Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

PostHeaderIcon Επιστολή Ντοκουμέντο του Στέφεν Μίλλερ για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

 
Ο διάσημος Αμερικανός Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλευ Στέφεν Μίλλερ, με μνημειώδη επιστολή του, προς το επίσημο Περιοδικό του Αμερικανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου «Archaeology Magazine», ξεσκεπάζει τους σφετεριστές της Ιστορικής Αλήθειας και με αδιαμφισβήτητα επιστημονικά επιχειρήματα, καταρρίπτει απόλυτα τους ισχυρισμούς των Σκοπίων, περί του δήθεν δικαιώματός τους να αποκαλούνται «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»!
 

PostHeaderIcon Ιστορία της Ελληνικής Εταιρείας Ομοιοπαθητικής Ιατρικής

 
«Διά τά όμοια νοσος γίνεται καί διά τά όμοια προσφερόμενα εκ νοσεύντων ύγιαίνονται», Ιπποκράτης, Περί τόπων των κατ’ άνθρωπον

Ιστορία της Ε.Ε.Ο.Ι.

Η σύγχρονη περίοδος της Ομοιοπαθητικής στην Ελλάδα αρχίζει το 1968 με τη συνάντηση του Γιώργου Βυθούλκα και της ψυχιάτρου Ειρήνης Μπαχά στη Γενεύη. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, δημιουργούν την πρώτη ομάδα με τον υφηγητή Σπύρο Γαρζώνη, το γιατρό Στέφανο Πατεράκη, τον οδοντίατρο Σκεύο Πικραμένο και το φαρμακοποιό Παύλο Τζιβανίδη.

PostHeaderIcon Commedia dell’Arte: Οι πρώτοι επαγγελματίες ηθοποιοί

commedia01 
Το 1545 υπογράφεται στην Πάδοβα της Ιταλίας το πρώτο γνωστό μας τεκμήριο, μια συμβολαιογραφική πράξη, για την ίδρυση ενός θιάσου επαγγελματιών ηθοποιών, το οποίο ορίζει ότι: Οι υπογεγραμμένοι συνέταιροι, δηλαδή ο Ser Maffio, ο επονομαζόμενος Zanini da Padova, ο Vincentio da Venetia, ο Franvesco da la Lira, ο Hieronimo da S.LuΙca, ο Zuondomenego, ο επονομαζόμενος Rizzo, ο Zuane da Trevixo, ο Thofano de Bastian και ο Francesco Moschian, έχοντας την επιθυμία να ιδρύσουν έναν αδελφικό θίασο, κατέληξαν και αποφάσισαν ο συγκεκριμένος θίασος να διατηρήσει την αδελφική του αγάπη για πάντα, δίχως μίση, μνησικακία και απογοητεύσεις μεταξύ των εταίρων, και να γίνονται τα πάντα με αγάπη, όπως συνηθίζεται μεταξύ των καλών και πιστών συντρόφων.


PostHeaderIcon κυβερνοπόλεμος: υπαρκτή παγκόσμια ασύμμετρη απειλή

 
Κοινωνία της πληροφορίας
Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της μεταψυχροπολεμικής εποχής είναι η διαρκής εξάρτηση της κοινωνίας από την πληροφορία. Η παγκόσμια κοινωνία βιώνει μια μεταβατική περίοδο, κατά την οποία λειτουργεί και δραστηριοποιείται παράλληλα με τα τεχνολογικά επιτεύγματα στο χώρο των πληροφοριών και των επικοινωνιών.


PostHeaderIcon Γυναικολογία : Τι συµβαίνει κάθε µέρα του κύκλου

belly-386.jpg 
Κάποιες µέρες λάµπετε και είστε γεµάτες ενέργεια. Άλλες πάλι έχετε νεύρα, νιώθετε κουρασµένη και καταφεύγετε στις… σοκολάτες. Υποψιάζεστε ότι για όλα ευθύνονται οι ορµόνες σας. Μήπως έχετε δίκιο;

Kάθε µήνα ένα «κοκτέιλ» από ορµόνες, µε κυρίαρχες τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη, επηρεάζει τη ζωή της γυναίκας µε πολλούς τρόπους. Έτσι σε ένα φυσιολογικό κύκλο 28 έως 30 ηµερών µπορεί να παρατηρηθούν διάφορες αλλαγές, αφού το σώµα λειτουργεί ακολουθώντας συγκεκριµένους ορµονολογικούς ρυθµούς.

PostHeaderIcon Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου

 
 Οχήματα που θα καλύπτουν χρονικά μια περίοδο ενός αιώνα θα περιλαμβάνει το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου που στεγάζεται στο εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο Athenian Capitol του Ομίλου Χαραγκιώνη και θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό μέχρι τον Μάρτιο.

PostHeaderIcon Η Βιονική Γυναίκα της δεκαετίας του 80 και η επιρροή της στις σχέσεις των δύο φύλων



 
Η πρωταθλήτρια του τένις Jaime Sommers (Lindsay Wagner) πέφτει θύμα ενός τρομακτικού δυστυχήματος με αερόστατο. Αποτέλεσμα; Χάρη σε μια high tech επέμβαση αποκτά βιονικά πόδια, βιονικό χέρι και βιονικό αφτί. 


PostHeaderIcon Ραβδοσκοπία: μια αμφιλεγόμενη τεχνική

 

Η ραβδοσκοπία είναι μια τεχνική που χρησιμεύει στην ανακάλυψη υπογείων πηγών νερού ή μεταλλευτικών κοιτασμάτων. Με απλά σύνεργα (μία ή δύο ξύλινες ή μεταλλικές ράβδους ή ένα εκκρεμές), άτομα με ανεπτυγμένες ραδιαισθαντικές ικανότητες εντοπίζουν με ακρίβεια υπόγεια ύδατα ή μεταλλικά αντικείμενα και μεταλλεύματα. 

PostHeaderIcon Ο βόρειος μαγνητικός πόλος αλλάζει θέση

 
Στη... διαπίστωση ότι είναι πιο εύκολο να εντοπίσει κανείς τον Άη Βασίλη, ο οποίος συνήθως βρίσκεται στο βόρειο γεωγραφικό πόλο, παρά να βρει το ακριβές σημείο του βόρειου μαγνητικού πόλου του πλανήτη μας, κατέληξαν οι επιστήμονες.

PostHeaderIcon Τουριστική στρατηγική 2011

Αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας και προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού με τρία νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων η στρατηγική για τον τουρισμό, όπως δηλώνει στο «Βήμα Online» ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης


PostHeaderIcon flashback...Ακρόπολη 1920...


PostHeaderIcon Διάλλειμα για διαφημίσεις...


PostHeaderIcon Πυρηνικό «άλμα» από την Κίνα

Αυτονομία για 3.000 χρόνια ισχυρίζεται ότι αποκτά η Κίνα αναφορικά με την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων ουρανίου. 

   

 Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας, ομάδα επιστημόνων κατόρθωσε να αναπτύξει μια νέα τεχνική επαναχρησιμοποίησης του ουρανίου που ήδη έχει χρησιμοποιηθεί σε εργοστάσια παραγωγής ενέργειας. 
 
Σημειώνεται πως το σύνολο των κοιτασμάτων ουρανίου στην Κίνα υπολογίζεται πως ανέρχονται σε 170.000 τόννους. Η χώρα διαθέτει σήμερα σε λειτουργία 12 πυρηνικούς αντιδραστήρες που παράγουν συνολικά 10 Gigawatts ενέργειας και έχει θέσει ως στόχο την ενεργοποίηση άλλων 28 μονάδων μέχρι το 2020 προκειμένου να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο και τον άνθρακα. 

πηγή : enet

PostHeaderIcon Στη Βηθλεέμ γεννήθηκε ο νέος... Stig του TOP GEAR ..

 
Στη Βηθλεέμ(!) βρέθηκαν οι τρείς πρωταγωνιστές της αυτοκινητικής εκπομπής Top Gear, οι οποίοι ως σύγχρονοι μάγοι με τα δώρα, ακολούθησαν το άστρο και επισκέφτηκαν το νεογέννητο… Stig. 

PostHeaderIcon Προεδρικό Μέγαρο...

Θα περίμενες να είναι εικόνες βγαλμένες απο κάποιο ευρωπαϊκό πάρκο...
αλλά...πρόκειται για τον κήπο του προεδρικού μεγάρου της "κατοικίας" του Προέδρου της Δημοκρατίας.

PostHeaderIcon Στην Άννι Λένοξ το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας


Για την ανθρωπιστική της δράση κατά του AIDS και της φτώχειας στην Αφρική, τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, από την βασίλισσα Ελισάβετ, η τραγουδίστρια Άννι Λένοξ, την Παρασκευή.

PostHeaderIcon Όλη η ιστορία του Walkman σε ένα βίντεο!

 
Η Sony πριν από 30 χρόνια κυκλοφόρησε το απόλυτο gadget που άλλαξε την καθημερινότητα του ανθρώπου, το Walkman.

Αρχικά όπως είναι γνωστό τον πρώτο καιρό τα Walkman χρησιμοποιούσαν κασέτες και σιγά σιγά όμως με την εξέλιξη της τεχνολογίας το όνομα τους έγινε συνώνυμο της φορητής συσκευής μουσικής.

PostHeaderIcon Πεσμένος ο τουρισμός των Ελλήνων στις γιορτές

Τη μεγάλη μείωση της τουριστικής κίνησης των Ελλήνων τόσο προς το εξωτερικό όσο και προς το εσωτερικό στη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, καταγράφουν οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων της Αθήνας. 

   


PostHeaderIcon Κνωσσός-Το πρώτο γνωστό δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης


Το πρώτο γνωστό δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης για μια ολόκληρη πόλη το συναντάμε στην Κνωσό. Οι ανασκαφές του 'Αρθουρ Έβανς στις αρχές του αιώνα έφεραν στο φως ένα εντυπωσιακό σύστημα ύδρευσης. Το νερό μεταφερόταν μέσα σε πήλινες σωλήνες από αρκετά μακριά απ' τις περιοχές Κουναβων και Αρχανών στο υδραγωγείο της πόλης και από εκεί διανεμόταν στα σπίτια. 
 

PostHeaderIcon Ελληνικό στοπ σε καράβι από τα κατεχόμενα προς την Αλβανία, με λαθραία τσιγάρα

 
Φορτηγό πλοίο, με 1.5 εκατομμύριο κουτιά λαθραία τσιγάρα, απέπλευσε από το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου, με προορισμό την Αλβανία, αλλά λόγω θαλασσοταραχής εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από τις ελληνικές αρχές.

Το βολιβιανό πλοίο «Romeo», λόγω θαλασσοταραχής αγκυροβόλησε ανοιχτά της Κρήτης, αλλά, παρά τις επανειλημμένες κλήσεις της ελληνικής λιμενικής αστυνομίας, ο πλοίαρχος δεν απαντούσε. Στη συνέχεια προσωπικό του αστυνομικού σταθμού Κισάμου με άνδρες των ειδικών αποστολών οδήγησε το πλοίο, το οποίο αντιμετώπισε και παλαιότερα προβλήματα με την ελληνική αστυνομία, στο λιμάνι.

Η λιμενική αρχή Κισάμου συνέλαβε τους εννέα αλλοδαπούς – μέλη του πληρώματος, ακινητοποίησε το πλοίο και το παράνομο φορτίο κατασχέθηκε..

πηγή : newstrap

PostHeaderIcon Και καλόν πόλεμο…

Απ' όλες τις ευχές των ημερών, μαζεμένες και επιφυλακτικές για να μην ακουστούν ως ύβρις, πήρα και κράτησα μια. Την καταθέτω προς όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες ως γνήσια και πηγαία. Προσωπική και συλλογική. 
 

PostHeaderIcon Γαλλικό Μανικιούρ 2011

 
Ξεχάστε το γαλλικό μανικιούρ που ξέρατε! Το 2011 θα διακοσμούμε τα νύχια μας με ακραίους συνδυασμούς. Διπλοί, έντονοι συνδυασμοί είναι μία μοναδική τάση, που δεν θα ακολουθήσουν μόνο οι τολμηρές, αλλά όλες οι γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους και υιοθετούν νέες ιδέες.

PostHeaderIcon Προσοχή στην χρήση των προβιοτικών, συστήνουν οι επιστήμονες



 
Προσοχή εφιστούν οι ειδικοί στη χρήση προβιοτικών, τα οποία λανσάρονται σε διάφορα προϊόντα διατροφής και σε βρεφικά γάλατα και κρέμες, διότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

PostHeaderIcon Η ιστοσελίδα του Θεοδωράκη

 
Μία νέα ιστοσελίδα άρχισε να λειτουργεί από την πρώτη Ιανουαρίου του νέου χρόνου.
Πρόκειται για την επίσημη ιστοσελίδα της Κίνησης Ανεξάρτητων Πολιτών www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr με σύνθημα : εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, πατριωτική αναγέννηση.


PostHeaderIcon Πάρνηθα: δεν θα γλιτώσουμε το τσιμέντο…

 
Μπετονιέρες εμφανίστηκαν πάλι στο Καζίνο της Πάρνηθας και μέσα στην έκταση που εξαιρέθηκε από την αναδάσωση του 2007, μετά τη δικαστική απόφαση που «ξεπάγωσε» τα έργα που είχαν ξεκινήσει τον Δεκαπενταύγουστο.
 

PostHeaderIcon Ξεκίνησε να ρέει ρωσικό πετρέλαιο προς την Κίνα

 
Σε λειτουργία τέθηκε από τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς ο πρώτος αγωγός πετρελαίου που συνδέει τη μεγαλύτερη παραγωγό πετρελαίου, στον κόσμο, τη Ρωσία, και τον μεγαλύτερο καταναλωτή στον κόσμο ενέργειας, την Κίνα.

Ο αγωγός, που βρίσκεται μεταξύ Σιβηρίας και της βορειοανατολικής κινεζικής πόλης, Ντακίν, θα επιτρέψει την ταχεία αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου μεταξύ των δύο χωρών. Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει ότι ο αγωγός θα διαφοροποιήσει τις εξαγωγές ρωσικών φυσικών πόρων πέραν της Ευρώπης.


PostHeaderIcon 19 αιώνες πριν απ’ τους Βαβυλώνιους είχαν ανακαλύψει το ηλιακό ημερολόγιο οι Μινωίτες

Ο Κρητικός ερευνητής εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «διάβασε» ένα μέρος των ιερογλυφικών των Μινωιτών και φέρνει στο φως νέα δεδομένα για το πρώτο μινωικό ηλιακό ημερολόγιο της 3ης χιλιετίας π.Χ., το οποίο προηγήθηκε των Βαβυλωνίων 19 αιώνες.

Δεκαεννέα αιώνες πριν από τους Βαβυλώνιους είχαν ανακαλύψει το ηλιακό ημερολόγιο οι Μινωίτες, όπως αποκαλύπτει στο «Εθνος» ο καθηγητής Μηνάς Τσικριτζής.

PostHeaderIcon Έκλεισε το πρώτο ραντεβού της Τράπεζας της Ελλάδος με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σε συγκέντρωση στις 31 Ιανουαρίου στην Τράπεζα της Ελλάδος καλεί τις ασφαλιστικές εταιρείες η νέα εποπτική αρχή. 

Η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) με έγγραφο της προς όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες ανακοινώνει την πρόθεση της να πραγματοποιήσει στις 31 Ιανουαρίου στα γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος συγκέντρωση των ασφαλιστικών εταιρειών προκειμένου να «συζητηθεί η στρατηγική που πρέπει να υιοθετήσει τόσο η ασφαλιστική αγορά, όσο και η εποπτική αρχή, στο πλαίσιο της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας και των επερχομένων αλλαγών για την εποπτεία των Ασφαλιστικών Εταιρειών».

Η ΔΕΙΑ προκειμένου να διαμορφώσει ολοκληρωμένη εικόνα για την κατάσταση της ασφαλιστικής αγοράς ζητά παράλληλα μέχρι τις 21 Ιανουαρίου μία σειρά στοιχείων από όλες τις εταιρείες.

πηγή : nextdeal

PostHeaderIcon Ανακοινώθηκε επισήμως η συμφωνία Ισραήλ-Κύπρου για την ΑΟΖ

 

Με μία πολύ λιτή αλλά και "θερμή" ανακοίνωση η πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία ανακοίνωσε και επισήμως τη συμφωνία καθορισμού Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ. Η συμφωνία αυτή ,σύμφωνα με την ανακοίνωση "απεικονίζει τη πολύ στενή συνεργασία των δύο χωρών".

Το ερώτημα γιατί η Ελλάδα δεν προχωρά στο καθορισμό της ΑΟΖ με τη Κύπρο,ακόμη δεν έχει απαντηθεί. Πάντως για καλό δεν είναι...

πηγή : onalert

PostHeaderIcon Επίσκεψη-σταθμός αντιπροέδρου τουρκικής κυβέρνησης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Σε μία συμβολική κίνηση που επισφραγίζει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της τουρκικής κυβέρνησης προχωρά ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίτνς, ο οποίος αναμένεται εντός της ημέρας να επισκεφτεί το Φανάρι. 

PostHeaderIcon Έρχεται ο φορτιστής για όλα τα κινητά

 
Τους πρώτους μήνες του 2011 αναμένονται στην αγορά οι πρώτοι φορτιστές που θα ταιριάζουν σε όλα τα κινητά τελευταίας τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 

PostHeaderIcon Ζητείται λύση για το ελληνικό ελαιόλαδο

 

Αδιάθετοι παραμένουν ετησίως 150.000 τόνοι ελληνικού ελαιολάδου, που αναζητούν προμηθευτές στην εσωτερική και τη διεθνή αγορά. 


PostHeaderIcon Ουΐσκι ή Βότκα;

Με μια πρώτη ματιά η βότκα θεωρείται βαρύ ποτό σε σχέση με το ουΐσκι που θεωρείται το ευεργετικό ποτό για τους καρδιοπαθείς, γιατί προκαλεί αγγειοδιαστολή των αρτηριών και ειδικά των στεφανιαίων. Εν τούτοις σε ένα ειδικό περιοδικό, το ‘Αλκοολισμός: Κλινική και Εργαστηριακή έρευνα’ δημοσιεύεται μελέτη η οποία τονίζει ότι η βότκα είναι καλύτερο ποτό από το ουΐσκι όσον αφορά τις άμεσες επιπτώσεις τους όπως πονοκέφαλος, ναυτία, δίψα, εύκολη κόπωση ακόμα και την επόμενη ημέρα.

PostHeaderIcon Έρευνες για κλεμμένο χρυσό από το αεροδρόμιο της Σόφιας

 

Έναν τόνο χρυσού έκλεψαν άγνωστοι πριν από λίγες ημέρες από το αεροδρόμιο της Σόφιας, μετά από δεκάλεπτο μπλακ άουτ που προκάλεσαν οι ίδιοι.

Μετά από έρευνες εντοπίστηκαν 200 κιλά στο χωριό Ισκαρ της Βουλγαρίας ενώ συνελήφθησαν αρκετά άτομα.

Τις τελευταίες ημέρες, Έλληνες και Βούλγαροι αστυνομικοί ψάχνουν τα υπόλοιπα 800 κιλά σε χωριό της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία βίλα που επικεντρώθηκαν οι έρευνες δεν εντοπίστηκε τίποτα ενώ οι αρχές της γειτονικής χώρας επιμένουν στην άποψη ότι ο χρυσός τους βρίσκεται στην χώρα μας.

πηγή : skai

PostHeaderIcon Σε εκκρεμότητα 1.970 υποθέσεις αγνοουμένων στην Κύπρο

 
Χίλιες εννιακόσιες εβδομήντα υποθέσεις Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα, όπως δήλωσε ο βοηθός του εκπροσώπου της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ), Ξενοφών Καλλής, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για έναν τεράστιο αριθμό.

PostHeaderIcon Οι ΗΠΑ έβλεπαν τον Λαλιώτη πίσω από τη 17Ν...



Μέχρι και μερικούς μήνες πριν από τη σύλληψη του βασικού πυρήνα της οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Αμερικανοί αξιωματούχοι ισχυρίζονταν σε απόρρητες εκθέσεις και εμπιστευτικά τηλεγραφήματά τους ότι οι Ελληνες τρομοκράτες καθοδηγούνταν από ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ειδική και συχνή αναφορά γινόταν στον Κώστα Λαλιώτη και τον Ιωσήφ Βαλυράκη, ενώ για μεγάλο διάστημα ο Ανδρέας Παπανδρέου θεωρούνταν ο καθοδηγητής της 17 Νοέμβρη – σχετικός υπαινιγμός υπάρχει σε άκρως απόρρητο τηλεγράφημα του υφυπουργού Εξωτερικών Λόρενς Ιγκλμπέργκερ που εστάλη στον Αμερικανό πρέσβη Μοντίγκλ Στερνς την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου του 1983.

PostHeaderIcon Η Αγκυρα εκµεταλλεύεται την κρίση της ελληνικής οικονοµίας ..Τουρκική εισβολή µε φθηνά δάνεια



H Ziraat Bank είναι ένας χρηµατοπιστωτικός οργανισµός µε παρουσία σε όλες τις κρίσιµες για την Τουρκία περιοχές (καυκάσιες δηµοκρατίες, Βοσνία, Βουλγαρία, Σκόπια, τουρκοκυπριακός τοµέας κ.ά.), µε έδρα την Κοµοτηνή αλλά και υποκατάστηµα στην Αθήνα, που φαίνεται να αξιοποιεί στο έπακρο τη δύσκολη εθνική µας συγκυρία.

PostHeaderIcon Τα 10 μυστικά του Facebook !

 
 
Η αστρονομική άνοδος του Facebook, ο εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός των ενεργών χρηστών του και ο νεαρότερος στον κόσμο,δισεκατομμυριούχος δημιουργός του, είναι οι βασικότεροι λόγοι που καθιέρωσαν το Facebook ως έναν από τους δημοφιλέστερους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης, που υπάρχουν στον πλανήτη.

PostHeaderIcon Τείχος κατά μεταναστών στον Έβρο!

borderfenceend 
Η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατασκευή τείχους στον Έβρο για να εμποδίσει την εισροή μεταναστών, αποκάλυψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ.


PostHeaderIcon Τα καλύτερα παιχνίδια που παίξαμε το 2010!

 
To 2010 φεύγει και σίγουρα ήταν μία χρονιά γεμάτη για όλους τους φανατικούς gamers, μιας και οι εταιρίες έριξαν στη μάχη τα καινούρια τους όπλα


PostHeaderIcon WIKIPEDIA: Μάζεψε 16 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές

Με αφορμή τα 10α γενέθλια της Wikipedia που πλησιάζουν, o ιδρυτής της, έκανε έκκληση στους χρήστες της ανοικτής δωρεάν εγκυκλοπαίδειας για δωρεές.

Μετά από αυτή την έκκληση μαζεύτηκαν περίπου 500.000 χρήστες κι έδωσαν ένα μικρό χρηματικό ποσό για να στηρίξουν την προσπάθεια της Wikipedia. 

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της κατάφεραν να μαζευτούν περίπου 16 εκατομμύρια δολάρια με τα οποία το Wikimedia Foundation θα υποστηρίξει τους servers, το bandwidth, τη συντήρηση του συστήματος, την ανάπτυξη αλλά και τις αμοιβές των υπαλλήλων.

πηγή : dete

PostHeaderIcon Σήμα κινδύνου για το λιώσιμο των πάγων στα Ιμαλάια

 
Η αύξηση της θερμοκρασίας, που συνεπάγεται λιώσιμο των πάγων και κατ’ επέκταση πλημμύρες και απώλεια των υδάτων, θα δυσχεράνει το μέλλον των τοπικών κοινοτήτων στα Ιμαλάια και άλλα ορεινά συγκροτήματα.

PostHeaderIcon Μια σχεδόν παγκόσμια ιστορία για γυναίκες

 
Οι Μεξικάνες

Η Τλασολτέοτλ, η μεξικάνικη σελήνη, η θεά της νύχτας των Ουαστέκων, κατάφερε να βρει μια γωνίτσα στο αρσενικό πάνθεον των Αζτέκων.
Ήταν η μητέρα όλων, που προστάτευε όσες γεννούσαν και όσες ξεγεννούσαν, και καθοδηγούσε το ταξίδι των σπόρων προς τα φυτά. Θεά του έρωτα αλλά και των σκουπιδιών, καταδικασμένη να τρώει περιττώματα, εκπροσωπούσε τη γονιμότητα και τη λαγνεία.
Όπως η Εύα, όπως η Πανδώρα, η Τλασολτέοτλ ήταν υπεύθυνη για τον χαμό των ανδρών, ενώ οι γυναίκες που γεννιόντουσαν τις μέρες που έλαμπε ήταν καταδικασμένες να προσφέρουν απόλαυση.
Κι όταν η γη έτρεμε, είτε ανεπαίσθητα είτε καταστρέφοντας, δεν υπήρχε αμφιβολία:
«Αυτή είναι».


PostHeaderIcon Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που θέλει να εργαστεί στο εξωτερικό

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των Ελλήνων ανέργων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να εργαστούν σε κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

PostHeaderIcon Το 2010 φεύγει, αλλά τι έμεινε;

 
Εχει σημασία για τον κάθε άνθρωπο να κάνει τον απολογισμό του, με σκοπό την αξιολόγηση της ζωής του, των πράξεών του, και το αν ζει ή αν προχωράει προς την κατεύθυνση που θα τον οδηγήσει στην ικανοποίηση, την εσωτερική γαλήνη και τη γάργαρη ροή της ζωής. Κατά πόσο, αλήθεια, ζει ο άνθρωπος πάνω σε αυτό τον άξονα; 


PostHeaderIcon Καταστρεπτική Καλημέρα... :P


PostHeaderIcon Σαν σήμερα...

1496: Ανεπιτυχής δοκιμή του Λεονάρντο ντα Βίντσι να πετάξει με ιπτάμενη μηχανή.

1850: Ο αγγλικός στόλος με πρόσχημα την αποζημίωση του υπηκόου της Δαβίδ Πατσίφικο, καταπλέει στον Πειραιά και απειλεί να αποκλείσει όλα τα ελληνικά παράλια, αν δεν ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες μεταξύ των δύο χωρών.

1887: Οι οπαδοί του Τρικούπη πραγματοποιούν την πρώτη σημαντική προεκλογική διαδήλωση στην ιστορία της Πλατείας Συντάγματος. Περισσότερα από 10.000 άτομα επευφημούν τον αρχηγό τους, ενόψει των εκλογών της 4ης Ιανουαρίου.

1888: Ο αμερικανός Μάρβιν Στόουν λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το καλαμάκι.

1919: Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται πρόταση του γάλλου πρωθυπουργού Κλεμανσό να σταλούν ελληνικές δυνάμεις στη Ρωσία, στο πλαίσιο της επέμβασης των συμμάχων της Αντάντ εναντίον του Κόκκινου Στρατού.

1987: Η Αρίθα Φράνκλιν είναι η πρώτη γυναίκα που εισέρχεται στο «Rock n Roll Hall of Fame».

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 03/01/2011


 
Κακοκαιρία με βροχές στα πεδινά, τοπικά έντονες καταιγίδες στο Ανατολικό Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά σταδιακά και σε περιοχές της Θράκης με σχετικά χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 7 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 13 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-7 μπ. αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6-7 μπ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι – βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Αυξημένες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 6 βαθμούς. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μπ.

PostHeaderIcon Καλημέρα... Let Me Entertain You ...


Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin