Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Οι τουρίστες "απαξιώνουν" την Αθήνα λόγω επεισοδίων

 

Μόνο το διήμερο των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, σε 20 ξενοδοχεία ακυρώθηκαν 8.000 κρατήσεις τουριστών, για ξενοδοχεία της πρωτεύουσας, ενώ ήδη, ακυρώνονται και συνέδρια προγραμματισμένα για το 2012 – 2013, καθώς η Αθήνα πλέον θεωρείται ανασφαλής προορισμός. Καλύτερα τα πράγματα για τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς, με τον απολογισμό για τον Ιούνιο να είναι θετικός.


Δεν είναι λίγες άλλωστε οι χώρες, που εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες, με στόχο την ενημέρωση και προειδοποίηση των τουριστών, που επιθυμούν ή σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα, για την “επικινδυνότητα” της επιλογής τους.

Όπως δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (06/07) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γιάννης Ρέτσος, μετά τα πρόσφατα γεγονότα ήταν αναπόφευκτο να υπάρξουν ακυρώσεις αφίξεων τουριστών στην Αθήνα.

Ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι τη δεκαετία του ΄90 η Ελλάδα είχε πρόβλημα υποδομών, αλλά θεωρούνταν ο πιο ασφαλής προορισμός της Ευρώπης, ενώ τώρα ισχύει το αντίθετο, καθώς η Αθήνα θεωρείται ανασφαλής, όχι μόνο λόγω των πρόσφατων γεγονότων, αλλά λόγω της γενικότερης κατάστασης.

“Πυροβολούμε τα πόδια μας. Κάποια στιγμή θα καταφέρουμε να αυτοκτονήσουμε”, είπε, υπογραμμίζοντας πάντως, ότι το πρόβλημα δεν είναι οι πορείες και οι απεργίες, αλλά το γεγονός ότι ορισμένες φορές κάποια πορεία καταλήγει σε πόλεμο.

“Πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε τουρισμό”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Θετικός ο απολογισμός με άνοδο τον Ιούνιο

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το “Βήμα” (06/07), τα στοιχεία παραμένουν θετικά για την υπόλοιπη Ελλάδα αφού ο Ιούνιος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) στα κύρια αεροδρόμια της χώρας, καταγράφει σημαντική άνοδο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.

Στους ενισχυμένους προορισμούς πρωταγωνιστεί η Ρόδος που εμφανίζει ποσοστό αύξησης 27% (301.600 αφίξεις), ενώ ακολουθεί η Κως με 25% (163.000) και το Ηράκλειο με 18% (360.000). Αντίστοιχα η Μύκονος εμφανίζει άνοδο 16% (36.510), η Κέρκυρα 9,8% (135.400) και τα Χανιά 7,5% (8.000).

Επίσης αύξηση 21,2% παρουσιάζει και το αεροδρόμιο “Μακεδονία” στη Θεσσαλονίκη (225.300), ωστόσο περιλαμβάνονται οι αφίξεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Ωστόσο πρέπει να σημειωθεί η υστέρηση που παρατηρείται σε προορισμούς που υποδέχονται Ελληνες, αφού τη φετινή χρονιά η υστέρηση του εσωτερικού τουρισμού εκτιμάται ότι θα αγγίξει το 20% σε σύγκριση με το 2010, όπως σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γ. Αμβράζης.

Στις περιοχές που αντιμετωπίζουν επίσης πρόβλημα εντάσσονται και οι αστικοί προορισμοί της χώρας, οι οποίοι πλήγονται από την κάμψη που καταγράφεται στα επαγγελματικά ταξίδια, αλλά και τις εταιρικές εκδηλώσεις.  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin