Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

PostHeaderIcon Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 09/10/2011


Κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χιονοπτώσεις από το βράδυ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά, και σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας μετά το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011. Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται αρχικά κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη, ενώ από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν εκ νέου στα ηπειρωτικά, στο Βόρειο και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 22 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 15 έως 22 στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και από 17 έως 24 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις, ενώ στα βόρεια πελάγη θα στραφούν σε βορειοανατολικούς ισχυρούς, με ενίσχυση τη νύχτα σε θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα νότια ισχυροί.


Βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές μέχρι νωρίς το πρωί, πρόσκαιρη βελτίωση και εκ νέου τοπικές βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 24 βαθμούς. Μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Νότιο Ευβοϊκό.


Νεφώσεις με λίγες βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους κι επιδείνωση του καιρού από το βράδυ με πιθανότητα ισχυρών φαινομένων τις νυχτερινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανοικτά τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin