Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Μέσω ΑΤΜ αγοράζεις χρυσάφι

 
 
Μία ξεχωριστή γωνιά έχει το εμπορικό κέντρο στο Ουέστφιλντ του Δυτικού Λονδίνου. Εκεί υπάρχουν στη σειρά τρία μηχανήματα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών, το άλλο είναι αυτόματος πωλητής αναψυκτικών και το τρίτο χρησιμοποιείται για αγορά χρυσού 24 καρατίων.


Πρόκειται για το μηχάνημα με την ονομασία “Gold to go”, που ανήκει σε γερμανική εταιρεία, η οποία έχει εγκαταστήσει ανάλογα ΑΤΜ χρυσού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στις Ηνωμένες Πολιτείες και πολλά μέρη της Ευρώπης. Η ιδέα της εγκατάστασης αυτόματων «αγοροπωλητών» χρυσού βασίζεται στην παγκόσμια πεποίθηση, ότι ο χρυσός αποτελεί πάντα μία ασφαλή επένδυση και παρέχει μία γρήγορη πρόσβαση σε αυτόν.

Ο κατάλογος με τις τιμές ενημερώνεται κάθε 10 λεπτά, σε σύνδεση με τα διεθνή χρηματιστήρια. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράσουν μπάρες που ζυγίζουν ένα γραμμάριο, 2,5 γραμμάρια, πέντε και επτά. Μάλιστα, όσοι διαθέτουν περίπου 11.000 ευρώ, μπορούν να αποκτήσουν μπάρες χρυσού 250 γραμμαρίων.

Όπως είναι φυσικό στις αραβικές χώρες το μηχάνημα δεν προκαλεί πλέον καμία έκπληξη. Ωστόσο σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγοράζουν την μικρότερη δυνατή ποσότητα, προκειμένου να έχουν ως αναμνηστικό ένα δείγμα χρυσού.            

 πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin