Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Θερμό επεισόδιο τύπου "Ίμια" στη Ρω ετοίμαζαν οι Τούρκοι επί Καραμανλή

Στημένο επεισόδιο που θα εκδηλωνόταν το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου του 2009 και θα είχε ως αποτέλεσμα την άμεση απόβαση των Τουρκικών δυνάμεων στο ελληνικό νησί Ρω, με σκοπό την κατάληψή του, σχεδίαζε η Άγκυρα. Με το σχέδιο “Ίμια ΙΙ” στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση στο εσωτερικό της χώρας και το “γκρέμισμα” από την εξουσία, του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.


Εν συνεχεία, η Τουρκία θα προχωρούσε άμεσα σε επέκταση των χωρικών της υδάτων προκειμένου η Ρω να καταστεί τουρκικό έδαφος.

Το περιοδικό “Επίκαιρα” φέρνει στο φως νέα έγγραφα - φωτιά, της ΕΥΠ, το Ειδικό Δελτίο Ενημέρωσης Νο 53 με θέμα την Τρομοκρατία, και την Αναφορά Κατάστασης Ασφάλειας στο Εσωτερικό της Χώρας, με ημερομηνία 19 Αυγούστου 2009, δύο εβδομάδες πριν την προκήρυξη πρόωρων εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή, που αποκαλύπτουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους που απειλούσαν την πολιτική σταθερότητα, την κοινωνική ειρήνη αλλά και την εθνική ακεραιότητα εκείνη την ταραχώδη περίοδο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΥΠ γνώριζε νωρίτερα το τουρκικό σχέδιο και είχε ενημερώσει την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Τον εν λόγω σχέδιο κατάληψης της νήσου είχαν εκπονήσει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων τη χώρα μας σχετικά με την οριοθέτηση της ΑΟΖ στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σημειώνεται, ότι οι Τούρκοι είχαν αρχίσει να προετοιμάζουν το έδαφος με τα μαχητικά αεροσκάφη να έχουν αναλάβει ρόλο αντιπερισπασμού, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις και παραβιάζοντας τον ελληνικό εναέριο χώρο, ώστε η Ελλάδα να στρέψει τη προσοχή της εκεί και όχι σε αυτό που ετοιμάζουν.

Στόχος της Τουρκίας ήταν να κλιμακωθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενώ και Τουρκικά ΜΜΕ δημοσίευαν προπαγανδιστικά κείμενα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ειδικό δελτίο ενημέρωσης της ΕΥΠ, με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2009, αναφέρεται η συνεργασία ξένων δυνάμεων με τη νέα γενιά τρομοκρατών αλλά και η στοχοποίηση του τότε πρωθυπουργού.

Η ΕΥΠ παραδέχεται πως το εσωτερικό περιβάλλον της χώρας οκτώ μήνες μετά τα "δεκεμβριανά" παραμένει ασταθές με τα στοιχεία να δείχνουν πλούσιο έργο των τρομοκρατικών οργανώσεων που σκοπό είχαν την οικονομική απορρύθμιση της χώρας.

"Η εξεγερμένη μειοψηφία έχε ετερόκλητη σύνθεση αλλά ανατρεπτικό παρανομαστή", σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα το εν λόγω απόρρητο έγγραφο προηγήθηκε αυτού που αποκάλυπτε το σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή υπό τη κωδική ονομασία "Πυθία 1".


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin