Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Παραχώρηση κυριαρχίας στην ΕΕ για τους υπερχρεωμένους...

Αυστηρές κυρώσεις για τα κράτη που χρειάζονται οικονομική βοήθεια από την ΕΕ, ζητεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, τονίζοντας ότι προβληματικά κράτη που λαμβάνουν βοήθεια, πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ.

Παραχώρηση κυριαρχίας στην ΕΕ για τους υπερχρεωμένους...
Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ζητεί την επιβολή αυστηρών κυρώσεων κατά των κρατών που χρειάζονται οικονομική βοήθεια.

"Η (ευρωπαϊκή) ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και κράτη με προβλήματα που λαμβάνουν βοήθεια πρέπει σε αντάλλαγμα να παραχωρούν μέρος της κυριαρχίας τους στην ΕΕ", τονίζει.
Η επιλογή αυτή είναι "σε κάθε περίπτωση καλύτερη από το να εκδιωχθούν υπερχρεωμένα κράτη από την ευρωζώνη", σημειώνει ο Σόιμπλε και καλεί έμμεσα και την ΕΚΤ να σταματήσει να ασκεί κριτική στους Ευρωπαίους πολιτικούς.

"Σεβόμαστε την ανεξαρτησία της ΕΚΤ... δεν την κριτικάρουμε. Ιδεωδώς, το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει και αντίστροφα", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πλεόνασμα από το 2012 για την Ελλάδα
Παράλληλα, σε επιστολή του ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters,
αναφέρει ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εκτιμούν πως η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό της από το 2012.

Ο Σόιμπλε τονίζει παράλληλα πως η γερμανική κυβέρνηση είναι αντίθετη στη χορήγηση "λευκής επιταγής" στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά.

Ο Γερμανός υπουργός επισημαίνει ακόμη ότι μια Σύνοδος Κορυφής δεν θα είναι επαρκής για την αντιμετώπιση την κρίση χρέους της ευρωζώνης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin