Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Ερντογάν: Η οικονομία της Κύπρου θα καταρρεύσει όπως της Ελλάδας

Με μια προκλητική ενέργεια πέταξε με ελικόπτερο πάνω από την Αμμόχωστο
Άνω κάτω συνεχίζει να κάνει το κυπριακό, αλλά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν. Αυτή τη φορά, λίγο πριν αναχωρήσει από τα κατεχόμενα επιβιβάσθηκε σε ελικόπτερο του τουρκικού στρατού και πέταξε πάνω από την Αμμόχωστο, την πόλη φάντασμα, που την εγκατέλειψαν όλοι οι κάτοικοί της με την εισβολή του Αττίλα το 1974. Το τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε μάλιστα ότι «συζητείται το ενδεχόμενο, η πόλη αυτή να ανοίξει για κατοίκηση σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών για την Κύπρο».


Πέταξε και στην κατεχόμενη Μόρφου

Τα Ηνωμένα Έθνη δεν αντέδρασαν για την προκλητική αυτή ενέργεια του κ. Ερντογάν, ο οποίος μετά την χαμηλή πτήση που πραγματοποίησε με ελικόπτερο, πέταξε και πάνω από την κατεχόμενη πόλη της Μόρφου. Η συγκεκριμένη πόλη στο σχέδιο Ανάν προβλεπόταν να επιστραφεί στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Μόρφου μάλιστα δέχεται τις λιγότερες επενδύσεις από τους Τουρκοκύπριους λόγου του ενδεχόμενου επιστροφής στους νόμιμους κατοίκους της στους Ελληνοκυπρίους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λίγο πριν από την άφιξή του στα κατεχόμενα ο κ. Ερντογάν είχε δηλώσει πως δεν προτίθεται να επιστρέψει ούτε την Αμμόχωστο, ούτε τη Μόρφου και είπε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει κράτος που λέγεται Κύπρος».

Υποσχέθηκε και τουρκικές επενδύσεις

Με τις πτήσεις του στις κατεχόμενες αυτές περιοχές, ο Τούρκος Πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα πως σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών για το Κυπριακό ή Άγκυρα σχεδιάζει ένα διαφορετικό στάτους για τα κατεχόμενα με άμεσο ενδιαφέρον της Τουρκίας. Ο κ. Ερντογάν μάλιστα όταν προσγειώθηκε υποσχέθηκε και επενδύσεις στην πόλη της Μόρφου. Όταν οι Τούρκοι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν ένα θα γίνει ένωση της Τουρκίας με τα κατεχόμενα απάντησε: «μην ανακατεύεται ακόμα αυτά, είναι πρόωρα, είναι νωρίς ακόμα», αλλά δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο.

«Καταρρέει η Κύπρος όπως και η Ελλάδα»

Οι προκλήσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Τα τουρκικά F-16 πήραν μέρος στα πανηγύρια, που οργανώθηκαν στα κατεχόμενα για την εισβολή, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο και ο κ. Ερντογάν προχώρησε και σε...οικονομικές αναλύσεις για την κατάσταση στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Ισχυρίσθηκε ότι μετά την φονική έκρηξη στη ναυτική βάση της Λεμεσού «η οικονομία των Ελληνοκυπρίων βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» και ανέφερε πως δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν κατάρρεε πλήρως η οικονομία της ελληνοκυπριακής διοίκησης (όπως συνηθίζει να χαρακτηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία), όπως «ακριβώς συνέβη και στην Ελλάδα». Είπε ακόμα ότι το ψευδοκράτος (το οποίο να σημειωθεί το αναγνωρίζει μόνον η Τουρκία) έχει πετύχει αξιοζήλευτα αποτελέσματα στον τομέα των δημοσίων οικονομικών, σε αντίθεση, όπως είπε, με πολλά κράτη_ μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν τα έχουν καταφέρει.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin