Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Ζώδια: Το ζώδιο σας το μήνα Οκτώβριο

Το βασικό θέμα που πραγματεύεται ο Οκτώβριος, με μια πλειάδα πλανητών να μεταναστεύει από το Ζυγό στον Σκορπιό, την Πανσέληνο στον Κριό και τη Νέα Σελήνη στον Σκορπιό, είναι η αλληλεπίδραση σχέσεων με οικονομικά και υπαρξιακά ζητήματα αλλά και το αντίστροφο: η αλληλεπίδραση των οικονομικών και υπαρξιακών ζητημάτων στις σχέσεις. Η Πανσέληνος στον Κριό φορτίζει έντονα με θυμό και οργή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και η όψη με μια πλειάδα πλανητών στο Ζυγό δείχνει για άλλη μια φορά πως οι ομάδες μπορούν και γράφουν ιστορία. Η σύσφιξη των σχέσεων και η αγάπη δείχνει να είναι το αντίδοτο στα κοινωνικά και υπαρξιακά ζητήματα αυτή την περίοδο.
 
Το πέρασμα από το εγώ στο εμείς και το χαμήλωμα του άκρατου εγωισμού είναι το ζητούμενο που θα ευνοήσει τις σχέσεις και θα μειώσει το φόβο της μοναξιάς αλλά και της κακώς νοούμενης αυτονομίας. Αυτή η αυτονομία είναι που μας απομάκρυνε τον έναν από τον άλλον, τράφηκε με την αλαζονεία μας μέσω ανταγωνιστικών σχέσεων και γέννησε τη μοναξιά και άπειρα υπαρξιακά αδιέξοδα. Ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες αλλά και κοινωνικές εντάσεις έρχονται να βάλουν τέλος σε παιδικά παιχνίδια δύναμης και κυριαρχίας που φαίνονται σοβαρά γιατί απλά παίζονται με ακριβά «παιχνίδια». 

Από την άλλη, έντονα γεγονότα φορτισμένα με περίσσια συναισθήματα ασάφειας, εξαπατήσεις, πλάνες και ισχυρές διαστρεβλώσεις που δρουν εξαιρετικά αποσυντονιστικά για τη σωματική και την ψυχική μας ισορροπία, είναι ακριβώς αυτό που θα χρειαστεί να αποκαλύψουμε και να εξυγιάνουμε αυτό το μήνα. Στόχος είναι μια ισορροπημένη και «υγιής» νέα, αναγεννητική πορεία ζωής, μακριά από τα φαντάσματα του παρελθόντος. Η Νέα Σελήνη σε όψη με τον Δία μας δίνει την ώθηση να ελευθερωθούμε από «νεκρές» καταστάσεις με στόχο τη δημιουργία νέας ζωής. Η αντίσταση στον τρόμο που προκαλούν παρασκηνιακές οικονομικές κινήσεις που απειλούν άμεσα υπαρξιακές ανάγκες είναι το κύριο θέμα στο δεύτερο μισό του μήνα. Κάθε κίνηση μας είναι σημαντικό να ελέγχεται διεξοδικά και να ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα τι θα συμβεί σε κάθε ένα από τα δώδεκα ζώδια ξεχωριστά:

Κριός Σημαντικά γεγονότα έρχονται τον Οκτώβριο να σας μάθουν πως η άρνηση δεν είναι θέση, η απόρριψη δεν είναι δύναμη, το συναίσθημα δεν είναι αδυναμία. Επίσης, θα σας δώσουν τις ευκαιρίες να υλοποιήσετε καλύτερης ποιότητας σχέσεις, στα όρια της πραγματικότητας, με τη βοήθεια σημαντικών προσώπων που εμφανίζονται αυτή την περίοδο στην ζωή σας. Νέα ξεκινήματα στον επαγγελματικό τομέα μπορούν να αποδώσουν θετικά, αρκεί να είναι τοποθετημένα σε ρεαλιστικές βάσεις. Η έντονη συναισθηματική φόρτιση και η παρορμητικές συναισθηματικές αντιδράσεις είναι αυτό που χρειάζεται να αποφύγετε. Η δύναμη του ενός δεν ευνοεί τα σχεδία σας για ασφάλεια αυτή την περίοδο, ενώ οι συνεργασίες και η αλληλοϋποστήριξη μπορούν να σας δώσουν την απαραίτητη σταθερότητα και ισορροπία. Στηριχτείτε σε συμμαχίες και θετικές σχέσεις αφήνοντας το ρόλο του αρχηγού στην άκρη και «χαμηλώνοντας» το εγώ σας ώστε να χωρούν και άλλοι εκτός από εσάς στη ζωή σας. Η περίοδος σας δίνει ευκαιρίες αλλά και το θετικό περιβάλλον ώστε να το υλοποιήσετε.

Ταύρος
Η Νέα Σελήνη σε όψη με το Δία στο ζώδιο σας και μια πλειάδα πλανητών απέναντι στο ζώδιο σας, σας κάνουν πρωταγωνιστές τον εξελίξεων αυτό το μήνα. Αλλαγές σε σχέσεις, συνεργασίες σας αφυπνίζουν και σας ενεργοποιούν αρκεί να «νικήσετε» φόβους που σας καθηλώνουν. Άτομα με διορατικότητα και θετικές προθέσεις βρίσκονται δίπλα σας και σας εμπνέουν προς μια νέα πορεία αλλά και άτομα με αρνητική διάθεση προς εσάς και υπόγεια σχέδια είναι σημαντικό να αποφευχθούν και να βρεθούν αντιμέτωπα με τα αυστηρά όρια σας. Η διαφοροποίησή σας από αρνητικές καταστάσεις και προσωπικές σας χαοτικές πεποιθήσεις, είναι το κλειδί για την απελευθέρωση σας από εξαρτησιακές σχέσεις και επιλογές. Δείξτε την δύναμη σας στον επαγγελματικό, οικογενειακό και οικονομικό τομέα, χωρίς διαρροές και άσκοπες εντάσεις και θα εκπλαγείτε θετικά από το αποτέλεσμα της δράσης σας.

Δίδυμοι
Αρκετοί στόχοι σας αυτή την περίοδο οδεύουν προς την τελική ευθεία και οι ανατροπές που παρουσιάζονται στην καθημερινότητα σας δεν έχουν στόχο να τους ανατρέψουν αλλά να σας δείξουν με ακρίβεια που χρειάζεται να τους αναδιαμορφώσετε. Αποφύγετε να συν-εξαρτήσετε με τους στόχους σας πρόσωπα και καταστάσεις που στο παρελθόν σας έχουν δείξει ότι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν σε σοβαρές συναισθηματικές και πρακτικές ευθύνες. Ο Οκτώβριος σας δίνει μια εξαιρετικά δυναμική ώθηση να ανατρέψετε υπέρ σας καταστάσεις σε σχέσεις και συνεργασίες που σας κρατάνε πίσω και να έλξετε μια νέα πορεία ζωής στο πλαίσιο των επιθυμιών σας. Όπως επίσης να διορθώσετε λάθη σας και ανώριμες επιλογές που κόστισαν τόσο σε εσάς όσο και σε αγαπημένα σας πρόσωπα το προηγούμενο διάστημα.

Καρκίνος
Αντιμέτωπους με ανταγωνισμούς,  ξεκαθαρίσματα και σημαντικές αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα αλλά και στον οικονομικό σας φέρνει ο μήνας που έρχεται. Στόχος θα είναι η έντονη δράση που θα ανατρέψει «νεκρές» και τελματωμένες επιλογές με στόχο την αναγέννηση σας σε κάθε τομέα. Αξιοποιήστε τις ανατροπές και τις αποκαλύψεις αλλά και την ένταση αυτής της περιόδου διαπιστώνοντας με ρεαλισμό που χρειάζεται να αλλάξετε πορεία και επιλογές, αφήνοντας πίσω σας σχέσεις και επιλογές που στηρίζονται στην εξάρτηση. Η τάση να ανήκετε κάπου και να είστε προστατευμένοι πολλές φορές γίνεται τελικά η «φυλακή» σας. Ήρθε η ώρα να μάθετε πως άλλο είναι ο ευαίσθητος άνθρωπος και άλλο ο ευάλωτος, όπως επίσης και πως ο ρόλος του θύματος που ενίοτε επιλέγετε δημιουργεί θύτες. Τολμήστε αλλαγές στον τομέα των σχέσεων αντιμετωπίζοντας κατάματα τις αναστολές σας.

Λέοντας
Η κόντρα ανάμεσα στις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, τις ευθύνες που έχετε διαμορφώσει και τις αντοχές σας έρχεται στο προσκήνιο αυτό το μήνα. Η Πανσέληνος στον Κριό, ο Άρης στο ζώδιο σας και μια πλειάδα πλανητών στο Σκορπιό δείχνουν πως ένα οργισμένο παιδί που θέλει να χαρεί και να παίξει και ένας φοβισμένος επικριτικός γονιός συγκρούονται εδώ και καιρό μεσα σας. Το ζητούμενο είναι παρ’ όλα αυτά να βρείτε τον ενήλικο εαυτό σας που έχει στα χέρια του τα «κλειδιά» της αυτονομίας σας. Είναι η κατάλληλη στιγμή, με τη Νέα Σελήνη από το Σκορπιό, ώστε να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι από όλα αυτά σας εκπληρώνει πραγματικά και τι θέλετε πλέον να αφήσετε πίσω σας. Αποφύγετε να βουλιάξετε σε ενοχές και να καταναλωθείτε σε άσκοπες συγκρούσεις, ξεκαθαρίζοντας πρώτα μέσα σας τα πραγματικά θέλω σας, ώστε να είστε ισχυροί και αδιαίρετοι στο να τα επιβάλλετε στο περιβάλλον σας. Τολμήστε σημαντικές αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα αλλά και αυτόν των σχέσεων και θα δικαιωθείτε.

Παρθένος Σημαντικές ανακατατάξεις στον οικογενειακό και επαγγελματικό τομέα φέρνει ο Οκτώβριος με στόχο να ανακτήσετε τη χαμένη σας δύναμη. Είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκαθαριστούν σχέσεις και συνεργασίες με στόχο μια νέα υγιή πορεία. Δείτε με «καλό μάτι» ανατροπές και αλλαγές που ενώ φαίνονται δυσάρεστες και επίπονες αρχικά, μπορούν σταδιακά να σας οδηγήσουν με τις κατάλληλες κινήσεις τελικά σε επιλογές αυτοδυναμίας και ασφάλειας. Η ικανότητά σας να μείνετε κυρίαρχοι και ισχυροί στο κέντρο των αποφάσεων της ζωής σας, είναι το κλειδί που σας ανοίγει την πόρτα σε σημαντικές νέες ευκαιρίες. Στα μέσα του μήνα αποφύγετε μπερδεμένες καταστάσεις, χαοτικά άτομα και υπονομευτικούς μηχανισμούς που δρουν πιθανόν υποσυνείδητα σε θέματα σχέσεων, αλλά και στον επαγγελματικό τομέα.

Ζυγός Θέματα σχέσεων και συνεργασιών είναι η κατάλληλης στιγμή να ξεκαθαριστούν, όπως και επαγγελματικά ζητήματα αλλά και να δρομολογηθούν προσωπικοί στόχοι. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον οικονομικό τομέα και αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που θα εμφανιστούν σε αυτόν Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να κατανοήσουμε πως η προσωπική μας διαδρομή αφορά αποκλειστικά εμάς και οι άλλοι γύρω μας είναι δικές μας επιλογές που μπορούμε απλά και να τις αλλάξουμε. Έντονα γεγονότα με την Πανσέληνο απέναντι σας στον επαγγελματικό και συναισθηματικό τομέα σας ζητούν να στραφείτε σε πιο ισορροπημένες επιλογές που προάγουν σχέσεις σταθερότητας, αγάπης και αλληλοϋποστήριξης. Οι ευκαιρίες προς αυτές τις κατευθύνσεις θα είναι αρκετές και νέες επιλογές στους παραπάνω τομείς έρχονται να αντικαταστήσουν ότι δεν είναι σε θέση να εξελιχθεί μαζί σας και έκλεισε πλέον τον κύκλο του.

Σκορπιός Αποφύγετε αυτό το μήνα να μπείτε στη διαδικασία να πολεμήσετε είτε ανοιχτά είτε παρασκηνιακά καταναλώνοντας τον εαυτό σας πρακτικά και λεκτικά σε πράγματα για τα οποία δικαιωματικά σας ανήκουν, ενώ το περιβάλλον, για τους δικούς του λόγους, δείχνει να μην το αναγνωρίζει. Στον τομέα των σχέσεων, είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως δικαιούστε μια πιο ισορροπημένη κατάσταση που να καλύπτει τις ανάγκες σας χωρίς πόνο και ανταγωνισμό, αλλά με αγάπη και υποστήριξη, καθώς επίσης να σας ανατροφοδοτεί συναισθηματικά και ψυχικά. Δώστε ενέργεια σε στόχους που προάγουν την αυτονομία σας αλλά και στηρίζουν με ωριμότητα την προσωπική σας εξέλιξη. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας και κρατήστε ερμητικά κλειστό το μυαλό σας σε σενάρια πανικού που σας αποδυναμώνουν. Η Αφροδίτη στο ζώδιο σας και η Νέα Σελήνη σας ζητούν επιτακτικά να αφήσετε πίσω σας «νεκρές» καταστάσεις και να αναγεννηθείτε.

Τοξότης Είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκαθαριστούν, με την Πανσέληνο στον Κριό και την εύνοια του Άρη, σχέσεις και συνεργασίες με στόχο μια νέα υγιή πορεία. Σημαντικές ευκαιρίες στον οικονομικό και επαγγελματικό τομέα σας δίνουν τη δυνατότητα για θετικά ξεκινήματα αλλά και ένα νέο τρόπο να ελευθερωθείτε από καταστάσεις που σας ασκούν έντονη πίεση. Αφήστε πίσω εξαρτησιακές καταστάσεις και τολμήστε να ρισκάρετε σε καινούργιες επιλογές που σας πάνε κοντά στην εκπλήρωση των αυθεντικών σας επιθυμιών και σας κάνουν να αισθάνεστε δυνατοί και σίγουροι για τον εαυτό σας. Σημαντικές αλλαγές στον επαγγελματικό τομέα και σε θέματα σχέσεων, σας ενεργοποιούν ώστε να προβείτε σε σημαντικά ξεκαθαρίσματα και πρωτοποριακούς τρόπους αντιμετώπισης χρόνιων και άλυτων ζητημάτων. Άνθρωποι με θέση και ισχύ, σας στηρίζουν και είναι διαθέσιμοι να σας δώσουν λύσεις και βοήθεια, αρκεί να κάνετε τον κόπο να τη ζητήσετε. Οι αδέσμευτοι φίλοι του ζωδίου στραφείτε σε πιο ώριμες επιλογές.

Αιγόκερος Αυτό που έχετε μάθει ότι «πρέπει» να είστε, θα διαπιστώσετε με έκπληξη και θυμό πως είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που θέλετε εσείς να είστε. Σημαντικά γεγονότα αυτό το μήνα σας ζητούν να αναπτυχθείτε πέρα από εκεί που σας επιτρέπει η διαπαιδαγώγηση που έχετε δεχτεί, τα στερεότυπα και οι ηθικές σας απαγορεύσεις. Μια πλειάδα πλανητών στο Ζυγό και η Πανσέληνος στον Κριό κινητοποιούν οικογενειακά, συναισθηματικά και κοινωνικά ζητήματα που σας περιορίζουν και σας οργίζουν, με στόχο να απεγκλωβιστείτε από καρμικά θέματα που σας έχουν καθηλώσει και ακινητοποιήσει. Σημαντικές ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα χρειάζονται για να επιτευχθούν σχηματικούς συμμάχους αλλά και διάθεση αρμονίας και συνεργασίας και καθόλου ανταγωνιστικά σενάρια και παιχνίδια. Δώστε προσοχή σε οικονομικές επιλογές που περιέχουν παρασκήνιο και παγίδες χωρίς όμως να αφήσετε πραγματικές ευκαιρίες να πάνε χαμένες.

Υδροχόος Το σπάσιμο των αρνητικών στερεοτύπων που περιορίζουν την ανάπτυξη σας, η ανάληψη της πραγματικής δύναμης, η ολοκλήρωση και η αποδιαστρέβλωση πλανών και χαοτικών καταστάσεων, είναι τα κύρια σημεία τριβής σε κάθε τομέα. Το μέτρο ανάμεσα στο φανταστικό και το πραγματικό, την αλήθεια και το ψέμα, τη φαντασίωση και την πραγματικότητα είναι το ζητούμενο για όλο το μήνα. Η εύνοια μιας πλειάδας πλανητών  φέρνει δίπλα σας άτομα που σας στηρίζουν και μπορούν σας καλύψουν συναισθηματικά και ψυχικά. Η δύσκολη όψη της Νέας Σελήνης σας ζητά να δώσετε τέλος σε σχέσεις και επιλογές αυτοκαταστροφής αλλά και να αποστασιοποιηθείτε από περιβάλλοντα αρνητικά και υπονομευτικά για την ισορροπία σας σε κάθε τομέα. Δώστε στον εαυτό σας τη δυνατότητα για μια καινούρια αρχή η οποία στηρίζεται σε υγιείς επιλογές που σας δικαιώνουν, σας ενδυναμώνουν και σας δημιουργούν ασφάλεια και πληρότητα.

Ιχθύες Στόχοι, σχέσεις και επιθυμίες σας που εδώ και καιρό βρίσκονται σε καθεστώς αντιπαλότητας, σύγκρουσης και ανταγωνισμού επιζητούν αυτό το μήνα διευθέτηση με γνώμονα την συνεργασία ή την οριστική διακοπή τους. Το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου για εσάς είναι εξαιρετικά θετικό σε κάθε τομέα αλλά ζητά από εσάς δυναμικές κινήσεις και βαθιά ξεκαθαρίσματα. Αυτό που περιορίζει τη ζωή σας είναι η τάση σας να «κρατάτε» αρνητικές και «νεκρές» επιλογές που σας απομυζούν ψυχικά και ενεργειακά. Η Νέα Σελήνη και μια πλειάδα πλανητών στο Σκορπιό σας προτρέπει να πάρτε τη γενναία απόφαση να αφήσετε πίσω σας μίζερες επιλογές και η ζωή θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα, τόσο οικονομικά όσο και συναισθηματικά. Αποφύγετε συμπεριφορές αλαζονείας και κατανοήστε πως σχέσεις αγάπης είναι οι ισότιμες σχέσεις. Στον επαγγελματικό και οικονομικό τομέα, σημαντικές ευκαιρίες ζητούν από εσάς δυναμικές κινήσεις και αλλαγές σε βάθος που προωθούν την ανέλιξη σας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin