Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Στιβ Τζομπς: Απεβίωσε ο "άνθρωπος που άλλαξε τον κόσμο"


Ο Στιβ Τζομπς, ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τον χώρο των νέων τεχνολογιών, απεβίωσε την Τετάρτη σε ηλικία 56 ετών.Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Apple, έπασχε από μία σπάνια μορφή όγκου του παγκρέατος.
Ο Τζομπς,  ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την εταιρεία, εμπνευστής των θρυλικών πλέον προίοντων  iPhone και  iPad υπολογίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους διευθύνοντες συμβούλους της γενιάς του. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε αργά τα μεσάνυχτα στους εργαζόμενους της εταιρείας, από την οποία είχε παραιτηθεί μόλις πριν από έναν μήνα.

"H λάμψη του Steve, το πάθος και την ενέργειαά του ήταν η πηγή των αμέτρητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας. Ο κόσμος μας είναι ασύγκριτα καλύτερος, χάρη στον Steve" αναφέρει η Apple σε ανακοίνωσή της για το θάνατο του πρώην ισχυρού άνδρα της εταιρείας.

Στις 24 Αυγούστου ο Τζομπς, ο άνθρωπος που κατάφερε να ξαναστήσει την Apple και τελικά να την απογειώσει, μετά την επιστροφή του το ’97 και ενώ η εταιρεία βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού, παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και στη θέση του τον διαδέχθηκε ο Τιμ Κουκ.
Μόλις προχθές η Apple παρουσίασε το νέο της δημιούργημα, την πολυαναμενόμενη πέμπτη έκδοση του Iphone, το Iphone 4S, όμως ο Στιβ Τζομπς, ο άνθρωπος που έχει συνδεθεί με την επιτυχία στις τεχνολογίες υπολογιστών και εμπνευστής των iMac, iPod, iPhone και iPad, δεν ήταν εκεί.
Στην ηλικία των 20 μαζί με ένα φίλο του έστησαν την Apple στο γκαράζ του σπιτιού του. Δέκα χρόνια μετά το Macintosh ήταν γεγονός. Τότε όμως ήρθε και η απόλυση από την εταιρεία. Ωστόσο ο Τζομπς δεν απομακρύνθηκε από τον χώρο της τεχνολογίας, καθώς ίδρυσε την NeXT και αργότερα απέκτησε την εταιρεία Pixar, γνωστή για τις κινηματογραφικές της παραγωγές.
"Εάν ζήσεις κάθε μέρα ωσάν να ήταν η τελευταία σου, κάποια μέρα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δικαιωθείς", είναι μια ρήση που ο Τζομπς διάβασε σε μια ομιλία του το 2005 στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Σύμφωνα με αυτήν μπόρεσε να πάρει τις σημαντικότερες αποφάσεις στη ζωή του.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin