Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Κατέπεσε ελικόπτερο σε ποταμό της Ν.Υόρκης

 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το ιδιωτικό ελικόπτερο βγήκε εκτός ελέγχου λίγο μετά την απογείωσή του και έπεσε στον Ανατολικό Ποταμό (East River) κοντά στην 34η οδό στο κέντρο του Μανχάταν.
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πιστεύεται πως το ελικόπτερο ήταν ανάποδα, όταν συνετρίβη, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση, καθότι οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και υπήρχε ορατότητα για πάνω από 16 χιλιόμετρα απόσταση, ενώ οι άνεμοι δεν ήταν ισχυροί.
 
Στο ελικόπτερο επέβαιναν ο πιλότος και τέσσερις ακόμη επιβάτες - τρεις Βρετανοί και μία Αυστραλή.
Η 40χρονη Βρετανή που έχασε την ζωή της ανασύρθηκε από τους διασώστες, η οποίοι δήλωσαν ότι σκοτώθηκε ακαριαία.
Παγιδεύτηκε μέσα στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου, την ώρα που βυθιζόταν στα 15,2 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, σύμφωνα με την αστυνομία.
Καθώς οι διασώστες ανέλκυσαν το ελικόπτερο από το νερό, αυτόπτες δήλωσαν ότι εξωτερικά έδειχνε ανέπαφο. Τουλάχιστον επτά βάρκες επιστρατεύθηκαν για την επιχείρηση διάσωσης.
Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν έναν άνδρα στο νερό να βουτάει και να ανεβαίνει ξανά στην επιφάνεια, πιθανότατα στην προσπάθειά του να απελευθερώσει κάποιον παγιδευμένο επιβάτη.
Ωστόσο, οι δύτες της αστυνομίας ανακάλυψαν το πτώμα μίας γυναίκας μία ώρα μετά την πτώση του ελικοπτέρου.
Ο πιλότος, ο οποίος σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ ονομάζεται Πολ Ντάντλεϊ, κατάφερε να βγει στην όχθη του ποταμού και παρέμεινε εκεί.
Δύο γυναίκες, η μία εκ των οποίων καρδιοπαθής, και ο άνδρας διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin