Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Νεογνό κόντεψε να πεθάνει εξαιτίας ελαττωματικού υλικού

Νεογνό κόντεψε να πεθάνει εξαιτίας ελαττωματικού υλικού 
 
Απίστευτη καταγγελία του Ινστιτούτου Καταναλωτών που προκαλεί σοκ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας και αναδεικνύει για άλλη μια φορά το μπάχαλο που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία… Ένα μπάχαλο άκρως επικίνδυνο καθώς πολλές φορές τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Σε μία τέτοια περίπτωση αναφέρεται και ο ΙΝΚΑ Ξάνθης ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ένα νεογνό κινδύνεψε να χάσει την ζωή του λόγω ελαττωματικού υλικού που του τοποθετήθηκε στον ομφάλιο λώρο.

Μάλιστα η κατάσταση γίνεται ακόμα τραγική καθώς όπως πληροφορήθηκε το star.grσε επικοινωνία που είχε με το Ινστιτούτου Καταναλωτών, από τις 15 Μαρτίου οι γιατροί του Νοσοκομείου είχαν ανακοινώσει πως υπάρχουν ελαττωματικά υλικά μεταξύ των οποίων είναι και τα μανταλάκια που παραλίγο να στοιχίσουν την ζωή σε ένα νεογέννητο μωράκι.

Παρά όμως την καταγγελία των γιατρών, φαίνεται πως τα χρησιμοποιούσαν, ίσως έλλειψη οικονομικής δυνατότητας να αγοράσει άλλα το νοσοκομείο.

Έτσι, ένα νεογνό το οποίο γεννήθηκε στις 25-06-2011 κόντεψε να χάσει την ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία εξαιτίας ελαττωματικού υλικού που τοποθετήθηκε στον ομφάλιο λώρο, όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του ΙΝΚΑ Ξάνθης.

Στην συνέχεια, επενέβησαν οι μαιευτήρες και οι παιδίατροι προκειμένου το παιδί να διακομιστεί στο Π.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ όπου και παρέμεινε για 9-10 μέρες.

Παρ ότι λοιπόν κινδύνεψε μια ανθρώπινη ζωή, όπως τουλάχιστον καταγγέλλει ο ΙΝΚΑ Ξάνθης, μία ημέρα μετά, «παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα και σε άλλα νεογνά.

«Το πρόβλημα έγινε γρήγορα αντιληπτό και τοποθετήθηκε δεύτερο μανταλάκι στον ομφάλιο λώρο και έτσι δεν χρειάστηκε το παιδί να μεταφερθεί σε άλλο νοσοκομείο.»

Στις 27-06-2011 και άλλο παιδάκι αιμορράγησε ελαφριά και πάλι τοποθετήθηκε σε αυτό δεύτερο μανταλάκι.

Μετά από όλο αυτό το μπάχαλο όλοι αναρωτιόμαστε «Ποιος κωφεύει και κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές?»
 
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin