Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Οι διαπραγματεύσεις της οικογένειας Παπανδρέου με τους δανειστές στην πλάτη του Ευ. Βενιζέλου...


Την ώρα που ο Ευ. Βενιζέλος συζητούσε πωλήσεις και περικοπές με τους δανειστές μας για να πάρει τα 12 δις της πέμπτης δόσης ο Γ. Παπανδρέου μιλούσε στη Σοσιαλιστική Διεθνή για ένα νέο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Μετά την αποσταθεροποίηση που βίωσε ο πρωθυπουργός τις προηγούμενες εβδομάδες, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η παραίτησή του στον Α. Σαμαρά και ο ανασχηματισμός, σύμφωνα με τους δικούς του ανθρώπους έχει αποκτήσει και πάλι την αυτοκυριαρχία του. Και ενώ όλοι στο ΠΑΣΟΚ τον θεωρούν τελειωμένο ετοιμάζει το μεγάλο ντηλ: την επιμήκυνση του συνόλου του ελληνικού χρέους με δικαίωμα επαναγοράς μέρους του από τη χώρα μας.

Υπέρ του Γ. Παπανδρέου έχει δραστηριοποιηθεί έντονα ο αμερικανικός παράγοντας που θέλει να δείξει ότι διαθέτει το πάνω χέρι στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Η Ουάσινγκτον δε θέλει η Κίνα να βάλει πόδι στην Ευρώπη αγοράζοντας χρέη και εισερχόμενη στη διοίκηση στρατηγικών τομέων μέσω των αποκρατικοποιήσεων. Οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές της χώρας μας γίνονται στην πλάτη γερμανών και γάλλων που θα βρουν τη συμφωνία έτοιμη και θα κληθούν απλώς να την επικυρώσουν στο κομμάτι που θα τους αφορά. Οι δανειστές θα διασφαλίσουν έτσι τα χρήματά τους, αλλά και την πρωτοπορία τους έναντι της πολιτικής, που για μία ακόμη φορά θα έχει καθυστερήσει.

Άνθρωπος κλειδί στις διαπραγματεύσεις είναι ο οικονομολόγος αδερφός του πρωθυπουργού, Αντρίκος, οποίος έχει ως έδρα το Λονδίνο. Μπορεί έτσι να κάνει τις κινήσεις του διακριτικά, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια του ελληνικού Τύπου. Οι τελευταίες εξελίξεις συζητήθηκαν αναλυτικά στο προχθεσινό οικογενειακό συμβούλιο. Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε και έλαβε τις συμβουλές τις μητέρας, των αδερφών του και των ανθρώπων της οικογένειας. Κοινός τόπος όλων ήταν πως μπορεί ακόμη να γυρίσει το παιχνίδι. Να βρει την έξοδο στον λαβύρινθο του χρέους. Και με τρόπο που την επιτυχία θα την πιστωθεί ο ίδιος και όχι ο φιλόδοξος αντιπρόεδρος και υπουργός των Οικονομικών. "Άσε τον Βαγγέλη να εξασκεί τα γαλλικά του και να μαθαίνει γερμανικά, εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας" του είπε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που ο γιος του ιδρυτή εμπιστεύεται τυφλά.

Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τις εισηγήσεις. Ξεκαθάρισε, όμως σε όλους ότι δεν προτίθεται να συνεχίσει αν η συμφωνία δεν βγει. "Είναι προφανές ότι δεν αντέχει να εφαρμόζει ένα πρόγραμμα στο οποίο δεν πιστεύει" αναφέρει πηγή του Newpost.gr. Αν τα πράγματα στις διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά ο Γ. Παπανδρέου α οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές τον Σεπτέμβριο. Αποδεχόμενος την πρόταση του Ευ. Βενιζέλου η νέα δανειακή σύμβαση να εγκριθεί από 180 βουλευτές ή του Χ. Καστανίδη, ο οποίος ζητά ευθέως προσφυγή στις κάλπες.

Το τελευταίο οχυρό...

Στο πλαίσιο αυτό έχει προετοιμαστεί και για τις δύο επιλογές. Και να συνεχίσει και να παραδώσει. Μετακόμισε στην Βασιλίσσης Σοφίας στο κτίριο του παλιού υπουργείου Προεδρίας, το οποίο έφθασε στην κατοχή του δημοςσίου αφού ο ιδιοκτήτης του το έχασε στα ζάρια! Τη ζαριά του ο Γ. Παπανδρέου θα την παίξει έχοντας στο πλευρό, τους από κάτω ορόφους για την ακρίβεια, τον Δ. Ρέππα, τον Χ. Καστανίδη και τη Ρ. Βάρτζελη. Καθημερινά καλεσμένος στο νέο στρατηγείο θα είναι και ο Π. Γερουλάνος.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin