Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Για περισσότερα από 38.000 ευρώ πουλήθηκαν ανέκδοτες φωτογραφίες του Χίτλερ

 
Εξακόσιες ανέκδοτες φωτογραφίες και 800 αρνητικά του προσωπικού φωτογράφου του Αδόλφου Χίτλερ πωλήθηκαν για 30.000 λίρες (38.500 ευρώ) κατά τη διάρκεια δημοπρασίας στη Βρετανία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Οίκος JP Humbert Auctioneers.

PostHeaderIcon Η αρχαία Φενεός αναδύεται στο φως

 
Tο κτιριακό συγκρότημα του Aσκληπιείου, στην αρχαία Φενεό Kορινθίας εντοπίστηκε στις ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Aπό τότε η αρχαιολογική υπηρεσία της περιοχής φροντίζει να διατηρεί τον αρχαιολογικό χώρο καθαρό και να επιχειρεί δοκιμαστικές τομές στα τείχη και τις πύλες που περιβάλλουν τον χώρο του Aσκληπιείου. 

Στις προσπάθειες της ΛZ΄ Eφορείας Προϊστορικών και Kλασικών Aρχαιοτήτων, αρωγός είναι πλέον και το αυστριακό Aρχαιολογικό Iνστιτούτο. Oι έρευνες για νέα ευρήματα θα γίνονται για 4-6 εβδομάδες, μεταξύ Iουλίου και Aυγούστου, τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πρόκειται για το νέο αρχαιολογικό ερευνητικό πρόγραμμα, που μόλις ενέκρινε το KAΣ, και στηρίζεται οικονομικά από την πολιτιστική χορηγία της εταιρείας Club Hotel Loutraki (που επίσης ενέκρινε το KAΣ) ύψους 20 χιλ. ευρώ τον χρόνο (συνολικό ύψος χορηγίας 100 χιλ. ευρώ για πέντε χρόνια). Aπό το ερχόμενο καλοκαίρι, Eλληνες και Aυστριακοί αρχαιολόγοι θα επιδιώξουν να αναδείξουν -στα τείχη, στην Πύλη και στο Aσκληπιείο της αρχαίας Φενεού- σημάδια από τη ζωή και την κοινωνία μιας άλλης εποχής.


PostHeaderIcon Όποια πόρτα κι αν χτυπήσεις κάτι από ...ΙΚΕΑ θ’ αντικρίσεις

 
Ο Kenyon Yeh, designer που εδρεύει στο Λονδίνο, πέταξε τις οδηγίες χρήσης και μαζί και μια ιδέα!

PostHeaderIcon Mr. Freeman Part 0 - Είμαι αληθινός


PostHeaderIcon 9 απαντήσεις για τη δωρεά αίµατος και µυελού των οστών

 blood-386
Η ευκαιρία να σώσουµε έναν ή περισσότερους συνανθρώπους µας είναι ίσως πολύ πιο εύκολη απ’ ό,τι πιστεύουµε. Αρκεί να γίνουµε δότες αίµατος ή και µυελού των οστών.

Ποιος µπορεί να γίνει δότης;
Εθελοντής αιµοδότης µπορεί να γίνει οποιοσδήποτε υγιής άντρας ή γυναίκα από 18 έως 62 χρόνων (µε βάρος άνω των 50 κιλών). Όσον αφορά στη δωρεά µυελού των οστών, ο δότης µπορεί να είναι από 18 έως 55 ετών.

PostHeaderIcon Σε "ξένα χέρια" περνούν τα παλιά σπίτια

 
Αύξηση των μεταναστών και των παλιννοστούντων στα κέντρα των πόλεων
(Ενδεικτικές περιπτώσεις εγκατάλειψης των παλιών κτισμάτων από ντόπιους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι οι περιοχές πέριξ του Βαρδάρη, της Λαχαναγοράς, των οδών Αγίου Δημητρίου, Φιλίππου, Ολύμπου, Κασσάνδρου-φωτ., Διοικητηρίου κ.α.)

PostHeaderIcon Τι μάθαμε για τον αλκοολισμό - Μαρτυρίες από τους Α.Α.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κατατάσσει τον Αλκοολισμό στις χρόνιες ασθένειες.

Ο αλκοολισμός είναι μια προοδευτική (από την άποψη ότι πάει από το κακό στο χειρότερο όσο συνεχίζει κάποιος να πίνει), ανίατη (από την άποψη ότι δεν μπορεί ένας αλκοολικός να ξανα πιει κανονικά γιατί έχει χάσει πλέον τον έλεγχο του πόσο πίνει) και θανατηφόρα (είναι η τρίτη αιτία θανάτου στον κόσμο αλλά και στη χώρα μας) ασθένεια.

PostHeaderIcon Σουρεαλισμός ...

 
Ο όρος σουρεαλισμός χρησιμοποιήθηκε από το 1917 και ύστερα από τους Andre Breton, Paul Eluard και πολλούς αρθρογράφους της πράσινης εφημερίδας Literature που είχε έδρα το Παρίσι. Tο καλλιτεχνικό κίνημα που επίσημα ονομάστηκε σουρεαλισμός, εμφανίστηκε στο Παρίσι μετά το 1922, οπού μετά τη διάσπαση του κινήματος του ντανταϊσμού, καλλιτέχνες ακολούθησαν τον Andre Breton στους νέους πειραματισμούς που εξερευνούσε και οδήγησαν στην καθιέρωση του νέου κινήματος. Εκείνη την περίοδο ο Breton έγινε ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Literature και συγκέντρωσε γύρω του αρθρογράφους, συγγραφείς και καλλιτέχνες που βρίσκονταν κοντά στις δικές του απόψεις.

PostHeaderIcon Συμβουλές για Εξοικονόμηση νερού

Επισκευάστε κάθε βρύση που στάζει. Ίσως σας φαίνεται
ασήμαντη σπατάλη νερού, αλλά μακροπρόθεσμα δεν είναι.

Επισκευάστε το χαλασμένο καζανάκι. Αν μπορείτε,
αντικαταστήστε το με ένα διπλής ροής.

Μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει όσο πλένετε τα δόντια σας ή
ξυρίζεστε.

Προτιμήστε να κάνετε ντους αντί για μπάνιο.

Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο ρούχων ή πιάτων όταν έχει
γεμίσει.

Αν πλένετε τα πιάτα στο χέρι, πλύνετέ τα σε λεκανίτσα κι
αποφύγετε το τρεχούμενο νερό.

Πλένετε τα λαχανικά και τα φρούτα σε λεκανίτσα και ποτίστε
ύστερα με το νερό τις γλάστρες σας.

Μην κατασπαταλάτε νερό πλένοντας τις βεράντες σας με το
λάστιχο. Σφουγγαρίστε.

Μην πλένετε πεζοδρόμια και δρόμους! Τι νόημα έχει; Αν έχουν
μαζευτεί σκουπίδια μπροστά από το σπίτι σας, μπορείτε απλά
να τα σκουπίσετε.

Για τον κήπο σας, η εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος
συντελεί αρκετά στην εξοικονόμηση νερού.


PostHeaderIcon Πού θα βρεις αγγελίες εργασίας...

Είναι φαίνεται οι καιροί αλλά και λίγο το νέο μέσον. Κι ενώ μέχρι πρότινος όλοι αγοράζαμε μια χρυσή ευκαιρία, τώρα, χωρίς καθόλου χρήματα μπορείς να έχεις πρόσβαση στις καλύτερες και κυρίως τις πιο πρόσφατες αγγελίες.


Πριν όμως τα παραθέσω, πάρε και λίγες συμβουλές/ ιδέες για την ηλεκτρονική αγορά εργασίας.

Ανέβασε το βιογραφικό σου
 
Τα περισσότερα site αγγελιών πέρα από τις λίστες με νέες δουλειές, σου δίνουν τη δυνατότητα να ανεβάσεις online το βιογραφικό σου για να σε βρίσκουν ευκολότερα οι υποψήφιοι εργοδότες. Εάν βέβαια δεν θέλεις να το βλέπει όποιος κι όποιος, μπορείς να επιλέξεις να είναι ορατό μόνο σε εγγεγραμμένους εργοδότες του συγκεκριμένου site.

Ελλάδα ή εξωτερικό;
 
Η αγορά εργασίας στην Ελλάδα έχει ψιλοψοφήσει τελευταίως. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που τα ελληνικά βιογραφικά ταξιδεύουν κατά εκατοντάδες κάθε μέρα σε σελίδες του εξωτερικού. Εάν έχεις πάρει την γενναία απόφαση να μας παρατήσεις και να φύγεις, πολύ καλά θα κάνεις αλλά προτού χαθείς στα ξένα sites αγγελιών, ρίξε πρώτα μια ματιά στο Eures που θα σου βρει αξιόπιστους εργοδότες και μάλιστα στην Ευρώπη.

Εταιρείες ανθρώπινου δυναμικού
 
Κοινώς, εάν πρόκειται να βάλεις μεσάζοντα για να σου βρει δουλειά δίνοντας το βιογραφικό σου και έχοντας έτσι πρόσβαση στις “πολύτιμες” αγγελίες του, πρόσεξε μην σε χρεώσει. Σε τέτοιες εποχές πολλοί θα πλήρωναν για να βρουν δουλειά αλλά εκ πείρας, κανένα σοβαρό γραφείο τοποθέτησης στελεχών δεν χρεώνει τον υποψήφιο. Μην σε παραμυθιάζουν. Εάν θες σοβαρή αντιμετώπιση δοκίμασε την Manpower ή την Adecco.

Ψάξε στο ηλεκτρονικό σου συνάφι
 
Μπορεί τα site αγγελιών εργασίας να περιέχουν αγγελίες από όλους τους τομείς, συμβαίνει όμως συχνά, κάποια επαγγέλματα να έχουν τις δικές τους μικροκοινότητες στο internet που θα είναι πιο ενημερωμένες για τα κενά απασχόλησης που προκύπτουν. Αυτό θα το δεις πιο συχνά σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με υπολογιστές. Για παράδειγμα, αγγελίες για web designers θα βρεις παντού, αλλά στο forum των designers, το vcdc, θα τις δεις, θα τις συζητήσεις, θα ρωτήσεις πόσα να χρεώσεις και γενικά θα έχεις μια καλύτερη εικόνα και υποστήριξη.

Ξέρεις από RSS;
 
Επειδή τα site αγγελιών έχουν πληθύνει επικίνδυνα είναι όπως και να το κάνεις μανίκι να μπαίνεις κάθε μέρα και να τα ψάχνεις ένα-ένα. Η τεχνολογία και εδώ θα σε διευκολύνει. Πώς; Με το μαγικό RSS. Τί είναι αυτό; Είναι η αυτόματη ενημέρωσή σου για κάθετι που θες να παρακολουθείς. Σε μία μοναδική σελίδα (π.χ. google reader) δηλώνεις ποιά site θέλεις να παρακολουθείς και αυτό κάθε φορά που έχει νέες αγγελίες στις παρουσιάζει αμέσως. Τόσο απλά! Βέβαια δεν εκπέμπουν όλα τα site αγγελιών RSS αλλά τα περισσότερα έχουν. Δοκίμασέ το, θα σε σώσει.

Στο Facebook μπήκες;
 
Ένα νέο trend των site αγγελιών εργασίας είναι να ανοίγουν σελίδες στο facebook και να τις ανεβάζουν και εκεί. Έτσι, για πιο εύκολη παρακολούθηση μπορείς να γραφτείς και να τις βλέπεις να ανεβαίνουν στον “τοίχο” σου ανά πάσα στιγμή. Άσε που αρκετοί απελπισμένοι έχουν συνασπιστεί φτιάχνοντας γκρουπ ανέργων που ανεβάζουν τα προσόντα τους για να τους βρουν οι ενδιαφερόμενοι. Βάλε “άνεργοι” και “αγγελίες εργασίας” στο ψαχτήρι του facebook και δικτυώσου!

Site αγγελιών εργασίας
 
- Skywalker – Το παλιότερο και πληρέστερο site αγγελιών και μάλιστα με RSS.
- Kariera – Εξίσου παλιό που τώρα τελευταία έχει γίνει και καλό.
- Χρυσή Ευκαιρία – Θυμάσαι που για να δεις τις αγγελίες, έτρεχες στα περίπτερα και πλήρωνες δύο ή και τρεις φορές την εβδομάδα; Πλέον, με μια απλή εγγραφή στο site, τις βλέπεις όλες δωρεάν! Τέλειο, ε;
- Aggeliopolis
- Euresi-ergasias
- Jobsite – Είναι μια μηχανή που συγκεντρώνει όοοολες τις αγγελίες από όοοολα τα site. Δοκίμασέ την, δεν είναι κακή.
- Ergasia. info
- Adsfree
Εάν ξέρεις κι άλλη καλή σελίδα με αγγελίες, σφύρα ε; 
Τέλος, αν θέλεις να εργαστείς από το σπίτι οι αγγελίες είναι πολλές αλλά έχε υπόψη σου ότι δεν είναι όλα ρόδινα. 

πηγή

PostHeaderIcon Σαν σήμερα: Γεννιέται η τραγουδίστρια της ροκ, Janis Joplin


Σαν σήμερα γεννιέται η μεγάλη τραγουδίστρια της ροκ μουσικής Janis Joplin, το 1943, και θα γιόρταζε τα 68α γενέθλιά της εάν δεν πέθαινε ξαφνικά τον Οκτώβριο του 1970 από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Άλλη μια μεγάλη μορφή της ροκ που χάνει άδικα τη ζωή της από τα ναρκωτικά, όπως ο Jimi Hendrix, ο Jim Morrison, ο Kurt Cobain…


PostHeaderIcon Οι διαφημίσεις τσιγάρων ωθούν τους έφηβους στο κάπνισμα

 
Πιο επιρρεπείς στο να αρχίσουν το κάπνισμα είναι οι έφηβοι που συχνά βλέπουν φωτογραφίες που απεικονίζουν ανθρώπους να καπνίζουν ή παρακολουθούν διαφημίσεις προϊόντων καπνού, σύμφωνα με νέα έρευνα.

PostHeaderIcon Το πρώτο ενεργειακά αυτόνομο σκάφος αναψυχής δημιούργησαν δύο Θεσσαλονικείς

 
Ένα ενεργειακά αυτόνομο σκάφος αναψυχής, που να έχει ως… καύσιμό του τον ήλιο προσφέροντας οικονομικά προσιτές περιηγήσεις στις θάλασσες, σχεδίασαν σε παγκόσμια πρώτη δύο Θεσσαλονικείς αρχιτέκτονες. Η Μαρία Μαλινδρέτου- Βήκα και ο Πάνος Βούλγαρης, αρχιτέκτονες στην εταιρεία "Mal-Vi Architects", αποφάσισαν να βάλουν τη δική τους πινελιά στον τομέα της κατασκευής σκαφών αναψυχής, απαντώντας με αυτό τον τρόπο στην ενεργειακή και οικονομική κρίση.

PostHeaderIcon Τι συμβαίνει στον ‘Εβρο και ανεβάζουν στρατό;

 
Προβοκάτσια από το τουρκικό στρατιωτικό παρακράτος (παραφυάδες του σχεδίου «Βαριοπούλα») φοβούνται στο ΓΕΕΘΑ, όσο πλησιάζουμε προς τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές του Ιιουνίου – που θα δώσουν νέα ώθηση στον Ταγίπ Ερντογάν.


PostHeaderIcon Γονιδιακή υπόθεση η φιλία!

 
Τα γονίδια του κάθε ανθρώπου παίζουν το δικό τους ρόλο στη δημιουργία ή όχι μιας φιλίας και γενικότερα των δικτύων φίλων που έχουν οι άνθρωποι, σύμφωνα με μια νέα έρευνα του γνωστού ελληνο-αμερικανού επιστήμονα Νικόλα Χρηστάκη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ(συγγραφέα του βιβλίου «Συνδεδεμένοι», που έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά), σε συνεργασία με τον συνεργάτη του Τζέημς Φάουλερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας.

PostHeaderIcon Υστεροσκόπηση: Mια πολύτιμη εξέταση για τις γυναίκες


Μία νέα και πρωτοποριακή μέθοδος έρχεται να βελτιώσει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής όλων των γυναικών. Είναι η ‘υστεροσκόπηση στο ιατρείο’ που αποτελεί μια πρωτοποριακή μέθοδο εξέτασης του εσωτερικού της μήτρας με μεγάλη ακρίβεια και αξιοπιστία.

PostHeaderIcon Top Gear Season 16, στον αέρα την Κυριάκη 23/1

 
Guess who’s back! Το ξέρω, μας έλειψαν! Η νέα σαιζόν του Top Gear, ξεκινά και επίσημα πλέον,μετά το ειδικό χριστουγεννιάτικο επεισόδιο στη Βηθλεέμ. 

Όπως και να έχει το Top Gear επιστρέφει αυτή την Κυριακή 23/1. Συνολικά 6 επεισόδια περιλαμβάνει η 16η σαιζόν και στο πρώτο θα δούμε το Jeremy Clarkson να ασχολείται με ένα Skoda Yeti, τον James May να κάνει γύρους στην πίστα του Top Gear με ένα Ariel Atom V8 ενώ ο Richard Hammond δοκιμάζει μια Porsche 911 Turbo Cabriolet.
Τι θα γίνει όμως με τον Stig; Σίγουρα πρέπει να παρουσιαστεί στο πρώτο επεισόδιο...



PostHeaderIcon Δολοφονήθηκαν λύκος και αρκούδα στην Β. Ελλάδα

 Δολοφονήθηκαν λύκος και αρκούδα στην Β. Ελλάδα

Δύο άγρια ζώα βρέθηκαν νεκρά από ανθρώπινο χέρι τις τελευταίες ημέρες στην Βόρεια Ελλάδα, όπως καταγγέλλει η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και Επικοινωνίας του «Αρκτούρου».

Στον Έβρο, λύκος θανατώθηκε από πυροβολισμό σε περιοχή 2χλμ από το χωριό Μεταξάδες. Τον «Αρκτούρο» ενημέρωσε πολίτης, ενώ την περιοχή επισκέφτηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της οργάνωσης για να κάνει αυτοψία και να συλλέξει τα απαραίτητα γενετικά δείγματα.

PostHeaderIcon Game designer, ετών 14!

Το παιχνίδι φυσικής Bubble Ball ξεκίνησε ως application στα iPhones, έγινε πρώτο στις προτιμήσεις των φανατικών της Apple και τώρα μπαίνει σε Facebook και Skype! Και για όλα αυτά ευθύνεται το ιδιοφυές μυαλό του 14χρονου Robert Nay!


To Bubble Ball είναι ένα puzzle φυσικής το οποίο έκανε αίσθηση στο κοινό της Apple το οποίο το τίμησε με δύο εκατομμύρια downloads, ξεπερνώντας μάλιστα το Angry Birds!

PostHeaderIcon «Διάλογοι Τέχνης Ελλάδας - Γεωργίας» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

 

Έκθεση ζωγραφικής - γλυπτικής με τίτλο «Διάλογοι Τέχνης Ελλάδας - Γεωργίας», που θα διαρκέσει έως τις 23 Ιανουαρίου, εγκανίασαν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, ο δήμαρχος Β. Μιχαλολιάκος και ο πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα, Irakli Tavartkiladze.

Η έκθεση, που οργανώνει η Πινακοθήκη από κοινού με την πρεσβεία της Γεωργίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Κολχίδα», περιλαμβάνει 27 έργα Γεωργιανών και Ελλήνων εικαστικών.


PostHeaderIcon Το νοικοκυριό βλάπτει την υγεία ...

 
Μια νέα έρευνα που προέρχεται από τις ΗΠΑ δείχνει ότι οι εργασίες που αφορούν το σπίτι, όπως καθάρισμα μαγείρεμα κλπ μπορούν να επηρεάσουν την αύξηση της αρτηριακής πίεσης. 

PostHeaderIcon Κουρκουμάς: Το μυστικό των Ινδών

 

Παρατηρώντας σχολαστικά τα συστατικά που αναγράφονται στην ετικέτα ενός τροφίμου με κίτρινο χρώμα (κάποιο ζελέ, μαργαρίνη, μαρμελάδα, κατεργασμένο τυρί ή ακόμα και παγωτό) συχνά διαπιστώνουμε την ύπαρξη ενός πολύ διαδεδομένου στις ανατολικές χώρες μπαχαρικού, του κουρκουμά ή της βασικής ενεργής του ουσίας, της κουρκουμίνης.

PostHeaderIcon Έκθεση σπάνιων νομισμάτων στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Σπάνια νομίσματα που γυρνούν πολλούς αιώνες πίσω στο χρόνο και αντιπροσωπεύουν περιοχές του αρχαίου ελληνικού κόσμου, από τη σημερινή Γαλλία έως την Αίγυπτο, με έμφαση στις περιοχές της Μαύρης θάλασσας και της Μικράς Ασίας εκτίθενται στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
 
« Η νομισματική συλλογή του ΙΜΕ είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μικρασιατική συλλογή στον κόσμο και έφτασε στην Ελλάδα το 2007, από ένα Γερμανό συλλέκτη που ήθελε να την πουλήσει. Εκτίθεται τώρα ένα κομμάτι της, αλλά σταδιακά θα εκτεθεί ολόκληρη» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Εφραίμογλου, διευθύνων σύμβουλος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.


PostHeaderIcon Μια ξεχασμένη επέτειος...

 

το είδαμε εδώ... ευτυχώς υπάρχουν κάποιοι που δεν μας αφήνουν να 'ξεχάσουμε'...

PostHeaderIcon Υπνοβατείς και κάνεις και... σεξ;

 

Είναι δυνατόν να κάνει κάποιος σεξ το βράδυ και να μην το θυμάται το επόμενο πρωί; Ναι αν είσαι τύφλα από το μεθύσι θα πείτε όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και μάλιστα είναι και...πολύ σοβαρά.

Όπως φαίνεται λοιπόν όχι μόνο είναι δυνατό να κάνει κάποιος σεξ το βράδυ και να μην το θυμάται, αλλά αποτελεί και πολύ συχνό φαινόμενο – τουλάχιστον μεταξύ όσων πάσχουν από μία ή περισσότερες διαταραχές ύπνου και οι οποίοι αποτελούν το περίπου ένα τρίτο του γενικού πληθυσμού!
Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας μελέτης, σύμφωνα με την οποία η σεξυπνία - όπως αποκαλείται το παραπάνω φαινόμενο – προσβάλλει περισσότερο από το 8% των ασθενών που απευθύνονται στους ειδικούς με διαταραχές ύπνου.
Υπολογίζεται πως ποσοστό έως 35% του γενικού πληθυσμού πάσχει από μία ή περισσότερες τέτοιες διαταραχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η αϋπνία, η υπνηλία, οι παραϋπνίες κ.ά.
Στη μελέτη, που ανακοινώθηκε στο συνέδριο SLEEP 2010, ερευνητές ρώτησαν 832 ασθενείς από Ιατρεία Ύπνου για την σεξουαλική τους συμπεριφορά όταν κοιμόντουσαν – συμπεριφορά που κυμαινόταν από αυνανισμό έως πλήρη σεξουαλική επαφή.
Με μεγάλη τους έκπληξη ανακάλυψαν πως το 11% των ανδρών και το 4% των γυναικών έπασχαν από σεξυπνία.
«Μας εξέπληξε το πόσο συχνή είναι η σεξυπνία», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Σάρον Α. Τσανγκ, από το Εργαστήριο Μελέτης του Ύπνου του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Health Network, στο Τορόντο. «Νομίζαμε ότι οι πάσχοντες θα ήταν ελάχιστοι, αλλά κατά μέσον όρο ήταν περισσότεροι από 1 στους 12».
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η συχνότητα της σεξυπνίας θα είναι χαμηλότερη στον γενικό πληθυσμό, αλλά ακόμα κι έτσι είναι πραγματικά πολύ πιο συχνή απ’ ό,τι νόμιζαν.
Η σεξυπνία ανήκει σε μια ομάδα διαταραχών του ύπνου οι οποίες αποκαλούνται παραϋπνίες και ουσιαστικά είναι ακούσιες συμπεριφορές οι οποίες εκδηλώνονται στη διάρκεια του ύπνου.
Σύμφωνα με την δρα Τσανγκ, στις παραϋπνίες ανήκουν συμπεριφορές όπως το τρίξιμο των δοντιών, το να ανοίγουν τα μάτια αμέσως μόλις κοιμηθεί ο πάσχων, η ακούσια… επιδρομή στο ψυγείο και η… εμβριθής συζήτηση με έναν φανταστικό ή πραγματικό συνομιλητή.
Σε όλες τις περιπτώσεις, της σεξυπνίας συμπεριλαμβανομένης, ο πάσχων δεν συνειδητοποιεί τι κάνει, ούτε και το θυμάται όταν ξυπνήσει.
Η σεξυπνία αποτελεί κάτι περισσότερο από ιατρικό παράδοξο. Έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα και για την υπεράσπιση κατηγορουμένων για σεξουαλικά αδικήματα. Το 2008, λ.χ., ένας άντρας από το Τορόντο αθωώθηκε από την κατηγορία ότι προσπάθησε να βιάσει μια γυναίκα, όταν οι προηγούμενες ερωτικές σύντροφοί του κατέθεσαν πως κατ’ επανάληψιν έκανε σεξ τη νύχτα δίχως να το ξέρει!
Οι επιστήμονες δεν καλοξέρουν τι προκαλεί την σεξυπνία, αλλά η νέα μελέτη έδειξε πως οι πάσχοντες από αυτήν οι οποίοι είχαν ιστορικό χρήσης ναρκωτικών ήταν διπλάσιοι απ’ ό,τι οι πάσχοντες από άλλες διαταραχές ύπνου (15,9% έναντι 7,7%), καθώς και ότι είχαν περισσότερες πιθανότητες να πίνουν αρκετό αλκοόλ (41% έναντι 27%).
Ωστόσο, η συχνότητα της αϋπνίας, της κόπωσης και της κατάθλιψης ήταν παρόμοια στις δύο ομάδες. Δεν υπήρχαν επίσης διαφορές στις συνήθειες καπνίσματος ή κατανάλωσης καφέ.
Όπως όλες οι παραϋπνίες, έτσι και η σεξυπνία μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή – μόνο που οι ασθενείς σπανίως την αναφέρουν στον γιατρό τους, κατά την δρα Λίσα Σίβς, ιατρική διευθύντρια του οργανισμού Northshore Sleep Medicine, στο Ιλινόι.
Όπως εξηγεί, ένας άνθρωπος που υπνοβατεί μπορεί να κάνει τα πάντα – από το να σηκωθεί και να περπατήσει, να φύγει από το σπίτι ή να φάει μέχρι το να κάνει σεξ. «Η σεξυπνία είναι μια μορφή υπνοβασίας», λέει χαρακτηριστικά.
Σπανίως όμως ένας υπνοβάτης παραπονιέται στον γιατρό για την υπνοβασία του – είτε επειδή δεν του δημιουργεί πρόβλημα και έτσι δεν τον απασχολεί είτε επειδή ντρέπεται, κατά την δρα Τσανγκ.
Τι πρόβλημα υπάρχει λοιπόν εάν κάποιος πάσχει από σεξυπνία; «Εφ’ όσον δεν αντιμετωπίζει νομικά προβλήματα εξαιτίας της και ο ερωτικός σύντροφος δεν έχει πρόβλημα μ’ αυτήν, κανένα», απαντά η δρ Τσανγκ. «Μόνο που είναι πολύ πιθανό το επόμενο πρωί να νιώθει εξαντλημένος και να μην ξέρει το γιατί»!

PostHeaderIcon Διαφήμιση φούρνου σε στάση λεωφορείου... σας ζεσταίνει καθώς περιμένετε!


Σας έχει συμβεί ποτέ, εκεί που είστε αραχτοί στο σπιτάκι σας, η τηλεόραση να δείχνει ακραία καιρικά φαινόμενα, χιονοθύελλες, βροχές και καταιγίδες και ξαφνικά να σας πιάνει ένα ρίγος παρά τη ζεστασιά του σπιτιού; 


PostHeaderIcon ΙΟΡ∆ΑΝΗΣ... Το ποτάµι που αργοπεθαίνει

 
Οι επιστήµονες προβλέπουν πως το 2011 θα σηµάνει το τέλος του Ιορδάνη. Από 1,3 δισ. κυβικά µέτρα νερό τον χρόνο, τώρα έχει µόνο 100 εκατ. Τον εκµεταλλεύονται ανελέητα Ιορδανοί, Σύροι και Ισραηλινοί. Τώρα αναζητούν τρόπο να τον σώσουν.

PostHeaderIcon Φύλακας στη ζωή, φύλακας και στο θάνατο!

 
Σκηνικό πολέμου θυμίζουν πλέον οι λόφοι κοντά στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Όπου και να κοιτάξει κανείς βλέπει μόνο...πόνο, θλίψη και εκατοντάδες αυτοσχέδιους τάφους. Οι καταρρακτώδες βροχές και οι κατολισθήσεις στοίχησαν, μέχρι στιγμής, τη ζωή σε 640 ανθρώπους, ανάμεσα τους και η Cristina Maria Cesario Santana.
Ακόμα και στο τελευταίο ταξίδι της όμως, η γυναίκα δεν είναι μόνη της.

PostHeaderIcon Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί τον Κιθ Ρίτσαρντς

Αφού βάσισε πάνω στον Κιθ Ρίτσαρντς τον διασημότερο, ίσως, ήρωα της φιλμογραφίας του, τον Πειρατή – φάντασμα Τζακ Σπάροου των ταινιών «Οι πειρατές ης Καραϊβικής», ο Τζόνι Ντεπ αποφάσισε να εκδηλώσει με έναν ακόμα πιο επαγγελματικό τρόπο την αγάπη και τον θαυμασμό του προς τον θρυλικό κιθαρίστα των RollingStones.

PostHeaderIcon Καπνιστές...οι νέοι εχθροί της πατρίδος

 
Οριστικό και αμετάκλητο «όχι» στο κάπνισμα, κατόπιν ρητής πρωθυπουργικής εντολής.

Οι νέοι εχθροί της πατρίδος, οι καπνιστές. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν αποτύχει παταγωδώς στη δημιουργία ενός κράτους δικαίου, θα πάρουν το αίμα τους πίσω με τον αντικαπνιστικό νόμο. Έτσι δεν πειράζει αν είσαι κλέφτης, λαθρέμπορος, απατεώνας, εκβιαστής, φοροφυγάς, έμπορος ναρκωτικών, αρκεί να μην είσαι καπνιστής. Και ρουφιάνος αν είσαι δεν τρέχει τίποτα. Είσαι χρήσιμος καθώς θα καταδίδεις και κανέναν καπνιστή.

PostHeaderIcon Το φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη εξαγγέλλει ο Πρωθυπουργός

 
Τη μεγάλη επένδυση φωτοβολταϊκών της ΔΕΗ πρόκειται να ανακοινώσει αύριο από την Κοζάνη ο Πρωθυπουργός, παρουσία της υπουργού ΠΕΚΑ, της διοίκησης της ΔΕΗ και εκπροσώπων της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.

PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Συνεργασία Αθήνας - Κων/πολης

 
Τη συνεργασία μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και του Μητροπολιτικού Δήμου Κωνσταντινούπολης, προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά τη συνάντηση που είχε στο δημαρχιακό μέγαρο με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Καντίρ Τομπάς.

PostHeaderIcon ΗΠΑ : Απεβίωσε ο ιδρυτής του Ειρηνευτικού Σώματος

Απεβίωσε χθες στη Ουάσιγκτον, σε ηλικία 95 ετών, ο ιδρυτής του Ειρηνευτικού Σώματος (Peace Corps), Σάρζεντ Σράιβερ.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε η οικογένεια Κένετι, της οποίας ήταν μέλος, καθώς το 1953 είχε παντρευτεί την Γιούνις Κένεντι, μία από τις αδερφές του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Η κόρη τους Μαρία Σράιβερ είναι παντρεμένη με τον πρώην κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

PostHeaderIcon Περιστέρι μετέφερε ναρκωτικά στις φυλακές της Κολομβίας

 
Ένα ταχυδρομικό περιστέρι «συνελήφθη» από αστυνομικούς σε απόσταση λίγων μέτρων από μια φυλακή, στην πόλη Μπουκαραμάνγκα της Κολομβίας, αφού διαπίστωσαν ότι η «αλληλογραφία» που μετέφερε δεν ήταν καθόλου αθώα. Κι αυτό γιατί στα φτερά του έκρυβε 45 γραμμάρια ναρκωτικών ουσιών.

PostHeaderIcon Port...το κρασί των αισθήσεων

 Port, το κρασί των αισθήσεων
Graham’s Tawny 20 Y.O.

Ενα Port ιδιαίτερο. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα καβουρδισμένων καρυδιών και αμυγδάλων, αλλά και καραμέλας και πορτοκαλιού. Στο πλούσιο στόμα διακρίνονται γεύσεις καραμελωμένων φρούτων και η επίγευσή του είναι φινετσάτη, γλυκιά και επίμονη.

PostHeaderIcon Δύο κατηγορούμενοι για hacking του iPad

 
Αντιμέτωποι με την αμερικανική Δικαιοσύνη θα βρεθούν δύο άνδρες που κατηγορούνται για κλοπή και διακίνηση δεδομένων 120 χιλιάδων χρηστών του δημοφιλούς iPad της Apple. 
Οι αρμόδιες αρχές κατηγορούν τον Ντάνιελ Σπίτλερ και τον Άντριου Όρνχάιμερ ότι χρησιμοποίησαν μέθοδο "διάρρηξης" λογαριασμών προκειμένου να συλλέξουν παράνομα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της συσκευής. 
Μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης των δύο φερόμενων ως δραστών, συγκαταλέγονται διάσημοι ηθοποιοί αλλά και πολιτικοί. Οι δύο έχουν ήδη συλληφθεί από το FBI, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι συνδέονται με την Goatse Security, μια ομάδα αυτοαπασχολούμενων χρηστών του διαδικτύου που επιχειρούν να προκαλέσουν συστηματικά προβλήματα σε υπηρεσίες που προσφέρονται διαδικτυακά. 
Οι κατηγορούμενοι βαρύνονται με το αδίκημα της απάτης και της συνωμοσίας προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα χωρίς τη συναίνεση των ιδιωτών. Σε περίπτωση καταδίκης απειλούνται με ποινή πέντε ετών και πρόστιμο ύψους 250 χιλιάδων δολαρίων.


PostHeaderIcon 350 δισ. ευρώ για επενδύσεις στον Τουρισμό προτείνει το Ισραήλ

 
Οι πάνω από 50 εκπρόσωποι του εβραϊκού λόμπι των ΗΠΑ, οι οποίο θα βρεθούν στην Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου...
παράλληλα με την επίσκεψη της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα , δεν ταξιδεύουν στη χώρα μας μόνο για συμβολικούς λόγους, αλλά, όπως αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, για να συζητήσουν για ουσιαστικά θέματα με κυριότερο τις επενδύσεις.

PostHeaderIcon Βρέθηκε ο τάφος του Καλιγούλα;

 

Στον τάφο του παρανοϊκού Ρωμαίου αυτοκράτορα Καλιγούλα φαίνεται να οδηγεί γλυπτό που βρέθηκε στα χέρια επίδοξου αρχαιοκαπήλου.

PostHeaderIcon Ακαδημία Αθηνών: εξετάστε την πυρηνική επιλογή για ηλεκτρική ενέργεια

 
Τη σοβαρή εξέταση της πυρηνικής ενέργειας ως επιλογή για την κάλυψη των μελλοντικών ενεργειακών αναγκών της χώρας προτείνει η Ακαδημία Αθηνών.

PostHeaderIcon Atenistas : Συλλέγουμε κουβέρτες και ρούχα



PostHeaderIcon Ορισμένα τινά Ελληνικά θήλεα ...ζητούν να δοθή ψήφος εις τας γυναίκας...

 
Σαν σήμερα 19 Ιανουαρίου 1953: Οι Ελληνίδες ψηφίζουν για πρώτη φορά σε βουλευτικές εκλογές, στην επαναληπτική εκλογή της Θεσσαλονίκης.
Γιατί αλήθεια δεν έδιναν ψήφο στις γυναίκες; Δείτε άρθρο εφημερίδας πριν 83 χρόνια και θα καταλάβετε..
 

PostHeaderIcon Αυτή είναι η νέα μανία στο Facebook!

 

Τον τελευταίο καιρό τα παιχνίδια στο Facebook έχουν γίνει πολύ δημοφιλή και απ’ οτι φαίνεται οι χρήστες έχουν βρει μία νέα μανία στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο που ακούει στο όνομα, CityVille. 


PostHeaderIcon flashback... Σμύρνη



PostHeaderIcon Ταξίδια : Μια ώρα από Θεσσαλονίκη...

 
1. ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ
Γραφικά χωριά, υπέροχες διαδρομές

Ο εν πολλοίς άγνωστος ορεινός όγκος Θεσσαλονίκης κρύβει γραφικά χωριά, παράδοση και έθιμα, πληθωρική φύση και ευκαιρίες για υπαίθριες δραστηριότητες, σε απόσταση μόλις 30 - 50 χλμ. από την πόλη.


PostHeaderIcon ΗΠΑ:Ένας στούς δεκαέξι χειρουργούς σκέφτεται την αυτοκτονία

 

Ένας σημαντικός αριθμός Αμερικανών χειρουργών, σκέφτεται την αυτοκτονία. Πιθανότερα αίτια για αυτό φέρονται να είναι η ψυχοσωματική εξουθένωση, αλλά και παρελθόντα ιατρικά σφάλματα.Αυτό υποστηρίζει έρευνα που κάλυψε χιλιάδες χειρουργούς σε ολόκληρη τη χώρα.

PostHeaderIcon Καφές, φιστίκια, σοκολάτα και στρείδια για ... καλό σεξ!

Καφές, φιστίκια, σοκολάτα και στρείδια για ... καλό σεξ! 
Η δραστήρια σεξουαλική ζωή κάνει καλό στην καρδιά, στη μνήμη και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Πως όμως θα έχετε καλή και δραστήρια σεξουαλική ζωή; Όπως αποκαλύπτει ένα νέο βιβλίο, μπορείτε να διατηρήσετε τη λίμπιντό σας μέχρι τα βαθιά γεράματα, εύκολα και γρήγορα με... καφέ, φιστίκια, σοκολάτα, στρείδια και άλλα αφροδισιακά.

PostHeaderIcon Να βάλει λουκέτο στον τάφο του Τουταγχαμόν σκέφτεται η Αίγυπτος

 

Λουκέτο θα βρίσκουν σε λίγο όσοι αποφασίσουν να φτάσουν ώς τον τάφο ενός από τους πιο διάσηµους φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου, του Τουταγχαµόν. Αν και η συγκεκριµένη λύση δεν είναι προς το παρόν επίσηµη, θεωρείται χωρίς αµφιβολία δραστική και αρκετή για να προκαλέσει θόρυβο και αντιδράσεις, δεδοµένου ότι αφορά ένα από τα µνηµεία µε τη µεγαλύτερη επισκεψιµότητα παγκοσµίως.

PostHeaderIcon Βιβλία που... μιλάνε

Εχει βιβλιοθηκάριους. Διαθέτει γραµµατεία. Εχει και αναγνωστήριο, όπως όλες οι δηµόσιες - δανειστικές βιβλιοθήκες. Με µία βασική διαφορά: σ’ αυτήν τη βιβλιοθήκη τα βιβλία δεν είναι χάρτινα αλλά... ζωντανά. Γι’ αυτό και ονοµάζεται Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλησπέρααααα... :P


PostHeaderIcon Ο Δαίμονας της Ταζμανίας μας αποχαιρετά ;

 
Έγιναν ευρέως γνωστά μέσω της απεικόνισης τους σαν cartoons. Οι δαίμονες της Ταζμανίας όμως είναι ένα υπαρκτό είδος του ζωικού βασιλείου το οποίο όμως είναι υπό εξαφάνιση, τουλάχιστον στην ελεύθερη μορφή του. 
 

PostHeaderIcon Τσέρνομπιλ: νεκρή ζώνη ή οικολογικός παράδεισος;

 
Εικοσιπέντε χρόνια έχουν περάσει από το ατύχημα του Τσερνόμπιλ που προκάλεσε τη χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία.
 
Το ατύχημα σημειώθηκε στην πόλη  Πρυπιάτ στην Ουκρανία, μια πόλη φάντασμα, άδεια και ερημωμένη που άλλοτε έσφυζε από ζωή.


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin