται και γενικότερα θα έχετε τον έλεγχο.
Ένα καλό εργαλείο σε περιόδους κρίσης…


PostHeaderIcon «Αϋπνη» αρκούδα ψάχνει να βρει τροφή σε οικισμό


Ο ήπιος χειμώνας κρατά ξύπνιες τις αρκούδες και αυτές αναγκάζονται να κατεβαίνουν στις πεδιάδες της Δυτικής Μακεδονίας, αναζητώντας τροφή.
Υπάλληλοι του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Αγίου Δημητρίου της ΔΕΗ και κάτοικοι των χωριών Αγιος Δημήτριος, Ακρινή και Ρυάκιο δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας μια μεγαλόσωμη αρσενική αρκούδα να «κόβει» βόλτες στον κάμπο, σε απόσταση «αναπνοής» από τους οικισμούς.


PostHeaderIcon To 67% των χρηστών Facebook δέχτηκαν spam


Ιδιαίτερα ανησυχητικές αποδεικνύονται οι τελευταίες μετρήσεις για το Facebook, αφού σύμφωνα με έρευνα του ετήσιου Security Threat Report για το 2010, το 67% των χρηστών της υπηρεσίας δέχτηκε spam. Όπως αναδεικνύει η έρευνα, οι φόβοι δεν είναι απλά οι ιοί που μεταδίδονταν από mail σε mail και από χρήστη σε χρήστη, αλλά οι διακινητές τους έχουν βρει και νέους τρόπους μέσω της γνωστής υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

PostHeaderIcon Οι φωτογραφίες, οι συνωμοσίες και η Σελήνη

 

κόμα και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι πεπεισμένοι πως οι Αμερικανοί ουδέποτε περπάτησαν στο φεγγάρι, απλώς ήθελαν τόσο πολύ να φανεί ότι κερδίζουν τον διαστημικό «αγώνα» εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης που σκηνοθέτησαν τις αποστολές σε τηλεοπτικά πλατό. Οι συνωμοσιολόγοι έχουν τα επιχειρήματά τους· εμείς τα αντεπιχειρήματα.
 

PostHeaderIcon Διεθνής τουριστική έκθεση Βιέννης - Ferienmesse 2011

 
Με ιδιαίτερη επιτυχία και αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική κίνηση κατά την προσεχή τουριστική περίοδο, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13 – 16 Ιανουαρίου, η διεθνής τουριστική έκθεση της Βιέννης.

PostHeaderIcon Βουλγαρία: "Στροφή" στον εναλλακτικό τουρισμό

"Στροφή" στην περαιτέρω ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, που θα έχουν στο επίκεντρό τους την ανάδειξη των μεσαιωνικών μνημείων, πραγματοποιεί η Βουλγαρία, με στόχο την αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό και τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος.


PostHeaderIcon Θεσσαλονίκη: Την γνώρισε στο facebook, την φιλοξένησε και του "άδειασε" το σπίτι!

 

Γνώρισε μια Γιαπωνέζα στην δημοφιλή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και την κάλεσε να μείνει μαζί του για λίγες μέρες...

Ένας 47χρονος από τη Θεσσαλονίκη συνομιλούσε με την 38χρονη από το facebook για αρκετό καιρό και την κάλεσε να τον επισκέφτηκε στη συμπρωτεύουσα πριν από μία εβδομάδα.

PostHeaderIcon ΗΠΑ: Περισσότεροι πεζοί νεκροί εξαιτίας της χρήσης κινητών τηλεφώνων

 
Ο αριθμός των πεζών που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους των ΗΠΑ αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σχέση με το 2009, καθώς είναι περισσότεροι αυτοί που τρέχουν μέσα στο δρόμο αλλά επίσης γράφουν σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS) ή ακούν μουσική, σύμφωνα με στοιχεία οργάνωσης οδικής ασφάλειας.

Συνολικά 1.891 πεζοί σκοτώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2010, δηλαδή επτά παραπάνω σε σχέση με πέρσι , ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια τα στατιστικά στοιχεία παρουσίαζαν σαφή πτώση, με σχεδόν 200 θύματα λιγότερα ετησίως, σύμφωνα με την μελέτη της οργάνωσης GHSA.

Ο αριθμός των πεζών που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους από 4.892 το 2005 αυξήθηκε σε 4.091 το 2009.

"Η αύξηση αυτή το 2010, αν και δείχνει μικρή (+0,4%), είναι αξιοσημείωτη όταν γνωρίζουμε ότι τα τροχαία γενικά μειώθηκαν σημαντικά την ίδια περίοδο", υπογραμμίζει η οργάνωση.
"Επί του παρόντος μπορούμε να εικάσουμε του λόγους της αύξησης αυτής. Ωστόσο μπορεί οι πεζοί να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα όταν βαδίζουν ή τρέχουν", υπογράμμισε ο Τζόναθαν 'Αντκινς, ο εκπρόσωπος της GHSA προσθέτοντας ότι οι μεθυσμένοι που περιπλανώνται στους δρόμους είναι συχνά θύματα των θανατηφόρων αυτών τροχαίων κυρίως στις Πολιτείες 'Ορεγκον (βορειοδυτικά) και Ουϊσκόνσιν (βόρεια).
Επίσης "οι πεζοί ίσως εκτίθενται περισσότερο μετά τις προσπάθειες των υπηρεσιών Υγείας σε εθνική κλίμακα για να στραφούν οι πολίτες στο βάδισμα", στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ της σωματικής άσκησης.


PostHeaderIcon Ιδρυμα «Τζένη Καρέζη» ...Διάσημοι τραγουδούν για καλό σκοπό...

 
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι ψυχολόγοι της Μονάδας Ανακουφιστικής Αγωγής «Τζένη Καρέζη» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που λειτουργεί στο Αρεταίειο Νοσοκομείο πριν από 18 χρόνια ονειρεύτηκαν πως οι χρόνιοι πάσχοντες ασθενείς μπορούν να κρατήσουν την ποιότητα ζωής τους και την αξιοπρέπειά τους ανεξάρτητα από την πρόοδο της ασθένειάς τους.

PostHeaderIcon Διοικητικές ανακατατάξεις στην Google χωρίς καμία επίσημη αιτιολογία

Ο Λάρι Πέιτζ (αριστερά) με τον απερχόμενο επικεφαλής της εταιρείας Έρικ Σμιντ 
Έκπληξη έχει προκαλέσει η ανακοίνωση της Google πως ο ιδρυτής της εταιρείας Έρικ Σμιντ θα εγκαταλείψει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στις 4 Απριλίου και τη θέση αυτή θα αναλάβει ο έτερος ιδρυτής Λάρι Πέιτζ. 

Την έκπληξη επιτείνει το γεγονός πως δεν έχει δοθεί καμία επίσημη αιτιολογία για την αντικατάσταση αυτή. 

Σύμφωνα με το CNN, ο Σμιντ που βρισκόταν στα ηνία της Google σχεδόν για μια δεκαετία αναλαμβάνει τώρα καθήκοντα εκτελεστικού προέδρου της εταιρείας, ενώ θα έχει ρόλο στις επιχειρηματικές και κυβερνητικές σχέσεις. Ο τρίτος συνιδρυτής της Google, ο Σεργκέι Μπριν, θα ασχοληθεί με νέα προϊόντα που δεν έχουν ακόμη δει το φως της δημοσιότητας.
Η αναπάντεχη ανακοίνωση ήρθε μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου, τα οποία έδειξαν αυξημένα κέρδη για την Google.

Η Google δεν έδωσε καμία εξήγηση για την αναδιάρθρωση, αν και ο Σμιντ έγραψε στο blog του: «Ο Λάρι, ο Σεργκέι και εγώ συζητάμε εδώ και καιρό για το πώς να απλοποιήσουμε τη διοίκηση [της εταιρείας] και να επιταχύνουμε τη διαδικασία λήψης αποφάσεων».


PostHeaderIcon Έγκριτοι ιστορικοί διαφωνούν με την κατάργηση του μαθήματος Ιστορίας στη Β' και Γ' Λυκείου


Τη διαφωνία τους με το σκεπτικό του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το μάθημα της Ιστορίας από τη Β'Α και Γ'Α Λυκείου και να το εντάξει μόνο ως μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης, εκφράζουν επιφανείς ιστορικοί και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, η οποία ανήκει στη Διεθνή Ένωση Ιστορικών Σπουδών.

PostHeaderIcon Δημόσια πλέον η Σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης

Ικανοποίηση εκφράζει η περιφερειακή ένωση κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου συνδέσμου τυφλών.
Την ικανοποίησή της για την δημοσιοποίηση του Ιδρύματος προστασίας τυφλών βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος- Σχολή Τυφλών» εκφράζει η περιφερειακή ένωση κεντρικής Μακεδονίας του Πανελληνίου συνδέσμου τυφλών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ιστορική για το κίνημα των τυφλών ήταν η 19η Ιανουαρίου 2011, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» όπου στο άρθρο 44 ρυθμίζονται οι όροι δημοσιοποίησης του Ιδρύματος».

«Με την πληρότητα της νομοθετικής περιγραφής στο σχετικό άρθρο του νομοσχεδίου», επισημαίνεται χαρακτηριστικά, «διασφαλίζεται η αδιάκοπη λειτουργία του εκπαιδευτικού και προνοιακού φορέα, ρυθμίζοντας το διοικητικό, εργασιακό, ιδιοκτησιακό, δικαστικό και λειτουργικό καθεστώς του συγχωνευόμενου βορειοελλαδίτικου φορέα στο Κέντρο εκπαίδευσης και αποκατάστασης τυφλών Καλλιθέας».

πηγή

PostHeaderIcon Η ώρα της έναρξη του Καρναβαλιού έφθασε!

 
Το ντόμινο, ο πιερότος, ο τρελός αρλεκίνος, η μπούλα μαζί με χιλιάδες Πατρινούς  πιστούς στο καρναβαλικό έθιμο αναμένεται να δώσουν το τόνο και να μοιράσουν απλόχερα κέφι, ζωντάνια και χαρά στην φετινή έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού. Εκπλήξεις, πυροτεχνήματα, και πολύ μουσική είναι τα στοιχεία που απαρτίζουν την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011, μετατρέποντας την πλατεία Γεωργίου σε μια τεράστια πίστα χορού.

Μια μέρα νωρίτερα ο Τελάλης θα έχει μεταφέρει το μήνυμα της χαράς και του κεφιού σε όλες τις γειτονιές της Πάτρας, ενώ το Σάββατο το πρωί με τη συνοδεία του, την Μπάντα του Δήμου Πατρέων, η οποία θα παιανίζει γνωστούς αποκριάτικους σκοπούς και τραγούδια, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Κ., καρναβαλιστές και σοκολατορίχτες θα καταλήξουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο όπου θα παραδώσουν στο Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2011.

Η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 που έχει προγραμματιστεί για  το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις  21.00, ανοίγει και επισήμως τις δράσεις του Πατρινού Καρναβαλιού του κορυφαίου θεσμού της πόλης, που διοργανώνει η Κ.Δ.Ε.ΠΑ.Κ.
Η κεντρική ιδέα εξελίσσεται σε δύο σκηνές, μία στην πλατεία Γεωργίου και η άλλη, στον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων». Η δράση ξεκινά με τον Τελάλη πάνω στο άρμα του να διαλαλεί την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, ερχόμενος από το Δημαρχείο.
Διασχίζοντας την οδό Μαιζώνος φτάνει στην πλατεία Γεωργίου και σταματά μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων». Την στιγμή αυτή σβήνουν τα φώτα σε ολόκληρη την πλατεία και ακούγεται ο ήχος από δυο ντραμς, που είναι τοποθετημένα δεξιά και αριστερά του εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου.

Ο Τελάλης που έχει κατέβει από το άρμα του, εμφανίζεται στον εξώστη του θεάτρου και τα ντραμς σταματούν! Το θέατρο φωτίζεται με εντυπωσιακά χρώματα και ο κεντρικός προβολέας πέφτει πάνω στον Τελάλη που αναγγέλλει για άλλη μια φορά την Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011.

Τα φώτα σβήνουν και πάλι, και η δράση μεταφέρεται πλέον στη σκηνή που έχει στηθεί στην πλατεία Γεωργίου, όπου εμφανίζονται οι δυο παρουσιαστές της εκδήλωσης, Ζακελίνα Κυρούση και Δημήτρης Πολίτης.

Μέσα από έναν τρελό καρναβαλικό διάλογο με ατάκες και χιούμορ, προετοιμάζουν την επίσημη Έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 που κηρύσσει λίγα λεπτά αργότερα από τον εξώστη του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς.
Η έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 είναι γεγονός και σηματοδοτείται και με την εμφάνιση του Βασιλιά Καρνάβαλου, ο οποίος συνοδευόμενος από την Μπάντα του Δήμου και καρναβαλιστές φτάνει μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο και τότε ένας καταιγισμός πυροτεχνημάτων στον ουρανό μεταμορφώνει την πατραϊκή νύχτα προκαλώντας τον ενθουσιασμό στο πλήθος.

Ιδιαίτερη στιγμή της Τελετής Έναρξης θα είναι η βράβευση ανθρώπων που συνέβαλαν με την μουσική τους προσφορά στο θεσμό του Πατρινού Καρναβαλιού.
Η τελετή έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2011 θα κλείσει με ένα τεράστιο πάρτι στην πλατεία Γεωργίου με επιλογές μουσικής από γνωστούς Πατρινούς D.J.

Η Τελετή Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού  2011 θα μαγνητοσκοπηθεί από την ΕΡΤ και θα μεταδοθεί από το κανάλι το επόμενο Σάββατο 29 Ιανουαρίου και ώρα 20.15. Ωστόσο τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια θα μεταδώσουν απευθείας την τελετή έναρξης.


PostHeaderIcon Υψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, η δωρεά οργάνων

 
Στο άκουσμα της δωρεάς οργάνων, όλοι έρχονται στη θέση του δότη, με τις επιφυλάξεις, που αυτό συνεπάγεται. Ποτέ στη θέση του λήπτη. Η στατιστική, όμως, επιμένει ότι η πιθανότητα να χρειασθούμε οι ίδιοι, ή ένας δικός μας, κάποια στιγμή της ζωής μας, ένα μόσχευμα, είναι πολύ μεγαλύτερη από την πιθανότητα να μπορέσουμε εμείς να δωρίσουμε τα όργανά μας μετά θάνατον.

PostHeaderIcon Τουρκία - Βενεζουέλα Ανταλλαγή πετρελαίου με οικοδομές

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Τανέρ Γιλντίζ, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Βενεζουέλα, είχε κύκλο διαβουλεύσεων με τον υπουργό Ενέργειας και Πετρελαίου της χώρας, Ραφαέλ Ραμίρες Καρένιο. Η συνάντηση των δύο υπουργών ήταν διάρκειας δύο ωρών. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ζητήματα ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

PostHeaderIcon Πότε έγιναν οι πρώτες μεγάλες απεργίες στην Ελλάδα - του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη

 image

Εργάτες στη Διόρυξη του Ισθμού, αμαξηλάτες, νερουλάδες, φύλακες και ένας... παπάς οι πρώτοι απεργοί!


PostHeaderIcon Η διπλωματία της κόκας

 
Πώς η ΠΓΔΜ αντάλλαξε την αναγνώρισή της με το συνταγματικό όνομα από την Βολιβία, με την στήριξη των Σκοπίων στη βολιβιανή πρωτοβουλία για νομιμοποίηση των φύλλων κόκας

PostHeaderIcon Κάτι μυστήριο κατασκευάζει η Apple

image 

Καλώς ή κακώς, τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της τεχνολογίας κινείται στο ρυθμό της Apple και για αυτό το λόγο βλέπουμε συνήθως προσπάθειες αντιγραφής, παρά δημιουργίας νέων καινοτόμων προϊόντων.

PostHeaderIcon Ποτοαπαγόρευση στην Τουρκία!

Στην εφαρμογή ενός αυστηρότερου πλαισίου διάθεσης αλκοολούχων ποτών στην Τουρκία προχώρησε η κυβέρνηση του φιλοϊσλαμικού κυβερνώντος κόμματος, παραπέμποντας σε άλλες εποχές, όπως της ποτοαπαγόρευσης στις ΗΠΑ τη δεκαετία του ’20, όπου τελικά οργίασε το οργανωμένο έγκλημα.

PostHeaderIcon Ακόμη 71.125 άνεργοι σε ένα μήνα


Επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ, η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας, με τους ανέργους να αυξάνονται συνεχώς. Έτσι, κατά το τελευταίο μήνα του 2010, οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι έφθασαν τους 653.552, αυξημένοι κατά 4,18% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

PostHeaderIcon Κύπρος: Πληροφορίες για στρατιωτική βάση

 

Προσωρινή στρατιωτική βάση στην Κύπρο θα δημιουργήσει ο Καναδάς, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης».

PostHeaderIcon On line αγορές...ελέω καιρού

 
Στην Μεγάλη Βρετανία ο μήνας Δεκέμβριος του 2010 υπήρξε χρυσοφόρος για τα on linepc. Οι πωλήσεις on line τον Δεκέμβριο παρουσίασαν αύξηση 7% σε σχέση με τον Νοέμβριο και 25% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2009. 

Φυσικά και όπως τονίζουν οι ειδικοί η κακοκαιρία είναι μόνο μια παράμετρος και ουσιαστικά η αυξανόμενη άνοδος της On line πώλησης έχει να κάνει κυρίως με το ότι ο κόσμος πλέον εμπιστεύεται αυτό τον τρόπο αγοράς. 

Αυτό καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι το 2010 ο συνολικός τζίρος της διαδικτυακής αγοράς έφτασε στη Βρετανία τα £ 58,8 δις αυξημένος κατά 18% σε σχέση με το 2009 ενώ για το 2011 αναμένεται να αγγίξουν τα £ 69 δις. καταστήματα. 

Ο τζίρος μέσα στον τελευταίο μήνα του 2010 έφτασε τα £6,8 δις. Σύμφωνα με τους ειδικούς για αυτή την κατάσταση ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η κακοκαιρία με τις έντονες χιονοπτώσεις που επικράτησαν, αποτρέποντας πολλούς Βρετανούς από τα να επισκεφθούν τα καταστήματα των αγορών, προτιμώντας την άνεση του σπιτιού και του προσωπικού τους 


PostHeaderIcon Διαρροή πετρελαίου από πλοίο ανοικτά της Μουμπάι

 
Η ακτοφυλακή της Ινδίας προσπαθεί να περιορίσει το πετρέλαιο που διαρρέει από ένα δεξαμενόπλοιο το οποίο συγκρούστηκε το Σάββατο με ένα άλλο δεξαμενόπλοιο στα ανοιχτά της Μουμπάι, προκαλώντας φόβους για περιβαλλοντική καταστροφή.
Το MSC Chitra, με σημαία Παναμά, απέπλεε το Σάββατο από το λιμάνι της Μουμπάι όταν συγκρούστηκε με το MV Khalijia-III, επίσης με σημαία Παναμά, που έκανε ελιγμούς μέσα στο λιμάνι.    

Μετά τη σύγκρουση άρχισε να διαρρέει πετρέλαιο απο το MSC Chitra, το οποίο βυθίζεται σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από την ακτή. Τουλάχιστον 200 από τους κλωβούς μεταφοράς αγαθών που μετέφερε έχουν πέσει στη θάλασσα, ενώ κάποιοι από αυτούς περιείχαν πετρέλαιο, ντίζελ και επικίνδυνα χημικά, σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, το οποίο επικαλείται αξιωματούχους του λιμενικού της Μουμπάι.  

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Άμυνας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η θέση του πλοίου είναι «επικίνδυνη», ενώ πρόσθεσε πως «είναι δύσκολο να πάμε στο πλοίο για να εντοπίσουμε από πού προέρχεται η διαρροή». Παράλληλα, ένας αξιωματούχος του λιμενικού χαρακτήρισε τη διαρροή «σημαντική». 

Την ίδια ώρα, ο Ινδός πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ ζήτησε έκθεση για το συμβάν από τον υπουργό Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος Τζαϊράμ Ραμές, ενώ δήλωσε στο κοινοβούλιο ότι έγινε δικαστική προσφυγή κατά των ιδιοκτητών των δεξαμενόπλοιων, όπως μετέδωσε το πρακτορείο PTI.  
 

PostHeaderIcon Τα γκάτζετ του… Αστυνόμου Σαΐνη

«Χάι-τεκ» γίνονται όλο και περισσότερες αστυνομίες στον κόσμο, υιοθετώντας αθόρυβες τεχνολογικές μεθόδους που τους επιτρέπουν να κινούνται… μυστικά, αιφνιδιάζοντας τους κακοποιούς. Τα τελευταία επιτεύγματα περιλαμβάνουν μοτοσικλέτες με μπαταρίες λιθίου, αλλά και τηλεχειριζόμενα οχήματα.

PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Νεκρός λύκος μετά από τροχαίο ατύχημα


Η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ ειδοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες, για ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα με θύμα έναν αρσενικό λύκο, ηλικίας περίπου 2-3 ετών. Το ατύχημα, για το οποίο η ΚΑΛΛΙΣΤΩ ειδοποιήθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Λιμνών Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών, συνέβη στην Παλιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας, στο ύψος του Αγίου Βασιλείου.

PostHeaderIcon Αίγυπτος: Η χώρα της..αυτοκτονίας

 
Ξεπέρασαν τις 100.000 οι καταγεγραμμένες απόπειρες αυτοκτονίας στην Αίγυπτο μέσα στο 2010, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα στον κρατικό ιστότοπο EgyNews, ενώ οι αυτοπυρπολήσεις συνεχίζονται στη χώρα.

PostHeaderIcon "Πρασινίζει" η Motor Oil - άδεια για ηλιοθερμικό 38MW στην Κρήτη

 
Άδεια παραγωγής για ηλιοθερμικό πάρκο – γίγας ισχύος 38MW στην Κρήτη εξασφάλισε τη Δευτέρα η εταιρεία Nur – Moh που αποτελεί joint venture της Nur Energy και του ομίλου της Motor Oil Hellas. Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο έργο ανανεώσιμης ενέργειας και ειδικότερα ηλιακής θερμικής τεχνολογίας στο οποίο συμμετέχει ο όμιλος της Motor Oil, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει επενδύσει σε μονάδες συμπαραγωγής για τις ανάγκες της μονάδας των Αγίων Θεοδώρων αλλά και στη συμβατική μονάδα φυσικού αερίου 437MW της Κόρινθος Power.


PostHeaderIcon Ο πιο γλυκός...Παρθενώνας

 
 Σε ρόλο νέου... Ικτίνου, ο διάσημος ιταλός «σοκολατιέ» Μίρκο ντέλα Βέκια τελειοποιεί το σοκολατένιο αντίγραφο του Παρθενώνα για τις ανάγκες της έκθεσης «Chocolate World Ηeritage», στο Χονγκ Κονγκ. Στην έκθεση παρουσιάζονται ακόμη γλυκές μινιατούρες του Στόουνχετζ, του Πύργου της Πίζας, του ναού του Αμπού Σιμπέλ και της παρισινής Αψίδας του Θριάμβου.

PostHeaderIcon Βουλγαρία: Βρετανοί, Γάλλοι, Ρώσοι, Αμερικανοί κι Έλληνες από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες στο Σμόλιαν

 
Ένας νέος "χάρτης" στην ιδιοκτησία ακινήτων στην πόλη Σμόλιαν, στη νότια Βουλγαρία, διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια, έπειτα από την καταγραφή του αγοραστικού ενδιαφέροντος αλλοδαπών, που αποκτούν ακίνητο είτε για ιδιωτική χρήση είτε για την ανάπτυξη ενός επενδυτικού έργου.

PostHeaderIcon Ανοικτά έως τις 10 το βράδυ κάθε Παρασκευή το Μουσείο της Ακρόπολης

 
Από την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή το Μουσείο της Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό έως τις 10 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους του μουσείου με θέα την φωτισμένη Ακρόπολη.
Επίσης, το εστιατόριο στο δεύτερο όροφο του μουσείου θα λειτουργεί κάθε Παρασκευή έως τα μεσάνυχτα, προσφέροντας ένα ξεχωριστό μενού από πιάτα βασισμένα σε παραδοσιακές ελληνικές συνταγές.
Λέιζερ για τις Καρυάτιδες

PostHeaderIcon Χάπι επιβραδύνει την εξάπλωση του καρκίνου του δέρματος στα μισά περιστατικά

 
Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του δέρματος μπορεί να επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου στους μισούς ασθενείς, παρατείνοντας τη ζωή τους, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε 680 ασθενείς του νοσοκομείου Royal Marsden, στο Λονδίνο, ερεύνησε τη δράση ενός φαρμάκου που επιτίθεται σε γενετική μετάλλαξη που ανακαλύφτηκε στα μισά από τα περιστατικά καρκίνου του δέρματος.

Το φάρμακο ήταν αποτελεσματικό σε ασθενείς με προχωρημένο μελάνωμα.
Το μελάνωμα είναι ιάσιμο αν διαγνωστεί εγκαίρως, αλλά τα ποσοστά επιβίωσης είναι χαμηλά όταν εξαπλωθεί.

Το νέο φάρμακο στοχεύει συγκεκριμένο γονίδιο με βλάβη-τη μεταλλαγμένη πρωτεΐνη BRAF. Είναι παρών στα μισά περίπου περιστατικά μελανώματος.
Το φάρμακο, που ονομάζεται RG7204, εντοπίζει και μπλοκάρει το μεταλλαγμένο γονίδιο. Προκάλεσε τη συρρίκνωση των όγκων στο 70% των περιπτώσεων.

Η έρευνα δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί πλήρως ώστε να την επισκοπήσουν άλλοι ειδικοί στον καρκίνο και οι ερευνητές δεν αποκάλυψαν πόσο παρατάθηκε η ζωή όσων έλαβαν το φάρμακο.

Ωστόσο, δήλωσαν ότι το διάστημα ήταν σημαντικά μακρύτερο σε σχέση με όσους υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.
Ο Dr James Larkin, από το νοσοκομείο Royal Marsden, δήλωσε ότι πρόκειται για συναρπαστική εξέλιξη.
Το φάρμακο δεν έχει αδειοδοτηθεί ακόμα και είναι διαθέσιμο μόνο σε ασθενείς που έχουν εγγραφεί σε κλινική δοκιμή.


PostHeaderIcon Από τις εμπορικότερες ταινίες στην Αυστραλία οι "Βασιλιάδες της Μυκόνου"

H ελληνοαυστραλέζικη κωμωδία "Βασιλιάδες της Μυκόνου" ήταν από τις πιο εμπορικές ταινίες της Αυστραλίας για το 2010 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η ταινία με περίπου 5 εκατ. δολ. εισπράξεις, κατετάγη στην 4η θέση μεταξύ των εμπορικότερων αυστραλιανών ταινιών του 2010.

Πρωταγωνιστής της ταινίας ήταν ο δημοφιλής Ελληνοαυστραλός ηθοποιός Νικ Γιαννόπουλος που επέστρεψε στον κινηματογράφο δέκα χρόνια μετά το "The Wog Boy", την πρώτη του επιτυχία το 2000, αλλά και στην Ελλάδα μέσα από ένα σενάριο, που έγραψε με τον Κρις Αναστασιάδη, που συνδέει τον τόπο καταγωγής του με την Αυστραλία. Η σκηνοθεσία ήταν του Πίτερ Ανδρικίδη.

Εκτός από το Γιαννόπουλο στην ταινία έπαιξαν οι Αλεξ Δημητριάδης, Βινς Κολόζιμο, Κοζίμα Κόπολα, Κέβιν Σόρμπο και Κώστας Κίλιας και από την Ελλάδα η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Δημήτρης Σταρόβας και ο Μάνος Γαβράς.

πηγή

PostHeaderIcon flashback...Ξάνθη


PostHeaderIcon Λος Αντζελες Παρά τις επιστημονικές αντιρρήσεις η 3D βιομηχανία ανθεί

Μπορεί το Avatar κι όλοι του οι… επίγονοι να έχουν κατηγορηθεί πολλάκις πως προκαλούν πονοκεφάλους και προβλήματα όρασης στους οπαδούς των 3D ταινιών, αλλά η κινηματογραφική βιομηχανία περί άλλων τυρβάζει. 


PostHeaderIcon Νέο είδος γυαλιού για οθόνες κινητών είναι έξι φορές ανθεκτικότερο

 Το Dragontrail δεν φοβάται τις γρατζουνιές από μεταλλικά αντικείμενα
Η Asahi Glass, η μεγαλύτερη υαλουργία της Ιαπωνίας, παρουσίασε ένα νέο είδος γυαλιού για οθόνες κινητών και άλλων φορητών γκάτζετ, το οποίο είναι έξι φορές ανθεκτικότερο στις γρατζουνιές και το ράγισμα σε σχέση με το συμβατικό γυαλί.

PostHeaderIcon Στην τύχη τους 86 έργα του Θεόφιλου

 
Καμβάδες εκτίθενται απροστάτευτοι στον ήλιο. Σκόνη, υγρασία, ακόμη και νερά βροχής που τρέχουν πάνω στα έργα λόγω έλλειψης συντήρησης των κεραμιδιών του Μουσείου, καταστρέφουν έργα μεγάλης πολιτιστικής αξίας.

PostHeaderIcon Τρεις «μνηστήρες» για το φωτοβολταικό της Κοζάνης, και σχέδιο της ΔΕΗ για εξαγωγές στην Ευρώπη…

 
Τρεις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές panels παγκοσμίως «φλερτάρουν» ήδη με τη ΔΕΗ για να συνάψουν μαζί της μια ευρύτερη στρατηγική συνεργασία στα φωτοβολταικά, που δεν θα περιορίζεται μόνο στο πάρκο και το εργοστάσιο που φιλοδοξεί να δημιουργήσει στην Κοζάνη.

PostHeaderIcon Καύσιμα: ξεπερνά κάθε όριο η αισχροκέρδεια

 

Η αισχροκέρδεια έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο στα  καύσιμα και είναι πλέον προφανές ότι χρειάζεται δραστική παρέμβαση για να αντιμετωπιστεί. Είτε θα πρόκειται για αυστηρούς και συνεχείς ελέγχους, είτε θα πρόκειται γαι επιβολή πλαφόν, η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
 

PostHeaderIcon ΠΑΤΡΑ: Θησαυρός με χρυσές λίρες... σε Νοσοκομείο

 
Ενας θησαυρός καταχωνιασμένος επί χρόνια στο σκοτεινό θάλαμο μίας τραπεζικής θυρίδας περίμενε... υπομονετικά τον καταθέτη του. Αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης ο ιδιοκτήτης αυτού του μικρού θησαυρού είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας, τότε γίνεται αντιληπτή και η αξία του ευρήματος.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Κόσμος», πριν από λίγο καιρό ο διοικητής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Γιάννης Γιαννακόπουλος έδωσε εντολή να ερευνηθεί όλο το υπόγειο του αρχείου του νοσηλευτικού ιδρύματος. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας βρέθηκαν τόσο τα κλειδιά μιας τραπεζικής θυρίδας όσο και οι τίτλοι ιδιοκτησίας μετοχών, αξιόγραφων, αλλά ακόμη και οικοπέδων που ανήκουν από διαθήκες και δωρεές στο Καραμανδάνειο. Αλλά κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξή του. 

Σε ό,τι αφορά τη θυρίδα, σύμφωνα με τα έγγραφα κατάθεσης που βρέθηκαν, βρίσκεται σε τραπεζικό κατάστημα της Πάτρας και περιέχει -μεταξύ άλλων- 323 χρυσές λίρες παλαιάς κοπής (περίπου 240 ευρώ αξίας η κάθε μία) καθώς και μετοχές αγνώστου ύψους και αξίας της πάλαι ποτέ κραταιάς Ιονικής Τράπεζας της Ελλάδος. Μάλιστα προκειμένου να εξακριβωθεί η αξία των μετοχών αλλά και να διερευνηθεί ο τρόπος εξαργύρωσή τους, έχει διορισθεί ήδη με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πληρεξούσιος δικηγόρος και παράλληλα έχει σταλεί σχετικό έγγραφο στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Σε ό,τι αφορά ακίνητα (σπίτια και οικόπεδα) που βρέθηκαν ότι ανήκουν στο Καραμανδάνειο από διαθήκες και δωρεές, ήδη αυτά ταυτοποιούνται, χωρίς ευτυχώς μέχρι στιγμής να έχουν διαπιστωθεί καταπατήσεις από τρίτους.

Η έρευνα συνεχίζεται
Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ο διοικητής του ιδρύματος, εάν η περιουσία του νοσοκομείου αξιοποιηθεί (και αυτό θα συμβεί άμεσα) τότε το νοσηλευτικό ίδρυμα από παθητικό που ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες σε ότι αφορά τους ισολογισμούς του, θα μετατραπεί σε ενεργητικό με θετικά αποθέματα. Τα οποία, όπως μας είπε ο διοικητής, θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του νοσοκομείου και στην κάλυψη ελλείψεων. Δεν αποκλείεται πάντως η έρευνα να βγάλει... και άλλα λαβράκια!

πηγή

PostHeaderIcon Έρχονται αραβικές επενδύσεις στην Ολυμπία

  
Εντονες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα για επενδυτικές πρωτοβουλίες διεθνούς ενδιαφέροντος στην Ηλεία και μάλιστα με την «σφραγίδα» της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού.

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin