Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Πουλήθηκε το Myspace!

 
 

Το κάποτε δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Myspace, εξαγοράστηκε από την Specific Media.

Το MySpace ήταν το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο πριν κάνει την εμφάνιση του το Facebook το οποίο τελικά επικράτησε μέσα σε διάστημα λίγων ετών κάνοντας το Myspace να χάσει πολλά μέλη αλλά και έσοδα.

Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο με την καθοδική πορεία που είχε πάρει το site εξαιτίας του τεράστιου ανταγωνισμού του με το Facebook τελικά δεν άντεξε και αγοράστηκε από την εταιρία Specific Media, η οποία ειδικεύεται στην online διαφήμιση, πράγμα που μας δείχνει τις προθέσεις της εταιρίας σε σχέση υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του MySpace ήταν ο όμιλος News Corp. του μεγιστάνα Media,  Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος το είχε αγοράσει 580 εκατ. δολαρίων το 2005, όταν ακόμα το δίκτυο ήταν στις χρυσές εποχές του.

Για την ώρα πάντως το ποσό που αγόρασε η Specific Media το Myspace δεν έχει ανακοινωθεί όμως φήμες θέλουν να είναι κοντά στα 35 εκατ. Δολάρια.

Τέλος σύμφωνα με το BBC, μετά από αυτή την εξαγορά,  φαίνεται πως ο Justin Timberlake θα αποκτήσει ένα μερίδιο στο MySpace, και αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξής του από εδώ και μπρος.
  


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin