Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Έτοιμοι να εγκαταλείψουν το Facebook εκατομμύρια χρήστες για χάρη του Google+


Η αμερικανική έκδοση του PC Magazine διεξήγαγε μια μεγάλη έρευνα στην ιστοσελίδα pcmag.com, επιχειρώντας να διερευνήσει τις τάσεις του κοινού σε ότι έχει να κάνει με το Facebook και το νεότευκτο Google+. Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακά.


Το 50% των ερωτηθέντων δηλώνει έτοιμο να εγκαταλείψει το Facebook για χάρη του Google+! Το νούμερο, φυσικά, είναι τεράστιο. Αν και μια τέτοια δημοσκόπηση δε μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική του πληθυσμού, το 50% του Facebook είναι περίπου 375 εκατομμύρια άνθρωποι! Τα νέα δεν είναι καλύτερα για το Facebook ούτε στο υπόλοιπο 50%. Το 21% δηλώνει αναποφάσιστο δεδομένου ότι το Google+ είναι μια πολύ καινούρια πλατφόρμα, ενώ το 12% λέει ότι δεν έχει δει ακόμα το Google+. Το 11% δεν ασχολείται καθόλου με social networks και μόνο ένα 7% δηλώνει πιστό στο Facebook!

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Φυσικά και δεν πρόκειται να μετακομίσουν στο Google+ οι μισοί χρήστες του Facebook. Μια δεύτερη ανάγνωση της έρευνας μάς οδηγεί σε ένα άλλο συμπέρασμα: η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι δυσαρεστημένη από το Facebook. Πιθανόν να είναι κάτι ανάλογο με αυτό που συμβαίνει στις βουλευτικές εκλογές. Πολλοί ψηφοφόροι "τιμωρούν" την εκάστοτε κυβέρνηση στηρίζοντας την αντιπολίτευση, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι έχουν πειστεί από την αντιπολίτευση.

Πρέπει, επίσης, να λάβουμε υπ' όψιν ότι το Google+ είναι πολύ φρέσκο και σε φάση δοκιμής και άρα δε γίνεται να αξιολογηθεί όπως πρέπει. Τελικά, η επιτυχία ή η αποτυχία του Google+ θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Αν ο μέσος χρήστης του Facebook δει ότι πολλοί φίλοι του έχουν μπει στο Google+, τότε και μόνο τότε θα σκεφτεί σοβαρά να εγκαταλείψει ολοκληρωτικά το Facebook.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin