Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Συναγερμός για το κουνούπι «τίγρη»


Μάχη με τα κουνούπια στη Θεσσαλονίκη

Σε κλοιό κουνουπιών θα βρεθεί στη διάρκεια του καλοκαιριού η Θεσσαλονίκη, καθώς επιστήμονες θεωρούν δεδομένη την επέλαση του ιδιαιτέρως επιθετικού κουνουπιού «Τίγρης», σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία».

Το είδος αυτό εγκαταστάθηκε στην πόλη από το 2009 και αποτελεί τη... «φεράρι» των κινδύνων για τη δημόσια υγεία, όπως χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο κουνούπι, λόγω της ταχύτητάς του, ο Σπύρος Μουρελάτος της εταιρείας «Οικοανάπτυξη», που πραγματοποιεί ψεκασμούς.

Μάχη με τα κουνούπια δίνουν και φέτος οι κάτοικοι της δυτικής υπαίθρου Θεσσαλονίκης, στις περιοχές γύρω από τη Χαλκηδόνα, τον Αξιό και τη Χαλάστρα, που παρά τους εναέριους και επίγειους ψεκασμούς αποτελούν τις βασικές εστίες αναπαραγωγής των κουνουπιών, κυρίως λόγω των ορυζώνων.

Αντίθετα, δεν παρατηρείται ιδιαίτερο πρόβλημα στις τουριστικές περιοχές όπως ο Σταυρός, η Ασπροβάλτα, ο Θερμαϊκός και η Μηχανιώνα, όπου σημειώθηκε έξαρση στην αρχή της σεζόν, αλλά στη συνέχεια οι πηγές αναπαραγωγής των κουνουπιών φαίνεται ότι ελέγχθηκαν.

Στη γειτονική Χαλκιδική ωστόσο, την πλέον τουριστική περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, καταγράφονται προβλήματα με τα κουνούπια σε πολλές περιοχές, γεγονός που οδήγησε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες να αναθέσουν την καταπολέμηση των κουνουπιών σε ιδιωτικές εταιρείες, προστατεύοντας τους τουρίστες.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin