Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Μήνυση από 13 δήμους κατά της Standand & Poor’s

 
 
Δεκατρείς δήμοι της Νέας Νότιας Ουαλίας μήνυσαν τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s, κατηγορώντας τον ότι τους παραπλάνησε με τις αξιολογήσεις τιτλοποιημένων χρεωστικών υποχρεώσεων (collateralized debt obligations), με αποτέλεσμα να χάσουν σημαντικά ποσά κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Η Standard and Poor's είχε αξιολογήσει με την ύψιστη βαθμολογία ΑΑΑ τις συγκεκριμένες επενδύσεις το 2008, με αποτέλεσμα οι δήμοι που επένδυσαν να χάσουν 15 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, διεκδικούν το ποσό αυτό από την Standard and Poor's.

Ο δικηγόρος των δήμων δήλωσε ότι η δίκη θα διαρκέσει τουλάχιστον έως το Νοέμβριο και σκοπεύει να καλέσει μάρτυρες ακόμα και από το εξωτερικό.

Η Standard and Poor's και η διεθνής τράπεζα ABN Ambro υποστηρίζουν ότι δεν ευθύνονται και τάχθηκαν εναντίον της δημοσιοποίησης κάποιων εγγράφων που θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο.

Ο Τζον Γουόλκερ, από τον οικονομικό οργανισμό IMF δήλωσε πως εξ όσων γνωρίζει αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας οίκος αξιολόγησης μηνύεται για παραπλάνηση επενδυτών και η δίκη αυτή θα έχει παγκόσμια ενδιαφέρον.

Όπως σημειώνουν κι άλλοι παρατηρητές, είναι παγκοσμίως η πρώτη δίκη για την εμπλοκή οίκου αξιολόγησης σε υποθέσεις «CDOs», που αποδεδειγμένα συνέβαλαν στην παγκόσμια οικονομική διολίσθηση.
 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin