Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Αδειοδοτούνται τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική


Στην τελική ευθεία έχει μπει η αδειοδότηση των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, σύμφωνα με τη διοίκηση του Ομίλου της Ελλάκτωρ.
Ο πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ, Δ. Κούτρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου, ανέφερε ότι η επένδυση θα δημιουργήσει 1.500 μόνιμες θέσεις εργασίας για τα επόμενα 30 χρόνια που θα προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες 350, ενώ οι περιβαλλοντικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί από το 2007 ξεπερνούν και τις πιο αυστηρές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης που εφαρμόζονται από το 2009.
Οσον αφορά τα έργα παραχώρησης, ο διευθύνων σύμβουλος Λ. Μπόμπολας ανέφερε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημοσίου, των τραπεζών και των παραχωρησιούχων, προκειμένου να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και να ξεκινήσουν εκ νέου τα έργα.
 
Επεσήμανε ότι αυτά τα έργα αποτελούν ισχυρό αναπτυξιακό "χαρτί", αφού τα επιτόκια που έχουν επιτευχθεί για τον τραπεζικό δανεισμό είναι πολύ χαμηλά σε σχέση με τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα.
Ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ, κ. Α. Καλλιτσάντσης, αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον υψηλότατο φορολογικό συντελεστή επί της καθαρής κερδοφορίας που διαμορφώνεται στο 77,6%.
Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι η ανάκαμψη μπορεί να ξεκινήσει από το 2012, ενώ το υψηλό ανεκτέλεστο υπόλοιπο των 2,6 δισ. ευρώ δημιουργεί προοπτική.
Τέλος, να σημειωθεί ότι το μέρισμα που θα διανείμει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στους μετόχους της για τη χρήση 2010 είναι 0,03 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο θα προσαυξηθεί με το μέρισμα που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρεία και το συνολικό ποσό που θα εισπράξουν οι μέτοχοι θα ανέρχεται σε 0,030795 ευρώ ανά μετοχή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin