Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Ηλιακό εργοστάσιο που δουλεύει και τη νύχτα

O Ισπανόw Βασιλιάw Χουάν Κάρλος και ο διάδοχοw του θρόνου του Άμπου Ντάμπι 

Το πρώτο ηλιακό εργοστάσιο στον κόσμο, που παράγει ηλεκτρισμό τη νύχτα, εγκαινιάστηκε την Τρίτη από τον Ισπανό Βασιλιά Χουάν Κάρλος και το διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, στρατηγό Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν.

Το εργοστάσιο Gemasolar της εταιρίας Torresol Energy, βρίσκεται κοντά στη Σεβίλλη της νότιας Ισπανίας, αποτελείται από 2.600 καθρέπτες και εκείνεται σε 1.850 στρέμματα αγροτικής γης.

Σε αντίθεση με όλους τους άλλους σταθμούς ηλιακής ενέργειας, η θερμότητα αποθηκεύεται σε δεξαμενές αλατιού και μπορεί να παράγει ενέργεια και τη νύχτα, ακόμα και για 15 ώρες.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ηλιακό εργοστάσιο στην Ευρώπη και δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του Αμπού Ντάμπι.

Θα παράγει περίπου 20 μεγαβάτ ενέργειας, ποσότητα αρκετή για να τροφοδοτήσει μια πόλη 100.000 κατοίκων σε καθημερινή βάση.

Θα τροφοδοτεί περίπου 25.000 νοικοκυριά στην Ανδαλουσία.

Η εταιρία Torresol Energy ανήκει κατά 40% στην εταιρία Masdar του Αμπού Ντάμπι και κατά 60% στην SENER, τη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία της Ισπανίας.

Για την κατασκευή του χρειάστηκαν περίπου 171 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Σείχης Μοχάμεντ
τόνισε το ενδιαφέρον των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και επεσήμανε ότι τα ΗΑΕ στηρίζουν τις προσπάθειες περιορισμού των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin