Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Μαμά σήμερα να μαγειρέψεις : Κοτόπουλο φρικασέ

Kotopoulo-frikase 
 

Υλικά


  • 1 (γύρω στο 1,5 κιλό) κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους)
  • 1 κιλό αντίδια
  • 2 κ.σ. άνηθος
  • 2 αυγά
  • 1 ζουμερό λεμόνι (χυμός)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2΄-3΄. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 50΄, έως ότου μαλακώσει καλά.
2. Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Στη συνέχεια χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό και βράζουμε για 10΄ (να μη λιώσουν τα λαχανικά). Προς το τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σβήνουμε τη φωτιά.
3. Χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι, παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και τα αραιώνουμε. Περιχύνουμε το φρικασέ με το αυγολέμονο.  





πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin