Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Σε απεργιακό κλοιό σήμερα όλη η χώρα

 
Κλειστά θα είναι σήμερα τα σχολεία, τα δικαστήρια, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα μουσεία ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Το μετρό θα λειτουργεί κανονικά ενώ στάσεις εργασίας θα έχουν τα λεωφορεία, τα τραμ, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός. Δεν θα κινηθούν καθόλου τρένα, αεροπλάνα και ο συρμός του προαστιακού.  

Κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σήμερα στην Αθήνα ενώ παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας της χώρας εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.

Στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μισή ώρα νωρίτερα (10:30) θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Όσον αφορά τα μέσα μαζικής μεταφοράς:

  • Το μετρό θα κινηθεί κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

  • Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

  • Τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 8 το πρωί με 9 το βράδυ.

  • Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

  • Ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός θα ακινητοποιηθούν λόγω 24ωρης απεργίας.
 
Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκληθούν και στις πτήσεις των αεροσκαφών, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας  αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Λόγω της απεργίας, Olympic Air και Αegean ματαίωσαν ή άλλαξαν τις ώρες αρκετών πτήσεών τους.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 8018010101 (από σταθερό τηλέφωνο) και +302103550500 (από κινητό τηλέφωνο ή από το εξωτερικό).

Νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και οι υπηρεσίας Υγείας Πρόνοιας, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι νοσηλευτές και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία συμμετέχουν στην απεργία.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αντιδρούν στην εργασιακή εφεδρεία και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Η ΠΟΕΔΗΝ θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της με τετράωρη στάση εργασίας στις 13 Οκτωβρίου από τις 11:00 έως τις 15:00 και με 24ωρη απεργία στις 19 Οκτωβρίου.

Σχολεία-Δικαστήρια-Μουσεία

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ στις 5 και 19 Οκτωβρίου αποφάσισαν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην εκπαίδευση «με τα χιλιάδες κενά, τις ελλείψεις βιβλίων, τις σχολικές επιτροπές χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές τους δαπάνες».

Κλειστά θα παραμείνουν και τα ΤΕΙ, καθώς οι καθηγητές θα συμμετάσχουν στην απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Ζητούν, επίσης, τον διορισμό όλων των εκλεγμένων μελών εκπαιδευτικού προσωπικού, που εκκρεμεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και την άμεση προκήρυξη των θέσεων που εκκενώθηκαν λόγω συνταξιοδότησης.

Στην απεργία θα συμμετέχουν πανελλαδικά και οι δικηγόροι, με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Κλειστά θα παραμείνουν και όλα τα δικαστήρια της χώρας, καθώς οι δικαστικοί υπάλληλοι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για «την επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, την ειδική έκτακτη εισφορά και το τέλος ακινήτων, τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, την επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης, τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και την επιβολή ΦΠΑ 23%».

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, διαμαρτυρόμενοι για τα «αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα» της κυβέρνησης.

Με προβλήματα θα γίνεται η διακίνηση εμπορευμάτων στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και η Ένωση Λιμενεργατών θα απεργήσουν, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης και την εργασιακή εφεδρεία.

Κλειστά θα παραμείνουν, επίσης, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, καθώς οι φύλακες θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin