Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ανακάλυψαν τον τάφο του Αγίου Φιλίππου

Τον τάφο ενός εκ των 12 Αποστόλων, του Αγίου Φιλίππου, ανακάλυψε ομάδα αρχαιολόγων, στο Παμούκαλε της δυτικής Τουρκίας, την αρχαία Ιεράπολη.

Ανακάλυψαν τον τάφο του Αγίου Φιλίππου
Ομάδα αρχαιολόγων με επικεφαλής τον ιταλό Φρανσέσκο ντ' Άντρια ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε στο Παμούκαλε, την αρχαία Ιεράπολη, στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας, τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ενός από τους δώδεκα αποστόλους τουΙησού Χριστού, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.
"Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να βρούμε τον τάφο του Αγίου Φιλίππου (...) τον βρήκαμε τελικά στα ερείπια μιας εκκλησίας (στην περιοχή) όπου κάναμε ανασκαφές πριν από ένα μήνα", υπογράμμισε ο αρχαιολόγος που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία, και τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.Ο ίδιος είπε ότι ο τάφος δεν έχει ακόμη ανοιχτεί.

"Μια μέρα αυτό θα γίνει, χωρίς αμφιβολία. Η ανακάλυψη αυτή είναι μείζονος σημασίας για την αρχαιολογία και τον χριστιανικό κόσμο", δήλωσε με ικανοποίηση ο αρχαιολόγος.

Με καταγωγή από την Γαλιλαία -σημερινό Ισραήλ- ο Φίλιππος ήταν ένας από τους μαθητές του Χριστού. Κήρυξε το ευαγγέλιο σε περιοχές της Μικράς Ασίας και λιθοβολήθηκε και στη συνέχεια σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους στην Ιεράπολη της Φρυγίας.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin