Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

PostHeaderIcon Κρατούμενες στο Πακιστάν οι χήρες του Λάντεν

 
 
Οι χήρες και τα παιδιά του Οσάμα μπιν Λάντεν που κρατούνται στο Πακιστάν θα επαναπατριστούν όταν το επιτρέψει η κυβερνητική επιτροπή που έχει αναλάβει την έρευνα για το θάνατο του αρχηγού της αλ Κάιντα.

Δεκαέξι άνθρωποι, ανάμεσά τους οι τρεις χήρες και τα παιδιά του μπιν Λάντεν, κρατούνται από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την αμερικανική επιχείρηση στις 2 Μαΐου που κατέληξε στο θάνατο του μπιν Λάντεν, στο Αμποταμπάντ του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Πακιστανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι τρεις γυναίκες, μια από τις Υεμένη και δύο από την Σαουδική Αραβία θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Πληροφορίες στα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως η κυβέρνηση συμφώνησε να επιτρέψει στην Αμαλ Αχμεντ Αμπντουλφατάχ, την πιο νέα από τις γυναίκες του μπιν Λάντεν να επιστρέψει σύντομα στους δικούς της στην Υεμένη.

"Το υπουργείο Εσωτερικών και η Υπηρεσία Πληροφοριών (ISI) έλαβαν οδηγίες να διασφαλίσουν ότι η οικογένεια του Οσάμα μπιν Λάντεν δεν θα αναχωρήσει από το Πακιστάν χωρίς την άδεια της επιτροπής", επισημαίνεται σε ανακοίνωση της επιτροπής που εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ μετά την πρώτη συνεδρίαση των μελών της.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα.

Η κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ αποφάσισε την σύσταση της επιτροπής αυτής, με επικεφαλής έναν ανώτατο δικαστή, τον περασμένο μήνα μετά την έντονη κατακραυγή της κοινής γνώμης για την αμερικανική επιχείρηση στο Αμποταμπάντ την οποία οι περισσότεροι Πακιστανοί θεωρούν ως πλήγμα στην κυριαρχία τους.

Ο πανίσχυρος στρατός του Πακιστάν και η ISI δέχονται επίσης έντονη κριτική και πίεση για να εξηγήσουν πως ο ηγέτης της αλ Κάιντα κατάφερε να ζει επί χρόνια στο Πακιστάν, χωρίς να έχει γίνει, όπως φαίνεται, αντιληπτός.

Στην ανακοίνωσή της η επιτροπή προτρέπει του πολίτες να αναφέρουν κάθε πληροφορία σχετικά με την επίθεση στο Αμπονταμπάντ, υπογραμμίζοντας πως οι διαδικασίες θα είναι "ανεξάρτητες, διαφανείς, πλήρεις και αμερόληπτες". 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin